15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kombinationen av mintfärg i interiören med andra färger

Vad är det första jag tänker på när du nämner ordet “mynta”? Fräschör, förstås. Och denna förening gäller inte bara själva växten eller aromatiska teer med dess tillsats. Mint ger en liknande visuell effekt med sin komplexa, tvetydiga färg. En trevlig, grönblå nyans, ibland utspädd med en blandning av lätta asknoter, ger en känsla av svalhet på grund av den svaga mentala kyla som den utstrålar. Det är på grund av så unika kvaliteter som mintfärgen har blivit så utbredd inom mode och inredning..

Design av ett vardagsrum i en stadslägenhet i mintfärg

Myntfärgen i inredningen är förknippad med associationer av friskhet och svalhet som uppstår när den uppfattas.

Mint färgkombination bord

Sedan 2012 har mintfärgen haft den orubbliga positionen som ledare för modepaletten. Nyanser av mentol kan vara olika – mycket ljusa, pastellfärgade och djupa, rika. Ett oändligt antal av dem uppfinns, de kallas annorlunda. Nästan varje år fylls den älskade grönblå halvtonen med nya varianter som ges romantiska och fantasinamn..

Myntfärg i dekorationen av väggarna i vardagsrummet

Med ett rimligt tillvägagångssätt och optimalt urval av “grannar” kan mintskuggan helt förvandla ett rum.

En av versionerna av paletten ser ut så här:

  1. Delikat mynta. Färgen är väldigt mjuk, till och med luftig. Det är så lätt att det praktiskt taget blir en blåaktig underton av vitt..
  2. Mentol. Inte mindre känslig färg än den föregående. Men redan med en blandning av en gräsbevuxen ton.
  3. Ljus turkos. Här konvergerade gröna och blå toner i lika stora proportioner. Det visar sig en mycket fräsch, ungdomlig och måttligt ljus visuell bild.
  4. Myntig glass. Låter utsökt och ser snygg ut. En ädel och samtidigt sorglös färg. Den domineras av turkosa nyanser, vars ljusstyrka jämnar ut den ljusblå subtonen..
  5. Havsskum. En lugnare version, det finns inget överuttryck i den. Tvärtom lugnar en ljus askgrå nyans huvudgrönblå ton..

Rekommenderade kombinationer av mintfärg med andra nyanser

Färgkombinationer med mintnyans

På Internet kan du enkelt hitta otaliga tabeller med kombinationer av denna kylande färg. Bland dem finns professionella paletter från den världsberömda experten Pantone. Med deras hjälp kan du enkelt hitta de perfekta nyanser av mynta som passar just dig. Men när du väljer rätt alternativ är det viktigt att veta om dess kompatibilitet med resten av paletten. Trots mjukhet och lugn harmoniserar inte mynta med alla toner..

Myntfärg och ljusa nyanser

En intressant egenskap är mintfärgen. Nästan alla ljusa nyanser passar honom. Beroende på sin följeslagare i paletten får han varje gång han låter på ett nytt sätt en speciell karaktär, men förblir samma självförsörjande.

Mintnyanser i det inre av sovrummet

Mysigt sovrum i ljusa färger

Vardagsrumsinredning i lugnande färger

Lugn färgpalett som tilltalar det mänskliga ögat

Mint och vitt – en uppfriskande allians för en varm sommar

Referenskombinationen för en lyxig och lätt sommarlook. Dessa två ädla följeslagare bildar en ganska aristokratisk tandem som ger visuell fräschör. Det är lämpligt att inte förstöra intrycket och inte lägga till några andra toner. Det enda undantaget kan göras för guld- eller silverfläckar. Från detta kommer kombinationen av mentol och snövit att bli ännu mer sofistikerad..

Kombinationen av mintfärg med vita toner i vardagsrummets inre

Den universella kombinationen av mintfärg med vitt är lämplig för alla interiörer

Vit säng och myntväggar i sovrummet i ett privat hus

Kombinationen av vit + mint skapar intrycket av rymlighet även i ett litet rum

Mynta och beige – solid fusion för ett respektabelt utseende

Föreningen med beige gör mintfärgen mer solid och mogen. Men om du inte lägger till andra nyanser i det riskerar det att bli tråkigt och uttryckslöst. Därför måste denna färgkombination spädas med vita tillsatser. Ytterligare följeslagare kan vara gyllene eller silver, men de bör finnas i minimala mängder.

Sovrumsinredning i mint- och beige nyanser

Alla nyanser av beige passar bra med minttoner

Det är viktigt att veta: Om en mörkbrun eller chokladton väljs för tandem, bör mentol också vara innehållsrikt..

