15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksdesign i loftstil: interiörer i de bästa traditionerna från amerikanska utvecklare

Ovanlig inredning, icke-standardiserad layout utan skiljeväggar och lek med urbanism i alla dess manifestationer-det är det som utmärker utformningen av ett kök i loftstil. Idag är det en av de mest populära moderna stilarna för arrangemang av “loft” eller lokaler för lager och vindar, omvandlade till bostäder. I en sådan extraordinär lösning sammanflätas framgångar med olika stilar – högteknologisk och modern, eklekticism och klassiker..

loft stil kök

Innan renovering planerar och drömmer vi alla om hur hans lägenhet kommer att se ut senare..

Typiska inslag i loftkökets layout

Idén om att återutrusta fonden för icke-bostäder till fullvärdiga bostäder i ett stort område kom från väst. Till en början trodde man att det övergivna lagret var ombyggt av amerikanerna, men tanken var inte utbredd. Efter kriget, i mitten av 1900 -talet, upplevde Europa en akut brist på stadslägenheter, så människor bosatte sig aktivt i källare och vindar i de överlevande husen..

kök loft foto

Om din dröm är ett kök i loftstil, i den här artikeln hittar du en källa till idéer och inspiration..

Namnet på den moderna loftstilen, som har lånat dessa principer, bokstavligen “inomhusutrymme” eller loft. I det rysktalande rummet är loftet känt relativt nyligen, men antalet anhängare ökar dagligen. Många inredningsarkitekter är specialiserade på loftkökinredning och erbjuder snygga lösningar för alla layouter.

kök loft idéer

Hur kan du skapa en loftstil i det inre av köket, vilka detaljer att lägga till och dekorera designen – läs vidare.

Denna stil kännetecknas av följande funktioner:

 • Rymliga rum utan skiljeväggar med stora fönster;
 • Grovt putsade ytor;
 • Metallfasader och plastfasader av köksmöbler;
 • Dominans av glas och betong;
 • Förekomsten av bar murverk och obehandlade brädor;
 • “Industriell” chic i form av öppna rör och korrugeringar;
 • Diskreta färger typiska för en stadsmiljö;
 • Spektakulär inredning på ett “tekniskt” tema;
 • Bra belysning (dagsljus och konstgjord), lampor som strålkastare;
 • Brist på traditionell fönsterdekoration;
 • Minnesvärda möbler i en enkel form med en ovanlig design.  

svart loft kök

Loftstilen, som har sitt ursprung i början av förra seklet, är idag en riktig hit inom inredning..

Stylistik har länge förvärvat igenkännbara funktioner. Idag är den tillämplig inte bara för omvandling av bostäder till loftlägenheter och takvåningar. Loftet är lämpligt för att inreda småformat stadslägenheter och ett matlagningsblock i ett stort hus på landet.

loft kök design

Särskilda element i loftstilen här kommer att vara material som tegel, trä, stål och metaller..

Stilen föredras av unga stadsbor som är benägna att fritt tänkande och en önskan om självuttryck genom miljön. Detta är en slags blandning av en kreativ verkstad och en liten välskött hangar med tillräcklig yta. Designen behöver inte stora investeringar, men du bör inte spara på den ursprungliga inredningen, eftersom bara en tegelvägg med ett rör under taket inte kommer att dekorera interiören i ett loftkök.  

modernt loftkök

Texturer kompletterar varandra perfekt och hjälper till att ge en industriell touch.

Typisk layout för ett kök i loftstil

Valet av design till loftstil är designen av ett modernt kök i urbanistisk anda, lite brutalt och effektivt.

ljust köksloft

Trägolv, takbjälkar, tegelväggar – så här brukar ett kök i loftstil se ut.

Ett typiskt loft i en traditionell layout är ett utmärkt alternativ för att omvandla ett rum, där kök och vardagsrum har kombinerats under rekonstruktion eller ombyggnad. Det är intressant att laga mat och behandla en grupp vänner samtidigt, samtidigt som man håller reda på händelserna på en stor plasmaskärm..

kök med vardagsloft

I stället för tegelväggar i det inre av ett loftkök kan du ofta se en ovanlig kakeldesign..

