15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kombinationen av färger i inredning

Syftet med varje renovering i en lägenhet är att göra den mest bekväm och mysig. För att uppnå detta bör man uppmärksamma de viktigaste aspekterna. En av dem är ett väl valt färgschema. Väl valda toner kan helt ändra utseendet på rummet till din fördel. Omvänt kan ett slarvigt utvalt sortiment förstöra utseendet på den dyraste och modernt inredda lägenheten. Därför är det särskilt viktigt att lära sig att välja rätt färgkombinationer i interiören..

kombination av ljusa färger i rummets design

Ljus rumsdesign i kombination av färger

kombination av mörka färger i vardagsrummet

Kombinationen av färger i interiören

kombination av ljusa färger i det inre av lägenheten

Lägenhet interiör med en ovanlig färgkombination

kombination av ljusa färger i sovrumsinredningen

Färgkombinationer i lägenhetsdesign

kombination av mörka färger i vardagsrummets design

Färg cirkel

Färgpsykologi

Sedan antiken har man ägnat särskild uppmärksamhet åt färgens symbolik. I vissa världscivilisationer fanns det till och med en färgkult, vilket indikerar att denna kvalitet påverkar vår kropp på en psykologisk och till och med fysisk nivå. Samtida psykologer och designers stöder också teorin om färgpsykologi..

Pastellfärger hjälper till att skapa en känsla av mys, avkoppling och värme. Dessa inkluderar persika, ljusorange, mjuk gul, beige. Orange – symboliserar munterhet, precis som rött, det hjälper till att koncentrera sig och lyfta stämningen. Kalla nyanser som blå kan hjälpa till att öka produktiviteten och förbättra vakenheten..

Färgens effekt på psyket och hälsan

Efter att ha utfört många experiment har psykologer funnit att färg kan påverka vårt psykosomatiska och till och med fysiska tillstånd. En viss rumsbakgrund kan öka arbetets produktivitet, främja snabb återhämtning och till och med återhämtning..

Våra förfäder har länge bestämt att bär röda kläder hjälper till att återhämta sig tidigare. Det gick ner som en legend. Men i den moderna världen har inflytandet bekräftats av erfarna specialister inom psykologi. Och även det finns färgterapi för behandling av olika psykosomatiska sjukdomar, som användes i det gamla Egypten..

Med denna kunskap bör du noga överväga valet av palett i olika rum i lägenheten..

kombination av mörka färger i fasaden på lägenheten

Modern lägenhetsdesign med rätt färgkombination

kombination av ljusa färger i fasaden på vardagsrummet

Ljus rumsdesign i kombination av färger

kombination av ljusa färger i sovrumsstilen

Kombinationen av färger i interiören

kombination av ljusa färger i rummets design

Lägenhet interiör med en ovanlig färgkombination

kombination av ljusa färger i fasaden på rummet

Färg cirkel

Färgkombinationer i olika rum

Varje rum i lägenheten har sitt eget syfte. Eftersom vi redan har upptäckt att färger kan påverka en person på olika nivåer i organisationen, måste du välja huvudbakgrunden för rummet i enlighet med dess funktioner. Befälhavaren måste leda till maximal harmoni av nyanser så att det är bekvämt att koppla av i vardagsrummet eller arbeta bekvämt.

Du bör också ta hänsyn till dina egna preferenser i valet av tapeter eller möbler. Lägenhetens inredning ska återspegla ägarens väsen, och samtidigt bör den överensstämma med färgpsykologi, funktionalitet och design.

Sovrum

Detta rum kan betraktas som en helgedom, gästerna är inte inbjudna till det, och de fungerar inte här. Den är utformad för vila och avkoppling. Därför ska en person känna sig bekväm och mysig här. Sovrummet är en fullständig återspegling av ägarens “jag”, och kan kombinera alla hans infall.

Den bästa lösningen för sovrummet anses vara varma pastellfärger: persika, gul, ljusorange med brun, grön grå. Alla lila nyanser är också lämpliga. Det går bäst med vitt och svart..

Sovrummet tenderar dock att rymma alla idéer från ägaren. Och den kan vara röd (som inte anses vara den bästa lösningen för sovrummet i allmänhet), eller den kan vara designad i svartvitt..

Det är intressant!

