15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man tar bort lukten från kylskåpet hemma är enkelt och enkelt

En obehaglig lukt i kylskåpet kan förstöra maten som lagras i den. Ibland är det inte så lätt att bli av med den smaklös eller fuktiga lukten som den kan tyckas vid första anblicken. Idag måste vi lära oss att ta bort lukten från kylskåpet utan att spendera hela helgen på det..

En obehaglig lukt i kylskåpet kan förstöra maten som lagras i den.

En obehaglig lukt i kylskåpet kan förstöra maten som lagras i den..

Orsaker till förekomst

Det kan finnas ganska många anledningar till att det uppstår en obehaglig lukt. Bland de vanligaste är följande.

1. Ägarna tvingades lämna länge och lämnade den grundläggande uppsättningen mat i kylskåpet. Du kan inkludera ägg, öppna såser, grönsaker, konserver, öppna sömmar.

2. Strömavbrott. Om det inte var ljus på flera timmar, kan ångorna som bildades inuti kylskåpet och sedan frös absorberas i själva höljet..

3. Kylskåpet var trasigt och fungerade länge.

4. Täppt dräneringshål. En vanlig orsak, särskilt om kylskåpet öppnas eller tvättas regelbundet.

5. Maten har gått dåligt. Ingen är säker från ett spräckt ägg, dessutom kan en gammal produkt lätt gå vilse i en påse med grönsaker, vilket kommer att orsaka en obehaglig lukt.

6. Ny teknik. Mycket ofta, efter köp, börjar produkterna mättas med lukten av freon. Detta gäller särskilt frysen, som fryser “luktar” mat. Att äta dem är inte bara obehagligt, utan också osäkert..

7. Mögel – om ingen tar hand om kylskåpet börjar det bildas i sektionerna där grönsaker lagras eller på sidoväggarna. Det kan inte ses med blotta ögat, eftersom det ofta gömmer sig under ett lager av is. Detta gäller särskilt för äldre modeller..

Även en felaktigt inställd temperatur i kylskåpet kan orsaka obehaglig lukt. Du kan lista de möjliga alternativen oändligt, så det är värt att lyfta fram flera effektiva sätt som kommer att bli av med problemet..

Även en felaktigt inställd temperatur i kylskåpet kan orsaka obehaglig lukt.

Även en felaktigt inställd temperatur i kylskåpet kan orsaka obehaglig lukt..

Sätt att bli av med lukt

Du kan markera både folkmedicin för att eliminera lukt och kommersiella, som visar sig vara inte mindre effektiva och snabbverkande. Faktum är att allt beror på försummelsen av problemet. I vissa fall är det omöjligt att klara sig utan en kemisk sammansättning som helt kommer att förstöra fokus.

Du kan markera både folkmedicin för att eliminera lukt och kommersiella, som visar sig vara inte mindre effektiva och snabbverkande.

Du kan markera både folkmedicin för att eliminera lukt och kommersiella, som visar sig vara inte mindre effektiva och snabbverkande..

Viktig! Produkterna själva, som faktiskt fortfarande är användbara, måste också rengöras. Vilket av sätten att välja, varje hemmafru bestämmer själv.

Folkmedicin

På tal om folkmedicin som har testats av morföräldrar i åratal, innan vi listar dem, kan vi markera de förberedande stadierna.

1. Stäng av kylskåpet. Detta är det allra första och viktigaste steget, som ansvarar för säkerheten..

2. Ta ut all mat ur kylskåpet och kontrollera dess kvalitet. Det som har försämrats skickas omedelbart till papperskorgen och tar ut det till den avsedda platsen.

3. Resterande mat måste sköljas och torkas. Om dessa är grönsaker, var noga med att ta bort dem från jorden och kolla efter mögel. Torka med en vanlig pappershandduk. Om detta är paket med såser, var noga med att kontrollera utgångsdatumet och torka med en lösning av läsk, torka.

4. Kylskåpet måste vara helt avfrostat, hyllorna måste avlägsnas och små skräp i form av jord, påsar, smulor etc. måste kastas..

5. Flytta utrustningen från väggen, ta bort platsen där kylskåpet stod och gör en visuell inspektion av baksidan.

När utrustningen faktiskt är klar för rengöring kan du börja välja den mest effektiva lösningen..

1. Vinägerlösning – bra för att ta bort skarp och otäck lukt. Tillverkad av en 50/50 andel vatten och ättika. Det är bättre att arbeta med gummihandskar, eftersom skador på hud och naglar måste kasseras separat.

2. En bakpulverlösning är idealisk för att ta bort fläckar, gulhet och obehaglig lukt. Många rekommenderar att du bara gör en flytande lösning (1 matsked per 1 liter vatten), men denna metod är mer lämplig för förebyggande. Om problemet är “djupt”, är det bättre att göra en liten mängd välling och börja rengöra kylskåpet med det. Till skillnad från andra produkter leder bakpulver inte till repor och sprickor, dessutom klarar det sig bra med mögel..

