15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grunge stil i inredning

Många tror kanske av misstag att detta är en annan stil som har sitt ursprung och spridit sig tack vare Amerika. Det senare är verkligen sant, men de första interiörerna i grungestilen dök upp i början av 1800 -talet i Frankrike. Detta berodde på att den franska aristokratiska och borgerliga eliten var övermättad med lyxiga och dyra stadsbostäder och trött på vardagslivet. Därför började de flytta till provinser och små byar för att utrusta mysiga familjen bo. De fattiga städerna hade dock inte dyra efterbehandlingsmaterial, lyxiga möbler och ett tillräckligt antal professionella hantverkare i sitt sortiment. Därför, när de arrangerade en ny bostad, anslöt sig aristokraterna till den klassiska stilen, försökte återskapa antikens atmosfär, men använde samtidigt material som var billigare och mer lämpade för landsbygdsförhållanden, och styrdes snarare av praktiska överväganden. De lyckades hitta en “gyllene medelväg” mellan enkelhet, praktisk och soliditet i interiören. Därefter belönades aristokraternas verk välförtjänt med skapandet av en separat riktning: i grungestilen.

ovanlig stil av lägenhet i grunge stil

Grunge stil i interiören

vacker korridorinredning i grungestil

Grunge stil i det inre av rummet

ljus sovrum inredning i grunge stil

Mörka färger i det inre av rummet i stil med grunge

Grungestil i design: huvuddragen i inredningen

Den klassiska stilen är utan tvekan grundläggande i utformningen av grungestilen, från vilken graciösa texturer av element, symmetri hos föremål och materialkvalitet överfördes.

Enkelhet och öppet utrymme

Ett av kraven för att skapa en grungestil är en stor mängd ledigt utrymme och ljus, och tyvärr är små mörka rum med lågt tak olämpliga för det. Verklig inredning i denna stil kommer bara att existera i ett rymligt, högt och ljust rum. Ett överflöd av naturligt ljus är nyckeln, och utöver det är små konstgjorda lampor idealiska för att ge varmt, mjukt och diffust ljus..

ljus köksdesign i grungestil

Ljus grunge design

vacker korridorinredning i grungestil

Sovrumsdesign i grungestil

En satsning på naturmaterial

Det är ett särdrag hos utformningen av rum i grungestilen – användningen av naturmaterial i form av tegel, trä, sten, kakel och smide. Dessutom kan materialets naturliga ursprung betonas genom att det åldras artificiellt.

ljus vardagsrumsstil i grungestil

Ljust stort vardagsrum i grungestil

ovanlig lägenhetsdesign i grungestil

Chokladfärg i det inre av rummet i stil med grunge

ljus vardagsrumsinredning i grungestil

Grunge stil i interiören

I de flesta fall är väggarna dekorerade med tegel, medan de målar och lämnar strukturen, eller de berörs inte alls och lämnar originalversionen utan efterbehandling. Ibland använder de samma brädor av naturlig färg, utan målning. Taket är ofta täckt med en träyta, eller så använder de dekorativa balkstrukturer eller brädor, nästan utan polering och med olika längder och bredder..

ljus hall inredning i grunge stil

Kombinationen av rött i det inre av rummet i stil med grunge

ljus sovrum interiör i grunge stil

Kök design i grunge stil

Detta gäller inte bara efterbehandlingsmaterial utan även textilelement. Här är lämpliga: linne, bomull, siden, satin, ull, ibland är det möjligt att använda päls och läder. Inklusive i färger. Ett varmt och icke-irriterande färgschema bör användas. Standard grungefärger:

  • Vit,
  • svart,
  • grå,
  • Brun,
  • marinblå,
  • gula och alla neutrala nyanser av dessa färger.

vacker köksdesign i grungestil

Grunge i det inre av rummet

ovanlig korridorstil i grungestil

Mörka toner i grunge rumsdesign

ovanlig korridordesign i grungestil

Kök design i grunge stil

Ändå kännetecknas grungestilen i interiören av demokratins övervägande, både i material och möbler, i motsats till den strikta klassiska riktningen. Det är tack vare detta som det är möjligt att skapa en verklig individuell design i grungestilen, eftersom ett billigt bord med en enkel form kan placeras nära de praktiska och fasta möblerna, och en dyr antik spegel i en metallram kan hänga i det uppdaterade badrummet. Ett av nyckelbegreppen: att förenkla allt.

vacker lägenhetinredning i grungestil

Grunge stil i design

ljus vardagsrumsstil i grungestil

Stort vardagsrum i grungestil

Saker att tänka på när du inreder ett utrymme i grungestil?

Det bör inte finnas några tydliga antydningar om ägarens sociala status i inredningen. Istället för målningar i förgyllda ramar kan du också hänga vanliga landskap eller porträtt utan det..

ljus korridor inredning i grunge stil

Tegelvägg i vardagsrumsdesign i grungestil

ljus sovrumsdesign i grungestil

Chic vardagsrumsdesign i grungestil

ovanlig köksinredning i grungestil

Ljus rumsdesign i grungestil

Grunge stil i sovrum inredning

  1. När du inreder ett sovrum är det värt att betona dess uttrycksfullhet ännu mer, med kombinationer av olika texturer. En mångfacetterad och ovanlig bild hjälper till att skapa textil tapeter, målade tegelstenar, träpaneler och blommor.
  2. När du väljer möbler ges företräde till det mest praktiska och bekväma, helst från naturligt trä. Det är inte nödvändigt att bara vara begränsad till en sovplats, du kan också skapa ett litet område för kommunikation eller tilldela en liten arbetsyta.
  3. För att skapa en riktigt mysig, lugn atmosfär under de senaste åren och moderniteten som har kommit samtidigt, var noga med att använda eleganta tillbehör som lampor eller lampor med smidesjärnelement, lampskärmar av tyger, mattor, olika dekorativa kuddar , filtar i samma färger som interiören, men i rimliga mängder … Detta inkluderar också antika möbler, element av förgyllning, patina, gravyr, ritning, belyser den romantiska bilden i sovrummet..

