15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design av en ett-rums lägenhet 37 kvm. m. och layoutalternativ

Det har länge varit en standard att lägenheter i moderna, nya byggnader är rymliga och ljusa. Men de gamla byggnaderna står fortfarande kvar, till exempel Chrusjtjov. Dessa bostäder är kända för sin blygsamma storlek. Om du kompetent närmar dig reparationen kan du göra ett mysigt bo av dessa kvadratmeter.

Interiör i en studiolägenhet med en yta på 37 torg med en dekorativ skiljevägg

När man inreder en liten lägenhet är det svårt att använda standarddesigntekniker, men det mer intressanta är genomförandet av uppgiften

En liten enrumslägenhet, oavsett hur många människor som bor i den, ska rymma flera områden för vila och arbete. Den kompetenta designen av en enrumslägenhet på 37 kvadratmeter är praktisk och funktionell.

Design av en ettrumslägenhet i ljusa färger

Huvudutrymmet är indelat i tre sektioner – ett sovrum, ett vardagsrum och ett kontor, eller i två – ett vardagsrum och ett sovrum

Ombyggnad kan vara olika, beroende på vem som bor i rummet.

Sovrum + vardagsrum Ett populärt, enkelt alternativ som inte kräver dyra investeringar. Det kommer att räcka med att köpa en soffa, som dessutom “uppfyller” rollen som en sovplats. Om du vill lägga en säng är det bättre att definiera den med en tunn partition, en skärm. Detta layoutalternativ tar bort värdefulla kvadratmeter..
Sovrum + kök + vardagsrum Alternativet ger rivning av väggar, bara ett gemensamt utrymme. Arbetsytor markeras med väggdekoration, tak, golv, ljus. Vi placerar köksmöblerna längs en vägg, det är bättre att placera sovdelen så långt från den som möjligt.
Vardagsrum + sovrum + arbetsrum Komplicerat ombyggnadsalternativ, kontoret ska vara praktiskt och bekvämt. Du kan separera med en skärm eller en tunn partition. En stor sittgrupp behövs inte, du kan sitta med gäster i köket, och en soffa och en golvlampa räcker för att se en film, läsa en bok.
Vardagsrum + sovrum + barnkammare Alternativ för barnfamiljer. Psykologer säger enhälligt att barnet ska ha, om än litet, men sitt eget utrymme för spel, minuter av ensamhet och studier. Det bästa alternativet är multifunktionella möbelkomplex. De inkluderar en full sovplats, ett fack för klasser, leksaker, en garderob.

Layoutschema för en studiolägenhet

Layout med en säng vid fönstret

Layout av en enrumslägenhet på 37 kvm med uppdelning av rummet i zoner

Layout med en säng i en nisch

Ombyggnadssystem odnushki med överföring av partitioner

Om du flyttar mellanväggarna visas en plats för matplatsen i köket.

Rekommendationer för snabb och billig ombyggnad

När designen av en enrumslägenhet är genomtänkt och överenskommen börjar renoveringsarbetet. Så att rummet inte visar sig vara överbelastat bör du inte installera många partitioner, det är bättre att köpa mobila skärmar, när som helst finns det möjlighet att gå i pension för arbete eller vila.

Avkopplingsområde med en soffa i en studiolägenhet

Det räcker inte bara med att tilldela ett hörn för varje zon, du måste planera rummet så att det finns ledigt utrymme och bekvämligheten ökar

Om taket är högt, alternativet att installera podier, monteringsnischer övervägs.

Podiumzonering av en studiolägenhet i gråtoner

Sovrummet får tilldelas ett podium, om takhöjden tillåter det

Linjär kökslayout i en studiolägenhet

Ett långsträckt kök kan verka obekvämt, men du kan passa alla tillbehör och utrustning längs en vägg i det

När du zoner en enrumslägenhet kan du “leka” med nyanser. Det viktigaste är att inte överdriva det. Ett litet rum gillar inte ljusa och mörka nyanser. Tonerna ska vara ljusa, kombinerade med varandra. Olika efterbehandlingsmaterial är att föredra. Golvet i köket och i huvudrummet måste vara annorlunda. Du kan dekorera väggarna med olika material, måla i ett område, klistra in i ett annat.