I Norge anses rött vara det bästa för inredningen i ett sovrum eller vardagsrum..

kombination av mörka färger i vardagsrumsinredningen

Färgkombinationer i lägenhetsdesign

kombination av ljusa färger i det inre av rummet

Modern lägenhetsdesign med rätt färgkombination

kombination av mörka färger i sovrumsstilen

Ljus rumsdesign i kombination av färger

kombination av ljusa färger i inredningen i lägenheten

Kombinationen av färger i interiören

kombination av mörka färger i stilen i rummet

Färg cirkel

Kök

Kombinationen av färger i köksarrangemanget låter dig täcka alla färger. I det här fallet måste du vara uppmärksam på deras kompatibilitet. Man tror att kalla toner är oacceptabla för köket, eftersom de avskräcker aptiten. Du bestämmer.

Här är några tips för att välja nyanser för ett visst rum:

· Om du använder en ljus bas – välj en yta på köksuppsättningen, från vilken det blir lätt att ta bort smuts;

· Ta upp neutrala färger bättre (grön, brun, röd);

· Kökspaletten ska ha måttlig ljusstyrka;

Använd inte mer än 3 kontraster i ett rum.

Den bästa lösningen för köket anses vara grön med brun – det har en fördelaktig effekt på aptiten och skapar en känsla av mys. Burgund, röd, orange är också väl lämpade, som kombineras med svart, vitt, beige.

Vardagsrum

Valet av palett för vardagsrummet beror på hur du vill presentera den. Burgund, vit, svart, i kombination med varandra eller med guld kommer att ge det en aristokratisk look och formalitet. Ett massivt svart bord kommer särskilt att ge ett plus till denna inställning..

Om vardagsrummet är avsett för mysiga sammankomster är det bättre att välja en uppsättning varma färger. Gult, brunt, svart, orange är perfekt. En bra lösning är att kombinera beige, persika och brunt. Trots att brunt anses vara något deprimerande, i kombination med varma nyanser, kommer det att ge rummet en speciell komfort..

kombination av ljusa färger i det inre av lägenheten

Modern lägenhetsdesign med rätt färgkombination

kombination av mörka färger i sovrummet

Ljus rumsdesign i kombination av färger

kombination av ljusa färger i det inre av sovrummet

Modern lägenhetsdesign med rätt färgkombination

kombination av ljusa färger i stilen i rummet

Ljus rumsdesign i kombination av färger

kombination av ljusa färger i inredningen i vardagsrummet

Färg cirkel

Barn

När du väljer en palett för en förskola måste du ta hänsyn till barnets ålder. Om detta är ett barns rum i åldern 1-5 år bör du överge den ljusa bakgrunden, eftersom det finns risk att alla väggar och möbler kommer att täckas och målas av barnets händer. I detta fall är ljusa nyanser lämpliga: grön i kombination med orange, gul, brun, svart.

Tjejens sovrum kan göras i varma färger. Ett bra alternativ är att använda rosa med grått, vitt eller vinrött. Du kan också ta beige som grund och kombinera det med rosa, sallad, ljusgrönt eller lila.

Även för en förskola för ett äldre barn är en lätt bas lämplig. Den perfekta lösningen är en kombination av blått med vitt, lila eller grått. Ett sådant rum kommer att vara mycket ljust och känsligt och kommer också att visuellt utöka utrymmet..

Studie

Om du utför reparationer i din studie hemma eller på kontoret, var också uppmärksam på valet av paletten. Kalla toner är lämpliga för detta rum. Dessa kan vara mörka färger: blå i kombination med rött, grått eller vinrött. Skåpet kommer att se bra ut i mörkbruna färger i kombination med svart. Detta rum kan göras i ljusa nyanser, det viktigaste är att de tillhör de kalla. En universell lösning är kontorets svartvita design..

Loggia

Nyligen har användningen av en loggia som ett funktionellt rum blivit populärt. Det kan utformas som en studie, en plats att koppla av eller ett utrymme för kreativitet..

I detta fall beror allt på rummets funktioner. För ett kreativt utrymme kan du kombinera alla regnbågens färger i enlighet med den harmoniska kombinationen av färger, som vi kommer att överväga nedan..

För att skapa ett mysigt hörn passar varma färger (beige, persika) i kombination med svart och brunt. Grönt och vitt kommer också att se bra ut; rosa, lila, blått i användning med vitt kommer att ge friskhet till loggian.

Lär dig matcha färger

För att korrekt navigera i paletten föreslår vi att vi överväger tabellen över kompatibilitet av färger i interiören och färghjulet.

