15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur integrerar man en elektrisk öppen spis harmoniskt i interiören?

Tack vare modern teknik har det blivit ännu enklare att skapa komfort i en lägenhet eller hus. För flera decennier sedan var det svårt att föreställa sig och ännu svårare att utrusta en öppen spis i ditt hem. Idag är det prisvärt och genomförbart även i ett litet rum..

hörnkamin i lägenheten

Öppen spis i det inre av rummet

dubbelsidig elektrisk eldstad i huset

Design av ett rum med öppen spis

hängande öppen spis i vardagsrummet

Inre rum med öppen spis

Elektriska eldstäder blir mer och mer populära för varje år, eftersom de har ett antal fördelar jämfört med sin vedeldade motsvarighet:

 • ett stort utbud av modeller – från små till breda väggmonterade, med och utan fjärrkontroll, med värme, ljud och andra design- och designlösningar;
 • enkelhet och enkel installation – det räcker med att bestämma platsen och köpa själva enheten för att glädja ögat med en mysig härd;
 • omsorg – för att upprätthålla renheten räcker det med att torka av dammet och vid behov skärmen;
 • säkerhet – det finns ingen risk för antändning av interiörartiklar, eftersom elden är artificiell är detta bara en bild på skärmen;
 • kostnad – elektriska apparater är en storleksordning billigare än klassiska.

separat eldstad i hallen

Öppen spis i det inre av rummet

inbyggd öppen spis i sovrummet

Design av ett rum med öppen spis

Funktionsprinciper och funktionella funktioner

Grundprincipen för drift av en elektrisk eldstad är en imitation av en riktig eld..

Den är baserad på en dummy av stockar eller kol och eld. Efterlikningen av ved är mycket enkel, det är svårare med imitation av eld. För detta används reflektorer och projektorer, ytterligare lysdioder och andra designlösningar. Ljudeffekter överförs via högtalare, men är inte tillgängliga på alla modeller.

Värmeelement, om de tillhandahålls av tillverkaren, finns längst ner eller upptill. Värme frigörs gradvis och jämnt, vilket liknar driften av en värmare.

gångjärn elektrisk eldstad i hallen

Inre rum med öppen spis

dubbelsidig öppen spis i sovrummet

Öppen spis i det inre av rummet

I vissa modeller tillhandahålls infraröd uppvärmning – det värmer inte luft, utan föremål. Som ett resultat förbrukas mindre syre, värmeeffekten uppnås snabbare..

En annan funktionell funktion är låg strömförbrukning. De flesta modeller har en effekt på 2 kW, vilket är jämförbart med en vattenkokare.

separat elektrisk spis i huset

Design av ett rum med öppen spis

inbyggd elektrisk spis i lägenheten

Öppen spis i det inre av rummet

Typer av elektriska eldstäder

En mängd olika stilar gör att du kan välja det mest lämpliga alternativet för ett antal krav.

Elektriska eldstäder, beroende på designfunktionerna, är av följande typer.

 1. Stående separat – kräver inte förberedelse av platsen, förutom närvaron av ett utlopp, är lågan synlig från tre sidor.
 2. Inbyggd i möbler eller i en vägg. För deras placering behöver du en nisch och en dekorativ ram..
 3. Hörnhörn – perfekt för små till medelstora utrymmen.
 4. Gångjärn – liknande plasmapaneler, monterade på väggen.
 5. Bilateral – lågan ses från två eller flera sidor.

Beroende på storleken är elektriska eldstäder indelade i standard (bredd 62 cm), bred (70 cm-1 m) och extra bred (från 1 till 2,5 m).

hörnkamin i vardagsrummet

Design av ett rum med öppen spis

inbyggd öppen spis i lägenheten

Öppen spis i det inre av rummet

Funktioner för placering i interiören

Inuti placeras elektriska eldstäder med hänsyn till rummets avsedda syfte och önskad inre lösning. Det finns regler att tänka på för alla placeringar.

De kan inte placeras nära dörrar, nära ingången till andra rum och fönstret. Vid val av plats för en härd beaktas också ljusreflektion. Ljus spelar en viktig roll i uppfattningen av artificiell eld. Solens strålar och ljusa rumsbelysning kommer att förstöra effekten av en brinnande låga..