Vardagsrumsinredning med myntväggar och beige soffa

Klassisk kombination av mynta, beige och brunt

Kombinationen av beige med mynta i sovrummet i ett lanthus

Kombinationen av varma och kalla färger gör att du kan skapa en originalbild av rummet

Myntfärg och pastellfärger

Alla nyanser av pastellfärger kommer att vara ett mindre framgångsrikt alternativ till ljusa toner. De bildar den perfekta kombinationen av färger med mintton, eftersom han själv tillhör denna känsliga, suddiga palett. Och igen, tack vare pastellfärgerna låter det annorlunda varje gång..

  • Pastellrosa och persika. Ge mentol undertoner renheten och friskheten hos ungdomar. Denna kombination är förknippad med snygghet och oklanderlig smak, som slås ut ur standardramen..
  • Pastellgrönt och blått. De är så nära som möjligt i palett till mentol nyanser. Det är inte förvånande att från en sådan kombination erhålls en ganska harmonisk och trevlig blandning. Det väcker känslan av 100% sommar – med turkost hav, varm sol och rolig avkoppling.
  • Pastell lila. Som ett resultat av tillägget av lila nyanser erhålls en ovanlig och otroligt feminin kombination..

Barnrumsinredning i Provence -stil med mintnyanser

En mintrosa kombination är perfekt för ett shabby chic- eller Provence -rum

Lila textilier och ett myntfärgat sängbord i sovrummet i ett privat hus

Kombinationen av mynta och lila färger är idealisk för ett sovrum i pastellfärger

Mintfärg och svart

Om du vill visa all den skönhet som den här fräscha och mjuka färgen bär, kan du gärna kombinera den med svart. För det första ser en sådan duett elegant och exklusiv ut, och för det andra, svart stör inte alla nyanser av sin färgpartner. Tvärtom betonar den mentolfräschör, viktlöshet och sofistikering av den ursprungliga nyansen. I detta fall fungerar attraktionsregeln för två motsatser så bra som möjligt. Två helt olika karaktärer – svårighetsgrad och ömhet bildar en kontrasterande och stilren förening.

Modern vardagsrumsinredning i mintfärger

Myntigt vardagsrum med mörka detaljer i form av svart inredning och TV

Randigt golv i det inre av hallen i ett privat hus

Det ursprungliga tillägget av svart till mintinredningen

Mintfärg och grå

Grått är ett attribut för en affärs-, kontorsatmosfär. Men han kan också komplettera mintfärgen på ett adekvat sätt. Bara du behöver välja ljusa nyanser av grått. I en allians med mentol kommer ljusgrå nyanser att skapa en luftig, nästan viktlös bild. En sådan kombination av färger kommer att berätta mycket – intelligens, måttlighet, lätthet, lätthet. Om du föredrar en mer mättad palett – asfalt eller antracit undertoner, kan experimentet visa sig vara misslyckat – det blir svårt att bli av med intrycket av depression.

Kombinationen av mintfärg med grått i barnrummet

Mintgrå kombination ser harmonisk ut både i moderna stilar och traditionella interiörer

Mysig rumsinredning i gråmint nyanser

Det är mycket adel och återhållsamhet i kombinationen av grått och mynta.

Vad mer kan du kombinera friskhet med mentol??

Inte bara ljuspaletten kan bli en bra allierad med mentolpaletten. Mer uttrycksfulla nyanser klarar också denna uppgift väl. Som representant för pastellserien ger mentol många möjligheter till framgångsrika experiment. Det ser bäst ut med grönt, orange, rosa, gult, korall.

Barnrumsdesign med mynta och bruna blommor

Mintgrön inredning är lämplig för inredning av ett barnrum

Gul vägg i vardagsrummet med myntfärgade textilier

Vardagsrum i mintgult med mynttextilier

Men vi ska inte glömma att kombinationen av sådana färgglada toner i kläder kommer att vara lämplig för en fest eller en promenad. Men på kontoret ser en sådan mångfärgad outfit löjlig ut. I inredning måste sådana färgkombinationer förkroppsligas mycket noggrant och korrekt placera ljusa accenter på en pastellbakgrund..

Vad är mentolfärgspalett och vad är dess speciella fördelar?

