15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design av lägenheter i två plan: originallösningar och icke-standardiserad layout

Bland förslagen om fastigheter dyker alltmer upp tvåvåningslägenheter som började konkurrera med privata hus med 2 våningar. Inte varje specialist kommer att åtaga sig att självständigt omvandla designen av en tvåvånings lägenhet, särskilt eftersom nybörjare ger upp. Om du följer experternas rekommendationer blir det lättare att välja en spektakulär interiör för alla tvånivåalternativ.

Högt fönster i en lägenhet i två plan

För enkelhets skull bor duplexlägenheter nära ett privat hus

Specifikationerna för att organisera utrymme i en lägenhet på 2 våningar

Den sovjetiska periodens stadsutveckling gav inte ett stort bostadsutrymme för varje familj. Nya byggnader med förslag på två nivåer är fortfarande sällsynta, men det finns förslag för att omvandla tekniska strukturer till bostäder, som på bilden.

Naturparkettgolv på första våningen i en våningslägenhet

Utformningen av en lägenhet i två plan är baserad på uppdelningen av rymden i offentliga och privata områden.

Vissa duplexlägenheter är inredning mer som vanliga tvåvåningshus. De lånar mer från urbanismen i “stenjungeln”, från högteknologisk och technostil..

Andra förslag på två våningar är mer som foajéer, rekreations- och väntrum med stora trappuppgångar eller till och med en hissbur inne. Inte konstigt, trappan är huvudattributet för sådana bostäder..

Hall-vardagsrumsdesign i en lägenhet i två plan

Inredning beror på lägenhetsägarnas personliga preferenser

Huvudstadens loftlägenheter, som oftast hyrs ut av utlänningar som arbetar i stora företag, ser också lyxiga ut. Högt i tak och elegant inredning gör att de välutrustade rymliga rummen närmare liknar ett modernt palats..

1. Typiskt loft Ett stort rum med högt i tak i industriområdet, anpassat för bostäder, andra våningen är full eller i form av balkonger och gångjärn bakom skiljeväggen
2. Takvåning Elite -bostadsbestånd på övervåningen med terrass och ny planeringsvandring – isolerad lägenhet på 2-3 plan  
3. Duplex Rymliga tvåvånings lägenheter med full funktionalitet i alla lokaler
4. United lägenheter Resultatet av sammanslagningen av 2 vanliga stadslägenheter över varandra med egna trappor  

Trätrappa på vitt keramikgolv

En rymlig studiolägenhet i två plan kommer att kräva en stor ekonomisk investering

När du bläddrar igenom sidorna i kataloger och illustrationer märker du att det inte är något nytt i utformningen av en tvåvånings lägenhet i modern stil. Endast en trappa läggs till, som konstruktivt måste passa in i interiören. På översta våningen liknar sådant hus ofta en vind, särskilt om det är en del av sluttningen.

Svart trappa utan räcke i en lägenhet i minimalistisk stil

En intressant trappa kan bli huvuddesignelementet

Den funktionella uppdelningen av interiören i en lägenhet i två plan omfattas av samma regler som alla andra bostäder. På den primära fastighetsmarknaden visas bostäder i två våningar med små bilder allt oftare, inklusive erbjudanden av “ekonomi” -klassen.

Bekväma lådor under trappan till andra våningen i lägenheten

För små lägenheter är rationell användning av utrymme under trappan viktig

Detta är ett utmärkt tillfälle att separera personligt utrymme för älskare av integritet, isolerade individualister och kreativa individer. På grund av sin stora skala ser de rymliga lägenheterna presentabla ut, oavsett stil. Huvudönskan är en ljus palett, så att luft och ljus verkar ännu mer.

Trappan är grunden för utformningen av en duplexlägenhet

Inne i en lägenhet utan trappa är det otänkbart att klättra till andra eller till och med tredje våningen flera gånger om dagen. Och ju mer imponerande den är, desto mer spektakulär är designen på en tvåvånings lägenhet.

Trästeg i en trappa till andra våningen i en stadslägenhet

Vacker svängtrappa med trästeg på en metallfot

Cantilever trappa med trätrappor

Den snygga fribärningsstegen kan bara fästas på en fast vägg

Stegen räknar allt:

 • material;
 • design;
 • fästmetod;
 • räcken och räcken;
 • dekorationsmetod.

I vissa designprojekt verkar det som att trappan saknas, eftersom den är gjord av transparenta material. Ovanligt är det skrämmande att kliva på en nästan osynlig struktur. Inredning är inte gjord av vanligt fönsterglas, utan av alternativa material:

 1. Plexiglas.
 2. Genomskinlig plast.
 3. Härdat säkerhetsglas.
 4. Polymerkompositmaterial.

Inte alla är redo att bestämma sig för en sådan trappa, särskilt när det finns barn eller gamla människor med frekvent yrsel i familjen. Men transparenta barriärer används ofta på balkongkonstruktioner inuti designprojektet i en lägenhet i två plan, som på bilden.

