15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad du behöver veta om balkongdesign?

Nästan alla moderna lägenheter är utrustade med balkong och loggia. Flera kvadratmeter kompletterar det perfekt. De används inte för att leva, men om du slutför dekorationen och kommer med en originaldesign kan den förvandlas till en mysig och funktionell plats. Det är trevligt att tillbringa kvällarna här med en kopp te, läsa böcker, njuta av solens strålar på vintern och frisk svalka på sommaren..

Balkongområdet är litet och formen är icke-standard. Detta komplicerar processen med att inreda och dekorera interiören. Några viktiga punkter hjälper till att lösa detta problem. De kommer att tillåta rationell användning av utrymme och göra designen på balkongen modern och original.

version av den ursprungliga stilen på en liten balkong

Om balkongfönstren har utsikt över staden skulle den rätta lösningen vara att sätta stora fönster.

idé om ovanlig inredning för en liten balkong

Du kan hänga en bild på balkongen, det kommer att komplettera interiören perfekt

tanken på en modern inredning på en liten balkong

Extra ljus kommer att få rummet att se vackrare ut

Storleken på balkongen spelar roll när det gäller design

De flesta balkonger och loggior presenteras i form av ett ganska litet område. Detta ögonblick spelar en viktig roll när du väljer en design. Ska se harmoniskt ut i ett litet utrymme. Beroende på ägarnas önskemål, visuellt expandera eller tvärtom minska. För det första alternativet är ljusa nyanser i inredningen perfekt. Det handlar om färgen på väggar, tak och golv..

När du väljer designen på balkongen och inredningen i loggian är det nödvändigt att ta hänsyn till syftet och orienteringen till rummets kardinalpunkter. Detta gör att du kan välja rätt koncept för arrangemanget, som kan utföras ute och inne. Rummet kommer att vara vackert, mysigt och bekvämt.

alternativ för en vacker design av en liten balkong

Du kan sätta en dator på balkongen och göra en arbetsplats av den

version av den moderna stilen på en liten balkong

Balkongväggar kan vara av trä, så du håller värmen

Loggia Interior Design Basics

När du överväger det inre av loggian måste du vägledas av följande regler.

  • För att ordna golven är det nödvändigt att använda praktiskt och högkvalitativt material. Det ska se harmoniskt och passande ut.
  • Stör inte i rummet med olika föremål..
  • I små rum ser ett enkelt interiör alternativ bra ut..
  • När du väljer möbler är det bättre att föredra kompakta, lätta och bekväma, både vid användning och underhåll..
  • Det inre av loggian måste leva. För detta ändamål måste växter placeras i rummet. Om du inte planerar att ordna en vinterträdgård kommer några blommor att ge designen friskhet och lätthet..
  • Inredningselement väljs enligt rummets stil. Vi pratar om lampor, textilier, målningar och mer.

tanken på en vacker design av en liten balkong

På balkongen kan du göra en liten sittgrupp

idé om den ursprungliga inredningen på en liten balkong

Öppen spis och stora fönster med utsikt över naturen skapar en trevlig atmosfär

alternativ för en ovanlig inredning av en liten balkong

Du kan sätta en liten soffa på balkongen och göra det till en plats att koppla av

Loggia dekoration: vilket material att välja för väggarna?

Det första att börja med är att reparera lokalerna. För detta utförs inglasning och efterbehandling av balkongen. Låt oss titta närmare på materialvalet för att arbeta med väggar. Inte bara typen av lokaler beror på detta, utan också livslängden..

Bra passform:

  • gipsvägg;

  • MDF- och plastpaneler;

  • foder;

  • dekorativ sten och så vidare.

version av den moderna designen av en liten balkong

Blommor kommer vackert att dekorera balkongens inredning

tanken på en vacker inredning för en liten balkong

Blommor kommer harmoniskt att komplettera balkongens design

Dessa material har sina egna fördelar och nackdelar. De skiljer sig åt i sättet att installera, kvalitet, kostnad och andra egenskaper. När du väljer är det särskilt viktigt att ta hänsyn till denna information. Detta kommer att undvika många problem under driften av materialet. Glöm inte ägarnas preferenser och ekonomiska kapacitet..

Huvudkravet för materialet är god kvalitet och användbarhet. Dessa indikatorer är ansvariga för dess pålitliga och långsiktiga service. Interiören i loggian kommer att glädja ägarna i många år med sin vackra utsikt. Experter rekommenderar inte att du använder ljusa färger för dekoration om balkongen ligger på sidan där solen ständigt och aktivt lyser. Material förlorar snabbt sitt utseende, blir bleka och oattraktiva.

idé om ovanlig inredning för en liten balkong

Du kan göra en arbetsplats på balkongen

variant av den ursprungliga stilen på en liten balkong

Det skulle vara en bra idé att skapa en arbetsplats på balkongen.

idé om modern inredning för en liten balkong

Balkongdesign i Provence -stil ser väldigt vacker ut

Vilken stil att välja?

