15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man snabbt och effektivt rengör en elektrisk ugn från fett och kolavlagringar: grundläggande regler och rengöringsmetoder

För hemmafruar som regelbundet använder ugnen kan rengöring av utrustningen efter varje tillagning vara ett verkligt problem, eftersom det ofta inte är lätt att ta bort fett och annan smuts. Denna artikel kommer att diskutera hur du rengör ugnen från fett och kolavlagringar hemma..

För hemmafruar som regelbundet använder ugnen kan rengöring av utrustningen efter varje tillagning vara ett verkligt problem,

För hemmafruar som regelbundet använder ugnen kan rengöring av utrustningen efter varje tillagning vara ett verkligt problem, men vi kommer att skingra dessa myter.

Ugnstyper

Sättet att rengöra ugnen bör väljas enligt typen av apparat. Att ta hand om gas- och elmodeller är något annorlunda.

1. Gas. Välj inte för starka aggressiva medel för rengöring. Det är viktigt att säkerställa att medlet inte kommer in i kokplattan, annars finns det risk för korrosion. Många ugnar har en flyttbar bricka, så du måste ibland ta bort den och rengöra utrymmet under den. Samma sak med det inre glaset – oftast är det också avtagbart och kan tvättas separat.

Välj inte för starka aggressiva medel för rengöring. Det är viktigt att säkerställa att medlet inte kommer in i kokplattan, annars finns det risk för korrosion.

Välj inte för starka aggressiva medel för rengöring. Det är viktigt att säkerställa att medlet inte kommer in i kokplattan, annars finns det risk för korrosion..

2. Elektrisk. De flesta moderna modeller har självrensande system. Om det ändå finns ett behov av att rengöra sådan utrustning kan du välja både hushållskemikalier och folkmetoder. Innan städning påbörjas är det viktigt att koppla bort enheten från strömförsörjningen och ta bort alla löstagbara delar.

De flesta moderna modeller har självrensande system. Om det ändå finns ett behov av att rengöra sådan utrustning kan du välja både hushållskemikalier och folkmetoder.

De flesta moderna modeller har självrensande system. Om det ändå finns ett behov av att rengöra sådan utrustning kan du välja både hushållskemikalier och folkmetoder..

Funktioner för rengöring av ugnen hemma

Först och främst är det nödvändigt att hålla hushållsapparaterna rena så att deras livslängd är så lång som möjligt. Dessutom säkerställer rätt vård att det inte finns några obehagliga lukter under tillagningen, vilket kan förstöra rätten. Dessutom börjar fettskiktet gradvis ackumuleras på ytan att brinna utan att rengöras i tid, vilket också kan orsaka obehaglig lukt. Det är lämpligt att försiktigt ta bort fettavlagringar efter varje användning av ugnen så att den inte hinner härda. När det återstående fettet redan har torkat blir det extremt svårt att bli av med det..

Först och främst är det nödvändigt att hålla hushållsapparaterna rena så att deras livslängd är så lång som möjligt.

Först och främst är det nödvändigt att hålla hushållsapparaterna rena för att deras livslängd ska bli så lång som möjligt..

Hur ofta ska man städa

Det perfekta alternativet är att tvätta ugnen efter varje användning. Först måste du vänta tills ugnen har svalnat. Du kan tvätta ugnen med tvål och varmt vatten ungefär varannan vecka. Om sådan vård utförs ständigt kommer inte smuts, fett och matrester att ackumuleras och torka ut, vilket innebär att allmän rengöring helt enkelt inte behövs..

Det perfekta alternativet är att tvätta ugnen efter varje användning.

Det perfekta alternativet är att tvätta ugnen efter varje användning..

Rengöringsalternativ

Det finns många alternativ för hur du kan rengöra ugnen från gammalt fett. Du kan använda speciella kemikalier eller folkmetoder. Det är i alla fall viktigt att följa ett antal allmänna regler..

