15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skandinavisk stil i det inre av köket

Lätt och lakonisk skandinavisk stil är på topp på mode idag. I de skandinaviska länderna älskar de ljushet och ljus, och därför verkar deras interiör otroligt mysig och rymlig. Den lakoniska norska stilen är lämplig för alla layouter och storlekar på rummet, och det kommer att göra inredningen i köket så praktisk och funktionell som möjligt..

Lätt och lakonisk skandinavisk stil är på topp på mode idag.

Lätt och lakonisk skandinavisk stil är på topp på mode idag.

Layoutalternativ

Det skandinaviska köket kännetecknas av rymlighet och ett överflöd av ljus. Hängande skåp, skrymmande, tunga möbler och trånga layouter är inte välkomna här. Den vanligaste linjära layouten, där ljusa möbler installeras längs en väggs längd. För ett litet rum fungerar det här alternativet inte, och hörnlayouten blir optimal..

Det skandinaviska köket kännetecknas av rymlighet och ett överflöd av ljus.

Det skandinaviska köket kännetecknas av rymlighet och ett överflöd av ljus.

Litet kök

I ett litet område är det nödvändigt att ordna möbler och utrustning så kompakt som möjligt. Här passar ett ljust kök i lakonisk design utan ramar, glas, monogram och annan inredning. För att spara plats för matplatsen kan du använda en bardisk som ser modern ut och passar perfekt med skandinavisk estetik..

I ett litet område är det nödvändigt att ordna möbler och utrustning så kompakt som möjligt.

I ett litet område är det nödvändigt att ordna möbler och utrustning så kompakt som möjligt..

Kök-vardagsrum

Ett vackert kök i skandinavisk stil kommer att bero på den kombinerade layouten. Det är viktigt här att upprätthålla en enhetlig designriktning i båda delarna av rummet. Idéer för inre zonering är användbara för utformningen av köket-vardagsrummet. Till exempel är en visuell zonindelningsmetod med färg eller efterbehandlingsmaterial lämplig..

Ett vackert kök i skandinavisk stil kommer att bero på den kombinerade layouten.

Ett vackert kök i skandinavisk stil kommer att bero på en kombinerad layout.

Du kan också använda en bardisk, skiljevägg, belysning för att få en rymlig, modern och funktionell inredning. I studion måste du skapa en känsla av ett fritt, ljust utrymme, inte överbelastat med detaljer, vilket kan göras med hjälp av kompakta, vita möbler och ett minimum av tillbehör.

du kan använda bardisk, skiljevägg, belysning för att få en rymlig, modern och funktionell inredning

Du kan använda en bardisk, skiljevägg, belysning för att få en rymlig, modern och funktionell inredning.

Hörn

Den klassiska hörnlayouten är det perfekta valet för små utrymmen. Även om headsetet ska ha väggskåp, försök lägga till hyllor för att höja den norska designkänslan. I nordisk stil kastas överskåp ofta för att lämna öppna hyllor som ger utrymme..

Den klassiska hörnlayouten är det perfekta valet för små utrymmen.

Klassisk hörnlayout – perfekt för små utrymmen.

Viktig! När du väljer möbler och ytbehandlingar bör du föredra ljusa färger i kall skala och traditionellt vitt..

Vackra färger i kök i skandinavisk stil

I Norge, Sverige, Danmark, Island och Finlands natur råder grå, blå, vita toner, vilket påverkade valet av färger i nordlig stil. Att späda ut kalla färger med vitt är en önskan om ljus, vilket är knappt i grumliga städer..

Att späda ut kalla färger med vitt är en önskan om ljus, vilket är knappt i grumliga städer.

Att späda ut kalla färger med vitt är en önskan om ljus, vilket är knappt i grumliga städer..

grå

Alla nyanser av grått är inte bara en beskrivning av himlen över Norge och Sverige, utan också en traditionell inredning i skandinavisk stil. Men du bör inte välja monokrom för att dekorera ett rum, annars kan du få en tråkig och tråkig inredning..

Alla nyanser av grått är inte bara en beskrivning av himlen över Norge och Sverige, utan också en traditionell inredning i skandinavisk stil.

Alla nyanser av grått är inte bara en beskrivning av himlen över Norge och Sverige, utan också en traditionell inredning i skandinavisk stil..

För att lägga till mys i köket måste du använda varma bruna nyanser, färska gröna husväxter, gula accenter. Citron och ljusbrun passar bra med grått, dessa nyanser bör vara avgörande när du väljer ett företag för en grå finish eller ett headset.