TV -panelen kan uppta en del av väggen genom att hänga i taket med kedjor eller sladdar i form av en zonindelning. Utan att avgränsa utrymmet med instabila skiljeväggar är det omöjligt att föreställa sig en inredning i loftstil-ett typiskt vardagsrum-kök.

loft kök med vardagsrum

Korrekt utvalda och placerade industriella accenter är oumbärliga inredningsartiklar för ett kök i loftstil..

Loft är en lite slarvig estetik av megalopoler, förkroppsligad i plast, grovt trä, opussad betong och förkromade ytor av metallelement. Det kallas ofta amerikansk eller New York -stil eller stil, vilket inte är långt från sanningen..

idéer för loftkök

Det är för sådana ovanliga kombinationer som vi älskar loftstil.!

Formgivarna på Manhattan och Brooklyn har gjort allt för att konceptuellt utveckla stilen och lämnar balkar, rör och tegelverk nästan i sitt ursprungliga utseende..

När du arrangerar ett urbant kök i små format är det lämpligt att titta på de bästa exemplen på köksinredning i loftstil i andan av “Big Apple”.

loft kök design

Loft är ett avslag på ramar, en kombination av frihet och kreativitet, självuttryck och komfort.

Efter att ha bestämt att kombinera vardagsrummet med ett kök och en balkong är det viktigt att tänka i förväg hur man använder varje kvadratmeter funktionellt. Syftet med de viktigaste funktionella områdena är typiskt för alla kök..

TABELL

1. Spis och annan matlagningsutrustning Det är viktigt att tillhandahålla en kraftfull huva så att den brinnande lukten inte sprider sig i vardagsrummet, all utrustning placeras bredvid  
2. Tvätt, diskmaskin, torktumlare Det är oönskat att placera blocket långt från skärytan och spisen.
3. Arbetsplats (stor bordsskiva ovanför sidoborden) Förse bordsskivan med ytterligare belysning, den nödvändiga utrustningen för rengöring och skärning av mat finns i närheten
4. Block för förvaring av livsmedelslager Dold i skåp, skåp och andra skåpmöbler, kylskåp var som helst i köket
5. Receptionen Samtidigt och matstället är det bättre att stänga av bardisken från cateringenheten

De mest intressanta alternativen är med ett burspråk och en bifogad loggia, som isolerades och byggdes ut med panoramafönster. Det är till de stora fönstren som matplatsen eller platsen för att ta emot gäster tas fram, särskilt när det finns ett vackert stadslandskap utanför fönstren.

loft kök interiör

“Maximal luft och minsta partitioner” – det är hela definitionen av loftstil med några få ord.

RÅD. Industriområdet, där ett riktigt loft omvandlades till bostäder, skiljer sig inte åt i panoramaets skönhet. I det här fallet måste fönstren slås med väl valda textilier, som släpper in mycket ljus, men döljer den tråkiga bilden bakom glaset..

Alla kända tekniker används för att visuellt utöka utformningen av ett litet kök i loftstil. Uppdelningen för zonindelning i denna stil är ganska godtycklig:

 • Glaspartitioner;
 • Ljusskärmar;
 • Låga sidor;
 • Bardisk och soffryggen;
 • Dubbelsidiga skåp utan dörrar;
 • Mobila skärmar och falska väggar.

zonering köksloft

Vem passar ett kök i loftstil? Riskälskare och storstädernas obehagliga dynamik, kännare av trotsig inredning och djärva designlösningar.

Det kombinerade köket-vardagsrummet uppfattas visuellt alltid mer än den totala ytan på dessa rum. Med detta tillvägagångssätt för köksarrangemanget spelar det ingen roll att köket var väldigt litet före moderniseringen. Nu blir det en bekväm matsal i utformningen av en matsal för ett loft, isolerat under zonindelning, som kan utrustas med all modern utrustning.

kök vardagsrum loft

Loftstilen kommer särskilt att tilltala kreativa, fria naturer som strävar efter självuttryck – både deras inre “jag” och den yttre miljön.

UPPMÄRKSAMHET! När du ordnar ett kök i den här stilen, försök att göra det så att det inte ser kallt och ovänligt ut, som det händer med en analfabetisk design.

