15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man dekorerar en inredning i ett hus av laminerat fanerträ

Hus i laminerat fanervirke byggs alltmer i förorterna. Och detta är inte förvånande. Naturligt trä är nästan en lyx enligt dagens mått. Ägarna till sådana stugor tillskriver sitt sug efter trä till naturens naturliga skönhet. Levnadsförhållandena i sådana hus uppmuntrar inte mindre människor att bygga dem. Lukten av naturligt trä ensam är värt något. Men frågan uppstår: vilken inredning i ett hus av laminerat faner virke att välja för inredningen? Massivt trä överallt. Och i själva verket orsakar denna faktor förvirring i början av efterbehandlingen..

Utsidan av ett lanthus av laminerat faner virke

Med ett kompetent tillvägagångssätt är det inre av ett hus av laminerat faner virke en källa till positiva känslor och lugn

Egenskaper i huset gjorda av laminerat faner virke

Denna typ av byggmaterial har dykt upp på marknaden relativt nyligen. Detta är en lånad teknik hämtad från utländska mästare. Processen att göra en bar är ett arbetsintensivt företag. Runt virke löses upp på en cirkelsåg och torkas sedan i speciella kammare. Därefter hyvlas brädorna, följt av limning under pressen. Vid det sista steget fräs spår / spårfogar. Denna tekniska process ger en ökad tillförlitlighet, motstånd och hållbarhet för produkter (i jämförelse med en solid bar).

Tall laminerad faner timmer stapel

Limmat virke är ett trämaterial med förbättrade prestandaegenskaper

Hus byggda av laminerat faner har följande fördelar:

  1. Byggnadens höga miljövänlighet.
  2. Ingen krympningsprocess (upp till 1 procent).
  3. Sparar pengar eftersom det är onödigt att dekorera väggarna från insidan av byggnaden.
  4. Naturlig luftcirkulation.
  5. Bygghastigheten.
  6. Gynnsamt rumsmikroklimat.

Interiören i matsalen i huset gjord av laminerat fanerträ

Väggarna inuti huset av laminerat fanerträ kräver inte ytterligare efterbehandling

Naturligt trä har antimikrobiell effekt och är också ett naturligt antiseptiskt medel. Tack vare detta hjälper klimatet inuti stugan att öka immuniteten, eliminerar patogena mikrober.

Interiör i ett sovrum på vinden i ett hus från en bar

Limmade laminerade träväggar är naturliga skönhet i sig

Strukturens jämförande lätthet gör det lättare att hälla på fundamentet, vilket minskar kostnaderna.

Förutom fördelarna har denna typ av virke sina nackdelar. Dessa inkluderar:

  • höga träkostnader jämfört med rundvirke och fasta produkter;
  • närvaron av en limkomposition i strukturen;
  • brist på beprövad livslängd för byggmaterial.

På grund av det faktum att grunden för tillverkning av produkten är limning av trä, minskar denna åtgärd effektiviteten i luftcirkulationen. Men på grund av limningen av mångsidiga fibrer får timret härdade egenskaper, är mindre benäget att vrida och spricka..

Öppen terrass framför huset av laminerat fanerträ

Ett hus av laminerat fanervirke byggs snabbt och lämpar sig omedelbart för avveckling på grund av frånvaron av en krympningsperiod

På grund av de naturliga komponenterna i limmet har produkten ingen negativ effekt på människokroppen..

Ursprungliga idéer

Husets inre av laminerat fanerträ ser bra ut både i ljusa och mörka versioner. Franska “Provence” är perfekt för köket. Väggarna är dekorerade med vit matt impregnering, huvudelementet i “Provence”. Köksgolv är bäst av fuktbeständigt material. Trädet här kommer snabbt att slits ut och förlora sin presentation. Därför är det bättre att använda keramiska plattor. Det är bättre att täcka hushållsapparater med träfasader. Metall och plast kommer att vara på sin plats här..