Vilken stil ska du använda för att dekorera loggia och balkong? Denna fråga är en av de viktigaste som ställs inför när man ordnar ett rum. Det ska inte bara vara vackert, utan också till ägarnas tycke. Den andra punkten är den viktigaste när du väljer den. Du kan visa en fantasi och förverkliga de mest intressanta idéerna. Du får ett mysigt, bekvämt och funktionellt rum.

alternativ för en vacker design av en liten balkong

Balkongdesign kan göras i modern stil

alternativ för en ovanlig inredning av en liten balkong

På balkongen kan du lägga en bokhylla och göra ett grönt hörn där

I grunden används för dekoration av balkongen och loggia följande stilriktningar.

• Land.

Huvuddragen i riktningen är användningen av natursten, kombinerat med trä och färska blommor. För att lägga till originalitet kan du använda golv i ljusa färger. Möbler ska vara så enkla som möjligt: ​​bänkar, vanliga bord.

• Loft.

Väl lämpad för balkongdesign 8 kvm. m. Du kan skapa två zoner, som är åtskilda av skärmar eller partitioner. Denna stil kräver maximal belysning. Det finns ofta i panoramaglasade balkonger, som visas på bilden nedan. Möbler och inredningselement utan överdrift. De är enkla och har samma färg. Till exempel grå eller blå.

• Högteknologisk.

Detta är en djärv lösning, som domineras av gråtoner. Minsta mängd inredning och möbler betonar dess sofistikering och originalitet. Rummet måste fyllas med ljus. Lampor installerade i taket hjälper.

• Medelhavs.

Denna interiör innebär användning av turkos, mynta och oliv nyanser. Rottingmöbler, en hängmatta eller en schäslong fungerar bra. När det gäller växter kan du lägga en liten palm eller annan exotisk blomma som lever i varma områden. Att bo i ett sådant rum är förknippat med havet och havet..

• Japanska.

Östra exotiska hittar alltid sina fans. Det låter dig förvandla ett rum till ett land med stigande sol med en speciell atmosfär. För detta är väggpaneler perfekta, som visar hieroglyfer, rödsvarta möbler, bambu dekorelement, skärmar etc. Dessutom är det bra att använda en panel som visar en japansk kvinna, en fläkt och en blommande sakura.

• Modernt.

Denna inredningsstil i en 6-meters loggia har ett attraktivt och originellt utseende. Baserat på användning av möbler som inte har ram, korgstolar, väggpaneler. Den senare kan ha en originalritning. Persienner, lampor och målningar av samtida konstnärer är perfekta. Färgschemat är varierat: brunt, svart och vitt, blått. Interiören i balkongfotogalleriet är en modern design som också är mycket populär.

• Provence.

Denna stil kännetecknas av sin naturlighet. Förutsätter att endast använda naturmaterial. Till exempel trä, sten, etc. Färgschemat för designen ska vara ljus. Rosa, beige och blå nyanser är perfekta för att dekorera väggar och tak. Om du kombinerar dem kan du få en original smak med toner av franska Provence..

idé om den ursprungliga stilen på en liten balkong

Genom att placera en kantsten på balkongen sparar du mycket utrymme

version av den ursprungliga inredningen på en liten balkong

Om balkongen är stor kan du organisera en arbetsplats på den.

tanken på en ovanlig design av en liten balkong

Du kan dekorera balkongen med blommor i krukor

Hur man utrustar en balkong?

För ägare av små bostäder är det viktigt att använda alla kvadratmeter rationellt. Balkongen och loggian var inget undantag. Ett kompetent tillvägagångssätt kommer att göra dem till ett bekvämt och användbart område. Det kommer inte bara att användas för rekreation, utan också för andra ändamål. Till exempel matlagning, affärer, sport, odling av växter.

Idag tränar de alltmer på att koppla en balkong till ett kök eller ett annat rum. Speciellt när den är glasad och klar. Detta gör att du kan utöka boytan avsevärt. Loggian på 3 meter är utformad enligt den som väljs för det kombinerade rummet.

Dessutom kan loggian ordnas i form av ett arbetsrum, ett barnrum, en verkstad, ett växthus eller en vinterträdgård. Detta är ett bra ställe att genomföra alla idéer. Det är lätt att göra det till ett vackert och mysigt rum, som inte kommer att vara som andra, kommer att bli den största fördelen i huset. Den ursprungliga designen kommer att betona ägarens känsliga smak.

version av den moderna stilen på en liten balkong

Du kan sätta stolar på balkongen och njuta av en vacker utsikt över staden

tanken på en vacker inredning för en liten balkong

Om det finns mycket plats på balkongen kan du sätta ett bord

En liten och mysig balkong blir lätt ett kontor där du kan hantera dokument och andra frågor. För att göra detta är det tillräckligt att välja ett arbetsområde och installera ett bord, stol, dator i det, som visas på bilden nedan. Eftersom väggarna är tomma fästs hyllor, målningar och så vidare på dem. För att göra kontoret mer bekvämt är en soffa lämplig. Du kan göra omvandlingen själv. Designen kommer att kosta billigt, men det kommer att se vackert och originellt ut.

