15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Burgundfärg i interiören: kombination med andra nyanser

Sedan urminnes tider ansågs den vinröda färgen vara ett tecken på adel och välstånd. Det är inte för ingenting som det ofta kallas en kombination värd kungar. Bordeaux används i inredningen för att betona lyx.

Bordeaux eller vinröd är en kombination av rött och brunt. Jämfört med skarlet är den något mörkare och mer dämpad, mer raffinerad. En liknande nyans var känd i det antika Rom. Romarnas röda och lila togas symboliserade fruktbarhet och välstånd. Själva färgen fick sitt namn på 1800 -talet för att hedra röttvinsmärket från den självbetitlade vinodlingsregionen i Frankrike – Bordeaux..

vacker vinröd färg i inredningen av lägenheten

Mörk rik vinröd färg i design

ljus vinröd färg i stil med korridoren

Mörk rumsdesign i vinröd färg

rik vinröd färg i det inre av sovrummet

Köksdesign i vinröd färg

Beroende på färgkombinationen med andra kan egenskaperna hos röda eller bruna nyanser förbättras. Kompetent utvalda interiörelement kommer att få vinrött att visa sina bästa kvaliteter i alla rum.

Vi uppfattar rött och dess nyanser som en symbol för liv, dynamik, energi. En egenskap hos denna färg anses vara en spännande effekt på det mänskliga nervsystemet. Det är därför det används i små mängder i inredning för att inte överbelasta hjärnan..

Bordeauxvin har en lite annan färg. Det är “tårta”, något tungt, men samtidigt majestätiskt, kära. Möbler och gardiner i vinröda nyanser är ofta förknippade med husets ägares rikedom..

vacker vinröd färg i hemdesign

Burgundfärg i det inre av rummet

djup vinröd färg i stil med korridoren

Burgundfärg i interiören

Funktioner i användningen av färg

Även utan djup kunskap om färg kan du skapa en spektakulär interiör i alla rum i ditt hem. Det räcker med att följa några enkla riktlinjer

 1. Kom ihåg att vinrött övervägande är en mörk nyans. För att färgen inte ska gå vilse mot bakgrunden av andra designelement, ta hand om högkvalitativ belysning..
 2. Burgundiska gardiner kommer organiskt att passa in i vardagsrummet eller arbetsrummet. Du kan dekorera sovrumsinredningen i vinröda färger.
 3. Överanvänd inte denna nyans i ett litet kök eller badrum. Beslutet kommer att vara lämpligt, förutsatt att hela lägenheten är inredd i samma stil, och du kan inte klara dig utan att använda vinrött i dessa rum..
 4. Skuggan av vinrött minskar utrymmet visuellt. Använd den i rymliga, ljusa rum. Till exempel ser en vinröd soffa bra ut i ett stort vardagsrum.
 5. Om du väljer vinröd tapet, se till att taket och golvet är i ljusa färger (vit, grå, beige). Sådana kombinationer kompenserar för färgens svårighetsgrad, gör att du kan bli av med den “pressande” känslan.
 6. Ett överskott av mörkt vinrött är dåligt för psyket. Späd färger. Lägg till accenter med vinröd och förskjut med andra färger.

ljus vinröd färg i vardagsrumsinredningen

Badrum med vinröd nyans

rik vinröd färg i det inre av köket

Burgund gardiner i inredningen

ljus vinröd färg i utformningen av korridoren

Burgund soffa i vardagsrummets inre

Vilken färg kombineras bäst med vinrött i interiören?

Vi kommer också att försöka besvara denna fråga..

Bourgogne och svart

Svart är känt för att absorbera solljus. Det är en akromatisk färg, neutral till sin natur. Kombinationen av vinrött och svart är en obestridlig klassiker både i kläder och inredning..

En sådan duo kan verka för mörk. Men det finns en väg ut ur situationen. Späd kombinationen med en tredje ljusare nyans. Till exempel vit, grädde eller persika.

Fåtöljer med vinrött klädsel runt ett massivt ebenholtsbord ser bra ut. Denna design är imponerande. Du kommer att höra beundransord från gäster mer än en gång.

vacker vinröd färg i inredningen av korridoren

Burgundy kök

vacker vinröd färg i stil med huset

Burgund möbler i inredningen

Burgund och grått

En framgångsrik designlösning är föreningen av vinrött och grått. Alla grå nyanser spädar ut vinröd väl, men designers rekommenderar att man väljer de lättaste tonerna..

Kombinationen av vinrött och grått ser original och modern ut. Dessa färger kan användas för att dekorera köket om rummet är tillräckligt rymligt..

ljus vinröd färg i designen av lägenheten

Mättad vinröd färg i det inre av sovrummet

rik vinröd färg i det inre av vardagsrummet

Ljus design i vinröd färg

vacker vinröd färg i det inre av köket

Burgundfärg i korridorens inre

Bourgogne och vitt

Om du ändå väljer att använda vinrött i ett badrum eller ett annat litet rum, var noga med att kompensera det med vitt.

Vitt är traditionellt en av favoritfärgerna hos professionella konstnärer och designers. Det förbättrar utrymmet, tillför ljus och passar bra med alla andra färger. Inklusive vinrött.

I ett rum med vinröda väggar eller golv ger vitt ett efterlängtat syretillförsel, mjukar upp atmosfären i rummet.

ljus vinröd färg i sovrumsstilen

Kombinationen av vinröd färg i interiören

rik vinröd färg i köksinredning

Burgundfärg i det inre av sovrummet

Bourgogne kompositioner inomhus

Den vinröda färgen i vardagsrumsinredningen ser lyxig ut. Tapeter med ett graciöst mönster kommer att skapa en festlig stämning för gästerna. Använd vinröda nyanser sparsamt, annars blir det svårt att stanna i rummet länge.

