15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Etnisk stil i det inre av en modern lägenhet

Bland invånarna i moderna megalopoler finns många älskare av exotisk kultur. Någon är förtjust i orientaliska danser, andra är entusiastiska över att läsa japansk poesi eller förbereda mexikansk mat. Det är inte nödvändigt att bo i ett avlägset land för att bosätta sig enligt kanonerna i lokal kultur. Det är lätt att omvandla din lägenhet med etnisk stil i interiören, även utan dyra översyner. Bara några karaktäristiska element, möbler, lampor och textilier med folkmönster – och huset förvandlas till en unik bostad. Formgivarna föreslår att man använder samma tekniker för att betona sin etnicitet eller berätta om rötterna till avlägsna förfäder..

ljus inredning av korridoren i etnisk stil

Rumsdesign i etnostil

ljus vardagsrumsstil i etnisk stil

Mörkt rum i etno -stil

Hur man förklarar etnos växande popularitet inom inredning?

Exotiska länders livsstil är en slags romantik som distraherar från vardagen. Passionen för kulturen på andra kontinenter går ofta bortom alla gränser och blir ett nytt sätt att leva. Någon byter religion till islam, lär sig indiska danser eller leder en asketisk livsstil, som den japanska samurajen. Men även utan sådana ytterligheter verkar andra människors liv mer attraktivt än deras nationella miljö. Och etnisk design blir ofta ett sätt att slippa tråkig verklighet. Folk tenderar att tro att någonstans “där” är bättre än “här”.

Ibland blir resor till ett avlägset land en besatthet, och för varje återkomst till hemmet fylls det med souvenirer som är karakteristiska för en viss kultur. Reliker eller souvenirer som samlats på den svarta kontinenten från avlägsna Sydostasien kan kompetent “fästas” på huset genom att välja en etnostil i inredning.

vacker lägenhetsdesign i etnisk stil

Ljus rumsdesign i etno -stil

ljus sovrum interiör i etnisk stil

Ovanlig design av ett rum i etno -stil

Det är inte nödvändigt att dra idéer för arrangemang i kulturerna i avlägsna regioner. Europa har också en multinationell smak. Engelsk konservatism är inte som den franska Provence -stilen eller den schweiziska stugan i Alperna. Till och med stilen på den ryska hyddan från Sibirien skiljer sig markant från den ukrainska stäppstugan och det vitryska skogshuset..

Kanske är etnicitet den mest varierade inredningsstilen, tack vare de olika kulturer som kan läggas till grund. Feng Shui -anhängare utrustar ofta hus i kinesisk stil, med karakteristiska röda drakar och öppna fläktar, som på bilden.

vacker köksinredning i etnisk stil

Ljust rum i etno -stil

ljus design av korridoren i etnisk stil

Etnostil i interiören

vacker inredning av korridoren i etnisk stil

Vardagsrumsdesign i etnostil

Varje kultur med karakteristiska hushållsartiklar kan inspirera inte bara designers, utan också vanliga medborgare att välja etnisk stil i det inre av ett litet rum eller ett stort hus. Karakteristiska etniska drag används också ofta i andra stilar:

 • kolonial;
 • eklekticism;
 • Art déco;
 • årgång;
 • Land;
 • ekostil.

Användningen av naturmaterial, naturliga färgämnen och levande textilier typiska för etno lockar designers och deras kräsna klientel. Naturligt trä och sten, bambu och kork kom till utsmyckningen av stadslägenheter just från den naturliga livsmiljön för gamla människor som bevarade sitt sätt att leva. Idag är de karakteristiska dragen hos etno i inredningen på en ny våg av popularitet.

ljus lägenhet i etnisk stil

Köksdesign i etnostil

vacker korridorinredning i etnisk stil

Vackert sovrum i etno -stil

Kännetecknande för etnisk stil

Etno i interiören är ett blandat koncept som innehåller olika stilar som har kommit från människor som har behållit sin identitet. Varje stil är igenkännlig, och även för en oinvigd person är det tydligt var är typisk japansk eller skandinavisk minimalism, var är fransk Provence eller afrikansk stil. Men det finns gemensamma drag i utformningen av etnointeriörer:

 • traditionella möbler, fat och textilier;
 • naturmaterial;
 • imitation av typisering av bostaden;
 • erkänd arkaisk nationalitet och unik smak;
 • spegling av etnos mentalitet, dess religion och kultur;
 • typiska färger och inredning;
 • användning av mönster och prydnader som är karakteristiska för en viss region.