Men den bästa assistenten blir din egen upplevelse: försök att kombinera prover av tapeter i olika färger, ta färgat papper och välj den kombination du gillar och överför sedan dessa bilder till interiören. Var också uppmärksam på arrangemanget av dina vänners kök eller i katalogen. Detta hjälper till att skapa en unik design och utveckla din estetiska smak..

kombination av ljusa färger i fasaden på vardagsrummet

Kombinationen av färger i interiören

kombination av mörka färger i designen av lägenheten

Lägenhet interiör med en ovanlig färgkombination

kombination av mörka färger i inredningen i rummet

Färgkombinationer i lägenhetsdesign

kombination av ljusa färger i fasaden på lägenheten

Modern lägenhetsdesign med rätt färgkombination

kombination av ljusa färger i sovrumsfasaden

Färg cirkel

Färg cirkel

Förutom kompatibilitetsbordet finns det ett färghjul som hjälper dig att tydligt förstå vilka nyanser som är mest kompatibla och vad som är varma och kalla toner..

I detta schema är färger uppdelade i två positioner: till vänster är kalla toner, till höger – varma. Cirkeln är byggd på tre primära färger, som är i mitten – de tillhör den första ordningen, eftersom de utgör grunden för alla andra, därför är de i mitten av cirkeln.

Denna teknik hjälper dig att välja de mest lämpliga kombinationerna i enlighet med ett harmoniskt tillvägagångssätt för att skapa en interiör..

Produktion. Kombinationen av färger i inredningen är en viktig aspekt av varje renovering. Rätt nyans kan pigga upp dig, förbättra din produktivitet och skapa en känsla av mys och avkoppling. Färger i utformningen av ett rum kan också påverka hälsan hos en person som ständigt är där. Efter de presenterade tipsen kan du välja det mest lämpliga färgschemat för dig..

Video: Regler för att kombinera färger i interiören

50 foton av färgkombinationer inuti olika rum:

kombination av ljusa färger i det inre av sovrumsfotot kombinationen av ljusa färger i utformningen av lägenhetsbilden kombination av mörka färger i stil med vardagsrummet foto kombinationen av ljusa färger i inredningen av rumsbilden kombination av mörka färger i fasaden på sovrumsfotot kombination av ljusa färger i stil med vardagsrumsbilden kombination av ljusa färger i det inre av lägenhetsbilden kombination av ljusa färger i fasaden på rummet foto kombinationen av mörka färger i lägenhetsbildens inredning kombinationen av mörka färger i utformningen av rummet foto som kombinerar ljusa färger i inredningen i vardagsrummet kombination av ljusa färger i det inre av sovrumsbilden kombinationen av mörka färger i stil med rumsbilden kombination av ljusa färger i utformningen av ett lägenhetsfoto en kombination av ljusa färger i sovrumsfasadens fasad kombination av ljusa färger i fasaden på vardagsrummet foto kombination av mörka färger i det inre av lägenhetens foto en kombination av ljusa färger i sovrumsinredningsbilden kombinationen av mörka färger i designen av vardagsrumsbilden kombination av ljusa färger i stil med rummet foto kombination av ljusa färger i det inre av sovrumsfotot kombination av mörka färger i designen av vardagsrumsbilden kombination av ljusa färger i inredningen av lägenhetsfotoet kombination av ljusa färger i fasaden på rumsbilden kombination av ljusa färger i stil med sovrummet foto en kombination av mörka färger i utformningen av en lägenhetsbild kombinerar ljusa färger i stil med rumsbilden kombination av ljusa färger i inredningen av vardagsrummet foto kombination av ljusa färger i fasaden på sovrumsfotot kombinationen av mörka färger i det inre av lägenhetsbilden kombination av mörka färger i fasaden på rummet foto kombination av ljusa färger i det inre av vardagsrumsbilden kombinerar ljusa färger i utformningen av vardagsrumsfotot kombinationen av mörka färger i inredningen av rumsbilden en kombination av ljusa färger i stil med en lägenhetsbild kombinationen av ljusa färger i det inre av sovrumsbilden kombination av ljusa färger i utformningen av rummet foto kombination av mörka färger i fasaden på lägenhetsbilden kombination av ljusa färger i det inre av lägenhetens foto kombination av ljusa färger i stil med sovrumsbilden kombination av mörka färger i inredningen av rummet foto kombination av ljusa färger i fasaden på vardagsrummet foto kombination av ljusa färger i fasaden på rumsbilden kombination av ljusa färger i utformningen av sovrumsfotot kombination av mörka färger i det inre av rummets foto kombination av ljusa färger i utformningen av ett lägenhetsfoto kombination av ljusa färger i stil med vardagsrumsbilden kombinationen av mörka färger i inredningen av rumsbilden kombination av ljusa färger i det inre av sovrumsfotot kombination av ljusa färger i fasaden på vardagsrumsbilden

Previous Post
Hur man dekorerar fotoramar med egna händer
Next Post
التصميم الداخلي للحمام: صورة للأفكار الحديثة لعام 2021