Använd vinröda gardiner i ditt sovrum om du vill skapa en intim atmosfär. Men i barnkammaren är det bättre att hänga gardiner av ljusa färger..

rik vinröd färg i vardagsrumsinredningen

Köksdesign i vinröd färg

rik vinröd färg i designen av lägenheten

Ljus rumsdesign med en vinröd nyans

ljus vinröd färg i det inre av sovrummet

Burgundfärg kombinerat med blått

Efter att ha bestämt dig för att dekorera köket med vinröda nyanser, kom ihåg att detta är ett av de viktigaste rummen. Små burgundiska öar mot bakgrunden av vita väggar och stora fönster kommer att göra köket mer bekvämt och elegant. Och det finns också en uppfattning att vinfärg stimulerar aptiten, förbättrar matsmältningssystemets funktion..

vacker vinröd färg i utformningen av korridoren

Sovrum i vinröd färg

rik vinröd färg i heminredning

Mörkblå i kombination med vinrött i interiören

De vinröda plattorna i badrummet ser ganska vågade ut. Samtidigt hjälper en sådan interiör dig att muntra upp snabbare på morgonen, ställa in på ett fungerande humör..

I badrummet kommer burgundy inredningsdetaljer att se bra ut:

 • mjuka mattor;
 • frottéhanddukar;
 • dusch- eller badridåer;
 • tandborsthållare;
 • spegelramar.

I barnkammaren rekommenderas att begränsa användningen av vinrött. Om möjligt, vägra att köpa tapeter i vinröda nyanser. Du kan begränsa dig till några tillbehör, till exempel en lampskärm eller en vinröd fåtölj. Övrigt interiör är bättre gjort i ljusa färger..

vacker vinröd färg i stil med lägenheten

Ljus rumsdesign med en vinröd nyans

ljus vinröd färg i det inre av vardagsrummet

Burgundfärg i interiören

ljus vinröd färg i sovrumsinredningen

Ljust köksdesign i vinröd färg

Kunglig färg för dig

I de rätta kombinationerna gör färgen på vinrött att du kan känna en kraftig kraft, pigga upp.

Denna färg har många fantastiska nyanser. Allt beror på proportionerna för att blanda grått, blått och gult, tack vare vilka färgvariationer som kan vara ljusa eller dämpade.

vacker vinröd färg i stil med korridoren

Vardagsrum i vinröd färg

ljus vinröd färg i stil med vardagsrummet

Burgundfärg i det inre av köket

Oftast utmärker de sig:

 • korallbourgogne;
 • rött och vinrött;
 • ljus burgunder;
 • rödbrun;
 • rubin;
 • Rött träd.

Inte alla kommer att bestämma sig för att använda vinröd färg i interiören. Men kom ihåg att det här är färgen på självmotiverade och självsäkra människor som går genom livet med huvudet högt..

Video: Röd färg i interiören

50 foton på exempel på vinröd färg i det inre av lägenheten:

vacker vinröd färg i stil med ett lägenhetsfoto rik vinröd färg i inredningen av vardagsrumsbilden ljus vinröd färg i hemdesignbild vacker vinröd färg i det inre av hallen foto ljus vinröd färg i utformningen av sovrummet foto rik vinröd färg i stil med korridorbilden vacker vinröd färg i inredningen på köksbilden ljus vinröd färg i det inre av köksfotot rik vinröd färg i inredningen av vardagsrummet foto vacker vinröd färg i det inre av korridorsbilden rik vinröd färg i stil med sovrummet foto ljus vinröd färg i utformningen av korridorbilden rik vinröd färg i stil med huset foto vacker vinröd färg i designen av lägenhetsbilden ljus vinröd färg i inredningen på korridorsbilden rik vinröd färg i det inre av korridorfotoet ljus vinröd färg i utformningen av lägenhetsbilden vacker vinröd färg i stil med husfotot ljus vinröd färg i inredningen på köksbilden rik vinröd färg i det inre av vardagsrummet foto vacker vinröd färg i sovrummet inredning foto vacker vinröd färg i det inre av köksbilden ljus vinröd färg i stil med sovrumsbilden rik vinröd färg i utformningen av korridorfotoet vacker vinröd färg i stil med korridobilden ljus vinröd färg i det inre av lägenhetsfotoet rik vinröd färg i hemdesignbild vacker vinröd färg i det inre av lägenhetens foto ljus vinröd färg i utformningen av korridorfotoet rik vinröd färg i stil med vardagsrumsbilden vacker vinröd färg i stil med hallen foto vacker vinröd färg på heminredningsbilden rik vinröd färg i utformningen av sovrummet foto ljus vinröd färg i det inre av korridorsbilden vacker vinröd färg i det inre av köksfotot rik vinröd färg i inredningen på lägenhetsbilden ljus vinröd färg i stil med husbilden vacker vinröd färg i utformningen av korridorfotoet ljus vinröd färg i sovrummet inredning foto vacker vinröd färg i det inre av vardagsrumsbilden ljus vinröd färg i utformningen av lägenhetsfotoet rik vinröd färg i det inre av köksbilden ljus vinröd färg i stil med korridorfotoet vacker vinröd färg i utformningen av korridorsbilden rik vinröd färg i sovrummet inredning foto vacker vinröd färg i heminredning foto ljus burgundy färg korridor stil bild ljus vinröd färg i inredningen på lägenhetsbilden vacker vinröd färg i köksdesignfoto rik vinröd färg i det inre av sovrumsbilden

Previous Post
Tips för att dekorera din sänggavel i sovrummet
Next Post
التصميم الداخلي السويدي: 10 قواعد للأثاث السويدي