Interiören i den andra nivån av lägenheten i skandinavisk stil

Räcken i trappor i elegant duplex i skandinavisk stil

Design av en modern duplexlägenhet i jugendstil

Trappa med genomskinliga räcken i en tvårums jugendlägenhet

Strukturellt är trapporna raka eller marscherande (1 rakt spann) och spiralformade. Vridbara trappor har en landning, ofta längs angränsande väggar.

Spiraltrappa i metall i det inre av lägenheten

Spiraltrappan är inte så lätt att använda, men den tar minst ett utrymme

Naturligt trä är det bästa materialet för massiva spiral- och flygtrappor. De kompletteras ofta med snidad inredning och mejslade balustrar vid räcken. Men de är ganska skrymmande, tar mycket plats, så de dekorerar inte ofta designen av en tvåvånings lägenhet. Vanligtvis är detta en klassisk interiör, retrostil eller lantlig stil..

Även om metall är det tyngsta materialet, är det det mest hållbara. I de flesta moderna lägenheter är ljusa kompakta trappor gjorda exakt från ett hörn eller kromrör..

Metallräcke av en mellangolvstrappa i en stadslägenhet

En metaltrappa kan se ljus och luftig ut, samtidigt som den är en mycket pålitlig struktur.

Det bästa alternativet är en modern kombinerad trappa av trä och metall. Konstnärligt smide är ett av sätten att dekorera inredningen i lägenheter i två plan.

Layout av tvåvåningshus

Mycket ledigt utrymme betyder inte att det alltid görs på ett klokt sätt. Grunden bör vara en funktionell fördelning av rymden. Fördelen med två nivåer är att det är lättare att dela kvadraten:

 1. Privat område.
 2. Gemensamma områden.

Sovrummen är vanligtvis placerade på toppen, köket och matsalen, korridoren och rummen för att ta emot gäster är nedan. Det är bekvämt när det finns badrum på två våningar, och en plantskola och ett omklädningsrum finns tillgängliga, beroende på tillgängligheten av användbart utrymme. Om detta är ett vanligt tvåvåningsrum med trappor bör det skapa ett generellt intryck på dem som kommer in i huset..

Organisation av en studie ovanför köket

Minikontor på andra våningen i en liten tvåvåningslägenhet

Vit trappa i vardagsrummet med röda soffor

Extraordinär inredning i en lägenhet i art deco -stil

När rummen är grupperade är det mycket mer bekvämt än att till exempel rusa från köket ner till den övre matsalen. Dessutom är det inte säkert att ta varma drycker uppför den branta trappan. Rika familjer har också rum för servicepersonal, de ligger på den lägre nivån..

Betongtrappa med metallräcken i en duplexlägenhet

Vit trappa med svarta räcken i en lägenhet i modern stil

Design av ett stort vardagsrum på första våningen i en duplexlägenhet

Beige vardagsrum i klassisk stil med lila soffor

Ledigt utrymme kan organiseras och möbleras enligt familjemedlemmars preferenser och livsstil:

 • datorrum;
 • hemmabio;
 • biljardrum;
 • växthus;
 • bibliotek;
 • studie;
 • musiksalong;
 • mini-pool;
 • lekrum för barn;
 • konstverkstad;
 • omklädningsrum för kvinnor, barn och män.

Om detta är ett loft, där det nästan inte finns väggar och skiljeväggar, är funktionell zonering mest relevant. Visuellt bör utformningen av ett tvåvåningsrum eller tillbehöret för isolerade hörn särskiljas med lämpliga möbler och tillbehör.

Betongtak i ett vardagsrum i loftstil

Första våningen i en lägenhet i loftstil

Det är viktigt att tänka över tvåvåningslägenheter med en liten film till minsta detalj så att pengarna som investeras i reparationer inte slösas bort.

Om du tänker använda partitioner, tänk på att de kan vara av olika typer:

 • statisk och mobil;
 • låga trottoarkanter och fasta (upp till taket);
 • lockigt och klassiskt;
 • glidande och vikande.

Stort träbord i ett vardagsrum i loftstil

Industriella trappor är lämpliga för att skapa en industriell stil.

Uppmärksamhet! När du utrustar ett loft kan kommunikation tas upp när det passar. I stadslägenheter är det oönskat att överföra en gasspis, badkar, handfat, handfat och handfat till en annan vägg.

Cykel i det inre av en stadslägenhet

Loftstil är perfekt för inredning av en duplexlägenhet

I anslutna lägenheter måste en av entrédörrarna på den gemensamma trappan vara kvar. Detta förenklar arbetet för postbud, ambulanser och andra räddningstjänster..

Ursprungliga designidéer för duplexlägenheter

Det är mycket viktigt att välja en designidé som kommer att “behålla” en speciell atmosfär i många år. Bara att reparera och placera nya möbler på ett stort område är inte tillräckligt. Stort område – frihet för kreativitet. Stylistiken bör vara helt underordnad den allmänna idén, som på bilden.

