15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fusionsstil i interiören – vi kombinerar det inkongruösa

Att välja den allmänna stilen för en lägenhet är inte en lätt uppgift. Ofta kan ägarna inte bestämma den exakta riktningen för designen de skulle vilja se. I det här fallet kommer moderna bilder till undsättning, som anpassar sig till livets nuvarande takt. Utan tydliga ramar och gränser, förnekande av föråldrade regler, öppnar de nya perspektiv för rymdplanering. En av dessa stilar är fusion. Bokstavligen, från engelska översätts “fusion” som fusion, blandning. Denna riktning låter dig kombinera, vid första anblicken, inkompatibla hushållsartiklar, samtidigt som du bibehåller harmoni mellan dem.

ovanlig korridorinredning i fusionsstil

Ovanlig design av fusionshus

ljus inredning i köksstil

Chokladfärg i det inre av en lägenhet i fusionsstil

ljus fusion stil lägenhet

Fusion design

Fusionsstil – frihet utan gränser

Fusion i slutet av 90 -talet började ersätta strikta interiörbilder, som fastställde strikta regler för att organisera lokalerna. Den ersatte praktisk och funktionell minimalism och gav handlingsfrihet och tankefrihet. Huvudregeln för denna designriktning var frasen “kombinera det inkongruösa”. I fusionsstilen är det inte bara tillåtet och tillåtet, utan det är nödvändigt att “blanda” texturer, material och inredning.

vacker fusion stil vardagsrum design

Mörka nyanser i det inre av ett fusionsrum

ljus inredning i sovrumsfusionsstil

Grått i det inre av ett fusionsrum

Fusionsstilens ursprung

Fusionens historia går tillbaka till 1970. Han förekommer inte bara inom design, utan på andra områden: inom musik, dans, film och andra. Stilen trängde med blixtsnabbt in på alla områden i människolivet och impregnerade allt med sin charm.

Fusionsstilen i inredningen prövades först av designers från Amerika. Genom att skapa djärva och excentriska interiörer kombinerade de helt olika stilar: klassiska och etniska, högteknologiska och barocka, gotiska och renässanser, moderna och stugor. Samtidigt fyller utrymmet med harmoni och lugn. Ett slående exempel på dessa prover kan kallas kombinationen av en skinnsoffa och ett sidobord, dekorerat med spegelskärmar. På 90 -talet kom begreppet “Fusion style in the interior” till vanligt bruk. Stilen började tillämpas överallt: på hotell, kaféer, restauranger, hus. Samtidigt förblev varje plats, gjord i fusionsriktningen, helt individuell. På grund av dess oändlighet är stilen fortfarande relevant den dag i dag..

vacker korridor i fusionsstil

Kombinationen av färger i interiören i fusionsstil

ljus fusion stil hall design

Ovanlig fusion rum inredning

ovanlig sovrumsinredning i fusionsstil

Vacker fusion rum design

Hur man börjar skapa en fusionsinredning?

Fusionsstil kräver en viss syn på rymden. En designer måste ha ett kreativt och ljust tänkande, en oklanderlig känsla för stil, men samtidigt ha en uppfattning om proportioner. Denna riktning är inte designregler, utan en speciell uppfattning om rummet och saker. Konventionellt måste du kunna se lätthet och lätthet i klassicismen och en ovanlig glädje i minimalism. Du måste också förstå att du inte bör sätta tydliga gränser och utrymmen. Fusion är en ljus, men ändå ljus stil. Han måste behålla charm och munterhet..

ovanlig design av korridoren i fusionsstil

Svart soffa i det inre av vardagsrummet i fusionsstil

ljus köksinredning i fusionsstil

Fusion vardagsrumsdesign

Vilka färger används i fusionsstil?

