15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad ska temperaturen vara i kylskåpet, hur man bestämmer, hur man ställer in, en tabell över temperaturregimer för vissa produkter.

Alla vill ha färska och välsmakande produkter hemma. För att organisera lagring är det viktigt att veta vad som är temperaturen i kylskåpets frys och på hyllorna. Annars kan mögel uppträda inuti och maten försämras i förtid. Om du följer rekommendationerna kan du när som helst förbereda en middag med färska ingredienser utan främmande dofter..

Om du följer rekommendationerna kan du när som helst förbereda en middag med färska ingredienser utan främmande lukt.

Om du följer rekommendationerna kan du när som helst förbereda en middag med färska ingredienser utan främmande dofter..

Funktioner av temperaturregimen i kylen och frysen

Displayen kan ställa in temperaturen från -1 grader. Många modeller använder internationella asteriskmarkeringar på regulatorerna. Varje stapel visar en 6 graders temperaturförändring. För de flesta moderna kylskåp är -18-20 grader den bästa indikatorn..

För de flesta moderna kylskåp är -18-20 grader den bästa indikatorn.

För de flesta moderna kylskåp är -18-20 grader den bästa indikatorn..

Använd inte enheten hela tiden vid lägsta möjliga temperatur. Om den körs med full kapacitet varje dag kommer den att misslyckas snabbare. När frysen inte är fylld till fullo, och den sällan används, är -14 ° C tillräckligt.

Använd inte enheten hela tiden vid lägsta möjliga temperatur.

Du bör inte ständigt använda enheten vid lägsta möjliga temperatur..

Även om du har köpt en minsta uppsättning produkter i en vecka måste du lägga alla lättfördärvliga föremål i kylskåpet. För snabb frysning kan du sänka temperaturen till -20 -23 grader. Denna temperaturregim är optimal för långtidsförvaring av kött eller halvfabrikat..

För snabb frysning kan du sänka temperaturen till -20 -23 grader.

För snabb frysning kan du sänka temperaturen till -20 -23 grader.

Det är bekvämt att använda snabbfrysningsläget, där is bildas snabbt. I detta fall bör temperaturen ligga mellan -24 och -32 ° C. Mat fryses in på 2-3 timmar utan att bli smaklös. Detta läge är optimalt för svamp, bär, grönsaksblandningar..

Det är bekvämt att använda snabbfrysningsläget, där is bildas snabbt. I detta fall bör temperaturen ligga mellan -24 och -32 ° C.

Det är bekvämt att använda snabbfrysningsläget, där is bildas snabbt. I detta fall bör temperaturen ligga mellan -24 och -32 ° C.

Hur många grader ska det finnas i frysen

Hushållsapparatens egenskaper beror på modell och tillverkare. Vanligtvis anger manualen den lägsta temperatur som kan skapas i frysen. Många är intresserade av hur många grader som finns i frysen i ett visst kylskåp och hur man bestämmer denna parameter. Sådana egenskaper kan kännas igen av antalet stjärnor på dörren. Om frysfacket stöder ner till -18 grader bör det finnas tre stjärnor. När enheten är konstruerad för -12 grader, lägg två stjärnor.

Om frysfacket stöder ner till -18 grader bör det finnas tre stjärnor.

Om frysfacket stöder ner till -18 grader bör det finnas tre stjärnor.

Om frysen är svag, ange en stjärna. Vissa kylskåpsägare hittar 4 stjärnor på dörren. Som med de tre märkena betyder det att frysfacket håller en temperatur på minus 18 grader. Skillnaden är att denna modell tillhör en annan klass.

Vissa kylskåpsägare hittar 4 stjärnor på dörren. Som med de tre märkena betyder det att frysfacket håller en temperatur på minus 18 grader.

Vissa kylskåpsägare hittar 4 stjärnor på dörren. Som med de tre märkena betyder det att frysen håller en temperatur på minus 18 grader..

Temperaturstandarder

I kylskåpet varierar temperaturen i olika zoner. Indikatorerna börjar bara plana ut om en person sällan öppnar dörren. Detta görs med avsikt så att det för varje produkt är möjligt att välja ett avsnitt med rätt temperaturregim..

• Den kallaste platsen ligger bredvid frysen, som i sin tur installeras upptill eller nedtill. Detta område är lämpligt för kött, fisk och andra livsmedel som snabbt förstörs..