Citron och ljusbrun passar bra med grått, dessa nyanser bör vara avgörande när du väljer ett företag för en grå finish eller ett headset.

Citron och ljusbrun passar bra med grått, dessa nyanser bör vara avgörande när du väljer ett företag för en grå finish eller ett headset.

I pastellfärger

Inte varje pastell är lämplig för köksdesign i skandinavisk stil, eftersom du inte ofta hittar lila eller rosa interiörer här..

Inte varje pastell är lämplig för köksdesign i skandinavisk stil, eftersom du inte ofta hittar lila eller rosa interiörer här.

Inte varje pastell är lämplig för köksdesign i skandinavisk stil, eftersom du inte ofta hittar lila eller rosa interiörer här.

När du väljer en nyans ska du föredra sådana toner: ljusblå, blå, gul, beige, sand, gråbrun, mjölkaktig, elfenben, grädde.

Köket kan vara helt pastell med ljusa stänk av ljusa accenter, eller det kan vara en kombination av bruna och ljusa pasteller..

När du väljer en nyans för efterbehandling, föredra sådana toner: ljusblå, blå, gul, beige, sand, gråbrun, mjölkaktig, elfenben, grädde.

När du väljer en nyans ska du föredra sådana toner: ljusblå, blå, gul, beige, sand, gråbrun, mjölkaktig, elfenben, grädde.

Blå

Himlen i Norge är grå och havet är blått, vilket gör denna nyans populär i nordiska interiörer. Trots den kanoniska Medelhavskombinationen av blått och vitt, som ofta används i skandinavisk stil, liknar den norra inredningen inte alls den södra. Det handlar om nyanser av blått och hur det används i interiören..

Himlen i Norge är grå och havet är blått, vilket gör denna nyans populär i nordiska interiörer.

Himlen i Norge är grå och havet är blått, vilket gör denna nyans populär i nordiska interiörer..

I Skandinavien väljer de de kallaste tonerna av blått och blått, dämpat, mörkt, som blandat med grått. Ljust azurblått, akvamarin, elblått – allt detta är nyanser av den södra stilen som inte finns i norra interiörer.

I Skandinavien väljer de de kallaste tonerna av blått och blått, dämpat, mörkt, som blandat med grått.

I Skandinavien väljer de de kallaste tonerna av blått och blått, dämpat, mörkt, som blandat med grått.

Trä: hemkomfortens färg

Trästrukturer gör alla rum mer bekväma tack vare den varma naturliga färgen och naturmaterialen. Den klassiska skandinaviska stilen i kökets inre är otänkbar utan trä, som används här överallt för dekoration och möbler..

Trästrukturer gör alla rum mer bekväma tack vare den varma naturliga färgen och naturmaterialen.

Trästrukturer gör alla rum mer bekväma tack vare den varma naturliga färgen och naturmaterialen.

Bänkskivor, hyllor, golv, matställ i trä är inte ovanliga i norsk stil. Trä kan målas vitt eller en annan ljus nyans, eller ha en naturlig konsistens. I vilket fall som helst är detta material i första hand för användning i en skandinavisk inredning..

Trä kan målas vitt eller en annan ljus nyans, eller ha en naturlig konsistens.

Trädet kan målas vitt eller en annan ljus nyans eller ha en naturlig konsistens..

White – en hyllning till traditionen

Snövit interiör är på topp på mode idag och få människor tror att denna idé kom från Skandinavien. Lägenheter är ofta inredda här helt i vitt, för på så sätt kan du uppnå god belysning och rymlighet i rummet..

Snövit interiör är på topp på mode idag och få människor tror att denna idé kom från Skandinavien.

Snövit interiör är på topp på mode idag och få människor tror att denna idé kom från Skandinavien.

Vitt är lämpligt för ett litet kök i skandinavisk stil och för en stor studio kommer det också att vara lämpligt. I ett vitt kök används ofta ljusa accenter, till exempel i form av levande växter, vars grönska ser harmoniskt ut mot en snövit bakgrund. Färgen på naturligt trä och svarta accenter kombineras också perfekt med vitt..

Vitt är lämpligt för ett litet kök i skandinavisk stil och för en stor studio kommer det också att vara lämpligt.

Vitt är lämpligt för ett litet kök i skandinavisk stil och för en stor studio kommer det också att vara lämpligt..