 1. Högteknologisk stil har förblivit efterfrågad under det senaste decenniet, särskilt när det gäller valet av design för urban duplexlägenheter omvandlade från bostäder. Men själva “tekniska” stilen är kall och främmande. Därför måste den spädas ut med “välsmakande” designerfynd och spektakulära stoppade möbler.

  Stor TV -panel på bottenvåningen i en duplexlägenhet

  Interiör i en modern högteknologisk duplexlägenhet

 2. Klassiker och historiska stilar är lämpliga för lyxfastigheter i 2 plan. Du kan till och med välja palatsmöbeluppsättningar och dyra textilier om bostadens arkitektur är i harmoni med inredningen..

  Interiören på första våningen i en duplexlägenhet i klassisk stil

  I en klassisk inredning är trämöbler och lämpliga möbler lämpliga.

 3. Eklekticism har också rätt till liv, om vi från flera stilar tar det som utgör ädel harmoni, som i exemplet på bilden.

  Spiraltrappa av metall i det inre av lägenheten i eklektisk stil

  Eklekticism passar människor med stark karaktär och utvecklad smak

 4. Minimalism (klassisk, japansk eller skandinavisk) kräver ett kompetent förhållningssätt så att ett stort område inte ser ut som en tom tvåvåningslägenhet. Ytterligare en sittgrupp med flersitsiga stoppade möbler i en enkel form hjälper dig att bli av med känslan av “oavslutad” design utan dekorativa krusiduller.

  Minimalistisk duplexlägenhet design

  Minimalistisk inredning kan spädas med ljusa accenter

 5. Om andra våningen i lägenheten är byggd enligt en vinds princip kan stugestilen vara det bästa valet. Den mysiga atmosfären i ett bergshus kommer att betonas av naturliga träbjälkar, fårskinn på golvet och mjuka fåtöljer. Det här alternativet kommer också att se bra ut bakom skiljeväggar – utan innerväggar..

  Rymligt vardagsrum i chaletstil med trappa i duplexlägenhet

  Överflöd av sten och trä, medan träet är önskvärt att åldras

 6. Östra haremet på två nivåer är en originallösning för en stor familj med en man. Lite komiskt, men en sådan fantasifull inredning kommer att göra duplexet till en oändlig oas av textillyx i “stenjungeln”.

  Trätrappa med marockansk mosaik

  Det är vanligt att dekorera trappor i orientalisk stil med mosaik.

 7. Du kan klara dig utan figurativa stilistiska tillbehör om designen kombinerar färg eller textur. Allt är mantlat med trä – tvåvånings stadsbostäder kommer att likna ett skogstorn i en “taiga återvändsgränd”. Det vita golvet på nedre våningen liknar något av ett moln på vilket en trappa går ner från andra våningen..

Videorecension av en lägenhet med entresolvåning

fotogalleri

I vårt galleri kan du hitta fler intressanta fotoexempel..

Arrangemang av ett vardagsrum i hallen på första våningen i en stadslägenhet Mörkbrunt golv i ett vardagsrum i jugendstil Dekorera trappans väggar med målningar Ljus inredning i en industriell inredning Soffgrupp på andra våningen i en duplexlägenhet Vacker trappa med glassteg Sträcktakets blanka yta Rundformad vardagsrumsinredning Sovrum på mezzaninen i en stadslägenhet Snickeribänk istället för ett matbord Gula accenter i en vit inredning Svarta garderober i en loftstil lägenhet Grått överkast på träräcke Hörnsoffa med vita kuddar Interiör i ett barnrum med mezzanine Vindslägenhet design Svart ljuskrona på vitt tak Oval matbord Design av första våningen i en duplexlägenhet interiör i en tvåvåningslägenhet i ett modernt hus Svarta möbler i köket-vardagsrummet Glas- och metallstege Design av en matplats i ett vardagsrum med en trappa Gipslist på taket i köket-vardagsrummet Glasräcken för flygtrappan Brunt överkast på dubbelsäng Minimalistisk matplats Grå soffa i ett ljust vardagsrum brokig matta på trägolvet Dekormålningar av väggen ovanför soffan Glansigt golv Betongpelare i vardagsrummets inre Vardagsrumsdesign med dekorativ öppen spis Vardagsrumsinredning i svart och vitt Modernt vardagsrum i art nouveau -stil Vardagsrumsdesign med hörnsoffa Vardagsrum med trappa i skandinavisk stil Spiraltrappa med originalräcken Design av en modern lägenhet med entresol Sovrum i mezzaninen ovanför matplatsen Trätrappa i det inre av köket-vardagsrummet Röd fåtölj mot en vit vägg Svart dörr i en snövit vägg Öppna hyllor för förvaring av böcker Tegel och trä i lägenhetens inredning Inredning i loftstil Stort matbord med träskiva Vardagsrumsdesign med betongtrappor Spiraltrappa på vinden Turkos soffa i ett vitt rum

Previous Post
Tapeter i korridoren under mörka dörrar: grundläggande regler för att välja och kombinera
Next Post
كيفية إنشاء تصميم غرفة نوم مريحة بمساحة 10 أمتار مربعة. م.