Detta område är lämpligt för kött, fisk och andra livsmedel som snabbt förstörs.

Detta område är lämpligt för kött, fisk och andra livsmedel som snabbt förstörs..

• Det är varmast på dörren – från +5 grader. Temperaturen beror på öppningsfrekvensen. Här kan du visa upp limonader, champagne eller majonnäs.

Det är varmast på dörren - från +5 grader. Temperaturen beror på öppningsfrekvensen. Här kan du visa upp limonader, champagne eller majonnäs.

Det är varmast på dörren – från +5 grader. Temperaturen beror på öppningsfrekvensen. Här kan du visa upp limonader, champagne eller majonnäs.

• Medelstora hyllor – produkter som förvaras vid +4 grader finns kvar på dem. Du kan lägga mjölk, rullar, korv, frukt här.

• Medelstora hyllor - produkter som förvaras vid +4 grader finns kvar på dem. Du kan lägga mjölk, rullar, korv, frukt här.

• Medelstora hyllor – produkter som förvaras vid +4 grader finns kvar på dem. Du kan lägga mjölk, rullar, korv, frukt här.

• Friskhetszon – finns endast i ett modernt kylskåp. I en speciell behållare hålls temperaturen från +6 till +8 grader. Det är bättre att lämna gröna här.

• Friskhetszon - finns endast i ett modernt kylskåp. I en speciell behållare hålls temperaturen från +6 till +8 grader. Det är bättre att lämna gröna här.

• Friskhetszon – finns endast i ett modernt kylskåp. I en speciell behållare hålls temperaturen från +6 till +8 grader. Det är bättre att lämna gröna här.

Hållbarhet för produkter

Denna parameter beror på temperaturen som hålls i kylskåpet..

I intervallet från -10 till -20 ° C -produkterna kan stå i kylskåpet i 2-3 månader.

Från 0 till +9 ° C – en och en halv till två månader.

+4-0 ° C-35-60 dagar.

Från +5 till +10 grader – 20-45 dagar.

+11-15 ° C – från två veckor till 30 dagar.

Kraven på hållbarhet och lagringsförhållanden bildas av SanPiN. Förgänglig mat bör förvaras vid en temperatur på +4 +/- 2 ° C.

Vid vilken temperatur lagras

För de flesta produkterna är den optimala temperaturregimen + 2- + 5 grader. Du kan bekanta dig med normerna för varje typ i listan.

1. Frukt – från +4 till 8.

2. Exotiska frukter gillar inte kylan, så de behöver inte läggas i kylskåpet.

3. Rågrönsaker – från +4 till 6, kokta – +5.

4. Färskt kött bör förvaras vid en temperatur på +1 grader. Om termometern sjunker under noll, fryser den. När termometern är mer än tre grader börjar köttprodukter försämras..

5. Korv och korv – från plus två till fem.

6. Soppor och buljonger – +4 ° C.

7. Tårtor med grädde eller grädde – från -1 till + 3 ° C.

8. Färsk fisk – + 2-0, skaldjur: +5 grader. Kokt eller stekt fisk – +4 grader, värmebehandlad skaldjur – + 6 ° C.

9. Färdiga måltider – 2-4 ° C med ett plustecken.

10. Hemlagad eller shoppa ost – från +3 till fem.

11. Mjölk och fermenterade mjölkprodukter – från 1 grad, men inte högre än fem.

12. Kycklingägg – från +1 till +5, vaktel – +3-0.

13. Handla såser – efter öppning: + 1-4 ° C. Oöppnad: + 6-0 ° C

14. Bröd – + 4-5 grader.

En termometer kan användas för att kontrollera temperaturvärdet. Det måste läggas på ett fat och placeras i det mellersta facket. Efter fem minuter måste du kontrollera resultatet. I moderna modeller är en termometer inbyggd och mätresultaten visas på displayen.

En termometer kan användas för att kontrollera temperaturvärdet.

En termometer kan användas för att kontrollera temperaturvärdet..

Köttprodukter

Om köttet tillagas under de kommande dagarna kan det lämnas på kylskåpshyllan. Kyld kyckling förvaras högst en dag. För långtidsförvaring måste kycklingkroppen läggas i frysen, här kan den ligga i upp till ett år. Skinkorna kommer att försämras tidigare, deras hållbarhet är 9 månader. Rött kött, till exempel nötkött, håller upp till fem dagar i kylskåpet.