Moderna variationer av traditionella stilar återspeglas i miljonärernas hem, längtar efter deras lyckliga barndomstider och i lägenheterna hos intelligenta stadsbor. Stilistiken anses vara ganska demokratisk, eftersom den kopierar den arkaiska livsstilen för hela folk som har funnits i tusentals år på gränsen till överlevnad..

ljus kökinredning i etnisk stil

Vardagsrumsdesign i etno -stil

vacker sovrumstil i etnisk stil

Vardagsrumsdesign i etno -stil

ljus lägenhet i etnisk stil

Etnostil i det inre av rummet

Denna design kan göras på en liten budget eller bygga en lyxig bungalow på din egen tropiska ö. Allt beror på i vilken skala den etniska stilen kommer att skapas i inredningen. För en budgetomvandling av ett vardagsrum eller sovrum är det tillräckligt att måla väggarna i en karakteristisk färg och fylla rummet med typisk inredning. Ibland börjar allt med en vattenpipa, din favoritfilm och hobby för orientaliska danser, men gradvis blir huset till ett slags sultans harem med alla omgivningar.

Oftast väljs etniken av:

 • kreativa personligheter och “bohemer”;
 • representanter för en viss kultur som inte vill assimilera sig i stadsmiljön;
 • långväga reseälskare;
 • personer vars yrke är förknippat med frekventa affärsresor till avlägsna regioner;
 • etnografer (forskare i antika kulturer);
 • individer som drar mot det exotiska;
 • älskare av värme, komfort och okränkbarhet i familjetraditioner.

Etnisk stil är tillbaka på modet, och det används ofta inte bara för sina hem. Det finns många härliga exempel på utformningen av restauranger och kaféer, nattklubbar och butiker, skönhetssalonger och vattenpipalounge..

ljus vardagsrumsdesign i etnisk stil

Lyxigt sovrum i etno-stil

ljus stil sovrum i etnisk stil

Etnostil i interiören

Grundläggande designlösningar

Autentisk etnicitet

Exakt imitation av kulturen hos ett visst folk, så långt det är tillgängligt med moderna medel. Tematisk design har länge använts utomlands för “ryska” restauranger och arabiska dansstudior. Anhängare av etnicitet rekommenderas inte att ta sig friheter, utan att följa folkliga traditioner i sitt hem. Det är värt att först studera vad som ska vara:

 • dekoration av väggar, golv och tak;
 • typ av härd och lampor;
 • färg på textilier och mattor;
 • karakteristiska köksredskap och fat.

ljus vardagsrumsdesign i etnisk stil

Rumsdesign i etnostil

vacker interiör i korridoren i etnisk stil

Ljust rum i etno -stil

Etno-mix

Ett slags eklekticism, där dekorativa föremål från olika kulturer eller utan uttalad tillhörighet används. Folkmotiv som broderi eller handmålad keramik användes av olika folk. Blandningen av olika kulturer har använts i stor utsträckning i hippiekulturen och bohemiska boudoiren i den kreativa bohemiska shabby chic -stilen. Kitsch och eklekticism använder idag också sådana tekniker, och tidigare europeiska kolonister utformade sin hacienda på detta sätt..

Etnisk inredning i inredningen

Betoning på folkliga motiv. Det är mycket lättare att använda enskilda element, delvis möbler och textilier än att helt efterlikna det gamla arrangemanget av bostäder enligt alla kanoner för ett visst folk. Med en sådan design är friheter tillåtna, och endast vissa objekt kommer att betona attraktionen till etnicitet. Detta är ett budgetalternativ, där till exempel ett lågt bord, gardiner med ett mönster av bambu och tecken på väggarna – valet till förmån för den japanska stilen.

ljus lägenhetinredning i etnisk stil

Vacker design av ett rum i etno -stil

ljus etnisk stil korridor stil

Etnostil i interiören

Typiska sorter av etnisk stil i inredningen

Den afrikanska stilen är den mest exotiska när det gäller inredning, men den mest naturliga när det gäller färger. Dessa är svartvitt, terrakotta och grönska, ökensandens färg och tropiska blommor. För dekoration använder de imitation av zebrahud, målad batik, afrikanska masker, fyllda krokodiler, stora kannor som golvvaser under en påfågelfjäder.

Japansk minimalism är en blandning av modern urbanism och asiatisk etnicitet. Dessa människor odlar återhållsamhet i utformningen av sina hem, för det kan när som helst tvättas bort av en tsunami. Låga möbler och brist på sängar är typiska, istället för att du kan bygga ett podium med belysning och en stor modern madrass. Geisha i bilder och paneler, ett bord för en teceremoni, bonsai, sakura på fasaden av en garderob, ikebana, tatami, hieroglyfer, bambu tapeter – typisk japansk design.

ljus sovrumsdesign i etnisk stil

Ovanlig design av ett rum i etno -stil

vacker vardagsrumsinredning i etnisk stil

Ljust rum i etno -stil

Kinesisk kultur är mest känd för oss för reglerna för feng shui, fläktar, drakar, utsökt porslin, skakande statyetter av vismän, papperslyktor och ljusa kinesiska siden. Alla dessa attribut för antik kultur är lämpliga i etnisk design..

