15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Huvuddragen i induktionskokare: driftsprincip, användningsregler, betyg av populära tillverkare

En induktionshäll är en typ av värmeapparat som går på el. Den använder ett snabbt föränderligt magnetfält. En induktionshäll värms upp mycket snabbare än en elektrisk eller gasspis. Hela panelens yta eller ett specifikt område av den utsätts inte för värme. För matlagning används speciella grytor som lockas av en magnet (stål, gjutjärn).

Induktionsspis.

Induktionshäll i köket.

Induktionshällar ersätter gradvis traditionella gasalternativ. De använder mindre energi, är effektiva och ser extremt estetiskt tilltalande ut. Detta har blivit huvudorsaken till utrustningens popularitet i arrangemanget av moderna kök. Låt oss försöka ta reda på vad en induktionsspis är, hur utrustningen fungerar och vad du bör vara uppmärksam på när du väljer.

Induktionskärl.

Till induktionshällen används speciella keramiska kokkärl..

Specificering av induktionskokare

Induktionshällar använder ett elektromagnetiskt fält som förändras snabbt. Det skapas av spolar som ligger strax under arbetsytan. Efter att ha placerat en panna gjord av ferromagnetiska material (ämnen som lockas av en magnet) och slagit på plattan, omvandlas elektricitet till värme, vilket orsakar virvelströmmar. På så sätt värms kokkärlet upp direkt. Detta kommer att göra matlagningen mer effektiv..

Induktionshällens arbetsmetod.

Induktionshällen värmer köksredskap med inducerade virvelströmmar.

Att köpa en induktionskokare måste få en speciell köksuppsättning. Botten av grytor och kokkärl för de presenterade hushållsapparaterna är markerad med en speciell symbol.

För- och nackdelar med induktionskokare

Induktionshällar skiljer sig inte i utseende från konventionella keramiska alternativ. De ser extremt eleganta och moderna ut. Detta är deras obestridliga fördel..

Typ av induktionsspisar.

Den största fördelen med induktionskokare är det snygga utseendet.

De presenterade hällarna är energibesparande enheter – värme genereras endast längst ner på plattan och inte på spisens yta. Denna driftsprincip ökar säkerheten vid användning av hushållsutrustning. Andra fördelar med att använda den är följande:

 1. Säkerhet. Genom att direkt värma disken förblir plattformen själv sval. Till skillnad från gasugnar finns det ingen kontakt med eld. Varje hemmafru som föredrar komfort medan du lagar mat kommer att uppskatta detta..
 2. Lönsamhet. Genom att bara värma botten på köksredskapet och inte hela hällen, förbrukas mindre energi. På grund av den ständiga taxhöjningen anses detta vara en bra fördel..
 3. Enkel rengöring. De plana ytorna och frånvaron av svåråtkomliga hörn och sprickor gör rengöringen enkel. Rengöring av hällen tar en minimal tid.
 4. Sparar tid. Power Boost halverar tillagningstiden. Detta beror på möjligheten att programmera lägen för inbäddad utrustning.
 5. Nyttiga måltider. Den direkta effekten på maten och förmågan att reglera temperaturen gör att grönsaker inte förlorar så många vitaminer och kött blir mer saftigt..
 6. Funktionalitet. Hushållsapparater är utrustade med många ytterligare och användbara funktioner. De är speciellt utformade för att bevara smaken hos enskilda produkter..
 7. Enkel användning. Diagnostik av fel genom att visa en felkod. Detta kommer att förenkla arbetet för alla tekniker som omedelbart kommer att förstå vad som är fel med utrustningen..
 8. Elegant och estetiskt utseende. Denna parameter är särskilt viktig för dem som föredrar harmoni i köket..

Fördelar med induktionsspisar.

Med hjälp av en speciell uppvärmningsteknik låter induktionskokare dig bevara matens saftighet och vitaminer.

Principen för enhetens funktion och kapacitet

Utbudet av induktionshällar blir mer och mer varierat från år till år. Denna moderna och bekväma typ av inbyggda apparater är mycket populär. Induktionskokning är bekvämt, snabbt och uppskattat av moderna hemmafruar. Detta gör induktionshällar mer och mer populära. Modellerna som presenteras i butiker skiljer sig på många sätt. Köparen bör bekanta sig med flera viktiga urvalsfunktioner:

 1. Induktionshällens storlek. Detta är en av de viktigaste egenskaperna som du bör vara uppmärksam på när du köper de presenterade hushållsapparaterna. Inte varje kök passar standard sextio, och det kanske inte alltid är nödvändigt. Induktionshällar finns i många olika storlekar. Detta är en viktig parameter på grund av de olika layouterna av moderna kök..
 2. Fördelning och antal värmecirklar. Det är värt att uppmärksamma det ergonomiska arrangemanget och andra funktioner hos den valda induktionsspisen. Det viktigaste är inte plattans storlek, utan hur värmefälten fördelas och vilka plattor som kan placeras på dem. Detta behov är inte detsamma för olika människor..
 3. Ström och typ av strömförsörjning. Dessa parametrar kan vara av avgörande betydelse för gamla elektriska ledningar. Vissa värmeplattor måste anslutas till ett trefassystem. Övriga – kan användas efter anslutning till en fas (230 V).
 4. Design och kontroll. Det här är parametrar som inte bör underskattas. Estetiken och färgen på en induktionshäll är viktig eftersom de påverkar hela köket. När det gäller kontroll handlar det om enhetens bekvämlighet. För närvarande är de mest populära och utbredda induktionskokarna med touchkontroll. Elektroniska eller mekaniska modeller används sällan. Elektronik är mer praktiskt och funktionellt.

Funktioner hos induktionskokare.

Hög praktisk och funktionalitet är kännetecknen för induktionskokare.

Vilka typer av induktionskokare finns det

En viktig fördel med induktionsspisar är säkerheten vid användning. Genom att direkt värma botten av pannan, snarare än hela plattan (och ingen låga under pannan), minskar risken för brännskador. Trots att plattan är på förblir ytan runt behållaren kall. Vissa tillverkare använder ytterligare lås som förhindrar att bänkskivan slås på av misstag, både under rengöring och när ett barn leker i köket. Bland de viktiga urvalsparametrarna finns följande.

urval av induktionsspisar.

Det finns ett stort urval av induktionshällar.

Antal värmefält

Antalet fält är en viktig faktor när du väljer en enhet. Ju färre det är, desto lägre pris på enheten. De flesta cymbaler är utrustade med fyra fälgar. Däremot kan du hitta bänkskivor med tre eller till och med två kantar. Till skillnad från gasugnar ger induktionsalternativ exakt temperaturkontroll. Kokzoner behöver inte vara lika varierade i kraft och storlek som andra tillgängliga lösningar. Värmefält kan vara cirkulära, ovala eller rektangulära.

Uppvärmningsfält för induktionskokare.

Induktionshäll med ett värmefält.

Kontrollera

De flesta tillverkare använder intuitiva lösningar. Vissa människor väljer mekaniskt justerbara vred eller taktila reglage (elektroniska reglage). På marknaden kan du också hitta induktionskokare som styrs av färg LCD -skärmar. Dyrare modeller av liknande hällar är utrustade med sensorer placerade framför eller på sidan av enheten..

induktionsspis i köket.

Inbyggd induktionshäll i köket.

Vad är skillnaderna från andra plattor

På grund av det stora utbudet av induktionsspisar som finns på marknaden är det svårt att välja en specifik modell. De flesta enheter skiljer sig åt i form, färg och tillgängliga funktioner. Tänk på följande när du använder induktionshällar:

 1. För att undvika felaktig användning av hushållsapparater, placera inte våta krukor på ytan och håll den helt ren..
 2. Rätterna för den inbyggda utrustningen som presenteras måste vara gjorda av ferromagnetiskt stål och ha en platt botten som motsvarar värmezonen.
 3. Lämna inte magnetkort nära en induktionshäll, till exempel i en bankomat, eftersom de kan avmagnetiseras..
 4. Använd kokkärl med lock för att spara energi..

Induktionskärl.

Kokkärl på induktionshällen brinner inte på utsidan.

Induktionshällar är en speciell typ av köksredskap. Funktionsprincipen är att värma metalltankar som orsakas av virvelströmmar. De senare skapas av ett högfrekvent magnetfält. Fördelarna med induktionsugnar är den högsta effektiviteten (cirka 90% kontra 60-70% i konventionella elektriska spisar), som snabbt når önskad temperatur, exakt temperaturkontroll, säkerhet och mer. Tillverkare tillhandahåller induktionshällar med många ytterligare funktioner. De gör tillagningsprocessen enklare och uppvärmningen mer exakt..

Induktionshällen fungerar.

efter att kokkärlet tagits bort stängs induktionsspisen av automatiskt.