Om köttet tillagas under de kommande dagarna kan det lämnas på kylskåpshyllan.

Om köttet är tillagat under de kommande dagarna kan du lämna det på kylskåpshyllan..

När lamm eller nötkött skärs i små bitar, vid -18 grader förstörs det inte på 4 månader. Stora bitar kan ligga i upp till sex månader. Kokt kött förvaras på hyllan högst fyra dagar. Detta gäller både KFC kyckling och nötkött. Köttfärs i kylt tillstånd lever i 2 dagar, i en fryst period av färskhet håller det upp till fyra månader.

Kyld kyckling förvaras högst en dag

Kyld kyckling förvaras högst en dag

Kycklingägg i frysen

Många tror att smaken av kycklingägg försämras efter frysning. Ett annat argument är att när den fryser expanderar vätskan så att innehållet kan bryta skalet. Maten kan innehålla små skal som är svåra att ta bort. Faktum är att problem kan undvikas genom att slå ner äggen i en behållare. I detta fall är produktens hållbarhet lång – upp till ett år..

Ett annat argument är att när den fryser expanderar vätskan så att innehållet kan bryta skalet.

Ett annat argument – vid frysning expanderar vätskan så att innehållet kan bryta skalet.

“Viktig!” Ägg behåller sin smak när det är fryst. Men det är lämpligt att bara frysa äggulorna, eftersom proteinerna kan ändra konsistensen.

Fiskprodukter

Halvfärdiga produkter lagras vanligtvis vid noll grader i högst två dagar, precis som andra lättfördärvliga livsmedel. Om den lägsta tillåtna temperaturen i en befintlig frys är -18 grader kan de hålla sig färska i upp till sex månader. Skuren fisk kan förvaras i kylskåp under lika lång tid. Du kan lagra fiskfiléer eller köttfärs i tre till fyra månader..

Fiskfiléer eller köttfärs kan lagras i tre till fyra månader.

Du kan lagra fiskfiléer eller köttfärs i tre till fyra månader..

För att förhindra att fisken förstörs kan du tillsätta salt som fungerar som konserveringsmedel. Du bör också vara uppmärksam på halvfabrikat i förslutna förpackningar, de håller längre. Till salu hittar du soppuppsättningar, dumplings och pannkakor med fiskfyllning. De förvaras i frysen i högst en månad..

Till salu hittar du soppuppsättningar, dumplings och pannkakor med fiskfyllning. De förvaras i frysen i högst en månad.

Till salu hittar du soppuppsättningar, dumplings och pannkakor med fiskfyllning. De förvaras i frysen i högst en månad..

Mediciner

De flesta läkemedel förvaras i rumstemperatur. Om läkemedlet endast förvaras vid låga temperaturer bör detta anges i instruktionerna. Det kan indikeras att läkemedlet ska lämnas på en sval plats. Det betyder att den tål temperaturer upp till +15 grader. Medel som måste läggas i kylskåpet förvaras vid + 2-8 grader.

Medel som måste läggas i kylskåpet förvaras vid + 2-8 grader.

Medel som måste läggas i kylskåpet förvaras vid + 2-8 grader.

Det finns läkemedel som kräver frysning vid -15 grader. Djupfrysning uppnås vid temperaturer under -18 grader. Salvor och suppositorier placeras bäst på mellersta hyllan, medan vätskedrycker eller injektionslösningar kan lämnas på dörren..

“Ytterligare information!” Läkemedel i ampuller eller glasflaskor får inte lämnas i frysen.

Möjligheter för moderna kylskåp

De senaste årens teknik har ofta ytterligare funktioner som gör matlagring bekvämare. Innan du köper ett vanligt kylskåp bör du veta mer om dess kapacitet. Oftast lägger tillverkarna till följande funktioner.

Ingen frost – på grund av närvaron av ventilation blåses hyllorna och det kan inte bildas frost på väggarna.

Automatisk avfrostning – automatisk avfrostning.

Ingen frost - på grund av närvaron av ventilation blåses hyllorna och det kan inte bildas frost på väggarna.

Ingen frost – på grund av närvaron av ventilation blåses hyllorna och det kan inte bildas frost på väggarna.

Nollkammare eller friskhetszon är en separat låda, vars temperatur är nära noll. Om du lägger gröna, skinka eller frukt här, kommer de att hålla sig färska.

