15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man ordnar en balkong i en lägenhet

Nästan varje lägenhet har en balkong eller loggia. Och troligtvis finns det ett gäng grejer som bara tar upp plats och väntar på att kastas på soptippen. I så fall är det dags att göra det just nu. Bli av med den onödiga bördan från det förflutna, och i det lediga utrymmet, gör en bra plats för din favoritaktivitet eller förse balkongrummet med bekväma möbler. Läs dagens recension och ta reda på hur du dekorerar en balkong i en modern lägenhet, liksom i ett hus på landet.

Grönt keramikgolv inuti balkongen

Rymliga slutna skåp är ett bra sätt att städa upp balkongen

Designalternativ

Vilka som helst av dina idéer kan förverkligas. Här kan du komma med ett originellt designalternativ, till exempel:

 • fortsättning på köket;
 • arrangemang av vilorum;
 • platsen för en liten hemverkstad;
 • arrangemang av ett barns sovrum för en tonåring;
 • Gym;
 • utformningen av vinterträdgården;
 • organisering av ett växthus;
 • arrangemang av bastu.

De tre sista alternativen verkar komma från kategorin fantasy. Men med rätt tillvägagångssätt på balkongen kan även sådana djärva beslut genomföras..

Beige gardiner på en bekväm balkong

Balkongens placering beror direkt på rummets funktionalitet och dess storlek

Allt ovanstående kan göras av alla, och till och med med egna händer. Det är värt att notera att valet av ett eller annat alternativ för att ordna din balkong beror på rummets storlek. Till exempel, på en liten balkong i en femvånings byggnad av Chrusjtjov, är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att passa en massiv simulator. I det här fallet kan kombinationen av balkongutrymmet med köket eller rummet vara mer lämplig..

Organisation av en sporthörna på balkongen

Du kan passa en väggstång och en horisontell stång på nästan vilken balkong som helst

Om du planerar att installera någon maskin utrustad med en elmotor, bör du tänka på ljudisolerande fönster. Att göra det själv är inte svårt..

Organisering av en workshop för en sömmerska på en balkong eller loggia

Verklig skräddarsysverkstad

Studie

För dem som gillar att arbeta i frisk luft kan du göra ett kontor på balkongen. Detta kommer att skapa en ny arbetsmiljö och därmed öka produktiviteten..

Arrangemang av ett hemmakontor på balkongen i ett panelhus

Litet hemmakontor passar även på en smal balkong

När du ordnar en liten balkong för en studie måste du börja reparera genom att demontera den gamla väggbeklädnaden och golvet. Var särskilt uppmärksam på materialet på golvet som du planerar att installera om. På din balkong måste det nödvändigtvis vara ett träd eller dess derivat. Om höjden tillåter bör golvbrädan placeras på stockarna och isoleringen läggas i det resulterande gapet.

För en arbetsmiljö är den klassiska stilen bäst lämpad med sina strikta linjer och kontrasterande nyanser. På sidoväggen, ordna en bokhylla med ett skrivbord i klassisk stil.

Klassiskt kontorsbord på balkongen i ett murat höghus

Skåpet på balkongen är bekvämt när det gäller belysning – du behöver inte tända lamporna under dagen

Råd. Om möjligt är det värt att tillhandahålla en värmeradiator. Samtidigt, innan du avslutar det inre av rummet, läggs värmerör på förhand under det motstående lagret av material..

Att designa en arbetsplats på balkongen i en flervåningshus

Arbetsplats i modern stil

På balkongfönstren kan du hänga rullgardiner med en tryckt bild som motsvarar interiören. I butiker kan du hitta ett stort urval av olika utskriftsalternativ. Från färgglada landskap till invecklade virvlande linjer och former.

Toalett

Ett sådant rum är perfekt för sofistikerade människor. Denna idé är tillämplig även för insidan av en liten balkong. Av möbler är en bekväm fåtölj eller en gungstol lämplig här. Inredningen är färdig efter din egen smak.