Hörnkök i Provence -stil

Färgpaletten i Provence -stilen är baserad på naturliga toner

Rustik köksdekoration

Möbler väljs i tråkiga färger, helst med en artificiellt lagrad yta

Köksutrymmet är också inrett i skandinavisk stil. Du behöver inte helt dölja träpanelerna. Men att tunna den mjuka, ljusbruna nyansen i träet lite vore en bra idé..

Litet matbord i skandinaviskt kök

För att skapa en skandinavisk inredning är väggarna täckta med vit färg.

Keramisk matta från kakel på köksgolvet

Keramiska golv med imitation av en brokig matta håller lika länge som själva huset

Stugans entré är intressant att möblera i engelsk stil. För detta köps dyra möbler. Fönsteröppningar hängs med rutiga gardiner typiska för England. Denna stil kännetecknas av en mörk nyans av inre element, så träet väljs med samma konsistens. Ek passar perfekt in i engelsk design. Om ekonomin inte tillåter är vanlig tall täckt med en speciell impregnering.

Interiören i hallen i huset gjord av laminerat fanerträ

Rymlig entré i engelsk stil

Design av en smal hall i ett privat hus

Utrymmet i den smala korridoren kommer visuellt att expandera en stor spegel

Sovrummen är inredda i lugnande färger. Olivnyanser hjälper dig att slappna av efter en lång dag på jobbet. Varje rum kan målas med olika färgpaletter. Det är inte nödvändigt att dekorera hela huset i samma stil..

Vit säng i sovrummet i huset av laminerat fanerträ

För ett sovrum är det bättre att välja ett rum i en lugn del av huset.

Träklädningsbord i sovrummet för en ung flicka

Överbelasta inte rummet med möbler

Grått överkast på sängen i ett privat hus

Väggarna i sovrummet kan enkelt beläggas med färglöst lack.

Ljust sovrum i ett trähus

Eller blekmedel med en speciell komposition för att matcha textilierna

Skåp

Det finns människor som gillar att sitta länge på jobbet ensamma. Speciellt för dem har designspecialister utvecklat en praktisk design av kontoret..

Design av en studie i ett hus från en bar

Ljusa arbetsrum med romerska persienner på fönstren

Golvet läggs med laminat eller parkettskivor. Skuggan är övervägande ljus. Var noga med att lägga en matta på golvet framför bordet, vilket skapar komfort och mys..

Kontorsfönster bör sättas in högt och upptar hela väggen. Detta ger tillräckligt med solljus för att belysa arbetsområdet. Nära de återstående väggarna utan dörrar finns bokhyllor av mörkt trä. Dörrarna kommer att passa glasade så att böckerna är synliga. Det inre utrymmet kan belysas med lampor. På natten, när huvudljuset är släckt och tittar på sådan skönhet, är det mycket bekvämt att reflektera över framtida projekt.

Bärbar dator på ett skrivbord i ett lanthus rum

Ett stort fönster ger kontoret naturligt ljus

Trädekoration av studieväggarna

Snygg arbetsplats på vinden i ett trähus

Taket är dekorerat med träpanel för att matcha skåpens färg. Takutrymmet avgränsas av skiljeväggar. Utifrån ser det ut som organiserade zoner, med inbyggda strålkastare.

Bibliotek

Läsfamiljen behöver ett bibliotek. Det är inrymt i ett separat rum, eller skåp installeras i vardagsrummet. Det andra alternativet är bekvämt eftersom det inte är nödvändigt att köpa ytterligare stoppade möbler. Vardagsrummet är utrustat med rymliga soffor, fällbara stolar.

Bokhyllor i ett rum med öppen spis

I en sådan atmosfär blir det trevligt att sitta vid brasan på kvällen och läsa om en bok av din favoritförfattare.

Bokhyllor av naturligt trä

Biblioteket kombineras ofta med en studie

Stora vaser med gröna ytor fungerar perfekt som ytterligare dekorativa element. Skaffa inomhus träd. De kommer att skapa en lugn atmosfär som bidrar till att läsa böcker..

