15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rätt köksdesign 9 kvm. m: vad är hemligheten?

Att inreda ett litet kök är ingen lätt uppgift. För att göra det vackert och funktionellt är det värt att överväga många nyanser. I första hand är layouten. Korrekt placering av möbler och andra föremål gör det möjligt att göra ett kök på 9 kvadratmeter till ett paradis. En väl vald stillösning förverkligar drömmen om alla, även krävande, värdinnor.

Den korrekta layouten hjälper till att göra köksdesignen på 9 kvadratmeter inte bara attraktiv, utan också bekväm. För detta förbereds ett utkast på papper i förväg. Således distribueras alla beståndsdelar. Detta inkluderar dörrar, fönster, VVS -armaturer, köksutrustning och möbler. Deras parametrar måste anges..

alternativ för en ljus köksdesign 9 kvm

För att göra ett litet kök mysigt och funktionellt måste du ta hänsyn till många nyanser.

exempel på en vacker köksstil på 9 kvm

Köksstil måste väljas noggrant

idé om ljus köksinredning 9 kvm

Det är bäst att göra en kökslayout i förväg på papper.

Vid utvecklingen av ett designprojekt hjälper de regler som föreslås av experter. De hjälper till att ta hänsyn till alla nyanser i matsalen, gör dess inredning attraktiv och bekväm..

 • Rymlighet. Alla föremål är fritt tillgängliga, ingenting stör rörelsen. Det spelar ingen roll vilken stil som väljs;
 • Triangelregel. Spisen, kylskåpet och handfat installeras på ett sådant sätt att en figur bildas. Diskbänken kommer att vara dess topp. Detta gör det möjligt att undvika onödiga rörelser under tillagningen;
 • Diskmaskinen installeras nära möblerna där disken förvaras;
 • Allt är genomtänkt till minsta detalj. Planeringsprocessen tar hänsyn till platsen för skrivbordet, matplats, placering av hyllor och skåp.

Huvudhemligheten med rätt layout är att få en bekväm köksdesign på 9 kvm. Arbetsytans höjd och mått måste överensstämma med standarden. Hyllor och skåp placeras så bekvämt som möjligt så att du enkelt kan lägga och ta ut rätter i dem. Kylskåpet ska inte vara i vägen. Dess dimensioner är relativt stora, därför är sådan köksutrustning ofta placerad i hörnet..

ett exempel på en ovanlig köksinredning på 9 kvm.

Använd rekommendationer från experter, detta hjälper till att göra köket rymligt och funktionellt

alternativ för ett ljust kök stil 9 kvm

Köksmöbler ska vara kompakta och funktionella.

Dela köket i zoner

Nyligen har zonmetoder aktivt använts vid arrangemang av olika lokaler. De låter den kombinera komfort och harmoni. Inredningen i det 9 kvm stora köket är inget undantag. Det är viktigt att korrekt dra gränserna mellan de funktionella delarna av rummet: matsal och arbete.

Om möjligt kan köket kombineras med balkong eller vardagsrum. Detta kommer att göra det möjligt att öka området betydligt. För zonindelning är i detta fall en bardisk, ett podium, ett golv på flera nivåer väl lämpade. Konturen för varje område markeras visuellt med strålkastare.

Detta zonindelningsalternativ är inte det enda. Det finns massor av andra idéer.

 • Färgmarkering av zonen. Denna metod kan användas i en matsal med vilken kubikvolym som helst. Det innebär användning av flera färger inom inredning. Varje zon kommer att ha sin egen.
 • Kontrast. Lämplig för rum där endast bord och pallar används. Du kan göra en ljus rand på en vägg. Det kommer att bli en kontrast till huvudnyansen..
 • Markeringsmönster. I grund och botten är det beläget i matsalen, föremål för en rik färg finish och headset. Stora ritningar ser bra ut som en sådan accent: rhombuses, färger.

Att placera ett matbord i hörnet av ett rum kräver användning av betydande zonallokeringar. Texturerad väggdekoration, en intressant monokromatisk design på arbetsplatsen är perfekt för detta. Det präglade gipset på väggen och uppsättningen i samma färg som tapeten ser original ut. Matsalen är ofta utrustad med träpaneler. De har ett intressant utseende och är lätta att använda. Dessutom är riktningen på deras fibrer horisontell. Arbetsytan har samma fasad, men komponentdelarna är placerade vertikalt. För att dra gränser används inte bara material och färg utan också belysning..

idé om en ljus köksinredning 9 kvm.

