15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Snygg design av gardiner för hallen i olika stilar: foto av nyheten 2021

Lakonism, lätthet och överflöd av ljus – begreppet inredning 2021. Fönsterdekoration bör försiktigt harmonisera med miljön och inte distrahera från den. Detta innebär att volanger, lambrequins, flerskiktade draperier på gardiner, samt färg och texturerade kontraster är ett minne blott. Design av gardiner för hallen foto nyheter 2021 – säsongens bästa idéer och trender i vår artikel.

Fönsterdekoration bör försiktigt harmonisera med miljön och inte distrahera från den.

Fönsterdekoration bör försiktigt harmonisera med miljön och inte distrahera från den.

Vad är modernt i utformningen av gardiner för hallen 2021?

Neutral bakgrund

Det förväntas att minimalismen kommer att förbli i trend under en lång tid, så monokromatiska gardiner är relevanta, en eller två toner som skiljer sig från väggarnas färg. Det är att föredra att använda ljusa nyanser: beige, grädde, pulverformig, genomskinlig gul.

Det är att föredra att använda ljusa nyanser: beige, grädde, pulverformig, genomskinlig gul.

Det är att föredra att använda ljusa nyanser: beige, grädde, pulverformig, genomskinlig gul.

Men högst upp på toppen, naturligtvis, vitt – kokande eller mjölkigt, passar det perfekt i alla miljöer, förstorar utrymmet visuellt, ger färska anteckningar till en tråkig inredning. Separat kan du markera elfenbensfärgen – den är relevant för långa gardiner i sovrummet eller vardagsrummet.

Men högst upp på toppen, naturligtvis, vitt - kokande eller mjölkigt, passar det perfekt i alla miljöer, förstorar utrymmet visuellt, ger färska anteckningar till en tråkig inredning.

Men högst upp på toppen, naturligtvis, vitt – kokande eller mjölkigt, passar perfekt in i alla miljöer, förstorar utrymmet visuellt, ger färska anteckningar till en tråkig inredning.

Av de rika nyanserna under den nya säsongen är smaragdgröna och akvamarin populära. De ser bäst ut i sovrummet på klassiska gardiner..

Av de rika nyanserna under den nya säsongen är smaragdgröna och akvamarin populära.

Av de rika nyanserna under den nya säsongen är smaragdgröna och akvamarin populära..

Ljus accent

Lyx och pompa under den nya säsongen är inte tillåtet, så de uttråkade krusiduller och veck på gardinerna ersattes av strikta blommiga och geometriska tryck..

Lyx och pompa under den nya säsongen är inte tillåtet, så de uttråkade krusiduller och veck på gardinerna ersattes av strikta blommiga och geometriska tryck.

Lyx och pompa under den nya säsongen är inte tillåtet, så de uttråkade krusiduller och veck på gardinerna ersattes av strikta blommiga och geometriska tryck..

Valet av mönster beror på miljön, men det finns två universella principer för urval..

Om hallen klistras in med tapeter med ett komplext mönster, bör gardinerna upprepa några av dess element eller förbli helt monokromatiska.

Massiv tapet låter dig välja valfri utskrift i ett färgschema som är i harmoni med möbeluppsättningen.

På höjden av fönstermode – skandinaviska och japanska motiv: utskrifter i form av nyckfulla geometriska ornament eller stiliserade bilder av den stigande solen.

Dessutom kan originalringar och strumpeband användas som en ljus accent på fönstren – och här är kontraster bara välkomna, särskilt eftersom den trendiga vita färgen gör sig av med detta.

Kombination

För dem som hittar en design som bara använder en färg av gardiner intetsägande, rekommenderas designers att uppmärksamma de fashionabla principerna för att kombinera nyanser och texturer.

· För att inte skapa strukturer med flera lager är det bättre att kombinera färgkombinationer på en duk – genom att välja gardiner med ett tygmönster “vit topp, mörk botten” eller annan färgindelning.

· Strukturerade kombinationer är begränsade till användning av två, högst tre typer av tyger. En intressant idé – en genomskinlig tyllremsa över huvudridån, säkrad med osynliga stift.

Tulle, upprepa mönstret av gardiner – en intressant lösning som skapar illusionen av en lutning på fönstret.