Det finns många alternativ för hur du kan rengöra ugnen från gammalt fett

Det finns många alternativ för hur du kan rengöra ugnen från gammalt fett

Förberedande steg för rengöring

Även den smutsigaste ugnen blir lättare att rengöra om apparaterna är ordentligt förberedda. För det första är det absolut nödvändigt att koppla bort enheten från gas- eller strömförsörjningen. Detta är för din egen säkerhet. Plattan och sidoytorna rengörs vid behov..

För det första är det absolut nödvändigt att koppla bort enheten från gas- eller strömförsörjningen.

För det första är det absolut nödvändigt att koppla bort enheten från gas- eller strömförsörjningen..

Ugnen måste befrias från alla ytterligare element inuti. Ugnens yta bör fuktas med en mjuk svamp och tvålvatten. Det mesta av smuts och smuts samlas i detta skede. Du kan förvärma ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Detta kommer att göra rengöringsprocessen enklare..

Ugnens yta bör fuktas med en mjuk svamp och tvålvatten.

Ugnens yta måste fuktas med en mjuk svamp och tvålvatten.

Rengöringsregler

Det finns väldigt få regler och de är extremt enkla – regelbundenhet är viktigt här. Det blir också mycket lättare att rengöra en förvärmd ugn. Det är nödvändigt att endast använda medel som är lämpliga för en specifik modell, för att inte skada ytorna. Vidare kommer vi att prata om just detta..

Det finns väldigt få regler och de är extremt enkla - regelbundenhet är viktigt här. Det blir också mycket lättare att rengöra en förvärmd ugn.

Det finns väldigt få regler och de är extremt enkla – regelbundenhet är viktigt här. Det blir också mycket lättare att tvätta en förvärmd ugn..

Hur kan du rengöra ugnen

I hushållskemikalier kan du hitta ett stort utbud av rengöringsprodukter, som kommer att skilja sig åt i konsistens, exponeringsintensitet och andra indikatorer. Hur exakt kan du rengöra ugnen från fett och brännande??

Vad exakt kan användas för att rengöra ugnen från fett och bränning?

Hur exakt kan du rengöra ugnen från fett och brännande??

Särskilda medel

Specialprodukter för rengöring av ugnen produceras med hänsyn till teknikens specifika egenskaper och ytans känslighet för olika typer av hushållskemikalier. Det är omöjligt att entydigt svara på frågan om vilken lösning som är bättre att välja. Men du kan jämföra olika produkter och välja det som passar bäst..

Specialprodukter för rengöring av ugnen produceras med hänsyn till teknikens specifika egenskaper och ytans känslighet för olika typer av hushållskemikalier.

Särskilda medel för rengöring av ugnen görs med hänsyn till teknikens specifika egenskaper och ytans känslighet för olika typer av hushållskemikalier.

Pulver

Det mest populära pulvermedlet är Pemolux. Du bör vara mer försiktig med “nyckfulla” ytor. Det är värt att vänta tills pulvret är genomblött för att inte skrapa tekniken..

Det mest populära pulvret är

Det mest populära pulvret är Pemolux..

Geler

Geler av märket Faberlic har länge rekommenderats på marknaden. De utmärks av sin miljövänlighet och giftfrihet. Åtgärdens varaktighet beror på hur hårt smutsad utrustningen är. Det är ganska enkelt att använda och priset är bra..

Geler av märket Faberlic har länge rekommenderats på marknaden. De utmärks av sin miljövänlighet och giftfrihet.

Geler av märket Faberlic har länge rekommenderats på marknaden. De utmärks av sin miljövänlighet och giftfrihet..

Den krämiga gelén från Cif anses vara ett universalmedel. Det hjälper till att rengöra alla ytor. Krämen måste först appliceras, vänta 15 minuter och skölj sedan av med rent vatten.

Den krämiga gelén från Cif anses vara ett universalmedel. Det hjälper till att rengöra alla ytor.

Den krämiga gelén från Cif anses vara ett universalmedel. Det hjälper till att rengöra alla ytor.

Den ryska tillverkaren erbjuder en alkalibaserad gel. “Anti-fett” ska användas med handskar. Handlingstiden är cirka 6-7 minuter..

Den ryska tillverkaren erbjuder en alkalibaserad gel.

Den ryska tillverkaren erbjuder en alkalibaserad gel. “Anti-fett” ska användas med handskar.

