15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kök i huset: design för olika layouter

Rummen i lägenheten är knutna till den typiska layouten, och utformningen av köket i ett privat hus är praktiskt taget obegränsat. Privata byggnader har oftast ett oproportionerligt större användbart område på grund av den större kvadraten. Detta är fallet när det är lättare att implementera de mest vågade designidéerna, från beklädnadsmaterial och efterbehandling med inbyggda möbler. Du bör inte komma igång förrän allt är genomtänkt till minsta detalj, så att platsen nära “härden” blir det mest bekväma hörnet.

Design av ett ljust kök i ett lantligt hus med präglade balkar i taket

Utformningen av köksutrymmet i ett lanthus är en ansvarsfull sysselsättning och samtidigt trevlig

Vad är viktigt att tänka på när du planerar en köksrenovering i ditt hem

Många drömmer om sitt eget hem, men utformningen av köksutrymmet är inte mindre viktigt än arrangemanget av korridoren, vardagsrummet eller sovrummet. Helhetsintrycket beror på många faktorer. I det rysktalande utrymmet härskade under lång tid vissa standarder för arrangemang av bostäder, vilket det är dags att överge. De ersätts av en inredning av ett nytt format, utan mentala begränsningar, även om det är en köksinredning i ett lanthus eller en liten sommarstuga..

Hängande lampor i retrostil över köksön

Kökets stil bör korrelera med interiören i resten av lokalerna, skapa en känsla av integritet och harmoni i hela huset.

Du behöver inte köpa traditionella möbler om din själ önskar något mångsidigt. Idag anses den bästa lösningen vara inbyggda möbler, där all köksutrustning också är installerad, vilket underlättar matlagning. Antalet hushållsapparater beror direkt på livsstilen för ägarna till ett privat hus.

 1. Om det är vanligt i familjen att göra stora veckovisa eller månatliga inköp, är det vettigt att köpa 2 kylskåp, en av dem uteslutande för drycker, en rymlig frys för kött och halvfabrikat.
 2. En genomtänkt inredning av en köksstudio i ett privat hus innebär kombinationen av två intilliggande rum. Men varje funktionsområde är utrustat med hänsyn till hur ofta hela familjen ska äta middag i matsalen, gästrummet – är det ofta besökare som behöver få plats någonstans med bekvämlighet.
 3. Utrustningen för köksenheten beror på volymen och variationen av maten som ska tillagas. I stadshus i privata byggnader, på samma sätt som alla stadsbor, har alla sitt eget hektiska schema, det tar mycket tid att arbeta eller studera, de samlas sällan i huset och lagar mat för hela familjen.
 4. I ett privat hus, där tjänaren lagar mat i köket, finns det oftast komplett utrustning, från en brödmaskin och slutar med en kompakt elektrisk maskin för att laga en liten mängd kött. Köksutrustning utgör grunden för inredningen.
 5. I vissa familjer är det vanligt att laga mycket på helgerna med en reserv så att under en hektisk vecka blir färdiga första och andra kurser bara uppvärmda. I det här fallet kommer 2 spisar, en ugn och en mikrovågsugn att vara användbara så att alla metoder för matlagning och uppvärmning av rätter är tillgängliga..
 6. I ett hus där de praktiskt taget inte lagar mat, med hjälp av halvfabrikat och färdiga snitt för väl tillagat te eller kaffe, behöver du inte mycket utrustning. Ofta i familjen pratar de över middagen, tittar på tv -program och nyheter med smörgåsar. En kaffemaskin, skärutrustning och en enkel spis är grunden för köksutrustning, det är ingen mening att spendera på utrustning och störa rummet med övergripande köksmöbler.

Funktioner i utformningen av kök i privata byggnader

Ditt drömhem behövs inte bara för att bo, utan en plats vid spisen är för att förbereda dina favoriträtter. Det är ett viktigt utrymme för varma möten med människor som ligger dig varmt om hjärtat, inklusive köket i ett lanthus..