Om rummets stilorientering inte tillåter stöd för tanken på minimalism (till exempel i ett kök i Provence -stil), är kombinationer av verkliga nyanser med en liten volang tillåten.

Notera! Foto av en populär nyhet i design av gardiner för hallen 2021 – en kombination av en monoton ljus duk med en bred remsa av svart spets upptill.

Vilken modell av gardiner att välja för hallen?

Fladdra

I år överraskade formgivare publiken genom att sätta upp fladdringsgardiner på toppen av populariteten. Luftigt och lätt, nyheten liknar ett moln av blomblad som svävar i luften. Effekten uppnås på grund av en ovanlig design – små tygbitar, vikta flera gånger, sys snyggt på en tunn tyllbas.

I år överraskade formgivare publiken genom att sätta upp fladdringsgardiner på toppen av populariteten.

I år överraskade formgivare publiken genom att sätta upp fladdrande gardiner till toppen av populariteten..

Till golvet

Den klassiska modellen av golv-till-tak-gardiner förutsätter ett minimalt avstånd mellan tyget och den horisontella ytan-bara 1 cm. Detta är tillräckligt för att bibehålla funktionaliteten och inte uppleva några besvär när gardiner. Detta alternativ är älskat av alla designers för möjligheten att leka med rymden..

· Gör rummet visuellt högre genom att fästa det på gardinerna på taket.

Skapa en känsla av rymlighet genom att täcka ett avstånd som är större än fönsteröppningen.

Till skillnad från fladdrar är golvridåer utformade speciellt för funktionell laddning – skydd mot solljus och skapar en barriär för nyfikna ögon.

Till skillnad från fladdrar är golvlånga gardiner utformade speciellt för funktionell lastning -

Till skillnad från fladdrar är golvlånga gardiner utformade speciellt för funktionell lastning.

Romerska gardiner

Mode för minimalism har återfört romerska persienner till listan över trender-släta tygdukar fixerade på tvärgående lameller från ände till ände på fönstret. När de höjs samlas de i vackra vågiga veck, men det är vanligt att hålla sådana gardiner halvvägs som skydd mot den brännande solen..

Modet för minimalism återförde romerska persienner till listan över trender-släta tygdukar fixerade på tvärgående lameller från ände till ände till fönstrets storlek

Modet för minimalism återförde romerska persienner till listan över trender-släta tygdukar fixerade på tvärgående lameller från ände till ände till fönstrets storlek

Modellen är självförsörjande, men om så önskas kan den enkelt kombineras med andra typer av gardiner, som funktionellt ersätter det nedre tyllskiktet. De romerska gardinerna är gjorda av tjockt tyg och ser organiskt ut i sovrummet, vardagsrummet.

Modellen är självförsörjande, men om så önskas kan den enkelt kombineras med andra typer av gardiner som funktionellt ersätter det nedre tyllskiktet.

Modellen är självförsörjande, men om så önskas kan den enkelt kombineras med andra typer av gardiner, funktionellt ersätta det nedre tyllskiktet.

Vilket tyg att göra gardiner i hallen?

Gardin design 2021 är en mängd olika texturer från viktlösa och transparenta till täta, lite grova. Låt oss markera tre relevanta alternativ.

Curtain design 2019 är en mängd olika texturer från viktlösa och transparenta till täta, lite grova.

Gardin design 2021 är en mängd olika texturer från viktlösa och transparenta till täta, lite grova.

Tryckt tyg

Viskos eller polyester med texturerat tryck är syntetiska tyger som ofta används i interiörer. Perfekt för östra och södra fönster, vilket ger den nödvändiga skuggan tack vare dess höga densitet.

Tryckt bomull eller linne är den bästa lösningen för nord- och västfönster eller stora utrymmen. De släpper in bra ljus och kan förbli stängda hela dagen, vilket skapar en trevlig skymning..

Viskos eller polyester med texturerat tryck är syntetiska tyger som ofta används i interiörer.

Viskos eller polyester med texturerat tryckt mönster – syntetiska tyger som ofta används i interiörer.

Tyll

Eklektism och loftstil innebär öppenhet i fönsterutrymmen; för dem välkomnas fullständig frånvaro av gardiner eller lätt viktlös tyll utan mönster. Den klassiska versionen är vita tylltyger, så långt ifrån varandra som möjligt.