Zonering av en ett-rumslägenhet med golvet

I ett litet utrymme är ljusa färgövergångar och olika ytbehandlingar olämpliga, det är bättre att separera zonerna med olika golvbeläggningar eller bara en matta.

Zoning med en skärm av en ett-rums lägenhet med ett område

I en enrumslägenhet bör partitionen ta minst ett utrymme. En bra lösning är en tunn skärmdörr

Bardisk och arbetsplats i en studiolägenhet på 37 kvadratmeter

För en arbetsplats behöver du cirka två kvadratmeter för att passa bord, stol och hylla

Belysning spelar en stor roll. Med dess hjälp kan du dölja de fula hörnen i lägenheten, markera mitten. Det är bättre att placera belysningsarmaturer för varje zon separat. En skrymmande ljuskrona kommer att ta mycket plats, visuellt gör taket lägre, så det är bättre att föredra punktbelysningsenheter. I vissa zoner räcker det med 1-2, i andra behövs mer ljus, till exempel ett vardagsrum.

Belysning i en studiolägenhet

Ett exempel på framgångsrik belysning odnushka

Accentbelysning i sovrummet i en ettrumslägenhet

En stativ golvlampa ger accentbelysning, vilket antyder att detta område blir ett sovrum på natten

Att välja rumsstil

Varje designstil för en liten ettrumslägenhet är tillåten, det viktigaste är att inte överdriva det.

  • Vissa modetrender “älskar” en stor film, stora möbler, ett stort antal tillbehör, detta är oacceptabelt i en liten film.
  • Ju enklare stilen är, desto mer bekväm och praktisk kommer småhus att se ut. Kan dekoreras i loftstil, minimalism, hi-tech.
  • Vissa “gammaldags” lägenheter har balkonger. Tack vare honom får de några mer värdefulla kvadratmeter. Om det är möjligt att isolera balkongen ordnar de ett kontor där eller kopplar det till köket. Om isolering inte är möjlig, organisera en förvaring av säsongsartiklar, verktyg.

Köksdesign för en studiolägenhet i skandinavisk stil

Rymlighet, raka linjer och kontrasterande färger – en lämplig interiör i stil med skandinavisk minimalism för moderna unga människor

Studiolägenhet i modern stil

Modern design, som kombinerar olika material och texturer, betonar det exklusiva i interiören och skapar en atmosfär av mystik och till och med lite slarv

Design av en lägenhet på 37 kvadratmeter i stil med minimalism

För en liten lägenhet är det mer lämpligt att välja stilar som saknar många dekorationer.

Inredning, efterbehandling, inredning

  • Komplexa mönster överbelastar interiören, gör rummet mindre. Det är bättre om ytorna är släta, naturliga toner, lugna.
  • Om du vill ha en ljus accent kan du göra det på en av väggarna..
  • Möbler är att föredra att vara multifunktionella, kompakta. Modulära element fungerar bra. Till exempel en säng eller en soffa med stora, inbyggda lådor, inbyggda garderober, skjutbord.
  • Du kan inte klara dig utan tillbehör, men inte mycket. De “uppfyller” perfekt rollen som ljusa accenter. Det rekommenderas inte att hänga gardiner med tunga gardiner på fönstren, de kommer att göra interiören tung, öppningen kommer inte att synas. Frånvaron av gardiner är faktisk, den här tekniken kommer att göra rummet ljust, det blir mer naturligt ljus i rummet. Du kan hänga persienner, en rullversion av gardiner kommer att göra.

Zoner en studiolägenhet med bokhyllor

Sängen kan döljas bakom bokhyllorna

Fönsterbräda som bänk i enrumslägenhet i ett panelhus

Du måste använda varje centimeter användbart område, till och med fönsterbrädan

Även med minimala kostnader är det inte svårt att utrusta även den minsta lägenheten. Med rätt tillvägagångssätt kan du göra allt själv. Grunden för idén är hämtad från tidskrifter, från speciella designwebbplatser. Det finns proffs som ger råd online, föreslår vilka efterbehandlingsmaterial och möbler som är att föredra, hur man ordnar det, var man ska markera accenter. Slutresultatet beror bara på fantasin och önskemålen från lägenhetens ägare. Med en stark önskan kan du förvandla ditt hem på några veckor.