Köksinredning i ett lantligt hus i fransk stil

Pastellfärger, snidade trämöbler, retrolampor, färska blommor och andra element i ett lantligt tema – allt detta gillar särskilt förortsinvånare

Utformningen av lokaler i ett privat hus bör skilja sig från köket i en lägenhet, där mycket beror på en icke-standardlayout:

 • ett stort rymligt rum kan se tomt och livlöst ut om du närmar dig möblerna felaktigt – en “ö” -typ rekommenderas (i mitten finns en arbets- eller matplats);
 • utformningen av ett kök med två fönster på olika väggar i ett privat hus innebär en minskning av antalet väggskåp och inbyggda apparater, men belysningen är bättre här;
 • köksutrymmet kan gå igenom – när det är hälften av huset, och det inte finns tillräckligt med användbara lokaler, tilldelas en del av en stor korridor eller hall för en kompakt cateringenhet;
 • beroende på det användbara området i ett litet kök, rekommenderas att bli av med gamla möbler och skräp i ett lanthus till förmån för fria gångar;
 • matplatsen är ett obligatoriskt attribut för alla kök, men du kan klara dig utan ett matbord med stolar (mjukt hörn) om alla äter separat (vid TV: n eller datorn i ett annat rum);
 • ibland demonteras en rysk spis i hus och ersätter den med en öppen spis eller dess imitation – en utmärkt lösning för ett rymligt kök med ett gästområde “vid elden”!

Vitt trätak i köket i ett lanthus

För att visuellt höja ett lågt tak, måla det vitt

Den icke-standardiserade kökslayouten begränsar inte professionella designers på något sätt stilistiskt. De behåller funktionalitet och alla viktiga områden, men varierar i format och implementering..

Konceptuellt kan inredningen av ett kök i ett trähus “knytas” till naturen, etniska rötter, nostalgiska tider i byns barndom. Dessa är retro-, country-, etniska eller ekologiska stilar..

Kök design av ett privat hus i rustik stil

Lantligt kök med en fin grön nyans

Råd. Välj efterbehandling med moderna material efter eget tycke, slå zonindelningen, ändra de gamla fasaderna på de inbyggda möblerna med nya, men glöm inte att allt ska vara i harmoni stilistiskt.

Privat hus kök design i retrostil

Interiörer i gammal stil ser alltid bra ut i lanthus

Varje idé är mycket lättare att implementera i ett privat hus än i ett stadskök, berövat kvadratmeter, där allt beror på strikt bindning till en vägg med kommunikation och en gasledning.

Hur man utrustar ett kök med en specifik konfiguration?

Vackert kök med bra belysning i ett privat hus

Rummet som är utrustat för köket har inte alltid en idealisk form, det är ofta nödvändigt att justera utrymmet för att passa dina behov

Fyrkantigt kök

Ett fyrkantigt rum är sällsynt för stadslägenheter, men ett mycket bekvämt alternativ för inredningen i ett privat huskök. Det är där du ska sätta matbordet och ordna all köksutrustning. Skåp och skåp kan ordnas på olika sätt:

 • längs alla väggar;
 • parallellt, frigöra passagerna;
 • L-formad eller vinkel;
 • U-formad, lämnar en vägg fri (med fönster eller dörr).

Ett sådant rum orsakar inte problem med kökets design med egna händer i ett privat hus. Beroende på mängden skåpmöbler är matbordet placerat i mitten, placerat mot en fri vägg eller fönster, som på bilden.

Matsal i köket i lanthuset framför fönstren mot trädgården

Ett fyrkantigt rum är en stor framgång, det är ganska lätt att utrusta ett sådant rum även utan speciella designkunskaper.

Råd. Det är lättast att fylla ett fyrkantigt kök med användbar utrustning, men undvik ändå röror, gör en översyn oftare.