Om du tittar på färgpaletten i fusionsinredningen får du intrycket av ett trevligt kaos. Det är precis vad designerna försöker uppnå genom att tydligt välja färger. Neutrala nyanser används oftast som bakgrundsfärger: vit, grå, beige eller brun. De kan användas individuellt eller skapa en blandning. Bakgrundsfärger används för att dekorera tak, väggar och golv. För färgaccenter är det tillåtet att använda både rena enhetliga färger och mönster och målningar. Saftiga accenter ser så fräscha och djärva ut som möjligt mot bakgrunden av pastellfärger. Regnbågsfärger eller ljusare nyanser används ofta.

ljus fusion vardagsrum inredning

Mörka färger i det inre av ett fusionsrum

vacker fusion stil lägenhet

Vit färg i smidans inre i fusionsstil

ovanlig korridorstil i fusionsstil

Ljust rum i fusionsstil

Mest populära mönster

Fusion kännetecknas av överflödet av mönster som används, som lugnt harmoniserar med varandra. Detta tillvägagångssätt skapar en slags känsla av kreativ störning. För att ge interiören individualitet och ljusstyrka, för att betona dess unika karaktär, används följande mönster.

 1. Etniska folkliga motiv kommer att späda ut atmosfären med trevliga färger.
 2. Rutiga eller randiga mönster ger noggrannhet.
 3. Geometriska ritningar. Till exempel kvadrater, trianglar, romber och ovaler.
 4. Blommotryck lägger till romantik i rummet.
 5. Djurbilder väcker rummet.

ljusa fusion sovrum design

Fusion design

vacker fusion vardagsrum inredning

Hängande lyktor i fusion inredning

Fusionsmaterial

Fusion tillåter användning av olika typer av finish och inredning. Det är viktigt att förstå att texturer inte bara ska kombineras, utan komplettera varandra inte bara visuellt, utan också när det gäller taktila förnimmelser. Låt oss säga att väggen ser ut som färskt, ungt, grönt gräs, sedan bör den upplevas som en trevlig gräsmatta vid beröring. En yta som visuellt liknar sand bör känsligt kännas som fina sandkorn.

ljus hall i fusionsstil

Mörka nyanser i vardagsrummets inre i fusionsstil

ovanlig inredning av en lägenhet i fusionsstil

Fusionsstil i det inre av lägenheten

vacker fusion stil lägenhet design

Ljus design i fusionsstil

Mest populära finish

 1. Bambu, kork, papperstapeter.
 2. Naturlig eller konstgjord sten.
 3. Dekorativt gips.
 4. Naturligt trä.
 5. Laminera.
 6. Naturliga tyger.
 7. Glas- och spegelytor.

Vägg, tak och golvdekor

När du dekorerar väggar och tak finns det inga begränsningar. Trä, glasbeläggningar, keramiska plattor och mer används ofta. I grund och botten beror väggens och takets inredning på resten av interiören. Så om du ska fokusera på möbler och tillbehör, så ska väggarna och taket vara mörka och släta. Det är också möjligt att göra huvudfärg accent på väggar och tak. I det här fallet, när du väljer redskap och små saker för huset, bör du fokusera på lugnare färger. Denna metod för att bilda ett rum gör att du inte kan överbelasta utrymmet med färg, inte göra det klumpigt och obehagligt..

När du väljer en golvdesign styrs de oftast av praktiska och bekväma, väljer material som kommer att hålla länge. De vanligaste plattorna, laminat eller linoleum.

ljus interiör i korridoren i fusionsstil

Fusion vardagsrumsdesign

ovanlig stil med fusionskök

Ljusa färger i det inre av ett fusionskök

Fusionsmöbler: funktionalitet och bekvämlighet

När du väljer möbler bör du inte stoppa ditt val på headset eller uppsättningar av flera föremål som kombineras i samma stil. Så i vardagsrummet kan du ordna redskap gjorda inte bara av olika material, utan gjorda i olika epoker. Till exempel kan du kombinera minimalistiska glasbord med etniska fåtöljer. Hela kärnan i att dekorera ett utrymme med möbler är en kombination av skönhet, ljusstyrka och funktionalitet..

Till köket kan du välja flera olika inredningsalternativ. Välj till exempel en barock köksuppsättning. Lägg till ett högteknologiskt bord till det. Ställ helt andra stolar vid bordet. Behåll samma notering samtidigt i alla valda objekt. Till exempel metalliska finish på små delar.

ljus fusion vardagsrum inredning

Fusion design

vacker korrigeringsdesign i fusionstil

Chokladfärg i det inre av ett fusionsrum

vacker fusion sovrum inredning

Mörk fusion rum design

Vem passar en sådan ovanlig stil?