vacker lägenhetinredning i grungestil

Ritning på väggen i en rumsdesign i grungestil

ljus korridor design i grunge stil

Vacker grunge design

Grunge stil i det inre av vardagsrummet

  1. Vardagsrummet i grungestilen är nästan helt fyllt med luft, det finns inga onödiga möbler i det, och huvudområdet i rummet är endast upptaget av de viktigaste, begagnade föremålen. Nödvändigtvis närvaron av områden för kommunikation eller avkoppling.
  2. Väggarna kan avslutas med vilket material du vill, eller så kan du använda tapeter, trä- eller bambupaneler för dekoration, textilbeläggningar. Vanlig väggmålning kan vara lika lämplig här. För stora rum är en kombination av flera finish att föredra, till exempel målad tegelsten och natursten.
  3. Golvet kan täckas med både vanliga träskivor och parkett, laminat, vilket kommer att ge ett betydande bidrag till skapandet av just den hemkomforten..
  4. Det är viktigt att veta att grungestilen i inredningsdesign inte tillåter förekomsten av överdrifter under sken av stuckaturelement på väggarna eller närvaron av mycket fantasifulla detaljer..
  5. Det allmänna stoppet i grungevardagsrummet formas av skapandet av par av föremål. En vanlig sittgrupp i rymliga rum kan ersättas med kombinationer av flera fåtöljer, soffor, puffar, förenade med ett soffbord eller öppen spis.

vacker sovrumsinredning i grungestil

Ljus grunge design

ovanlig korridorsstil i grungestil

Ljusa mättade färger i inredning i grungestil

ljus kökinredning i grungestil

Vardagsrumsdesign i grungestil

Möbler i stil med grunge interiör – från en resväska till en Biedermeier

Under urvalet är det nödvändigt att fokusera på klassiska möbler utan överdriven lyx. Dess uppgift är att koppla samman generationer, vara funktionell och ge komfort. Fåtöljer, soffor, puffar i stil med 60 -talet, öppna hyllor och hyllor av trä eller med glaselement, byråer, bord och sängbord i ljusa färger. Trä väljs ofta som huvudmaterial med hög hållfasthet..

ovanlig vardagsrumsdesign i grungestil

Rumsdesign i grungestil

ljus korridor interiör i grunge stil

Grunge stil i interiören

Eftersom utrymmet ska fyllas med dagsljus bör du inte välja mörka och ogenomträngliga gardiner, det är bättre att begränsa dig till en enkel konsistens, en ton och naturliga ingredienser i kompositionen. På kvällen inkluderar de små lampor, ljuskronor, lampor, golvlampor, där attraktiva lampskärmar kan placeras på smides- eller bronsbaser.

Video: Inredning i grungestil

50 foton på exempel på inredning i grungestil:

ljus sovrum inredning i grunge stil foto vacker köksstil grunge bild ovanlig vardagsrumsdesign i foto i grungestil ljus inre hall i stil med grungebild vacker korridor design i grunge stil bild ljus inredning i lägenheten i stil med grunge foto ovanlig kök stil grunge bild ljus sovrum inredning i foto i grunge stil vacker inre korridor i foto i grungestil ljus stil vardagsrum i grunge stil bild ljus hall inredning i grunge stil foto ovanlig lägenhetsdesign i stil med grungebild ljus lägenhetinredning i stil med grungebild ovanlig stil av vardagsrum i grunge stil foto vacker köksdesign i foto i grungestil ljus inre korridor i stil med grungebild ovanlig sovrumsinredning i grunge stilbild ljus hall design i grunge stil foto ljus korridor dekor i grunge stil foto vacker sovrum stil grunge bild ljus vardagsrumsinredning i foto i grungestil ovanlig korridorinredning i stil med grungebild vacker köksdesign i grunge stil bild ljus stil platt i grunge stil foto vacker interiör i lägenheten i stil med grunge foto ljus kök i grunge stil bild ovanlig sovrumsdesign i stil med grungebild ljus korridor design i grunge stil foto ovanlig inredning i vardagsrummet i stil med grungebild ljus vardagsrumsinredning i foto i grungestil vacker grunge bild i korridoren ovanlig stilkorridor i foto i grungestil vacker sovrumsinredning i bild i grungestil ljus köksdesign i grunge stil bild ljus lägenhetinredning i foto i grungestil ljus stil korridor i grunge stil bild ovanlig inredning i lägenheten i stil med grungebild vacker korridordesign i foto i grungestil ljust stil vardagsrum i grunge stil bild ovanlig köksinredning i foto i grungestil ljus inredning i lägenheten i stil med grungebild vackert sovrum stil i foto i grunge stil ljus korridordesign i stil med grungebild vacker vardagsrumsinredning i grunge stil bild ljus hall i grunge stil foto ljus köksdesign i foto i grungestil ovanlig lägenhetsinredning i stil med grungebild ovanlig sovrumsinredning i foto i grungestil ljus inredning i lägenheten i stil med grunge foto ljus korridor dekor i grunge stil foto

Previous Post
Sivé záclony v interiéri: tajomstvá poskytovania nenápadného bohatstva a úctyhodnosti
Next Post
Gardiner-tråde i køkkenet-valg, pleje, gør-det-selv produktion