15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lägenhetsdesign P-44T enligt alla kanoner i modern design

Den moderna designmetoden är ombyggnation av det gamla bostadsbeståndet med zonindelning av rum enligt funktionsprincipen. Men det här är inte särskilt bekvämt att göra i hus av paneltyp, inklusive lägenheter P-44T. Den största svårigheten är att få tillstånd för ombyggnad, eftersom de flesta av de inre skiljeväggarna är bärande väggar. Experter har i detalj utarbetat alternativen för inhemsk utveckling i slutet av nittonhundratalet, som överträffar sina föregångare när det gäller bekvämlighet och film. Linjära och undertröjor, ett-, två- och tre-rumsalternativ, med en loggia eller burspråk- du kan modernisera allt, dessutom kan varje layout på sitt eget sätt.

Mörkgrå soffa i vardagsrummet i ett panelhus

Designen av lägenheter i hus i P-44T-serien bestäms till stor del av restriktionerna för ombyggnad, eftersom nästan alla väggar är bärande

Arkitektoniska egenskaper hos hus i P-44T-serien

P-44T-strukturerna utvecklades i slutet av 70-talet och blev en förbättrad version och utveckling av P-44-serien. De första kvartalen dök upp i nya byggnader i huvudstaden 1979 och blev omedelbart dåtidens “elit” -boende.

Utvecklingen tog fart, eftersom inget bättre erbjöds i nästan 4 decennier, även om mycket uppfanns. Enligt detta projekt bygger de fortfarande, även om bostadsområden under det senaste decenniet har byggts enligt olika projekt. Men alla ärver de på något sätt designprojektet P 44T, som var mest utbrett på 90 -talet..

Modernt vardagsrum interiör i ett panelhus

Inre renovering måste utföras med hänsyn till byggnadsrestriktioner

De så kallade förbättrade huslayouterna erbjöds med olika antal rum. Tre-rumslägenheter var mest praktiska för familjer med barn av olika kön. Typiska byggnader – höghus med 9, 14, 17 och 25 våningar (från 2 till 8 ingångar, ibland med bokstaven “G”, “P” och “trasig trappa”). Ett område på minst 80 kvadratmeter med isolerade rum – vad mer kan man önska för en bekväm vistelse i en storstad?!

Ett stort område med en rymlig loggia eller en stor balkong, ett rymligt kök och en entré är uppenbara fördelar med varje layout. Ett genomtänkt designprojekt för lägenhet P 44 i en moderniserad version kan framgångsrikt konkurrera med lägenheter byggda på grundval av den senaste utvecklingen, som på bilden.

Vardagsrumsdesign i klassisk stil

Du kan utrusta hela lägenheten i en enda design eller välja en annan stilriktning för varje isolerat rum.

Enrumslägenheter i denna serie är också mycket bekvämare än “Chrusjtjov” och “Brezhnevok” – upp till 39 m² av den totala ytan. Huvudrummet är 19 m², köket är 7-9 m². Detta gav ytterligare sovplats på en utfällbar soffa, till exempel för ett vuxet barn. För en genomtänkt design av ett stort rum har P-44T goda möjligheter, högt i tak upp till 2,75 m gör att du kan montera flernivåkonstruktioner och lägga originalgolv. En stor entré och en loggia är ytterligare fördelar med sådana lägenheter.

Uppmärksamhet! Idag, för ombyggnad och omorganisation av bostadsutrymme, vänder de sig ofta till specialister. Exemplen på arrangemang av lägenheter i den “gamla” fonden illustreras oftast av inredningen i lägenheter i hus i 44 -serien, de är de mest lämpliga.

Du kan göra designen av P 44-en-, två- eller tre-rumslägen på egen hand med framgångsrika projekt med ett foto som exempel.

Fördelar med trerumslägenheter 44-serien

Fleraumsalternativ är utformade för familjer med barn, och staten tilldelade dem för dem med 2-3 barn eller för utsikterna till deras födelse. Fördelar med projektet:

  • isolerade rum med separat ingång;
  • ett rymligt kök som enkelt kan delas in i en arbets- och matplats;
  • ventilationskanaler och inspektionsluckor kan döljas med inredning eller möbler;
  • stora loggior efter inglasning och isolering blir ett extra rum som är bekvämt att använda året runt (växthus, sporthörna, omklädningsrum, PC -lekplats eller verkstad);
  • rymliga badrum (ibland 2) kan omvandlas efter eget gottfinnande genom att fördela plats för dusch, tvättblock och tvättställ.