Köket måste vara rätt zonindelat

ett exempel på en ovanlig köksinredning 9 kvm.

Om möjligt kan köket kombineras med en balkong

tanken på en vacker köksdesign på 9 kvm

Matbordet är bäst placerat mot väggen.

Plats för lunch: hur man organiserar det rätt?

Matområdet är vanligtvis litet. Huvudkravet för det är bekvämlighet. Varje invånare ska känna sig bekväm här. Detta tar hänsyn till den tid värdarna spenderade i den här zonen. Om det bara används på morgonen för att dricka kaffe, kan du installera en bardisk. Den är liten och stolarna är bekväma.

När det gäller familjer finns det inget sätt att göra utan en fullvärdig matplats. Ett utmärkt alternativ för att ordna det är ett separat rum eller kombinera en matsal med ett vardagsrum, men denna idé är inte tillgänglig för alla. Det finns en annan köksdesign på 9 kvm. m, mer ergonomisk och bekväm. Det gör det möjligt att utrusta en matsal på blygsamma kvadratmeter..

Om rummet är långt och smalt kan matplatsen vara nära fönstret. Det kommer att presenteras som två soffor som vetter motsatt, med ett litet bord mellan dem. När du organiserar ett sådant interiör är det nödvändigt att använda ett headset som består av två rader och en liten bredd..

Det inre av köket är 9 kvm och rymmer en matplats. Här finns en soffa och ett lakoniskt bord. Detta arrangemang passar bra för familjer som tillbringar mycket tid i köket och samlas runt bordet för frukost och middag. Hörnsetet är rymligt och bekvämt.

Den mest blygsamma designidén för en sådan zon är ett bord och fyra pallar. De är kompakt belägna även i det minsta köket och tar minst ett utrymme. Denna design var särskilt populär tidigare, moderna designers erbjuder mer bekväma lösningar för små kök.

alternativ för en vacker köksstil 9 kvm

Matsalen ska vara kompakt och bekväm

idé om en ovanlig köksinredning 9 kvm.

Den mest blygsamma idén med att dekorera en sådan zon är ett bord och fyra pallar.

Design egenskaper

Area 9 kvm. m är ett av de vanligaste köksalternativen. Ett sådant rum finns i hus som byggdes för decennier sedan. För arrangemang är dessa inte praktiska parametrar, därför kräver de ett speciellt tillvägagångssätt. Det gör det möjligt att göra rummet vackert, funktionellt och praktiskt..

I alla kök måste det finnas flera zoner:

 • Arbetssätt. Den tjänar till att utföra de viktigaste och ytterligare processerna som är viktiga när du lagar mat. Det är här bordet, spisen och diskbänken ligger;
 • Matsal. Denna del av rummet används för att äta, dricka te, ta emot gäster. Dess närvaro i köket krävs. Även om måtten på rummet är blygsamma, är det nödvändigt att hitta en plats för att installera ett bord och pallar;
 • Kontrollstation. Det finns inga särskilda krav på det. Det borde vara, men det kan vara litet. Eftersom det inte är det viktigaste.

Dessa zoner finns i alla moderna kök. Och detta är inte förvånande. Många moderna människor kan gå till en restaurang för lunch och middag. I det här fallet kan du använda andra metoder för att ordna köket..

exempel på en ljus köksinredning 9 kvm.

Varje kök ska ha en matplats, ett arbete och en genomgång.

alternativ för ljus köksdesign 9 kvm

För att visuellt öka rummets storlek kan du använda transparenta möbler

ett exempel på en ljus köksinredning 9 kvm.

Det är bättre att använda ljusa nyanser i köket, detta kommer visuellt att förstora rummet.

Utgång till balkongen från köket: hur man ordnar?

Balkongen i köket är ett stort plus i layouten på lägenheten. Detta är ett utmärkt tillfälle att öka lokalernas kvadratmeter. Det kommer att avsevärt avlasta utrymmet i ett litet kök..