Sprutor

1. Spray “Shumanit” kännetecknas av sin skarpa lukt, eftersom den innehåller starka kemikalier. På grund av detta klarar verktyget mycket snabbt även den mest envisa smutsen. Du måste arbeta med detta verktyg med handskar, och rummet måste ventileras..

Spray

Spray “Shumanit” kännetecknas av sin skarpa lukt, eftersom den innehåller kraftfulla kemikalier. På grund av detta verktyg klarar det mycket snabbt även den mest envisa smutsen..

2. Spray “Mister Muscle” är inte så aggressiv, men verkar inte så snabbt – efter applicering måste du vänta i ungefär en halvtimme.

Spray

Spray “Mister Muscle” är inte så mycket aggressivt, men verkar inte så snabbt – efter applicering måste du vänta ungefär en halvtimme.

Folkmedicin

Om det inte finns någon butiksköpt produkt för rengöring av hushållsapparater till hands, är det fullt möjligt att använda verktygen till hands.

Om du inte har en köpt produkt för rengöring av hushållsapparater till hands, är det fullt möjligt att använda verktygen till hands.

Om det inte finns någon butiksköpt produkt för rengöring av hushållsapparater till hands, är det fullt möjligt att använda verktygen till hands.

Bikarbonat.

Om du fukta väggarna i skåpet och gnugga läsk över dem med en svamp kan du bli av med lite kolavlagringar och sot. För att bli av med ett stort lager av bränt fett på detta sätt måste du göra fler ansträngningar och göra flera sådana försök..

Om du fukta väggarna i skåpet och gnugga läsk över dem med en svamp kan du bli av med lite kolavlagringar och sot.

Om du fukta väggarna i skåpet och gnugga läsk över dem med en svamp kan du bli av med små kolavlagringar och sot..

Bordsvinäger och läsk.

Tillsammans är dessa två komponenter mer aktiva. Denna blandning ska appliceras på ugnens yta i ungefär en timme. Du kan också tillsätta tvätttvål till denna blandning för att öka effekten..

Tillsammans är dessa två komponenter mer aktiva. Denna blandning ska appliceras på ugnens yta i ungefär en timme.

Tillsammans är dessa två komponenter mer aktiva. Denna blandning måste appliceras på ugnens yta i ungefär en timme..

Citron och citronsyra.

Inget enklare och mer miljövänligt går inte att tänka sig. Du behöver 2-3 påsar citronsyra och kokt vatten. Fukta väggarna med den beredda lösningen och värm ugnen till 40-60 grader.

Inget enklare och mer miljövänligt går inte att tänka sig. Du behöver 2-3 påsar citronsyra och kokt vatten.

Inget enklare och mer miljövänligt går inte att tänka sig. Du behöver 2-3 påsar citronsyra och kokt vatten.

Salt.

Denna metod är mest effektiv om du rengör ugnen direkt efter tillagningen. Enheten ska värmas upp till cirka 100 grader. Efter att ha hällt några matskedar salt på botten av ugnen måste du lämna utrustningen i en halvtimme och sedan ta bort smuts med en tvålösning.

Denna metod är mest effektiv om du rengör ugnen direkt efter tillagningen. Enheten ska värmas upp till cirka 100 grader.

Denna metod är mest effektiv om du rengör ugnen direkt efter tillagningen. Enheten ska värmas upp till cirka 100 grader.

Ammoniak.

Ammoniaken läggs i en skål på galler och en skål med vatten placeras på botten av ugnen under ammoniaken. Ugnen med en temperatur på 150-180 grader ska stå i 2-3 timmar. Därefter kan ammoniak och vatten blandas genom att tillsätta tvättmedel till lösningen och avlägsna föroreningar.

Ammoniaken läggs i en skål på galler och en skål med vatten placeras på botten av ugnen under ammoniaken. Ugnen med en temperatur på 150-180 grader ska stå i 2-3 timmar.

Ammoniaken läggs i en skål på galler och en skål med vatten placeras på botten av ugnen under ammoniaken. Ugnen med en temperatur på 150-180 grader ska stå i 2-3 timmar.