Portalfärg ska inte vara samma färg som vägg eller möbler. Det bör vara en eller två toner mörkare om ljusa toner dominerar och vice versa om mörka färger dominerar..

dubbelsidig elektrisk spis i sovrummet

Design av ett rum med öppen spis

hörnkamin i hallen

Inre rum med öppen spis

Elektriska eldstäder i vardagsrummet

Eftersom den elektriska eldstadens huvudsakliga funktion är att skapa mys i inredningen, placeras den vanligtvis i ett rum där hushåll, gäster samlas och det är bara trevligt att umgås i vardagsrummet..

När du väljer en plats för installation är det värt att överväga rummets storlek. För ett litet vardagsrum är det bättre att välja en liten öppen spis genom att placera den på väggen eller i hörnet. Det kommer harmoniskt att passa in i interiören, tar inte mycket plats och klarar värme väl.

För rum med en yta på mer än 25 m kan redan fler övergripande modeller med olika platsalternativ övervägas. Stora elektriska eldstäder kompletterar perfekt rymliga vardagsrum med högt i tak och ett stort område.

monterad elektrisk spis i vardagsrummet

Öppen spis i det inre av rummet

separat öppen spis i sovrummet

Design av ett rum med öppen spis

Elektriska eldstäder i stiliserade vardagsrum

Vardagsrumsdesign kan vara väldigt olika, men i var och en av dem kommer eldstaden att lägga till en ton av friskhet och harmoni..

Den klassiska stilen förutsätter närvaron av olika lockar, mönster och stuckaturer. Formen är strikt rektangulär. Portalen är gjord av behandlat trä, gips eller marmor.

Provence, land eller rustik bygger på allt naturligt eller skapar denna effekt. Den mest lönsamma lösningen för denna design skulle vara en standardhörna, inbyggd eller väggmonterad öppen spis. Ett särdrag hos dessa stilar är naturlighet och naturlighet. Valet bör stoppas på härdarna med en portal under ett träd, du kan dekorera det med naturmaterial eller markera området med lämpliga paneler.

inbyggd öppen spis i hallen

Inre rum med öppen spis

monterad elektrisk spis i lägenheten

Öppen spis i det inre av rummet

Moderna stilar, techno och urban präglar minimalism, återhållsamhet, tydlighet i linjer. Små eller vanliga eldstäder med en enkel ram är väl lämpade för sådana vardagsrum. Väggpaneler och transparenta glasstrukturer kommer bara att betona enkelheten i dekorationen och närvaron av ytterligare funktioner: fjärrkontroll, ljudeffekter, ger ytterligare komfort.

Älskare av släta mjuka linjer kommer att älska eldstäder, som bara kommer att komplettera den redan naturliga stilen i vardagsrummet. Sådana interiörer innebär frånvaro av gränser och ett smidigt flöde av ett objekt till ett annat. Maximal närhet till vilda djur uppnås med utskjutande paneler, rundade linjer och närvaron av naturmaterial eller deras imitationer.

När du placerar en eldstad i vardagsrummet är det värt att komma ihåg att detta inredningselement i sig blir det främsta i inredningen. Du kan inte lägga många distraherande dekorativa element bredvid..

inbyggd elektrisk spis i hallen

Design av ett rum med öppen spis

dubbelsidig öppen spis i huset

Inre rum med öppen spis

Elektrisk öppen spis för TV: vilken att välja?

I de flesta vardagsrum är TV en integrerad del av livet. I det här fallet är det värt att dela utrymmet i rummet i zoner. Till exempel, placera eldstaden på andra sidan eller väggen i rummet, separera detta område med ett soffbord och en eller två fåtöljer, placera en vas med blommor. En kombination av en eldstad-TV är tillåten när den ligger under TV: n.

inbyggd elektrisk spis i vardagsrummet

Öppen spis i det inre av rummet

gångjärn i huset

Öppen spis i det inre av rummet

Med denna placering finns det funktioner som måste beaktas med följande faktorer.

 • Rummets och utrustningens mått måste vara harmoniska..
 • Båda artiklarna måste ha samma bredd och färg. Det är möjligt att skapa en gemensam ram för eldstaden och TV: n i en annan färg.