3. Ammoniak är ett botemedel mot de mest försummade problemen. Lösningen är gjord av 1 msk. matskedar alkohol per 1 liter. vatten. Kylskåpet måste ventileras efter det, annars kommer produkterna i framtiden att mättas med dess lukt.

Dessa är de viktigaste metoderna som hjälper dig att bli av med jämna löpproblem. Det är värt att lyfta fram de främsta nackdelarna..

  • Det kommer att ta lång tid. Faktum är att hela proceduren måste spendera minst 2 timmar, eftersom inte bara kroppen och insidan av kylskåpet måste rengöras, utan också alla flyttbara komponenter. Efter lösningen måste du tvätta kylskåpet flera gånger för att helt ta bort partiklar: läsk, ättika, etc..
  • Eliminerar inte helt den obehagliga lukten. Om en förstörd produkt eller mögel har stått i kylskåpet under en längre tid kommer produkten inte att helt kunna eliminera lukten..

Som en förebyggande åtgärd är det lämpligt att torka tätningarna varje dag med en lösning, vilket också orsakar en obehaglig lukt. Det enklaste sättet att göra detta är med en citronsyralösning (1 tsk per 1 liter vatten). Lösningen appliceras en gång, andra gången torkar värdinnan tätningarna med en fuktig trasa, den tredje gången torkar med en torr.

Som en förebyggande åtgärd är det lämpligt att torka tätningarna varje dag med en lösning, vilket också orsakar en obehaglig lukt.

Som en förebyggande åtgärd är det lämpligt att torka tätningarna varje dag med en lösning, vilket också orsakar en obehaglig lukt.

Särskilda neutralisatorer

Det är värt att omedelbart lyfta fram flera fördelar med kommersiella produkter för rengöring och eliminering av obehaglig lukt i kylskåpet..

1. Spara tid – du behöver inte stå för att torka bort fläckar. Den färdiga lösningen tränger genast in på svåråtkomliga platser och eliminerar huvudorsaken till en obehaglig lukt.

2. Effektiv – den kemiska sammansättningen gör att du kan döda även de mest ihållande bakterierna och mikroberna. Doften urholkas av den kraftfulla doften som tillverkaren använder.

En ballong, injektionsflaska eller flaska med produkten räcker för flera dussin procedurer. Därför betalas deras kostnad fullt ut inom några månader. Dessutom är moderna verktyg helt säkra och enkla att använda. De mest effektiva är följande.

1. Tvålösning – helst tillverkad av hushåll. Rengör ytor bra och tar bort lukt.

2. Tandkräm – ger glans och eliminerar smaklös lukt. Om kylskåpet inte har fungerat på länge är det med det här verktyget du ska börja.

3. EdelWeiss är ett multifunktionellt rengöringsmedel för rengöring av inte bara frysen utan även mikrovågsugnen. Säljs i form av en spray som appliceras på kylskåpets väggar och hyllor. Det är nödvändigt att vänta 10-15 minuter och torka sedan med en fuktig trasa.

4. TopHouse – säljs oftast som set. Tacklar helst en mängd olika orsaker till lukt. Lätt att använda, ekonomiskt.

5. Kylskåpstvätt från Light House är en mångsidig och snabbverkande produkt. Lämplig för både utomhus och inomhusbruk. Särskilt effektiv mot mögel.

Dessutom kan du använda en luktborttagare i frysen och kylskåpet i form av en absorberare, som kostar upp till 200 rubel per förpackning. De brukar se ut som små bollar eller påsar. Inte effektivt om kylskåpet inte har rengjorts tidigare.

Vad ska jag göra om lukten inte tas bort??

Det svåraste att rengöra kylskåpet är om det har förstört fisk eller kött. Lukten äter upp i kroppen, och även tvätt kan inte rädda den. I det här fallet kan bara komplexa åtgärder som är värda att lyfta fram i listan vara..

1. Kylskåpet stängs av. Hyllorna tas bort och rengörs med en speciell lösning som värdinnan valt. Lax är bättre för att ta bort fisk och köttlukt..

2. Väggarna behandlas med en kommersiell produkt som tränger igenom även på svåråtkomliga platser. Tätningar och hörn rengörs separat med tandkräm.

3. Kylskåpet sköljs med rent vatten och lämnas stängt i flera dagar med en luktabsorberare..

Om problemet kvarstår kan du försöka skölja det igen och låta det vara öppet i några dagar. I de mest avancerade fallen är det lämpligt att uppmärksamma den inre komponenten, oftast är problemet i avloppet, där små partiklar faller. Om du kan komma till den här delen på egen hand, blir det inga problem efter rengöring, om åtkomsten är stängd är det lämpligt att ringa guiden.