Efterbehandling

I den norra inredningen är komplexa finish inte välkomna. Tak på flera nivåer, självutjämnande golv, inbyggd spotbelysning-allt detta kombineras inte med skandinavisk enkelhet, praktik och funktionalitet. Här görs allt så enkelt och naturligt som möjligt: ​​ett vanligt putsat tak, ett målat trägolv, vita väggar. I stadsinredning är loftets inflytande starkt, och därför kan du ofta hitta öppna balkar i studior och tegel.

I den norra inredningen är komplexa finish inte välkomna.

Komplexa ytor uppmuntras inte i den norra inredningen..

Golv

Golvet är definitivt trä. Helst en lång, smal bräda målad vit eller annan ljus nyans. Du kan också använda parkett eller laminat, men laminatets struktur ska se så nära trä som möjligt. I ett kök, särskilt ett litet, kan du använda vita keramiska plattor.

Golvet är definitivt trä.

Golvet är definitivt trä.

När du väljer ett golv för din studio under din renovering, förvänta dig samma golv för båda delarna av rummet. Ett vackert kök vardagsrum i skandinavisk stil förutsätter samma trägolv i hela rummet.

När du väljer ett golv för din studio under din renovering, förvänta dig samma golv för båda delarna av rummet.

När du väljer ett golv för en studio under renovering, förvänta dig samma golv för båda delarna av rummet..

Förkläde

Ett förkläde kan bli ett kök accent, eftersom det kan dekoreras som du vill. Välj kakel med mönster, tegel eller geometriska mönster för att skapa en levande och ovanlig design. En annan trend är ett förkläde i väggarnas färg. I det här fallet sticker det inte ut inuti, och rummet ser blygsamt och snyggt ut..

Välj kakel med mönster, tegel eller geometriska mönster för att skapa en levande och ovanlig design.

Välj mönstrade, tegel eller geometriska plattor för en levande och ovanlig design.

Väggar

I norr är väggarna sällan täckta med tapeter. De vanligaste finisherna är trä, färg eller gips. Väggarna är alltid monokromatiska, inredda i ljusa färger, de använder sällan en ljusare färg – blå eller mörkgrå. Det är också viktigt att taket och väggarna har samma färg..

I norr är väggarna sällan täckta med tapeter. De vanligaste finisherna är trä, färg eller gips.

I norr är väggarna sällan täckta med tapeter. Mest använda träbeklädnad, färg eller gips.

Tak

Ett enkelt, geometriskt korrekt tak är en väsentlig del av den korrekta skandinaviska heminredningen. Helst behöver taket bara putsas för att matcha väggarna. Samma vägg- och takfinisher används också ofta här för att skapa en rymlig, ljus och så fri inredning som möjligt. Golvlister, stuckaturer, prydnader är inte lämpliga i taket. Det ska vara helt slätt och lätt.

Ett enkelt, geometriskt korrekt tak är en väsentlig del av den korrekta skandinaviska heminredningen.

Ett enkelt, geometriskt korrekt tak är ett oumbärligt inslag i den korrekta skandinaviska heminredningen.

Belysning

Hänglampor är klassiker i den skandinaviska interiören, som kan placeras ovanför matplatsen – ett bord eller en bar, i mitten av ett litet kök eller ovanför en ö i arbetsområdet. Du bör välja lampor i stil med minimalism, som kännetecknas av enkelhet och renhet i former, och spelar rollen som funktionella dekorationer i interiören..

Hänglampor är klassiker i den skandinaviska interiören, som kan placeras ovanför matplatsen - ett bord eller en bar, i mitten av ett litet kök eller ovanför en ö i arbetsområdet.

Hänglampor är klassiker i den skandinaviska interiören, som kan placeras ovanför matplatsen – ett bord eller en bardisk, i mitten av ett litet kök eller ovanför en ö i arbetsområdet..

Viktig! Trots att spotbelysning inte används i den kanoniska skandinaviska interiören, ser den idag snygg och lämplig ut, särskilt i små kök.

Möbler och vitvaror

Snygg, modern skandinavisk interiör – funktionell och teknisk. Här ser tekniken ut organiskt, vilket till och med kan vara kontrasterande, vilket inte är viktigt..

Snygg, modern skandinavisk interiör - funktionell och teknisk.

Snygg, modern skandinavisk interiör – funktionell och teknisk.

Köksset

Designers rekommenderar att välja möbler i enkla former med blanka eller matta fasader av ljusa nyanser. Möbler ska se enkla och funktionella ut; dekorationer som ramar, sniderier, glas, utsmyckade beslag och annan inredning är olämpliga här. Det rätta beslutet skulle vara att välja ett kompakt, lakoniskt ljus, till och med vitt, headset med geometriska former – med uttalade rutor, rektanglar på fasaderna.