Hur man rengör ett bakplåt

Den första regeln för rengöring av bakplåten är densamma som för ugnen – det är bättre att tvätta det direkt efter tillagningen..

För att rengöra ett bakplåt måste du fylla det med varmt vatten och tillsätta bakpulver och diskmedel till det. I en sådan lösning måste bakplåten stå i ett par timmar, beroende på föroreningsgraden. Därefter tappas vätskan, resterande smuts kan avlägsnas med läsk, rengöringspulver och en hård tvättlapp. Detta räcker vanligtvis för att rengöra bakplåten..

För att rengöra ett bakplåt måste du fylla det med varmt vatten och tillsätta bakpulver och diskmedel till det.

För att rengöra bakplåten måste du fylla den med varmt vatten och tillsätta bakpulver och diskmedel där..

Du kan också rengöra metallplåten med salt. Salt hälls i ett bakplåt i ett jämnt lager ca 1-1,5 cm tjockt. Sedan placeras det i en förvärmd ugn i 30 minuter. När bakplåten har svalnat måste den tvättas..

Du kan också rengöra metallplåten med salt. Salt hälls i ett bakplåt i ett jämnt lager ca 1-1,5 cm tjockt.

Du kan också rengöra metallplåten med salt. Salt hälls i ett bakplåt i ett jämnt lager ca 1-1,5 cm tjockt.

Om du behöver rengöra ett glas- och keramiskt bakplåt är denna metod också lämplig. Det viktigaste är att undvika slipande produkter som kan skada ytan och lämna mekaniska skador på den. Även små repor kommer att bli en plats för bakterier att ackumuleras..

Om du behöver rengöra ett glas- och keramiskt bakplåt är denna metod också lämplig. Det viktigaste är att undvika slipande produkter som kan skada ytan och lämna mekaniska skador på den.

Om du behöver rengöra ett glas- och keramiskt bakplåt är denna metod också lämplig. Det viktigaste är att undvika slipande produkter som kan skada ytan och lämna mekaniska skador på den..

Ugnsvård

Det viktigaste är att inte fördröja städningen. Det är bäst att göra detta omedelbart efter tillagning. I det här fallet blir det mycket lättare att rengöra smutsen än när de är ordentligt fixerade på ytan efter bränning..

Innan du börjar rengöra måste du värma upp ugnen..

Rengöring måste göras regelbundet, även om utrustningen verkar vara ren.

Om möjligt är det bäst att använda bakpåsar eller lock med behållare. Detta hjälper till att undvika stänk och kontaminering..

Det viktigaste är att inte fördröja städningen. Det är bäst att göra detta omedelbart efter tillagning.

Det viktigaste är att inte fördröja städningen. Bättre att göra det direkt efter tillagning..

Allmänna rengöringsrekommendationer

För att sammanfatta, här är några allmänna tips. Använd först inte syrahaltiga produkter. Detta kan skada beläggningen och resultera i förlust av värmeeffekt. Det är också viktigt att se till att koncentrerade produkter inte faller på värmeelementen. Efter rengöring ska du skölja ugnen med rent vatten. Det är särskilt nödvändigt att noggrant ta bort resterna av medel från hörnen och andra svåråtkomliga områden, annars kan kemiska element komma på maten under tillagningen..

Det är särskilt nödvändigt att noggrant ta bort resterna av produkter från hörnen och andra svåråtkomliga områden, annars kan kemiska element komma på maten under tillagningen.

Det är särskilt nödvändigt att noggrant ta bort resterna av medel från hörnen och andra svåråtkomliga områden, annars kan kemiska element komma på maten under tillagningen..

Viktig! Rengör inte elektrisk utrustning om den är ansluten till elnätet.

Stäng inte dörren omedelbart när rengöringen är klar. Låt ugnen lufta och torka lite..

Om du följer dessa regler kommer processen med rengöring av utrustning inte att ge dig stora problem..

Video: Hur man snabbt och effektivt rengör ugnen

Previous Post
Plantskola i marin stil med ett foto för pojkar: inredningsdetaljer
Next Post
أبواب داخلية: اختيار لون وشكل ونوع البناء