Design av en utrustad loggia i en lägenhet i en flervåningshus i P-44T-serien

Hemmakontor i en isolerad loggia

Alternativ för att omvandla internt utrymme

Tre-rumslägenheter utmärks av bärande skiljeväggar som inte kan rivas.

Även om du inte gör en radikal ombyggnad finns det flera framgångsrika lösningar för att göra designen av en lägenhet i P-44-serien mer bekväm att leva:

1. Kombinerar köket med vardagsrummet Riv inte väggen, utan gör med en stor välvd öppning med en bardisk
2. Lägg till ett kök på loggian Ta bort dörren och fönstret, gör fullständig isolering och ta ut matbordet där (fåtöljer med kantsten)  
3. Lägg till kvm i badrummet Klipp av det lediga utrymmet i korridorerna och “öka” platsen för skrivmaskinen i badrummet
4. Vardagsrum förlängas Ta bort kvadratmeter från korridoren för sovrum för att utrusta en garderob eller omklädningsrum

Fönstret är ett bra ställe att experimentera med inredning av en lägenhet i P 44 -serien, där det finns mycket naturligt ljus. Det kan finnas ett skrivbord, där eleverna lär sig sina lektioner, eller en bekväm soffa för läsning eller arbete på en bärbar dator..

Två soffor i vardagsrummet med ett burspråk

Inredningen i vardagsrummet med ett burspråk kan ordnas på olika sätt

Det är bättre att ordna rummen i den stil som passar alla familjemedlemmar..

Vardagsrum

Formgivarna föreslår att man gör vardagsrummet ljusa, ”välsmakande” nyanser, till exempel en krämig bakgrund och chokladlinjära kontraster, för att utesluta svart färg. I en sådan inredning kommer P 44 att se bra ut med en klassisk bordsuppsättning av ljust trä eller stoppade möbler med lyxig klädsel..

Design av ett genomgångs vardagsrum i lägenhet 44t

Ett litet vardagsrum kan förstoras genom att ta bort skiljeväggen mellan rummet och korridoren

Sovrum

Det äktenskapliga sovrummet kan inredas i en romantisk anda. Valet av färg beror på personliga preferenser, men ljus lila eller ljusblå passar vanligtvis båda makarna. Valet av förmån för modern stil kommer att betonas av flytande tak, självutjämnande golv.

Två speglade garderober i sovrumsinteriören

Garderober med spegeldörrar utökar visuellt utrymmet i ett litet sovrum

Mörka beige gardiner i föräldrarnas sovrum

Toalettbordet kan placeras nära fönstret

Barn

Barnrum – det andra sovrummet, utformningen av P 44 T -rum gör det möjligt att “vandra” med dekorationer och zonindelning. Om det finns två barn – en våningssäng och modulära skåpmöbler sparar utrymme för lekområdet. Glöm inte bort en plats för ett arbetsområde med många hyllor och ställ för leksaker och små föremål.

Linjär uppläggning av sängar i barnrummet

Om rummet är för två barn ska det vara dubbelt så stort.

Barnrumsinredning med tegelvägg

Det är bättre att placera skrivbordet nära fönstret.

Studie

Om barnen redan har vuxit upp och lämnat det mysiga familjen “boet” kan det extra rummet ordnas utifrån föräldrarnas livsstil. Detta kan vara en studie med ett bibliotek eller ett separat personligt utrymme för en av makarna, till exempel en workshop för en nålkvinnas fru. Ett stort omklädningsrum med omklädningsrum och en sittgrupp för telefonsamtal är en modern lösning när det finns många saker. En kreativ verkstad eller rum för att spela musik eller måla i privatlivet, lämpligt för kreativa människor.

Hemmakontorsdesign i klassisk stil

Den klassiska stilen är utmärkt för att dekorera en arbetsplats.

Skrivbord i trä på hemmakontoret

Ett bra val skulle vara fasta möbler gjorda av naturmaterial.