Biblioteksbelysning ska vara tillräcklig. För att göra detta, bestäm i förväg läsningsområdena för att utrusta ljusa lampor där..

Läshörna i vardagsrummet

Soffan är specialinställd så att ljuset från fönstret faller på den öppna boken

Överbelasta inte biblioteket. Ytterligare element distraherar uppmärksamheten från att läsa böcker.

Terrass

Det är intressant att komplettera interiören i huset av laminerat fanerträ med en halvöppen terrass i köket. Gatudesignen blir en förlängning av köksutrymmet. Matbord för sommarlovet ligger bra här. Det är möjligt att grilla, var extra uppmärksam på brandsäkerheten.

Två fåtöljer i rotting på terrassen i ett lanthus

På terrassen är det praktiskt att använda rottingmöbler med avtagbara mjuka kuddar som är lätta att ta bort och dölja från regnet

För att läsa böcker är terrassen dessutom utrustad med en mjuk soffa. Installation av hängande krukor på väggarna ger naturlighet, naturlighet.

Avkoppling på den öppna terrassen

Det är bättre att lägga ut golvet på den öppna terrassen med keramiska plattor.

Cedergolv på den öppna terrassen i ett privat hus

Trä kan också användas, men endast lövträ kommer att vara hållbart

Om din stuga ligger i ett kallt klimat, eller det finns preferenser för vintersemester, görs en veranda istället för en terrass.

Tre fönster i vardagsrummet i ett trähus

För att inte bli besviken över bristerna rekommenderas att noga överväga interiören innan reparationen påbörjas.

Video: Alla fördelar och nackdelar med ett laminerat faner timmerhus

50 inredningsidéer för ett hus av laminerat faner

Soffgrupp i engelsk stil Sovrum i ett trähus i klassisk stil Kök-vardagsrumsdesign i ett privat hus Röda möbler i det inre av vardagsrummet Öppen spis med träbeklädnad i vardagsrummet Bärande takbjälkar i vardagsrummet Ljusgrå hörnsoffa Vita möbler i utformningen av ett privat hus Soffbord på grå matta Svart TV på träväggen Två bekväma fåtöljer framför spisen i vardagsrummet Matbord i naturligt trä Färgglada kuddar i barnrummet Vit säng med transparent tak Spiraltrappa i lobbyn i ett privat hus Svart ljuskrona på det sluttande vindtaket Bekarkas möbler i det inre av vardagsrummet Blå säng i vinden sovrum Avkoppling i köket-vardagsrummet Rådjurshuvud på öppen spis portal Gröna gardiner på vardagsrumsfönstren Vardagsrum utan tak i en lantstuga Vas med apelsiner på ett soffbord Vardagsrumsinredning i modern stil Vacker fåtölj av naturligt trä Vardagsrumsinredning med två soffor Armaturer i taket med träpanel Köksdesign i ett privat hus Modernt kök i ett trähus Hörnköksuppsättning Matplats med träbord Kök i trä i ljusa nyanser Klädda möbler i vardagsrummet i ett lanthus Svängbara strålkastare på takbjälkar i trä Soffgrupp i ett hus för en stor familj Klädda möbler med blå klädsel Hörnsoffa med sammetsklädsel Köksdesign med en ö i ett privat hus Mysig plats att koppla av i vardagsrummet i ett privat hus Klassiska möbler i ett trähus Soffa med färgglada klädsel i vardagsrummet i ett lanthus Ytbord i lackerat trä Design av ett barnrum i ett hus av laminerat faner vardagsrum på andra våningen i ett hus av trä Klassiskt headset med svarta bänkskivor Badrumsdekoration i ett trähus Arrangemang av ett sovrum i vindsrummet Barnrum med klassiska möbler Sten och trä i det inre av ett privat hus

Previous Post
Modern ölbardesign
Next Post
الداخلية البيضاء: الإضاءة والفوائد والصور