Eklektism och loftstil innebär öppenhet i fönsterutrymmen; för dem välkomnas fullständig frånvaro av gardiner eller lätt viktlös tyll utan mönster.

Eklekticism och loftstil innebär öppenhet i fönsterutrymmen, för dem välkomnas fullständig frånvaro av gardiner eller lätt viktlös tyll utan mönster.

Interiören i lägenheten i skandinavisk stil kommer framgångsrikt att komplettera den mjölkiga tyllen på gesimsen från vägg till vägg.

Uppmärksamhet! Trendig gardindesign för hallen 2021: tyger av ombre tyll med en koncentration av färg i botten.

Plisserad chiffong

Materialet som kombinerar kvaliteterna hos texturerade tyger och tyllens genomskinlighet är chiffong med veck. Små veck på tunt tyg ger den orientalisk charm och mjukhet.

En bra idé om gardiner för hallen – raka skjutbara gardiner gjorda av veckad chiffong och en enda lambrequin: draperiet visar sig vara väldigt snyggt.

Materialet som kombinerar kvaliteterna hos texturerade tyger och tyllens genomskinlighet är chiffong med veck.

Ett material som kombinerar kvaliteterna hos texturerade tyger och genomskinligheten i tyllchiffong med veck.

Vilka tryck är relevanta 2021?

År 2021 är valet av intressanta tryck för gardiner bredare än någonsin – notera.

· Skandinaviska och damastiska motiv. Det första alternativet är en upprepning av medelstora tryck eller deras kombination till en symmetrisk ligatur, det andra alternativet är en tvåfärgad diamantformad prydnad. Mönstren har olika historier, men är lika i sin närhet till naturen och deras förmåga att imitera lyx på enkla tyger. Båda prydnaderna är också mycket efterfrågade den här säsongen..

Skandinaviska och damastiska motiv.

Skandinaviska och damastiska motiv.

· Japansk stil. Symboliska tryck i form av lakoniska mini-skisser upplever en återfödelse idag: den stigande solen, lotusblommor, polygoner, cirklar och blommor skapar sina egna berättelser på tyget;

Symboliska tryck i form av lakoniska mini-skisser upplever en återfödelse idag.

Symboliska tryck i form av lakoniska mini-skisser upplever en återfödelse idag.

· Dissekterade blad. Det spelar ingen roll om de tillhör lönn eller hampa – utskriften hålls i en nyans och fördelas slumpmässigt över materialet.

Dissekterade blad. Det spelar ingen roll om de tillhör lönn eller hampa - utskriften hålls i en nyans och sprids slumpmässigt genom materialet.

Dissekterade blad. Det spelar ingen roll om de tillhör lönn eller hampa – utskriften hålls i en nyans och fördelas slumpmässigt över materialet.

· Ränder. Bred och nödvändigtvis horisontell, som om man delar gardinerna i sektioner. Ett win-win-alternativ är växlingen mellan vita och mörka (blå, röda, gröna) nyanser, men exponering i en palett med skillnad i ett par toner är möjlig.

Ränder. Bred och nödvändigtvis horisontell, som om man delar gardinerna i sektioner.

Ränder. Bred och nödvändigtvis horisontell, som om man delar gardiner i sektioner.

· Gradient. Den berömda ombre har smugit sig in i designen av gardiner – en vacker suddig övergång från pastellfärger till mättade färger ser särskilt imponerande ut om gardinen samlas i en smal grepp i mitten av längden, som på bilden.

Den berömda ombre har smugit sig in i designen av gardiner - en vacker suddig övergång från pastellfärger till mättade ser särskilt imponerande ut om gardinen är samlad i en smal tie -back i mitten av längden, som på bilden.

Den berömda ombre har smugit sig in i designen av gardiner – en vacker suddig övergång från pastellfärger till mättade färger ser särskilt imponerande ut om gardinen samlas i en smal grepp i mitten av längden, som på bilden.

Hur man väljer rätt gardiner?

För att alla gardiner i huset ska smälta harmoniskt in i interiören är det viktigt att inte bara ta hänsyn till miljöns färgschema utan även storleken på fönstren i sin design. Det vanligaste alternativet för typiska lägenheter är ett 130 x 140 cm fönster, och avvikelser från dessa parametrar tvingar dig att välja gardinmodellen mer noggrant för att balansera utrymmet.