En matplats kan ordnas på balkongen. Det räcker med att installera ett bord och pallar. Som ett resultat kommer köket endast att användas för matlagning. En vackert inredd balkong gör att du verkligen kan njuta av din måltid.

Loggia kan vara ett bra ställe att placera köksartiklar, hushållsapparater. Skåp, hyllor, som används för att förvara disk, är fixerade på väggen. Om utrymme tillåter, installeras ett kylskåp och mycket mer..

För att använda balkongen korrekt måste den först vara glasad. Det blir bra om den har egen uppvärmning. Detta gör att du kan använda lokalerna året runt, oavsett väderförhållanden..

Övergången av köket till balkongen ska se harmonisk ut. En båge eller gipsstativ är perfekta för detta fall. Om du bara demonterar dörren och lämnar öppningen oförändrad kan du utrusta bardisken. Detta alternativ kommer att betona stilen och bli rummets huvuddekoration. Balkongen låter dig fylla köket med solljus. Eftersom den har ett stort antal fönster.

variant av kökets ovanliga stil 9 kvm

Köket kan kombineras med balkong

alternativ för en ljus köksinredning 9 kvm

Vanligtvis i små kök använder jag en L-formad layout.

Färger: modetrender

Rummets färg spelar en viktig roll i dess arrangemang. Det skapar en stämning, ger interiören ett intressant och attraktivt utseende. Köket är inget undantag. Därför är det nödvändigt att korrekt välja den dominerande färgen när du ordnar den. Detta tar hänsyn till flera nyanser:

 • detaljerna i layouten;
 • tilldelning av funktionella områden;
 • individuella krav från ägarna.

Om reparationen utförs i ett smalt kök är det nödvändigt att visuellt expandera det. Detta kommer att hjälpa lätt efterbehandlingsmaterial. Möbler, headset, etc. bör ha en liknande färg. Denna serie ser lugn ut, fyller rummet med mysighet och en känsla av lugn. För älskare av kontrast kan du installera möbler i mörka färger. Samtidigt är headsetet lätt.

Ljusgula, blues, gröna och beige toner är mycket populära. De låter dig få en diskret ädel inredning. Det är bekvämt och trevligt att vara i den. Vitt är alltid på mode. Dess användning i arrangemanget av köket kommer att vara ett win-win-alternativ..

Skapandet av en duett kan utföras på grundval av beige. Olika nyanser av vitt, gult och beige är i harmoni med det. För att få en varm inredning tillåter den grå i kombination med blått, vitt. Denna kombination ser original och vacker ut. Resultatet påverkas av andelen färger som väljs..

Köksinredning behöver inte vara tråkigt. Annars kan det kompletteras med catchy accenter. En bild med en ljus accent är väl lämpad, gardiner med rik färg.

När du väljer ett färgschema är det värt att överväga tonernas psykologiska inverkan. För en modern köksdesign är blå, gul, smaragd lämplig. Den första kommer att ha en lugnande effekt på en person. Den andra och tredje tonen väcker positiva känslor. Denna design kan kompletteras med röda accenter, vilket ger den dynamik. Det ska inte vara mer än två iögonfallande nyanser. De behöver inte matcha.

tanken på en ljus köksdesign 9 kvm.

Köksdesign behöver inte vara tråkig

alternativ för ett ljust kök 9 kvm

Ljusa färger kan visuellt öka rummets storlek.

ett exempel på en vacker köksinredning 9 kvm.

Varma färger används ofta i kök.

Klassiskt kök

Olika stilar är lämpliga för att dekorera köket. Det finns inget universellt och idealiskt. Det är värt att välja baserat på egenskaperna hos matsalen och ägarnas preferenser. Varje stil har sina egna fördelar och nackdelar. Efter att ha studerat dem kan du välja den riktning som är optimal för ett visst fall..

När de utrustar inredningen i köket använder de den klassiska stilen. Det ger ett lyxigt och mysigt utseende. Dess främsta krav är användningen av naturmaterial för dekoration, dyra föremål, men återhållsamma, pastellfärger och symmetrisk layout. Dekorelement hjälper till att betona riktningen..

Klassisk stil är vacker, snygg och lyxig. Den har många fördelar och används därför ofta i kök. Den största nackdelen är kostnaden. Det är ganska dyrt. Endast personer med god ekonomisk inkomst har råd..