Fällbart köksbord framför köksfönstret i ett privat hus

För begränsat utrymme är ett hopfällbart bord mycket praktiskt att använda, vars sidoyta kan höjas vid behov

I ett litet fyrkantigt kök kan det finnas lite utrymme för en fullvärdig matplats, men du kan klara dig utan att byta ut det mot ett annat plan..

1. Fällbar bordsskiva Rekommenderas med teleskopben eller stöd – optimera laster.
2. Transformator Alla fällbara bordsmodeller som enkelt kan konverteras efter behov.
3. Bardisk Används både för zonindelning och som ett oberoende snyggt alternativ.
4. Förstorad fönsterbräda Expanderar till bordets storlek, bara hörnen är nödvändigtvis rundade.

Smalt kök

Ett smalt kök i ett privat hus är ett vanligt alternativ om det blev klart eller på något sätt rekonstruerat. Vi måste minimera användningen av vanliga köksmöbler och utrusta endast en vägg med skåp eller skåp. Det kan vara ett fast plan mittemot fönstret eller någon annan vägg..

Placera köksutrustning och handfat i en rad i köket i ett lanthus

Linjär layout av ett smalt kök längs fönstret

Råd. Helst inredningen av ett litet smalt kök i ett privat hus, vilket visuellt kommer att expandera rummet. Välj ljusa färger och fasta färger, undvik stora utskrifter och prickiga mönster som absorberar utrymme.

Köksinredning av ett privat hus i ett smalt utrymme

Det är bättre att placera matplatsen i den avlägsna delen av rummet.

Andra metoder är tillämpliga, inklusive rumsliga illusioner i form av fototapeter, spegelytor, men i köket måste de rengöras ofta. Ju mer horisontella linjer längs taket och ändväggarna, desto bättre.

Råd. Den idealiska stilen är minimalism. Undvik överdriven dekoration i form av små detaljer.

Minimalistiskt kök med linjär layout

Alla köksredskap kan döljas bakom dörrar för att undvika visuellt röran i ett litet utrymme

Vid utformningen av ett smalt kök i ett privat hus är en effektiv accent bättre. Till exempel originalgardiner, en mosaikpanel på ett köksförkläde eller ett självutjämnande golv med ett originalmönster. Alla redskap och hushållsapparater ska döljas i slutna skåp..

Känslan av “tomhet” och fria passager är bara fördelaktiga. Matsalen sträcker sig in i vardagsrummet eller är begränsad till en hopfällbar bordsskiva och stapelbara pallar.

Litet kök

Ett litet kök eller serveringsanläggning är den enda möjliga lösningen när ett komplett kök inte är tillgängligt. Allt ska vara kompakt här, även den plats där maten tillagas. Ofta, i ett litet pentry, ersätts en fullvärdig gas- eller elspis med en kompakt modell – utan ugn, för endast 2 brännare. För bakning och uppvärmning är en inbyggd mikrovågsugn i ett köksskåp lämplig, som ska passa all annan utrustning..

Design av ett litet kök i ett timmerhus

Kompakt kök i ett timmerhus

Det ska inte finnas en matplats i utformningen av ett litet kök i ett privat hus – det finns ingenstans att placera det. Ett bra alternativ är att kombinera mat- och arbetsplanen. Det är inte särskilt bekvämt och hygieniskt, men funktionellt och praktiskt. Det är bättre att överge inredningen här, men all utrustning ska vara modern och estetisk..

Råd. Om rummet har ett fönster, begränsa dig till enkla gardiner eller lockigt klippta persienner. Flerlagers gardiner eller gardiner av komplexa snitt “stjäl” utrymmet.

Design av ett litet ljust kök i ett lanthus

Även ett litet kök verkar mer rymligt om interiören är gjord i ljusa färger.