Ett rum i den här stilen kan likna ett öppet kafé i stadens centrum eller ett matblock på en stor restaurang – det är viktigt att lägga till en touch av hemkomfort genom de stoppade möblerna i gästområdet. Zoning kompletteras med lampor och strålkastare i urban stil.

loft kök belysning

Ett kök i loftstil är en idealisk lösning för alla som är trötta på standarder, mönster.

En väl utförd vardagsrumskök i loftstil bör vara väl upplyst. Den nya högteknologiska matlagningstekniken utlöses organiskt av sällsynta exemplar. Lätta köksskåp och öppna hyllor, kylskåp och stolar för kaféer av plast eller metall kommer att göra, du kan till och med använda trädgårdsmöbler. Detta hjälper till att skapa en billig men minnesvärd exklusiv interiör..

loft kök dekoration

Lite oförskämd, men säkert ljus, djärv och minnesvärd, atmosfären gör att du kan muntra upp med en kopp kaffe på morgonen och njuta av middagen efter en hektisk dag..

Grundfärger och ljus inredning för loftköket

Stilistiken som är typisk för stenjungeln, även om den är demokratisk med avseende på färgschemat, domineras av en vit bakgrund, beige och alla gråtoner. Denna palett kommer att spädas framgångsrikt med ljusa känslomässiga accenter:

 • Svartvitt kontrast;
 • Lila och lila;
 • Blått och ljusblått;
 • Ljusgrön och mörkgrön;
 • Choklad och terrakotta;
 • Citron och gult;
 • Apelsin och persika;
 • Dämpad röd, vinröd och rosa.

nyanser av köksloft

Den starka kontrasten mellan industriell minimalism och hemkomfort födde ett unikt fenomen som kallades loftet..

Valet av huvud- eller dominerande färg är baserat på nyanser av fasader på köksmöbler, dekorativa element och textur av efterbehandlingsmaterial. Lugna toner som är typiska för köksdesign i loftstil, används som bakgrund:

 • Vit;
 • Mjölk;
 • Metallisk;
 • Silver;
 • Grå;
 • Blå;
 • Beige;
 • Ljusbrun.

loft kök färgschema

Loftstilens prioriterade egenskaper är rymd, frihet, volym.

Dessa toner i sig är ganska vänliga för många av de varma och kalla färgerna i spektrumet. Det är dock bättre att göra ett val till förmån för 2-3 primära färger, utspädning med nära besläktade och blandade nyanser-grå-lila eller gråblå.  

loft köksmöbler

Denna design ser bäst ut i kombinerade rum: studior, kök-vardagsrum eller kök-matsal.

Loftets “gråhet” kommer att dekoreras med:

 • Stora inre målningar, målade i samtidskonstens teknik;
 • Modulära paneler (från flera målningar av samma ämne);
 • Originalinstallationer från konstruktionselement;
 • Stora tryck;
 • Fototapeter med rumsliga illusioner;
 • Väggpaneler i stil med väggmålningar och graffiti;
 • Ljusa abstrakta fläckar.

loft kök inredning

Det är i köket som det är lättast att avslöja all lofts mångsidighet när man inreder en vanlig stadslägenhet..

Valet av ett ljust dekorativt element beror på vad, enligt din åsikt, atmosfären i en typisk inredning i ett loftkök ska vara. Det viktigaste är att inte gå överbord med ljus inredning. Det måste finnas ett attraktivt semantiskt element.

kök loft design

På grund av kontrasterande kombinationer och djärva lösningar föds icke-standardkomfort.

Vissa yrkesverksamma försöker ge sitt projekt mer mening genom att låna tekniker från andra stilar. Loftet är utmärkta “vänner” med andra moderna stilar:

 • Vit design i skandinavisk minimalism;
 • Glasmålningar i jugendstil i början av nittonhundratalet;
 • Det dominerande konceptet från högteknologi;
 • Art Deco i en urbanistisk version etc..

original loftkök

Grova, åldrade, konstgjorda texturer samsas med släta, glänsande och lyxiga material.

Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme i köket kan det dekoreras med en mosaikpanel i förklädningsområdet eller på någon fri vägg. Detta kommer att ge en mysig atmosfär och ge värme till den kalla “stenjungeln” som är typisk för stadsmiljöer..