Användbara funktioner:

 1. Fartygsstorleksigenkänning. Sensorer detekterar kärlets kanter och väljer lämplig mängd energi för dess diameter.
 2. Upptäckt av närvaron av rätter. På grund av den presenterade funktionen slås plattan automatiskt på eller av.
 3. Programmerad körtid. Efter en viss tid stängs hällen av automatiskt. Elektroniken signalerar slutet med ett pip.
 4. Tillagningskontrollsensor. De känner av temperaturen inuti krukan och justerar den automatiskt. Sensorn berättar också när du ska börja steka. Det finns en funktion som ger uppvärmningsacceleration upp till 50% genom att öka det elektromagnetiska fältets effekt.
 5. Restvärmeindikator. Anger om hällen förblir varm. Detta är viktigt när det gäller säkerhet och resursbesparingar..
 6. Sluta&Gå. Gör att du kan minska uppvärmningsnivån i fältet till 1 när du behöver lämna köket ett tag. När du har återvänt trycker du bara på knappen och ratten återställer de tidigare tillagningsinställningarna..
 7. Minne. Låter dig spara matlagningsinställningar som du kan använda i framtiden. Detta är en mycket praktisk funktion för människor som värdesätter sin fritid..
 8. Lifta. Automatisk skivbrott vid överhettning under tillagning. Detta förhindrar skador på köksredskap och hushållsutrustning..
 9. Bro. Med funktionen kan du ansluta två närliggande värmefält till ett. Om du använder större rätter är detta mycket användbart..
 10.   Blockering. Knappen kan användas för att låsa alla drivinställningar och förhindra att strömmen slås på eller av av misstag. Denna funktion är mycket användbar när barn bor i huset..

Matlagning i köket.

Det finns en mängd olika matlagningsprogram i gasspisalternativ.

Rekommenderad kokkärl

För att använda en induktionshäll behöver du en uppsättning specialkärl av ferromagnetiskt stål. Tillagning är mer effektiv om formen är gjord av högkvalitativa material och är flerskiktad. Induktionshällar är inte de billigaste, men de kan användas i många år eftersom de är av högsta kvalitet..

Matlagning på en induktionshäll.

För en sådan spis är endast kokkärl av ferromagnetiskt material lämpliga..

Installationstips

Innan du använder den köpta induktionshällen måste den vara ansluten. Induktionshällen måste monteras av en elektriker som ansluter ledningarna korrekt. Fler och fler tillverkare kräver att den som monterar enheten lämnar en försegling på garantikortet som bekräftar korrekt installation av induktionshällen. Felaktiga kabelanslutningar kan skada hushållsapparater och upphäva garantin..

underhåll av induktionskokaren.

Glasytan är lätt att rengöra.

TOP-12 bästa tillverkare av induktionsspisar

Utbudet av induktionshällar är så brett att det är svårt att snabbt avgöra vilka modeller som är särskilt populära och förtjänar uppmärksamhet. Det är därför vi har sammanställt vårt betyg av induktionshällar. Det visar de enheter som oftast köps i butiker. Att köpa en induktionshäll är dyrt. Skynda dig inte att fatta beslut. En av de viktiga egenskaperna är populariteten och den goda åsikten från tillverkaren av den valda enheten. Genom att veta vilka induktionshällar och tillverkare som konsumenterna litar mest på kan du välja den bästa apparaten för dig. En lista över de mest populära märkena som erbjuder induktionskokare inkluderar:

Skvara

Första platsen i vårt betyg intas av tillverkaren Skvara, vars motto är kvalitet och tillförlitlighet. Företaget kämpar för sitt ledarskap, som har upprätthållits i över ett decennium. Produktionen av induktionsspisar av Skvara justeras för olika prissegment. Det finns kundtjänstcenter.

Skvara spis.

Skvara induktionshäll.

Electrolux

En av de mest populära tillverkarna av hushållsapparater i världen. Märket erbjuder ett brett utbud av induktionsspisar. Det finns enheter till salu från olika prisklasser. Electrolux induktionsinbyggda apparater får alltid bra recensioner från köpare.

Electrolux spis.

Electrolux induktionshäll.

Gorenje

Gorenje är ett välkänt varumärke för det slovenska verkstadsföretaget med samma namn. Små och stora hushållsapparater tillverkas i olika europeiska länder, bland annat på deras egna fabriker i Slovenien själv. Praktisk och effektiv utrustning har länge placerats framgångsrikt i köken hos kännare av komfort och säkerhet. Det slovenska varumärket grundades 1950. Gorenje har vunnit många utmärkelser för sin användbarhet, design och miljöpåverkan.

Gorenje tallrik.

Gorenje induktionshäll.