TV: n kan monteras på väggen eller placeras direkt på portalen – den är konstruerad för en sådan belastning. För att underlätta placeringen finns det särskilda eldstadssatser till salu. De låter dig placera inte bara TV- och DVD -utrustning, utan föreslår också utrymme för en fjärrkontroll och andra bagateller..

dubbelsidig öppen spis i hallen

Elektrisk öppen spis i det inre av rummet

hörn spis i huset

Design av ett rum med elektrisk eldstad

Feng Shui elektrisk härd

Eld bär ett stort energiflöde. Han renar och fyller miljön med godhet och välbefinnande. Många tror det och lägger stor vikt vid valet av plats för en eldstad..

Enligt feng shui är den bästa platsen för en öppen spis i södra hörnet av vardagsrummet. Det är också viktigt att ta hänsyn till att eldstaden inte ska “titta” på dörren, annars kommer all positiv energi att lämna huset. Du kan sätta en liten skärm eller annat hinder om eldstaden ligger mittemot dörren..

separat eldstad i vardagsrummet

Öppen spis i det inre av rummet

inbyggd elektrisk spis i sovrummet

Elektrisk öppen spis i det inre av rummet

En viktig punkt är närvaron av avloppsrör eller annat vatten nära härden. Ett sådant grannskap ska inte tillåtas. Brandens fördelaktiga effekt på en person har varit känd länge. Det hjälper dig att lugna ner, fokusera och rensa dina tankar..

En elektrisk öppen spis i vardagsrummets inre är ett bra alternativ till den vedeldade konkurrenten, som är full på marknaden. Du bör bara följa ovanstående tips, då kommer han definitivt att bli en favoritplats i huset och ge värme och komfort.

Video: Hur man väljer en elektrisk spis

50 foton på exempel på en elektrisk eldstad i inredningen:

dubbelsidig elektrisk eldstad i vardagsrummet bild inbyggd öppen spis i huset foto hörn spis i lägenheten foto monterad elektrisk spis i sovrumsbilden separat eldstad i hallen bilden monterad öppen spis i huset foto separat elektrisk spis i vardagsrummet bild inbyggd elektrisk spis i sovrummet foto dubbelsidig eldstad i hallen bilden hängande öppen spis i sovrummet bild inbyggd elektrisk eldstad i huset foto hörnkamin i hallen bild separat elektrisk öppen spis i lägenhetens foto dubbelsidig elektrisk spis i vardagsrummet foto separat öppen spis i lägenhetsbilden hörn elektrisk eldstad i hallen foto dubbelsidig öppen spis i vardagsrummet bild inbyggd öppen spis i sovrumsbilden monterad elektrisk eldstad i huset foto inbyggd elektrisk spis i hallen foto hörn eldstad i lägenheten foto hängande öppen spis i husbilden hörn elektrisk spis i sovrummet bild inbyggd öppen spis i vardagsrummet foto dubbelsidig elektrisk eldstad i husbilden hängande öppen spis i lägenhetsbilden dubbelsidig öppen spis i husbilden inbyggd elektrisk spis i vardagsrummet foto separat eldstad i sovrumsbilden hörn elektrisk eldstad i hallen bild dubbelsidig öppen spis i sovrummet foto inbyggd öppen spis i lägenhetsbilden hörn elektrisk eldstad i sovrummet foto monterad elektrisk spis i vardagsrummet foto separat öppen spis i hallen foto inbyggd elektrisk spis i sovrumsbilden separat öppen spis i vardagsrummet foto dubbelsidig elektrisk eldstad i hallen bild separat öppen spis i hallen bilden dubbelsidig elektrisk spis i sovrummet foto hörnkamin i lägenhetsbilden dubbelsidig eldstad i huset foto monterad elektrisk spis i vardagsrummet bild inbyggd öppen spis i husbilden monterad elektrisk eldstad i lägenhetens foto inbyggd öppen spis i lägenhetens foto monterad elektrisk eldstad i hallen bilden bild på en elektrisk eldstad i huset separat eldstad i lägenhetsbilden

Previous Post
Välj hörngarderober i vardagsrummet enligt bilden
Next Post
كيفية استخدام الفن الهابط في الداخل