Högteknologisk stil eller någon annan urban stil rekommenderas. Metalliserade ytor och beslag kommer att se bra ut. I en kompakt serveringsenhet är det viktigt att observera stilistisk harmoni – allt kompletterar varandra och utgör en enda helhet. Glansiga ytor reflekterar ljus och expanderar visuellt utrymmet, men de kräver noggrant underhåll, särskilt när det inte finns någon huva.

Råd. Skåp ska vara grunda men tillräckligt rymliga för att dölja alla köksredskap och vitvaror med ljusa fasader. Helst bör den inte uppta mer än en fast vägg, men överge inte de L-formade inbyggda möblerna.

Interiör i ett litet kök i ett privat hus i lantlig stil

Mysigt kök i engelsk lantlig stil

Ett sådant köksalternativ är en nödvändig åtgärd vid brist på plats, som till exempel i ett lanthus. Oftast tas matplatsen ut under en baldakin i frisk luft. Det är värt att överväga var du ska placera kylskåpet. I det fria är det svårt att skydda sig från dåligt väder på sommaren och färdiglagade måltider på sommaren – från irriterande insekter.

Genomgångskök

Ett genomgångskök med 2 utgångar är, som designers säger, “ett otacksamt alternativ.” Det finns inte plats för en fullvärdig matplats här heller, särskilt om passagen är smal. Fällbara bordsskivor eller förlängda fönsterbrädor i form av ett bord är ett bra alternativ. Men du måste laga mat någonstans, och det är bättre att utrusta en fullvärdig plats för värdinnan. En lutande huva skulle vara mycket lämplig.

Interiören i ett genomgångskök i ett privat hus

Om passagen är mycket smal kan bredden på köksmodulerna reduceras.

Om det är ett genomgående fyrkantigt eller rektangulärt rum, ska inredningen av köket i ett privat hus inte vara betingad av någonting, med undantag för fria passager. Kanske går köket in i vardagsrummet, i andra änden – i korridoren.

Privat hus kök design med blommig tapet

Rustikt genomgångskök

Viktig! Tänk på hur du kan dekorera gångarna och väggarna som de ligger i – de ska inte vara tomma. Även lätta funktionella hyllor eller tallrikshyllor i flera nivåer kommer att vara mer användbara än bara en dörröppning i väggen. Stilen för genomgångsrummet ska inte stå i kontrast med angränsande rum, utan komplettera dem organiskt.

Lantligt kök design med en dörr till trädgården

Genomgångskök med utgång till trädgården

Rymligt kök

Ett rymligt kök är typiskt för stora privata lanthus. Med många fördelar har det sina nackdelar – detta territorium måste formaliseras på något sätt. Den passar två kylskåp och all köksutrustning du kan tänka dig. Det är dock meningslöst att köpa utrustning som nästan aldrig används..

Köksö med förvaringshyllor

Det rymliga rummet har plats för en funktionell köksö

Träbjälkar på det vita taket i köket i ett privat hus

Ungefär en tredjedel av rummet är avsatt för arbetsområdet.

Skandinavisk stil rymlig köksdesign

Vacker matplats i ett skandinaviskt kök

Interiören i ett stort kök i ett privat hus innebär inte stilistiska begränsningar. Det huvudsakliga designmålet är kompetent funktionell zonindelning. Det rymliga rummet passar inte bara en arbets- och matplats, utan också ett gästområde som kan utrustas med en stor TV -panel eller en falsk eldstad.

Klädda möbler för gäster kan visas som en ö eller en halvö. Det enda villkoret är att det ska vara tillräckligt ljust och varmt i ett stort rum. Kraftfull huva är välkommen.

Kombinerat kök

Ett kombinerat eller studiokök är utrustat enligt samma princip som ett rymligt rum med zonindelning. Den enda skillnaden är det kompakta matblocket och det utökade gästområdet. En matplats kan vara frånvarande om det är vanligt i familjen att äta på TV: n, sittande på soffbordet vid soffan.