Hansa

Hansa är ett ryskt märke. Det producerar ganska bra hushållsapparater när det gäller tillförlitlighet och funktionalitet. Hansa induktionspaneler tillverkas i Polen av Amica Wronki S.A. Detta är ett företag som levererar billig köksutrustning till marknaden. Inbyggda apparater är alltid av hög kvalitet. Tillverkaren har upprepade gånger fått utmärkelser i nominering av Årets varumärke. Kontinuerlig utveckling av produktion och kvalitetskontroll gjorde att vi kunde komma in på den internationella marknaden.

Hansa tallrik.

Hansa induktionshäll.

Saturnus

Induktionshällar från denna tillverkare ersätter gradvis traditionella gas- och elugnar. Användare går bort från äldre lösningar till förmån för överlägsen design, användarvänlig drift och enkelt underhåll. Förutom ett överkomligt pris har moderna Saturn -induktionsspisar en annan viktig fördel – säkerhet..

Saturnusplatta.

Saturnus induktionshäll.

Bosch

Detta är ett tyskt företag. Varumärket är erkänt och uppskattat nästan över hela världen. I Bosch -produktsortimentet hittar du många populära modeller av induktionsspisar, inklusive utrustning med olika funktioner och storlekar. Hushållsapparater monteras främst i Spanien.

Bosch spis.

Bosch induktionshäll.

Hotpoint-ariston

Företagets historia började 2007 när Indesit slog ihop sitt varumärke Ariston med det förvärvade varumärket Hotpoint. Av denna anledning är det nyskapade varumärkets historia ganska omfattande och imponerande. Tack vare detta kommer du knappast att behöva tvivla på utrustningens kvalitet. Företaget ägnar särskild uppmärksamhet åt bevarandet av produkternas fördelaktiga egenskaper. Hällmodellerna använder mycket energi, så att du kan laga riktigt hälsosamma måltider som är näringsrika..

Hotpoint-Ariston-tallrik.

Hotpoint-Ariston induktionshäll.

Bubbelpool

Detta är ett annat globalt varumärke. Tillverkaren erbjuder ett extremt brett utbud av induktionsspisar. Företagets arbete kännetecknas av den ständiga introduktionen av innovationer.

Bubbelpool.

Whirlpool induktionshäll.

Zanussi

En annan erkänd ledare inom tillverkning av köksutrustning. Företagets ingenjörer antar innovativa lösningar som grund för nya nivåer av säkerhet, komfort och ekonomi. Zanussi är en italiensk representant på marknaden för hushållsapparater med ett sekel historia. Känd för anständig kvalitet och kundservice. Produkterna tillverkas i många europeiska länder.

Zanussi tallrik.

Zanussi induktionshäll.

Siemens

litas är efterfrågade bland konsumenter, och företaget samarbetar med många erkända varumärken. Detta märke skapar produkter enligt principen om en kvalitetspyramid. Tillförlitlighet och funktionalitet är grunden för produkterna, den ursprungliga stilen är toppen.

Siemens spis.

Induktionsspis

Siemens.

Samsung

Ytorna hos den kända tillverkaren är utförandet av sann lätthet och nåd, kombinerat med strikt efterlevnad av europeiska kvalitetsstandarder. Samsungs varumärke är välkänt på hemmamarknaden, liksom andra tillverkare i denna ranking. Ur funktionssynpunkt är induktionshällar med glaskeramisk yta från denna tillverkare mycket populära..

Samsung spis.

Samsung induktionshäll.

Indesit

Ger inbyggda apparater till låg kostnad. I de flesta fall har sådan utrustning en kompakt storlek. Enhetens parametrar beräknas i minsta detalj. Ytan innehåller bara en uppsättning nödvändiga element, den är snygg och lätt att använda.

tallrik Indesit.

Induktionshäll Indesit.

För att bestämma vilken induktionshäll som ska väljas måste kunden vara uppmärksam på olika parametrar. Först och främst är det viktigt att se till att storleken på den specifika modellen matchar öppningen under spisen, om du har en. Du måste också bestämma hur många värmezoner du behöver. Det finns många utmärkta modeller på marknaden med 5 brännare och 6 kokzoner. De ägnar inte mindre uppmärksamhet åt ytterligare funktioner och genomtänkt hantering. De påverkar bekvämligheten med matlagning..

Video: Allt om en induktionskokare, fördelar och nackdelar, fakta, pris

Previous Post
Funktioner för att välja en frys av hög kvalitet: tips, betyg på de bästa
Next Post
تصميم الإضاءة لشقة حديثة: نهج احترافي