Dekorera interiören i en ett-rums lägenhet

Inredningen kan vara: trämöbler, soffklädsel, kuddar, affischer eller målningar

Lägenhetprojekt i modern stil

Layout av enrumslägenhet för en person

Layoutlösning – rummet är uppdelat i en studio och ett sovrum

Matsal och soffa inuti en enrumslägenhet på 37 rutor

Studion har en sittgrupp och en matsal. Den senare kan vid behov användas som arbetsområde

Sovplats i enrumslägenhet

Sovrummet är åtskilt från studion med en glaspartition

Layout av en studiolägenhet med separat kök

TV: n ligger mittemot soffan och köket ligger på baksidan av rummet, bredvid sovrummet

Planering av ett kombinerat badrum odnushki

Badrumslayout (ovanifrån)

Interiör i kombinerat badrum i enrumslägenhet

Handfat, tvättmaskin, toalett, dusch – allt passar och till och med lämnat utrymme för fri rörlighet

50 foton med idéer för de bästa designlösningarna

Färska blommor i det inre av en ett-rums lägenhet Design i stil med ett loftsrumslägenhet Mörka färger i enkelrumsdesign Dekorativ skiljevägg i utformningen av ett rum Indelning i zoner i enrumslägenhet Hängmatta i det inre av en ett-rums lägenhet 37 rutor Interiören i ett smalt rum i ett enkelrum Vit färg i designen av en ett-rums lägenhet Grått tak i det inre av ett enkelrum Enkelrumsdesign Kombinerat rum i ett enkelrum med en yta Ljusa accenter i designen av en ett-rums lägenhet Studiolägenhet i vitt Zonering av en ett-rumslägenhet med soffa Hyllor ovanför soffan i en studiolägenhet Glansig beläggning av möbelfasader i ett enkelrum i ett panelhus Neonbelysning under taket i en studiolägenhet Kraftigt ljus i en ett-rums lägenhet Kök i gråtoner i en studiolägenhet Glaspartition i odnushka panelhus Trä i det inre av en ett-rums lägenhet Lila färg i interiören i en ett-rums lägenhet Studiolägenhet i gamla Chrusjtjov Kanter i en enrumslägenhet i ett tegelhus Svarta väggar och en vit soffa i ett enkelrum i ett panelhus Överflödet av blanka och glasytor i det inre av ett enkelrum Genomskinlig partition i designen av en ett-rums lägenhet Hörnsoffa i gästområdet i odnushka Belysning i utformningen av en ett-rums lägenhet Soffits i ett litet rum belysning Zonera ett rum i ett enkelrum med en skiljevägg Kontrasterande färger i designen av en ett-rums lägenhet Ljusa kuddar i det inre av en ett-rums lägenhet Podium i utformningen av ett enkelrums panelhus Svartvitt interiör i en studiolägenhet Tegelvägg i utformningen av en ett-rums lägenhet i en byggnad med en ny layout Ljust kök i studio Hall dekoration i en ett-rums lägenhet Interiören i en enrumslägenhet med egna händer Belysning av zoner i en enrumslägenhet med ny layout Fullspegel i enrumslägenhet Studiolägenhet 37 kvm i industriell stil Trä i det inre av sovrummet i ett rum Grå gardiner på fönstret i en studiolägenhet Insidan av ett smalt rum i ett enkelrum i ett panelhus Bruna nyanser i det inre av en ett-rums lägenhet Ett ljust rum efter renovering i en enrumslägenhet med gammal planlösning Sovrum i alkoven i studiolägenheten Matbord i köket i en studiolägenhet Köksdesign i vitt i ett enkelrum i ett panelhus

Previous Post
Hår- och skönhetssalongdesign: designprinciper
Next Post
نهج كفء لتصميم شقة من ثلاث غرف