Myntfärg är en symbol för ungdom, nåd, lätthet och entusiasm. Detta är det bästa alternativet för att skapa snygga sommar- och vårlooks. Blågröna undertoner är uppfriskande, man kan till och med säga att de har en åldrande, föryngrande effekt. Inuti har han en annan effekt – han lugnar och anpassar sig till ett positivt humör. Enligt psykologer är älskare av denna ton intelligenta, intelligenta, lugna och återhållsamma människor. De kännetecknas av intelligens, erudition, bred syn. De vet hur de ska bete sig korrekt i samhället, därför ser de anständiga ut i samhället..

Mintfärgade gardiner i vardagsrummet i ett privat hus

Mynttoner ser lika attraktiva ut både på huvud- och hjälpbakgrunden.

Dekorerar fönstret i ett modernt rum med mintfärgade gardiner

Myntfärg som en dominerande

Myntfärg i interiören

En naturfärg har alltid en positiv effekt på människans psyke. Genom att välja myntfärg som huvudfärg i interiören, strävar designers efter att skapa en ljus, fräsch och samtidigt avkopplande, lugnande atmosfär. Myntens kylningsegenskaper har också skiftat till färgen i samband med denna växt. Denna visuella kvalitet används för att eliminera nervös spänning, skapa förutsättningar för moralisk avslappning och avslappning..

Svart öppen spis i vardagsrummet med myntväggar

Klassisk vardagsrumsinredning i mintfärger

Kombinationen av myntväggar med ett brunt golv i vardagsrummet

Precis som alla gröna nyanser har mintfärg en gynnsam effekt på psyket och anpassar sig till avslappning.

Kombinationen av mintfärg med en beige nyans

Grå accenter gjorde vardagsrumsinredningen mer balanserad.

Vårljushet och hög kompatibilitet låter dig använda denna diskreta ton tillsammans med många andra representanter för paletten. Men det är bättre att undvika att lägga till ljusa, iögonfallande detaljer på mentolväggarna, annars blir det en känsla av en blek miljö. Även om denna egenskap av mentol med fördel kan slås genom att skapa en interiör i provensalsk stil.

Vardagsrumsinredning i Provence -stil med mintnyanser

Ljust tillbehör i form av en “mynta” puff

Serverar träbord på en mintfärgad väggbakgrund

Varje trädekoration ser alltid fördelaktig ut mot en myntbakgrund.

Video: mint i rumsdesign

Bilder på “mynta” interiörer

Överflödet av myntnyanser i det inre av vardagsrummet i ett privat hus Landhusdesign i pastellfärger Sovrum i ett privat hus i mynttoner Myntgavel i makarnas sovrum Kombinationen av mynta med vita och gråa blommor Kombinationen av mintfärg med andra nyanser i vardagsrummets inre Kombinationen av en mint nyans med en orange färg Grått vardagsrum med myntasoffor Klädda möbler i mintfärg Myntfärgade gardiner i vardagsrummet i ett lanthus Ljust vardagsrum i ett privat hus Köksset med mintfärgade fasader Beige väggar i vardagsrummet i en stadslägenhet En mintfärgad byrå under fönstret i vardagsrummet Klassisk vardagsrumsinredning i mintfärg Klädda möbler i mentolfärg i vardagsrummet i en modern lägenhet Myntfärg i köksuppsättningens design Myntfärg i korridoren i ett privat hus Myntvägg i vardagsrummet med beige gardiner Kombinationen av mynta med svart Modernt kök i mintfärg Badrumsinredning i myntfärger Kök på pallen i det kombinerade vardagsrummet Ljus design av ett vardagsrum i en stadslägenhet Väggdekoration bakom sängen i sovrummet Myntnyanser i barnrummet Nyfödd spjälsäng framför en myntfärgad vägg Myntfärg i det inre av ett rum med ojämna väggar Flickrum i pastellfärger Vita textilier på sängen för en flicka Myntfärg i det inre av ett rymligt sovrum i ett lanthus Kök i Provence -stil med myntfärg Barnrum i mintnyanser Myntfärgat tak i vardagsrummet i ett lanthus Grå fåtölj i modernt vardagsrum Mintklädda soffor och matchande matta Art nouveau -kök med myntfärger Myntfärg i det inre av vardagsrummet i stil med Provence Mörka möbler i vardagsrummet med myntväggar Rymligt barnrum i ett lanthus Vackert kök i mintfärg Privat huskorridor i mintfärger Sovrumsinredning i lugnande nyanser Rosa kuddar på en myntsoffa Myntfärgade väggar i badrummet Grå färg i vardagsrummets inre med myntfärgade kuddar Mynt som accent i vardagsrummet Korgfåtölj med mintfärgad kudde

Previous Post
Moderna finish, modetrender för väggarna i hallen med ett foto
Next Post
تصميم داخلي لغرفة المعيشة مع موقد