Tips för att välja texturer för inredning och inredning

Loftstilen har sina egna lagar, men var inte rädd för att gå utöver traditionella material och leta efter originella lösningar i utformningen av köksutrymmet.

 • Suspenderade partiklar avsätts på köksytorna under tillagningen. Den porösa ytan på tegel och grovt putsade väggar är opraktisk; det är obekvämt att rengöra den från fettsommar och sot. Naturliga murverk, dekorativa paneler och vänd “svin” kan målas ovanpå med emalj eller öppnas med en färglös matt lack. Denna lösning kommer inte att förändra väggens industriella utseende, men det kommer att göra rengöringen av köket mycket enklare..
 • Använd korrugering, tennfolierullar, förkromade metallytor i dekorationen i större utsträckning. Det är de som kommer att göra din design av ett litet loft-kök så nära som möjligt till de traditionella stadskanonerna..

loft stil kök

Det är lämpligt att dekorera små kök i en färg, till exempel vitt, det kan bara vara släta ytor eller vitkalkad tegel.

 • När du letar efter ett sätt att dekorera taket för dig själv måste du gå vidare från rumstypen. Om detta är en vindsutrymme försköning, är träbjälkar en bra lösning. I en stadslägenhet rekommenderar designers undertak med originalbelysning eller grovt gips. För ett lågt tak i ett litet kök erbjuds kalkmålning eller monokromatisk målning.
 • Golvet kan lämnas betong eller kaklat med stenflis. En utmärkt lösning skulle vara “varma golv” -system med linoleum eller porslin stengods av lämplig färg. Hon bör betona valet av loftkökdesignstil. En bra lösning är ett fuktresistent laminat. Men vid zonindelning är det bättre att ta det till gästområdet och täcka det med halkfria plattor, vilket är lättare att tvätta på matstället..

köksgolvloft

Djärva färgövergångar för ett loft som ser naturligt ut.

Härdat glas, färgad plast, betong och grovt trä är favoritmaterialet för köksdesignare i loftstil. Du kan ta deras exempel som inspiration, men bygg vidare på dina möjligheter så att rummet visar sig vara bekvämt och snyggt. Observera att köksmöbler ofta inte är desamma som i ett klassiskt kök – toppen är öppen. Väggmonterade skåp ersätter hyllor, rammoduler och block.

loft kök design idéer

Var inte rädd för att kombinera det gamla med det moderna i loftkökets inredning, det är det som gör rummet unikt och bekvämt.!

Det ska inte finnas mycket textilier, bara där man inte kan klara sig utan det, det ska vara praktiskt och av hög kvalitet. Inga gardiner och gardiner, persienner och tråd- eller repgardiner är bättre. Deras design bör organiskt komplettera loftkökets inredning, som i de bästa exemplen på vårt fotogalleri.

VIDEO: Kök i loftstil – 75 alternativ.

50 idéer för design och dekoration av ett kök i loftstil:

svartvitt köksloft loftkök med svartvita kakel kök loft design loft stil kök design loft stil kök design vacker loft stil kök design loft stil kök design med en bar köksloft vitt bord kök loft kombination av kakel köksloft snygga ljuskronor loft kök i studio lägenhet köksloft gult kylskåp loft stil kök loft stil kök loft stil kök inredning loft stil kök design loft stil kök design loft stil kök möbler design loft stil kök design loft stil kök hemma kök i loftstil foto kök i loftstil fotoinredning kök i loftstil fotodesign kök i loftstil fotodesign loft stil kök foto idéer loft stil köksmöbler foto kök i loftstil fotodekoration loft stil kök uppsättning loft stil kök idéer loft stil kök design idéer loft stil kök design idéer loft stil kök foto idéer loft stil kök interiör idéer loft stil kök design idéer loft stil kök interiör loft stil kök öppen spis kök möbler i loftstil loft stil kök metall loft stil kök kakel modernt loft stil kök loftstil kök med kakel loftstil köksarmaturer loft-stil kök i huset loftstil köksfläkt kök loftstil möbler loft stil kök metalldelar kök i loftstil grå loft stil kök vitt loft stil kök interiör loft stil kök mörkt

Previous Post
Badrumsdesign – kakel
Next Post
التفاصيل الدقيقة للديكور الداخلي بأسلوب استعماري