Design av en isolerad balkong med sittgrupp

Snyggt rum med en madrass på golvet för avkoppling

Dekorera balkongens väggar med dekorativ tegelsten

Den hängande sängen är lika bra som en gungstol

Vila rummet bör, med hela sitt utseende, bidra till avslappning av en person. För detta bör Provence -stilen bosätta sig på din balkong. Dess särdrag är:

 • mjuka kombinationer av färgtoner i det inre av rummet;
 • användning av blommiga metallhängare på väggar och tak;
 • små detaljer i inre element bör överlappa med det allmänna färgschemat;
 • blommor och växter som växer i överflöd i södra Frankrike (nämligen därifrån kom Provence i vår tid).

Balkonginteriör i Provence -andan

Bekvämt ställe att koppla av på en 4 kvadratmeter stor balkong

Ljusbrun hatt på en blå balkongvägg

Dekorationer i franska Provences anda

Fältprästkragar på balkongen i en stadslägenhet

Golvet är täckt med djupgrön matta

Om balkongens bredd tillåter, kan du placera en säng här eller köpa en fällstol. En extra säng är utrustad med nattvägglampor. Längs en av väggarna kan du hänga blomkrukor med blomsterarrangemang eller utrusta en gångjärnshylla genom att placera krukor med växter och andra dekorativa element på den, utformade för att öka besökarnas bekväma vistelse i ett sådant hörn.

Interiör i en mysig balkong i en modern lägenhet

Rätt atmosfär för en romantisk middag

Snygg design av balkongen med dina egna händer

Trevligt bord och wienerstolar, och på väggen hortensior i vackra blomkrukor

Design av en smal balkong i Provence -stil

Öppna hyllor på ändväggen är också lämpliga för Provence -stil

Små dekorativa element i interiören på din balkong kan göras för hand. Dessa kan vara olika blomsterarrangemang med konstgjorda blommor och fåglar i djurvärlden. Provence -stil låter dig avslöja dina talanger till fullo.

Vinterträdgård

En vinterträdgård på balkongen kommer att skapa en fantastisk atmosfär i ditt hem. Naturligtvis kan du helt avslöja idén om en vinterträdgård bara på den rymliga balkongen i en lantstuga. Beroende på den rådande variationen av vegetation måste du glasera en sådan balkong med breda fönster och kanske till och med göra en lutande glasstruktur i form av ett målat fönster istället för ett tak. Men även med en liten balkong kan du ordna interiören för en vinterträdgård.

Romerska persienner i vinterträdgården på balkongen

När du organiserar en vinterträdgård på balkongen är det nödvändigt att tänka på inte bara isolering och belysning, utan också skydd mot starkt solljus

Viktig! När du väljer växter för balkongen, överväga placeringen av balkongen i förhållande till kardinalpunkterna. Med bra belysning kan du välja ljusälskande växter. Tvärtom, med den norra placeringen av balkongen är det värt att plantera motsvarande blommor..

Lianas inuti balkongen i Chrusjtjov

Vertikal trädgårdsskötsel sparar utrymme och ser spektakulär ut

Om din lägenhet har en rymlig loggia är detta ett stort plus. En loggia med tät växtlighet som löper längs två rum skapar en atmosfär av mystik och fräschör i dina rum..

Små växter hängs bäst på väggarna i loggian. Plantera lockiga blommor, sprida sina skott längs en sträckt sträng längs hela rummet och placera stora gröna palmer i hörnen av loggian.

Hängande krukor med inomhusväxter på balkongväggen

Om det inte finns tillräckligt med utrymme placeras plantorna i krukor eller på hyllor på balkongens sidoväggar.

Inomhus citroner och andra växter i vinterträdgården på balkongen

Vinterträdgården på balkongen kommer att glädja ögat året om

Ett intressant alternativ skulle vara enheten till en liten rabatt eller plantera en grön gräsmatta. När du arrangerar ett sådant grönt hörn kan du ha en fantastisk känsla av blommaromer och spela minigolf.

Det är bäst att skilja loggian från vardagsrummet med breda skjutbara glasdörrar. De installeras istället för en väggpartition. Glasets struktur väljs på olika sätt, vilket gör att du kan uppnå olika visuella effekter.

Barnrum

Ett balkongrum är väl lämpat för ett barnrum. I nya byggnader planeras nu breda, rymliga balkonger. Ett sådant rum uppfyller alla krav på dimensioner när man inreder interiören med möbler och dekorativa element..