Som regel är det svårt att hitta en plats för en verkstad i en lägenhet. Speciellt om området är litet. Varför inte använda balkongen som verkstad? Det räcker att placera ett bord och ett skåp på det för att lagra kreativa tillbehör, som visas på bilden nedan. Här kan du vara ensam med dig själv, göra det du älskar, fantisera och tänka.

tanken på den ursprungliga inredningen på en liten balkong

Balkongen i Provence -stil ser väldigt vacker ut

version av den moderna inredningen på en liten balkong

Trädet inuti balkongen kommer att komplettera designen perfekt

alternativ för en vacker stil på en liten balkong

Det skulle vara en bra idé att skapa en arbetsplats på balkongen.

Balkongen och loggian är ofta utrustade med ett barnrum, som visas på bilden nedan. I ett sådant rum visar det sig vara särskilt mysigt och bekvämt. Detta förklaras av det lilla området och rummets intressanta form. När du arrangerar det är det bättre att använda ljusa nyanser och möbler, som har egenskapen att transformera. Således kommer det att finnas ledigt utrymme för spel och andra saker som är så nödvändiga för barn..

idé om en vacker stil på en liten balkong

Lyktan på väggen kompletterar perfekt interiören på balkongen

alternativ för en ovanlig inredning av en liten balkong

Ytterligare belysning på balkongen kommer att se väldigt vacker ut

Vinterträdgården är drömmen för många lägenhetsboende. Det är ganska svårt att utrusta det. Eftersom närvaron av direktstrålar är nödvändig. Ett vanligt rum är knappast lämpligt för detta, men balkongen är utmärkt. Speciellt om den har panoramaglas. Det räcker med att isolera lokalerna och det kommer att bli en utmärkt plats för odling av växter. Till exempel lök, persilja, gurkor, paprika, etc. Ett så litet växthus kommer att glädja sina ägare med hälsosamma grönsaker året runt..

För en balkong 2 kvm. m design är lite svårare att välja, men allt är verkligt. Rätt tillvägagångssätt kommer att göra alla rum vackra och mysiga. Den är perfekt för både rekreation och andra ändamål..

Video: Balkongreparation

50 foton av balkongdesignidéer:

idé om en modern inredning av ett litet balkongfoto alternativ för en vacker design av en liten balkongbild idé om den ursprungliga stilen på ett litet balkongfoto alternativ för en ovanlig inredning av en liten balkongbild tanken på den ovanliga interiören i en liten balkongbild alternativ för en vacker design av ett litet balkongfoto version av den moderna inredningen av en liten balkongbild version av den ursprungliga inredningen av ett litet balkongfoto tanken på en vacker inredning av en liten balkongbild liten balkong modern design idé bild variant av den ovanliga stilen på ett litet balkongfoto tanken på en vacker design av ett litet balkongfoto version av den ursprungliga stilen på ett litet balkongfoto tanken på den ovanliga interiören i en liten balkongbild version av den moderna designen av en liten balkongbild idé om en vacker inredning av ett litet balkongfoto tanken på den ovanliga stilen på en liten balkongbild version av den ursprungliga inredningen av ett litet balkongfoto alternativ för en ovanlig design av ett litet balkongfoto tanken på den ursprungliga inredningen av en liten balkongbild tanken på en vacker inredning för en liten balkongbild version av den moderna stilen på ett litet balkongfoto idé om ovanlig design av en liten balkongbild alternativ för en vacker stil på ett litet balkongfoto tanken på den ursprungliga inredningen av ett litet balkongfoto version av den moderna inredningen av en liten balkongbild idé om den ursprungliga inredningen i en liten balkongbild alternativ för en ovanlig design av ett litet balkongfoto version av den moderna stilen på en liten balkongbild tanken på en vacker inredning av ett litet balkongfoto tanken på den vackra inredningen i en liten balkongbild idé om en ovanlig design av ett litet balkongfoto version av den moderna stilen på en liten balkongbild idé om ovanlig design av en liten balkongbild alternativ för en vacker inredning av ett litet balkongfoto alternativ för en ovanlig inredning av en liten balkongbild idé om den ursprungliga designen av ett litet balkongfoto idé om en vacker stil på ett litet balkongfoto version av den moderna inredningen av en liten balkongbild tanken på en modern stil på en liten balkongbild version av den ursprungliga designen av ett litet balkongfoto alternativ för en ovanlig inredning av ett litet balkongfoto version av den vackra stilen på en liten balkongbild version av den moderna inredningen av ett litet balkongfoto tanken på en vacker stil på en liten balkongbild idé om ovanlig inredning av ett litet balkongfoto version av den ursprungliga designen av en liten balkongbild version av den moderna inredningen av ett litet balkongfoto tanken på den ursprungliga stilen på en liten balkongbild alternativ för en vacker inredning av ett litet balkongfoto

Previous Post
Bucătărie maro: decor interior în nuanțe de ciocolată
Next Post
تصميم القاعة في منزل خاص. الاهتمام بكل التفاصيل