Det är också värt att notera att ett nio meter kök inte är det bästa alternativet för detta område. Dess yta är liten och möblerna som placeras är skrymmande. Du måste begränsa dig till en uppsättning, som inte på bästa sätt påverkar funktionerna i zonerna..

tanken på en ljus köksinredning 9 kvm.

Köket kan inredas i vilken stil som helst

ett exempel på en ljus köksdesign 9 kvm.

Den klassiska stilen har många fördelar i det inre av köket.

Kök i engelsk stil

Den engelska riktningen låter dig kombinera lyxig återhållsamhet och estetisk komfort. Det väljs främst av människor med konservativa åsikter. För dem är grundlighet i allt viktigt i allt..

Köksinredningen, gjord i denna stil, har ett antal karakteristiska egenskaper. Färgschemat presenteras i form av pastelltoner i kombination med grönt, brunt eller senap.

Rummet har en symmetrisk layout. Identiska skåp och sängbord är installerade på arbetsplatsens sidor. Runt eller ovalt matbord. Möblerna som används är gjorda av trä. Hennes utseende är dyrt och lyxigt. Konstgjord åldring av ytor, original carving och rika beslag ser bra ut. Snidade korniser i trä hjälper till att betona stilen i köket. Höjdpunkten i designen kommer att vara mönster på väggarna, headset. En remsa och en bur kommer att vara lämplig.

Den engelska stilen tolererar inte modernitet i design. Därför är det bättre att inte använda dem i arrangemanget. De nödvändiga köksapparaterna kan döljas bakom headsetets fasader. Endast ägaren kommer att veta om dess existens.

Porslinsfat, mässingsredskap, figurer är lämpliga som dekorativa element. Det sista designelementet är gardinerna. De presenteras i form av gardiner med lambrequins och tofsar. Ljuset kommer att tillhandahållas av en kristallkrona.

alternativ för en ljus kökinredning 9 kvm

Köket kan inredas i engelsk stil

alternativ för ljus köksinredning 9 kvm

Du kan dekorera köket i vilken stil som helst, allt beror på ägarens preferenser

idé om en ovanlig köksdesign 9 kvm

Kök i engelsk stil kombinerar komfort och skönhet

Kök i medelhavsstil

Rötterna till denna trend är långt utomlands. Dess grundare var underbara länder som Frankrike, Tunisien, Italien och Egypten. Stilen är genomsyrad av deras motiv från början till slut. Han är lakonisk, anspråkslös och solid. I detta fall är konstnärlig lyx och glamour inte lämpligt..

Huvudplatsen i ett sådant kök är matplatsen. Det största området är avsatt för det. Placerade vackra och bekväma möbler. Mindre uppmärksamhet ägnas åt arbetsområdet. Den är kompakt installerad i ett hörn.

Rika naturliga färger används: marina, vegetation, stam. De betonar de motiv som råder i rummet. Havets andetag råder i köket, fängslar och förtrollar invånarna.

Olika material används för dekoration. Tegelverk, mosaik eller texturerat gips ser bra ut på väggen. Golvet är dekorerat med marmor av porslin. Material som imiterar naturligt kan användas. Ett förkläde finns i arbetsområdet. Det är utlagt med kakel som har en åldrad effekt, det finns skav på det.

När det gäller möblerna är de massiva och skrymmande. Samtidigt utmärks det av sin korthet. En mosaikbordsskiva, ett skåp med transparenta glasdörrar och trähyllor låter dig betona stilen. Det är viktigt att använda metallstolar. För att göra dem bekväma kan du lägga en kudde på sätet och binda den. Möbler av rotting passar perfekt in i helhetsbilden.

exempel på en ljus kökstil 9 kvm

Kakel eller linoleum är perfekta för att avsluta golvet i köket.

möjlighet till vacker köksinredning 9 kvm.

En matplats kan ordnas på balkongen

Detaljer är en viktig komponent. De betonar den härskande atmosfären, ger den karaktär, gör den modern och mysig. Olika dekorationer är lämpliga för detta: belysning, ett förkläde, blanka ytor.

Inredningsdetaljer

Karakteristisk

Konstgjorda efterbehandlingsmaterial

Dessa är sten, kakel, trä. Huvudkravet för dem är likhet med naturprodukter. De används vid design av väggar, möbelfasader.