Arabisk eller orientalisk etnostil – lyx och briljans, främst uppnått genom textilier, en mängd satinkuddar på en låg soffa, en vattenpipa och glasmålningar med ett karakteristiskt mönster. Nära släkt med honom är den marockanska stilen, som har absorberat morernas och nomadstammarnas kultur. Persiska mattor, tygtak, silverfat och kannor med graciösa handtag på dyra brickor är lämpliga.

Indisk stil – samma ljusa färger, dyra textilier, många ljusa färger i vaser. Imitation av denna kultur – figurer av elefanter och mångbeväpnade gudar, påfågelfjädrar och tigerskinn, porträtt av indiska filmstjärnor, en samling teburkar. Allt som liknar ett unikt land kan användas i inredning.

vacker lägenhetinredning i etnisk stil

Rumsdesign i etnostil

ljus köksdesign i etnisk stil

Etnostil i interiören

Engelsk konservatism är en typisk europeisk stil som aldrig kommer att gå ur mode. En etablerad klassiker med sina Chesterfield -lädersoffor och skåp i naturligt trä, gardiner och stickade servetter, känsliga ljusstakar och inramade familjeporträtt.

Bland europeiska stilar är de mest populära franska Provence, schweiziska stugor och tyska Biedermeier – etniska landssorter. Grova handgjorda möbler, enkla textilier med små blommor, massor av vildblommor och bilder typiska för landsbygden. Skandinavisk minimalism är en återhållsam förkroppsligning av den norra mentaliteten som ärvdes från varangianernas kultur, där allt är enkelt, lätt och bekvämt.

ljus hall i etnisk stil

Vackert ljust rum i etno -stil

vacker inredning i etnisk stil

Etnostil i det inre av rummet

ljus interiör i korridoren i etnisk stil

Vacker design av ett rum i etno -stil

Från den amerikanska etnon vände vi oss vid det vilda västrets lantliga stil med dess attribut för cowboyrancher, samt teckningar från wigwams från mexikaner och indianer.

Modern New York -stil har absorberat god gammal etnicitet, ny urbanism och loft, vilket ger upphov till eklektisk fusion och samtida. För ännu mer intressanta idéer för den ursprungliga inredningen i din lägenhet, se vårt fotogalleri.

Video: Ethno -stil i interiören

50 foton av idéer i lägenheter i etnostil:

ljus kök i foto i etnisk stil vacker design av korridoren i etnisk stilbild ljus inredning av korridoren i etnisk stilbild ljus sovrum interiör i etnisk stil foto vacker stil lägenhet i etnisk stil foto ljus vardagsrumsdesign i etnisk stilbild ljus inredning av korridoren i etnisk stil foto ljus inredning vardagsrum i etnisk stil bild vacker köksinredning i etnisk stil foto vackert interiör sovrum i etnisk stil bild ljus stil korridor i etnisk stil foto ljus lägenhet design i etnisk stil bild ljus stil kök etnisk stil bild vacker lägenhet inredning i etnisk stil foto ljus design av korridoren i etnisk stilbild ljus vardagsrumsinredning i foto i etnisk stil vacker stilkorridor i foto i etnisk stil ljus sovrum design i etnisk stil bild vacker vardagsrumsinredning i etnisk stilbild ljus lägenhet inredning i etnisk stil foto ljus inredning av korridoren i etnisk stilbild vacker korridordesign i foto i etnisk stil ljus inredning i en lägenhet i etnisk stil foto vacker stil korridor etnisk stil bild ljus köksdesign i foto i etnisk stil vacker korridorinredning i etnisk stilbild ljus inredning sovrum i etnisk stil foto ljus vardagsrumsinredning i etnisk stilbild ljus stil lägenhet i etnisk stil foto vacker interiör i korridoren i etnisk stil foto ljus korridor design i etnisk stil bild vacker etnisk stil sovrum inredning bild ljus sovrum design i etnisk stil foto ljusa interiör vardagsrum i etnisk stil bild vacker stil hall i etnisk stil bild ljus inredning av korridoren i etnisk stil foto ljus kökinredning i etnisk stilbild vacker etnisk stil vardagsrum design bild ljus kök i etnisk stil foto ljus design av korridoren i foto i etnisk stil vacker etnisk stil lägenhet inredning bild ljusa sovrum i etnisk stil foto ljus inre korridor i etnisk stil bild vacker köksinredning i foto i etnisk stil ljus stil sovrum etnisk stil bild ljus inredning av korridoren i etnisk stil foto vacker vardagsrumsdesign i foto i etnisk stil ljus sovrum interiör i etnisk stil bild vackert vardagsrum interiör i etnisk stil foto ljus stil kök etnisk stil bild

Previous Post
Vilka regler gäller för utformningen av en liten balkong
Next Post
اللوح الأبيض في الداخل: الصور والنصائح