För att alla gardiner i huset ska smälta harmoniskt in i interiören är det viktigt att inte bara ta hänsyn till miljöns färgschema utan även storleken på fönstren i sin design.

För att alla gardiner i huset ska smälta harmoniskt in i interiören är det viktigt att i sin design inte bara ta hänsyn till miljöns färgschema utan även storleken på fönstren.

Stort och litet fönster

Den enda nackdelen med stora fönster är det begränsade valet av lämpliga korniser: de måste verkligen vara tunna, diskreta. Massiv taklist döljer effekten av ett öppet utrymme.

Du bör inte hänga korta gardiner eller gardiner av “café” -versionen (från mitten av höjden) på stora fönster, och smala sidodukar fungerar inte heller. Sänkta gardiner ska helt täcka fönsteröppningen och sticka ut något bortom den.

Den enda nackdelen med stora fönster är det begränsade valet av lämpliga korniser: de måste verkligen vara tunna, diskreta

Den enda nackdelen med stora fönster är det begränsade valet av lämpliga korniser: de måste verkligen vara tunna, diskreta

Du kan hänga klassiska gardiner eller skjutbara gardiner på en vanlig taklist i hallen, komplettera den med lätt tyll. Detta alternativ anses vara en win-win, särskilt i kombination med grepp strax under mitten av längden..

Relevant! En modern lösning för stora fönster är japanska canvasdukar. De är monterade på en tak på flera nivåer och kan flyttas horisontellt. Det är bäst att använda flera dukar i olika nyanser av samma skala..

En rullgardin ser inte mindre imponerande ut på ett icke-standardfönster. Till skillnad från den japanska rör den sig inte åt sidorna, utan rullas uppåt med en speciell mekanism – enligt dess typ är sådana gardiner uppdelade i kassett, standard, öppna. Det är att föredra att installera det första alternativet: kassettrullgardiner täcker fönstret helt och lämnar inga luckor och själva lyftsystemet går samman med fönsteröppningen.

En rullgardin ser inte mindre imponerande ut på ett icke-standardfönster.

En rullgardin ser inte mindre imponerande ut på ett icke-standardfönster.

Med små fönster är allt annorlunda – en taklist som sticker ut 20 cm från varje sida av öppningen är optimal för dem. Det är inte värt att öka fördjupningen – när du öppnar skjutgardinerna kommer väggarna att synas. Samtidigt kommer försök att visuellt förstora öppningen, hänga gardiner på golvet, misslyckas. Ett vinnande alternativ är pastellfärger med vertikalt mönster, förkortat till fönsterbrädan.

Ett vinnande alternativ är modeller av pastellfärger förkortade till fönsterbrädan med ett vertikalt mönster.

Ett vinnande alternativ är pastellfärger med vertikalt mönster, förkortat till fönsterbrädan.

Draperier, volanger och andra skrymmande detaljer bör undvikas till förmån för klassiker eller asymmetrier. I kombination med luftig tyll ser beskurna mörkläggningsgardiner utan veck bra ut.

I kombination med luftig tyll ser beskurna mörkläggningsgardiner utan veck bra ut.

I kombination med luftig tyll ser beskurna mörkläggningsgardiner utan veck bra ut.

Notera! Bilden visar nyheterna i utformningen av gardiner för hallen 2021 – för små fönster är gardiner på gångjärn och gardiner för två fönster igen relevanta.

Smalt fönster

Fönsterskåror eller bara smala fönsteröppningar justeras med taklistens längd – den ska sticka ut 25 cm på båda sidor. Förekomsten av tyll under huvudridåerna anses vara obligatorisk. De bästa designalternativen för ett sådant fönster är en lång rullduk, en rak lambrequin och gardiner.

Slitsfönster eller bara smala fönsteröppningar justeras efter taklistens längd - den ska sticka ut 25 cm från båda sidor.

Slitsfönster eller bara smala fönsteröppningar justeras med taklistens längd – det ska skjuta ut från båda sidor med 25 cm.