Om problemet kvarstår kan du försöka skölja det igen och låta det vara öppet i några dagar.

Om problemet inte har lösts kan du försöka skölja det igen och låta det vara öppet i några dagar..

Frysvård

Frysunderhåll är mer tidskrävande. Du kan bli av med bärnsten bara om du helt tinar upp det och rengör det från matrester. Det är absolut nödvändigt att desinficera och kassera produkter som tidigare fanns. Om en lukt dyker upp i frysen betyder det att något har försämrats. Det är i alla fall inte längre värt att använda en förseglad produkt..

Efter rengöringsproceduren ska frysen torkas och täckas i flera timmar med en luktabsorberare. Bäst av allt, om problemet är igång, använd en kraftfull citron doft.

Det är bäst att använda en kraftfull citron doft om problemet är igång.

Bäst av allt, om problemet är igång, använd en kraftfull citron doft.

En gång i veckan, var noga med att kontrollera frysen för läckor och skölj tätningen. Överskott av fukt får inte visas. Alla produkter måste väljas noggrant och förvaras i speciella påsar. För dessa ändamål är det bättre att välja dragkedjor med ett fästelement..

För dessa ändamål är det bättre att välja dragkedjor med ett fästelement.

För dessa ändamål är det bättre att välja dragkedjor med ett fästelement..

Separat finns det flera relevanta rekommendationer för rengöring och förebyggande av hushåll..

1. De nya modellerna har två huvudlägen: “snabb frysning” och “lagring”. Om produkterna just köptes är det första läget inställt i flera timmar. Därefter måste den ordnas om för lagring..

2. Lägg inte färska livsmedel tillsammans med frysta livsmedel. De första placeras på en hög hylla, redan fryst på den nedre. Detta är det enda sättet att undvika obehörig avfrostning, vilket leder till en obehaglig lukt..

3. Om produkterna luktar freon bör du omedelbart kontakta en specialist. Oftast uppstår ett sådant problem med ny utrustning, varför den först måste tvättas och torkas..

4. Som absorberare är det önskvärt att använda speciella kommersiella produkter som inte fryser vid låga temperaturer..

Experter rekommenderar avfrostning av nya modeller med automatisk avfrostning var sjätte månad. Det är absolut nödvändigt att desinficera och rengöra, vilket hjälper till att bli av med olika bakterier och mikrober..

Förebyggande rekommendationer

För att undvika problem med en obehaglig lukt, hjälper även folkmedicin och tidig vård. Hur bli av med lukt från kylskåpet med hjälp av ett absorberande medel snabbt hemma.

1. Pärlor av kiselgel. Finns vanligtvis i skor eller vid köp av utrustning. Dessutom kan du fråga i en skobutik, deras personal kan ge gratis. Du kan placera den i varje stängt fack, 5 stycken räcker i sex månader.

2. Mal det aktiva kolet, lägg det i en gasväska. Ett sådant botemedel klarar perfekt en obehaglig lukt..

Om du lägger till lite ris kan du spara kylskåpet från överskott av ångor. Det är lämpligt att byta påsen en gång varannan vecka..

Alternativt kan du använda kommersiella saltpåsar eller bollar. Kompositionen tillåter inte bara att ta bort lukten, utan också att eliminera bakterier. Det dyraste och mest effektiva sättet är att köpa en speciell automatisk absorptionsanordning. Inuti finns en speciell saltlösning som också desinficerar lagringskammaren.

Om du lägger till lite ris kan du spara kylskåpet från överflödig ånga.

Om du lägger till lite ris kan du spara kylskåpet från överflödig ånga.

Viktig! Vanlig citron kan också hantera luktproblemet, särskilt om det finns en obehaglig lukt av fisk. Det räcker att dela den i två delar, pressa saften på en tallrik och låt stå i kylen i flera timmar..

Lita inte på att lukten försvinner av sig själv med tiden. Om du kör ett problem kommer det för alltid att äta upp i fallet och du kommer inte att kunna ta bort det omedelbart även med hjälp av dyra medel..

Bli inte upprörd om det finns problem med en obehaglig lukt i kylskåpet. Även den bästa värdinnan kan uppleva force majeure. Det viktigaste är att inte förvärra problemet och lösa det omedelbart, glöm inte att produkterna och deras förpackningar också måste rengöras.

Bli inte upprörd om det finns problem med en obehaglig lukt i kylskåpet. Även den bästa värdinnan kan uppleva force majeure.

Bli inte upprörd om det finns problem med en obehaglig lukt i kylskåpet. Även den bästa värdinnan kan uppleva force majeure.

Video: Hur bli av med LUKTEN i KYLSKAPET och frysen!

Previous Post
Provence -tyylinen keittiön sisustus – suunnittelun ja sisustuksen pääkohdat
Next Post
كيفية تزيين حوض السمك الخاص بك بشكل صحيح