Interiör i ett vitt kök-vardagsrum i ett privat hus

Studiokök med inbyggda förvaringsskåp

Kombinerat kök-matrum i ett privat hus med panoramafönster

Panoramabelysning av ett rymligt kök-matrum

Köket-matsalen är först och främst en bekväm plats för gemensamma måltider vid ett fullt bord. Ofta för detta köper de en dyr uppsättning som kan väljas från katalogen med beteckningen stilistik – Provence, renässans, barock, etc..

Vindkök

Kök på vinden eller annat rum, tagen ut på ett separat golv. Ofta är detta en påtvingad åtgärd, när dacha, till exempel, är byggd på 3 nivåer. Kanske finns det ingen annanstans att utrusta detta funktionella rum. Om hela dacha är en kontinuerlig spiraltrappa runt eldstaden eller skorstenen, någonstans borde det finnas soffor och fällbara stolar.

Köksinredning på vinden i ett lanthus

Lutande takfönster på vinden ger köket gott om dagsljus

Köksinredning med sluttande tak på vinden i ett privat hus

På vinden är det lämpligt att använda möbler i olika höjder eller skåp med en fasad topp.

Vindköket är utrustat på övervåningen, men det används i kallt eller dåligt väder. Bättre att duplicera ett sommarkök under en baldakin för matlagning och middag utomhus. Vindköket förutsätter en originallösning, eftersom det har många lutande plan som inte innebär traditionella skåpmöbler med väggskåp.

Kanske har du en annan layout – ett kök med ett burspråk där accent på gästområdet är lämpligt. Eller är det ett sommarkök i ett separat hus, våra tips kommer också att vara användbara. Mer originella lösningar om hur man dekorerar ett kök i ett privat hus – i vårt fotogalleri.

Foto: kök i lanthus

Kökö i retrostil Träbjälkar i det inre av köket i ett privat hus Litet kök med vita fronter Massiv trä bardisk i köket i ett privat hus Interiör i ett modernt kök i ett lanthus Keramiska plattor på köksgolvet på vinden Kök i loftstil i ett lanthus Vit tegelvägg i det inre av köket Köksö med matplats Barstolar på en metallram Köksförkläde av gröna keramiska plattor Levande växter i dekorationen av köksutrymmet Bänkskivor i trä på köksön Blandat stil privat hus kök interiör Bänkskiva i marmor i arbetsytan i köket Matplats med runt bord Rustik köksdesign Kök-vardagsrum i ett hus på landet Färska blommor på köksbordet Bukett av höstlöv på matbordet Keramisk mosaik i köksdesign Inredning i vitt lantkök Kökssats av naturligt trä Keramikgolv i en bur i köket i ett privat hus Trä i utformningen av köksutrymmet Blommor i krukor på ett köksbord i trä Grå nyanser i köksinredning Kök design av ett privat hus med en träuppsättning Träbord i köket i ett lanthus Vit färg i utformningen av köksutrymmet Snidade trästolar i köket i ett privat hus Lampor med kopparskärmar i det inre av köket Dekorerar köket med färgglada accenter Spis-öppen spis i det inre av köket i ett lanthus Grått kök interiör i ett privat hus Högteknologiskt kök i ett lanthus Matplats i köket i ett lantligt hus Snygg köksdesign i ett privat hus Hänglampor med lila nyanser Rymligt kök på vinden Kompakt kök på vinden i ett privat hus Lutande fönster i köket på vinden Kombinationen av grönt med lila i köket-vardagsrummet Kök-vardagsrum i timmerhus Panoramafönster i det rymliga köket i ett privat hus Zonerande köksutrymme med en ö Privat hus kök inredning i klassisk stil Landhuskökdesign i Provence -stil Matbord dukning i ett litet kök i ett privat hus Rustik stil i utformningen av köket i ett lantligt hus

Previous Post
Vad är kåporna. Former av moderna avgasanordningar
Next Post
كيفية تصميم ضاحية 6 فدان