Att visuellt expandera fönsteröppningen hjälper det mönster som är relevant den här säsongen – horisontella ränder. Långa gardiner bundna i form av en “biskopsärm” ser original ut i rummet med bandfönster. Stora blommotryck rekommenderas inte.

Att visuellt expandera fönsteröppningen hjälper det mönster som är relevant den här säsongen - horisontella ränder.

Visuellt expandera fönsteröppningen hjälper den aktuella säsongsritningen – horisontella ränder.

Lågt fönster

Ett lågt, långsträckt fönster kan balanseras med en tak gesims som inte sticker ut utanför fönsteröppningen, i kombination med tunga monokromatiska gardiner på dekorativa ringar. Gardinernas längd varierar från fönsterbrädan till golvet.

I en halvcirkelformad hall, där breda fönster bildar en slags veranda, är mycket korta gardiner med transparent fritt hängande tyll lämpliga. Trenden för säsongen 2021 – repgardiner.

Ett lågt, långsträckt fönster kan balanseras med en tak gesims som inte sticker ut utanför fönsteröppningen, i kombination med tunga monokromatiska gardiner på dekorativa ringar.

Ett lågt långsträckt fönster kan balanseras med en tak gesims som inte sticker ut utanför fönsteröppningen, i kombination med tunga vanliga gardiner på dekorativa ringar.

Gardiner eller draperier

År 2021 är genomskinliga vita gardiner på öljetter, inte kompletterade med mörkläggningsgardiner, på modet. Det är sant att invånare i privata hus eller övre våningar har råd med detta alternativ. När du väljer en nyans av gardiner, fokusera på färgen på väggarna – det är bra om gardinerna är en ton ljusare. På mode finns också fönsteruppsättningar, där mönstret av gardiner och övre gardiner matchar.

Under 2019 är genomskinliga vita gardiner på ögonöglor, inte kompletterade med mörkläggningsgardiner, på modet.

År 2021 är genomskinliga vita gardiner på öljetter, inte kompletterade med mörkläggningsgardiner, på modet.

Det är vanligt att komplettera gardinerna i vardagsrummet med tjocka gardiner – denna enkla och funktionella teknik har länge blivit en klassiker. Bland de nya designtrenderna kan vi notera kombinationen av en mörk botten och en vit topp – till exempel chokladtyll och mjölkiga gardiner. Gardiner som matchar interiören snarare än kontrast med det är på mode.

Av de nya designtrenderna är det möjligt att notera kombinationen av en mörk botten och en vit topp - till exempel chokladtyll och mjölk INTO

Av de nya designtrenderna är det möjligt att notera kombinationen av en mörk botten och en vit topp – till exempel chokladtyll och mjölk INTO

Gardiner för en hall med balkong

Om vardagsrummet har en utgång till balkongen måste du ta hänsyn till dess dimensioner och plats när du väljer gardiner för rummet. Norra och västra sidan kännetecknas av brist på belysning, vilket förvärrar närvaron av en balkong. I det här fallet är det värt att stanna vid ljus genomskinliga vägg-till-vägg-gardiner. Om belysningen i lägenheten är bra är timglasgardiner eller en gardin på ena sidan, som döljer balkongdörren, relevanta.

I det här fallet är det värt att stanna vid ljus genomskinliga vägg-till-vägg-gardiner.

I det här fallet är det värt att stanna vid ljusa genomskinliga gardiner från vägg till vägg..

Tillbehör till gardiner i hallen

Med tanke på säsongens betoning på minimalism är det olämpligt att använda skrymmande, luddiga gardinpynt. Designerna råder att ta bort snören, fluga, fläta. För att skapa en originalstil 2021 är ringar och strumpeband lämpliga. Det bästa materialet för ringar är trä i alla nyanser. Strumpebandens roll utförs av remsor av medelstor tyg utan fantasifulla mönster, önskvärt av samma tyg med gardiner.

Med tanke på säsongens betoning på minimalism är det olämpligt att använda skrymmande, luddiga gardinpynt.

Med tanke på den säsongsbetonade tyngdpunkten på minimalism är det olämpligt att använda skrymmande, luddiga gardindekorationer..

50 fotoidéer av gardiner till hallen

Previous Post
Designprinciper för ett litet kök 5 kvm. m.
Next Post
أكثر الأخطاء شيوعاً في التصميم الداخلي