Kök

Köket kan vara klassiskt, retro eller lantligt, där en trevlig nostalgisk atmosfär främjar matlagningsprocessen och matupplevelsen. Men de flesta experter erbjuder modern design av P 44T-lägenheter, till exempel högteknologi eller loft. Använd tapeter eller dekor för illusionen om att expandera utrymme för att lägga till originalitet.

Rosa tyll på köksfönstret i en studiolägenhet

Modernt kök med ljusa rena gardiner

Matbord i modernt kök

Matbordets storlek beror på antalet ätare och kökets storlek

Hall

Entrén är tillräckligt rymlig för att utrusta den med kompakta stoppade möbler, där det är trevligt att “landa” när du byter skor. Överbelasta inte flera rutor vid ytterdörren och överbelasta uppfattningen med komplex inredning..

Stor klassisk garderob i korridoren

Ljusa färger kommer visuellt att utöka korridoren

Minimalism i någon form (skandinavisk, japansk eller klassisk) är en utmärkt lösning för P44T -designen. Var mer uppmärksam på effektiv belysning, inbyggda möbler, kvalitetsmaterial och spegelväggar. Detta kommer att utöka utrymmet i korridoren och andra rum, modernisera designen av lägenheten. Fler exempel – i vårt galleri.

Videogranskning av en tre-rumslägenhet efter renovering

Foto: P-44T-serien lägenhetsdesign

Loftstil i ett stycke

Korridor design i en studio lägenhet Grå betong i vardagsrummets inre Utsatta elektriska ledningar på vardagsrumsväggen Zonera ett gemensamt rum med en glaspartition Hörnkök i studio Köksdesign i loftstil Loftstil badrumsdesign Badrumsdesign med dusch Badrumsinredning i loftstil

Studiolägenhet i Provence -andan

Öppen hängare för ytterkläder Vit byrå i det inre av korridoren Garderob med spegel på ena dörren Smal korridor i en studiolägenhet Litet kök med bänkskiva i trä Köksdesign i Provence -stil Smalt matbord i ett litet kök Modern kökinredning i Provence -stil Zoning av en ett-rums lägenhet med en ljus skiljevägg Öppna hyllor som mellanrum Vit soffa i ett ljust vardagsrum Dekorativa kuddar på vit soffa Badrumsdesign med dusch Tvättmaskin bredvid duschen Badrumsdesign i ljusa färger

Dubbelrum i skandinavisk stil

Plan över en tvårumslägenhet i en byggnad 44t med möbelarrangemang

Ombyggnaden var minimal – en loggia var ansluten till vardagsrummet och en studie organiserades i den

Bänkskiva i trä inte i stället för balkongblocket Grå hörnsoffa TV -panel på trämöbler Träklädningsvägg i vardagsrummet Kontor i den isolerade loggian Hörnkök med handfat vid fönstret Matbord för fyra familjemedlemmar Tvättmaskin i det inre av köket Köksförkläde av färgade plattor Sovrum inredning i en två-rums lägenhet 44t Barnsäng i föräldrarnas rum Halvhängande lampa ovanför sängens huvud Svart filt i föräldrarnas sovrum Röd färg i det inre av korridoren Golvspegel i hallen i en två-rumslägenhet Blå kantsten utmed den vita väggen i korridoren Interiör i en ljus korridor i en två-rumslägenhet Handfat i porslin på träbänk Duschkabin med glasdörr Keramiska marmorplattor i badrumsdekoration

Treshka med barnrum

Ovanlig LED -golvlampa Vit ljuskrona på ett sträcktak Dekorativa figurer i inredningen i ett modernt vardagsrum Tvåvåningstak i köket i ett panelhus Dekorera med målningar av köksväggen Hemmakontor på en isolerad balkong Porslin stengods på golvet i en smal korridor Speglat tak i sovrummet hos unga makar Design av ett smalt sovrum i en lägenhet i en flervåningshus Stjärnhimmel på taket i barnrummet Fototapet Stjärnhimmel i det inre av ett barnrum Våningssäng i ett modernt barnrum Keramisk panel i badrumsinredning Guldramad spegel på badrumsväggen Förgylld inredning i det inre av badrummet

Previous Post
All moroa med kjøleskapinnredning
Next Post
Декор за 8 март за романтична атмосфера