Organisation av utrymme i barnrummet på balkongen

Barnrum på balkongen kommer att vara en riktig välsignelse för en liten lägenhet

Leksakshus på en möblerad balkong

Balkongen kan förvandlas till en lekplats

Stilen i ett sådant rum kan vara helt annorlunda. Både temainredning och modern klassiker passar här..

När du väljer en klassisk stil bör företräde ges till släta toner som passar bra med varandra. Skrikande accenter borde inte vara här.

Interiör i en bostadsbalkong i klassisk stil

Balkongdekoration i klassisk stil för en tonåring

Gör ett barnrum på loggian

Arrangemang av barnrum i modern stil

När du placerar en balkong i ett barnrum är ett sportrum en bra lösning. Montera väggstängerna med tvärstången upptill. Från möbler passar en fåtölj eller en liten ottoman för att läsa böcker här..

Design av en rymlig balkong med en lekplats

Den svenska väggen ska fixeras på huvudväggen

Bionics i balkongdesign

Om loggian gränsar till ett av rummen, finns det ett alternativ att kombinera dessa rum. Ta bort partitionen helt och dekorera fönsterdelen på balkongen i en modern naturlig stil “Bionics”. Denna stil återspeglar till fullo essensen i den naturliga världen omkring oss – släta konturer, naturliga naturliga färger i det inre av rummet.

Ovanlig matgrupp med harmonisk design

Futuristisk bionisk matplatsdesign

Bionics -stilen innebär upprepning av naturens former. Så, balkongfönstret som vetter mot gatan kan göras om i form av bi -celler (bikaka). Om planerna inte inkluderar en fullständig demontering av rumsväggen kan du göra flera hål med godtycklig form i den och få en intressant arkitektonisk komposition. Från vegetationen kommer stjälkarna av grön bambu att se intressanta ut.

Video med moderna balkongdesignidéer

Foto: 50 idéer för ett praktiskt balkongarrangemang

Balkongklädsel med träpanel Rosa väggar på balkongen i flickans lägenhet Balkonginredning i stil med minimalism Träbänk för avkoppling på balkongen Bambu gardiner på balkong fönster Litet glasbord på balkongen Balkonghängmatta med träpanel Design av ett arbetsrum på en smal balkong Gör-det-själv fällbord för balkongen Balkongdekoration i grönt Balkong med fönster från golv till tak i en modern lägenhet Balkongdesign i jugendstil Rustik balkonginteriör Originalhyllor för förvaring av böcker på balkongen Bardisk på balkongen i en byggnad i flera våningar Balkong i loftstil Modern balkong med välvt fönster Romerska persienner i vitt Liten soffa med bekväma kuddar Träsoffa med mjuka kuddar Plaststolar i en smal balkong Plats för kvällste på balkongen Citronträd på en inglasad balkong Arbetsplats för ett barn i skolåldern Vacker bukett på vitt bord Liten soffa med färgglada klädsel Bukett rosor på ett soffbord Bur med fåglar på balkongen i ett panelhus Bifogad balkong med arbetsplats Klistra in väggarna på balkongen med vinyltapeter Bärbar dator på ett brunt bord av laminerad spånskiva Balkongdesign i modern stil Imiterad öppen spis i designen av balkongen Barstolar med mjuka säten Keramikgolv på den inglasade balkongen Skjutdörrar mellan balkong och vardagsrum Kontorsstol på en balkong Design av en bekväm balkong i en tre-rumslägenhet Hyllor från gamla trälådor Röda ramar på balkongen i ett höghus Ett hörn av vilda djur på balkongen i en stadslägenhet Gungstol med pälskåpor Liten soffa på en liten balkong Balkongväggdekoration med imitation av tegel Tvådelat kylskåp på balkong i lägenheten Balkongdekoration i ljusa färger Gröna kuddar på en trävägg Svart kontorsstol Crimson barstolar

Previous Post
Badrumsdesign med hörnbadkar
Next Post
تصميم حمام كبير: اختيار الأسلوب ومواد التشطيب والسباكة