Designers rekommenderar att välja möbler i enkla former med blanka eller matta fasader av ljusa nyanser.

Designers rekommenderar att välja möbler i enkla former med blanka eller matta fasader av ljusa nyanser..

Bordsskiva

Ett populärt designtrick är att välja en hållbar, naturfärgad träbänk. Den kan stå i kontrast med inredning och finish eller smälta harmoniskt med andra träelement. Bänkskivan i ljust trä är lämplig för ett vitt och färgat kök, den kan kombineras med en matsats med samma textur.

Det finns också bänkskivor som matchar möblerna i ljusa nyanser eller kontrasterande – svart eller mörkgrått.

Ett populärt designtrick är att välja en hållbar, naturfärgad träbänk.

Ett populärt designtrick är att välja en hållbar, naturfärgad träbänk.

Middagszon

Mys och komfort i köket avgör utformningen av matsalen. Ett runt eller rektangulärt träbord och stolar i uppsättningen kommer att vara det bästa alternativet. Bardisken eller matplatsen vid fönstret ser också bra ut. Det är nödvändigt att hänga hängande lampor ovanför matbordet – flera av samma eller en stor.

Bordet kan dekoreras med en enkel glasvas med blommor eller ett fruktfat.

Mys och komfort i köket avgör utformningen av matsalen.

Mys och komfort i köket avgör utformningen av matsalen.

Dekor

I en lakonisk inredning är inredningen funktionell, så det kan inte finnas några onödiga element här. Glasvaser med blommor, växter i krukor, levande gröna i lådor, kryddburkar, flaskor med olja, lampor, ljus, vackra rätter – allt detta ser inte bara vackert ut, utan är också en funktionell del av interiören.

I en lakonisk inredning är inredningen funktionell, så det kan inte finnas några onödiga element här.

I en lakonisk inredning är inredningen funktionell, så det kan inte finnas några onödiga element här.

Textil

I köket ska textilier användas till ett minimum. För fönster, persienner, persienner, rullgardiner eller ljus passar nästan osynlig tyll..

Du måste vägra dukar, eftersom vackra tygservetter ofta används här. I studion är ljusgardiner i vardagsrummet lämpliga, vilket ger lätthet och luft till rummet..

I köket ska textilier användas till ett minimum.

I köket ska textilier användas till ett minimum..

Målningar och affischer

Ett stort kök kan användas för att hänga upp några snygga, moderna målningar eller trendiga affischer. I studion hänger ofta vackra foton över soffan. Bilder och affischer kan vara flerfärgade, vilket kommer att bli ett accent i interiören..

Ramar för målningar ska vara så enkla som möjligt, inte pretentiösa, du kan använda glas.

Ett stort kök kan användas för att hänga några snygga, moderna målningar eller trendiga affischer.

Ett stort kök kan användas för att hänga upp några snygga, moderna målningar eller trendiga affischer..

Krukväxter

Den skandinaviska interiören har ekofunktioner som framgår av valet av naturmaterial och tillbehör. Krukväxter kontrasterar vackert med det ljusa färgschemat för att skapa en riktigt mysig och varm miljö..

Den skandinaviska interiören har ekofunktioner som framgår av valet av naturmaterial och tillbehör.

Skandinaviska interiörer har miljövänliga funktioner som visar sig i valet av naturmaterial och tillbehör.

Keramik och köksgrejer

För att hålla köket från att känna sig tomt, tråkigt och sterilt, rekommenderas att du använder tallrikar och redskap som tillbehör. Vackra vaser, fruktskålar, fat, koppar, flaskor för vegetabilisk olja, transparenta burkar med kryddor, sockerskålar och andra redskap kommer att späda in interiören med ljusa färger och färger.

För att hålla köket från att känna sig tomt, tråkigt och sterilt, rekommenderas att du använder tallrikar och redskap som tillbehör.

För att förhindra att köket ser tomt, tråkigt och sterilt ut rekommenderas det att använda tallrikar och köksredskap som tillbehör..

Skandinavisk stil är trendig, mysig och funktionell. Det är perfekt för alla kök. Skapa trendiga mönster med idéer från professionella designers.

Video: Skandinavisk stil i kökets inre

50 fotoidéer för skandinavisk köksdesign

Previous Post
Hur man utformar ett förortsområde på 6 tunnland
Next Post
أسلوب بوهو في الداخل: الخصائص الأساسية