Nollkammare eller friskhetszon är en separat låda, vars temperatur är nära noll.

Nollkammare eller friskhetszon – en separat låda, vars temperatur är nära noll.

Superfrysning – funktionen är utformad för att frysa in en stor mängd mat på kort tid. Effekten uppnås genom ett kraftigt temperaturfall till under 19 grader.

Superfrysning - funktionen är utformad för att frysa in en stor mängd mat på kort tid.

Superfrysning – funktionen är utformad för att frysa in en stor mängd mat på kort tid.

Superkylning – liknande det föregående läget, men i det här fallet kyls maten, inte frusen. Detta är bekvämt när du snabbt behöver kyla en mängd olika livsmedel, till exempel champagne eller sallader..

Superkylning - liknande det föregående läget, men i det här fallet kyls maten, inte frusen.

Superkylning – liknande det föregående läget, men i det här fallet kyls maten, inte frusen.

Det finns två typer av friskhetszon – vått och torrt. En viktig punkt – den är avsedd för lättfördärlig mat som inte är avsedd att frysas. Om värdinnan köper hälsosam dill kommer den inte att torka ut och vissna på flera dagar..

Det finns två typer av friskhetszon - vått och torrt.

Det finns två typer av friskhetszon – vått och torrt.

“Notera!” En fuktig färsk zon är lämplig för gröna; här torkar inte de känsliga salladsbladen ut. Torrt är avsett för kött och slaktbiprodukter, i detta fall kommer produkterna att kylas, men inte frysas.

Matförvaringsbord

För att ta reda på exakt hur många olika typer av livsmedel som lagras och under vilka förhållanden kan du titta på tabellen i instruktionerna eller på Internet, som visar den rekommenderade hållbarheten.

Det ger genomsnittliga indikatorer. Därför är det lämpligt att dessutom ta reda på utgångsdatumet på förpackningen..

För att ta reda på exakt hur många olika typer av mat som lagras och under vilka förhållanden kan du titta på tabellen i instruktionerna eller på Internet, som visar den rekommenderade hållbarheten.

För att ta reda på exakt hur många olika typer av livsmedel som lagras och under vilka förhållanden kan du titta på tabellen i instruktionerna eller på Internet, som visar den rekommenderade hållbarheten.

Användbara tips

Det viktigaste är att välja en förseglad förpackning som inte tillåter fukt att passera igenom. Om du planerar att lägga mycket mat i frysen är det bäst att förbereda kylskåpet. För att göra detta sänks temperaturen på termostaten en dag innan du köper mat. 24 timmar efter bokmärkning kan du återställa regulatorn till sin tidigare position.

Det viktigaste är att välja en förseglad förpackning som inte tillåter fukt att passera igenom.

Det viktigaste är att välja en förseglad förpackning som inte tillåter fukt att passera igenom..

Frukt kan läcka vid avfrostning, så det är bättre att lägga dem i påsar med ett lås. Innan grönsakerna läggs i frysen är det lämpligt att sänka grönsakerna i kokande vatten i en minut. Så de kommer inte att förlora sin smak och färg. Om du behöver frysa soppa eller buljong, kommer de flesta hemmafruar att rekommendera att du salter det..

Frukt kan läcka vid avfrostning, så det är bättre att lägga dem i påsar med ett lås.

Frukt kan läcka vid avfrostning, så det är bättre att lägga dem i påsar med ett lås.

Pastöriserad mjölk kan frysas in, men grädde kan inte, eftersom den tenderar att tappa. Köttet bevaras bättre i snitt; det är bättre att förvara kycklingkroppen separat från inälvorna. Det är också lämpligt att ta bort ben.

Köttet bevaras bättre i snitt; det är bättre att förvara kycklingkroppen separat från inälvorna.

Köttet bevaras bättre i snitt, det är bättre att förvara kycklingkroppen separat från inälvorna.

Produktion

Genom att följa riktlinjerna för att placera mat i kylskåpet undviker du att förstöra maten före utgångsdatumet. Om temperaturen justeras korrekt kommer maten inte att frysas eller torka. Och strömförbrukningen blir låg.

Video: Regler för förvaring av mat i kylskåp

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε ξύλινο σπίτι με επιλογές για στιλιστικές λύσεις
Next Post
Jaký je rozdíl mezi interiérem a designem pokoje teenagera?