Fusionsstilen är universell för nästan alla människor. En konstnär som ständigt lever i sina tankar. En kontorist trött på sin rutin. En familj med aktiva och intelligenta barn. En affärsman som alltid har bråttom om sitt företag. En ung tjej som bara gör sina planer för framtiden. Kombinationen av de beskrivna människorna är själva fusionen. Varje karaktär som beskrivs ovan kommer att hitta något annorlunda i denna design. En charm som får dem att bli kär i dig. Det kommer att vara bekvämt för en konstnär att leva i ett kreativt utrymme. Handläggaren kommer att distraheras från dagarnas tråkighet och drunkna i ljusa färger. Familjen kommer lugnt överens utan att känna att någons intressen kränks. Affärsmannen kommer äntligen att kunna koppla av och stanna för att njuta av enkelheten och färskheten. En ung flicka kommer att leva som i en saga som hon kommer att hitta på själv.

ljus lägenhet design i fusion stil

Svart fusion rum interiör

ovanlig stil på korridoren i fusionsstil

Ljus design av fusionsrum

Fusionsstilen är så bra att den passar alla. Hans frihet, ljusstyrka och karaktär kommer att erövra alla lekmän. Det finns inga gränser, inga föråldrade regler, inga rymdzoner. Det finns en fantasi och tankeflykt, det finns funktionalitet och praktik, det finns komfort. Du behöver bara känna harmonin. Fusion i sig är en hemlighet som är föremål för alla som vill bo på en speciell plats. Genom att avslöja dess potential och funktioner kommer du att kunna organisera rummet på ett sådant sätt att du kommer att känna det absoluta idealet, skapat av dina egna händer..

Video: Fusionsstil i interiören. Stil funktioner

50 foton på exempel på inredning av en lägenhet i fusionsstil:

ljus stil av lägenhet i fusion stil foto ovanlig sovrumsinredning i bild av fusionsstil ljus köksinredning i bild av fusionsstil vacker fusion stil korridor design foto ljus design av korridoren i fusionsstil foto ljus vardagsrumsinredning i bild av fusionsstil vacker fusion stil hall inredning foto ovanlig stil av sovrum i fusion stil bild ljus lägenhet inredning i fusion stil bild ovanlig köksinredning i bild av fusionsstil ljust stil vardagsrum i fusion stil foto ljus vardagsrumsinredning i bild av fusionsstil ovanlig sovrumsinredning i foto i fusionsstil ljus lägenhet i bild i fusionsstil vacker fusion stil hall design foto vacker köksdesignbild i fusionstil ovanlig interiör i korridoren i fusionsstil foto ljus stil korridor fusion stil bild ljus fusion stil hall inredning foto ljus fusion stil kök inredning bild ljus sovrum interiör i fusion stil foto ovanlig stil i en lägenhet i stil med fusionsbild vacker fusion stil vardagsrum design foto ljus fusion sovrum inredning foto ovanlig stil av vardagsrum i fusionsstil foto vacker fusion stil korridor design bild vacker fusion stil hall foto ljus inredning i en lägenhet i fusionsstil foto ovanlig design av korridoren i bilden i fusionsstil ljus fusion stil sovrum design bild vacker interiör i korridoren i fusionsstil foto ljus stil vardagsrum i fusion stil foto ovanlig köksinredning i bild i fusionsstil vacker fusionsstil lägenhet design bild ljus stil vardagsrum fusion stil bild ovanlig köksinredning i foto i fusionsstil ovanlig stil korridor fusion stil bild ljus fusion sovrum inredning foto ovanlig inredning av en lägenhet i fusionsstil foto vacker fusion stil hall design bild ljus fusion stil hall design bild ljus stil sovrum fusion stil foto ovanlig vardagsrumsinredning i foto i fusionsstil vacker interiör i en lägenhet i bild av fusionsstil vacker fusion stil korridor foto ovanlig inredning av en lägenhet i fusionsstil bild ljusa fusion stil sovrum design foto vacker interiör i korridoren i fusionsstil foto ljus köksdesign i bild av fusionsstil ljus fusion stil vardagsrum inredning foto

Previous Post
Rosa kök: design och dekoration
Next Post
نصنع ديكور خشبي بسيط ومدهش بأيدينا