Glänsande beläggningar

De låter dig visuellt utöka rummets yta. Glitterfasader, speglade hyllor, blanka ytor ser bra ut. De kommer att betona arrangemangets modernitet.

Förkläde

Den skildrar olika ämnen: natur, abstraktion eller urbanism.

Motljus

Det kommer att ge ljusstyrka till rummet. Den kan installeras både på separata zoner och längs hela taket. Det finns många alternativ: färgade, monofoniska, flernivåer. När du väljer måste du styras av zonens egenskaper.

Möbeltransformator

Det här alternativet är perfekt för ett nio meter kök, där bilderna är begränsade. Matbord kan förlängas vid behov, utdragbar bordsskiva.

Accenter

De är präglade mönster. De lockar uppmärksamhet och bevarar kökets övergripande färgpalett..

Köket är en speciell plats i huset. Varje familj tillbringar mycket tid här. De samlas in för att laga mat och äta. Dess arrangemang kräver styrka och uppmärksamhet. Köksdesign ska vara vacker och bekväm. Med rätt tillvägagångssätt kan du få ett sådant resultat snabbt och enkelt..

Video: Design av ett litet kök

50 foton med designidéer för ett litet kök 9 kvm:

alternativ för en ovanlig köksinredning 9 kvm bild idé om ljus kökstil 9 kvm foto ett exempel på en ljus köksdesign på 9 kvm ett exempel på en vacker köksinredning på 9 kvm foto idé om en ovanlig köksinredning på 9 kvm foto alternativ för en vacker köksdesign 9 kvm bild alternativ för ljus köksinredning 9 kvm foto exempel på en ljus kökstil på 9 kvm idé om ovanlig köksinredning 9 kvm bild tanken på ett ljust kök interiör 9 kvm foto alternativ för ett ljust kök 9 kvm foto ett exempel på en vacker köksdesign på 9 kvm alternativ för ett ljust kök design 9 kvm foto exempel på en vacker köksstil på 9 kvm alternativ för ett ljust kök interiör 9 kvm foto tanken på en vacker köksdesign på 9 kvm bild ett exempel på ett ljust kök stil 9 kvm foto alternativ för en ovanlig köksinredning 9 kvm bild exempel på ett ljust kök interiör 9 kvm foto tanken på ett ljust kök design 9 kvm foto alternativ för ljus köksinredning 9 kvm bild idé om ett ljust kök interiör 9 kvm foto alternativ för en ljus kökstil 9 kvm bild exempel på en vacker köksinredning på 9 kvm bild ett exempel på en ovanlig köksdesign på 9 kvm foto version av kökets ljusa stil 9 kvm bild tanken på en ljus kökinredning på 9 kvm ett exempel på en ovanlig köksinredning på 9 kvm foto idé om en ovanlig köksinredning 9 kvm foto alternativ för ljus köksdesign 9 kvm bild exempel på en ljus kökinredning på 9 kvm idé om ett vackert kök stil 9 kvm foto alternativ för en vacker köksstil 9 kvm bild tanken på en ljus kökinredning på 9 kvm alternativ för en ljus köksinredning 9 kvm foto idé om en vacker köksinredning 9 kvm foto exempel på ett ljust kök 9 kvm bild idén om en ljus köksdesign på 9 kvm bild ett exempel på en ovanlig köksinredning på 9 kvm foto alternativ för en ovanlig köksdesign på 9 kvm foto alternativ för en ljus köksinredning 9 kvm bild tanken på en vacker köksinredning på 9 kvm bild idén om en vacker köksstil på 9 kvm exempel på ett ljust kök interiör 9 kvm foto alternativ för en ljus köksdesign 9 kvm bild alternativ för ett vackert kök stil 9 kvm foto idé om ljus köksdesign 9 kvm bild alternativ för en ovanlig köksinredning 9 kvm foto ett exempel på ett ljust kök design 9 kvm foto idé om ett ljust kök stil 9 kvm bild

Previous Post
Αρχές σχεδιασμού για μια μικρή κουζίνα 5 τετραγωνικών μέτρων. Μ.
Next Post
Kuinka pestä sähköliesi: ammatillisten ja kansanlääkkeiden käytön ominaisuudet