15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man gör en trappa till en dekoration av ditt hem interiör

För att ansluta byggnadens nivåer används speciella strukturer. Trappan i inredningen är en riktig dekoration av huset. Det passar nästan vilken stillösning som helst. Trappan kan locka uppmärksamhet med ljusa detaljer, intressant geometri och en ovanlig kombination av texturer. Korrekt vald design och plats förändrar radikalt uppfattningen radikalt, gör det bekvämt och säkert att flytta till andra våningen i byggnaden.

Vacker trappa med matta och svarta räcken

Det är viktigt att avgöra om du vill göra trappan till inredningens huvudsakliga centrum eller om den helt enkelt regelbundet kommer att uppfylla sitt avsedda syfte.

Strukturen blir huvuddelen eller kommer att utföra sekundära uppgifter. Den främre trätrappan blir en nyckelfigur. Beroende på platsen är utrymmet uppdelat i funktionella zoner, möbler är ordnade. Trappan kompletteras med inredning, speciell belysning skapas. Det mindre föremålet spelar en mindre framträdande roll i inredningen. Det är vanligtvis tillverkat av billiga material, använder inte inredning och är fäst på väggen i korridoren eller korridoren..

Stegkonstruktion

Sådana produkter uppfyller sitt avsedda syfte, ger lust till designen av rummet. System av vilken form och storlek som helst beställs och väljer nödvändigt material. Det finns tre huvudkomponenter i moderna trappor i inredningen:

 • bärdel;
 • steg;
 • staket.

De är gjorda av trä, sten, glas, metall, betong. Hållbara modeller skapas för att ge entré till andra våningen.

Huvuddelarna av flygtrappan för ett privat hus

Enheten i en flygtrappa i trä

Bärande element Särdrag
Bågsträng Huvudkomponenten som stegen är kopplade till. Ändringar beställs utan ett sådant element.
Kosoura Dessa staplar är en typ av bowstring, har utskärningar ovanpå, steg sätts in i dem.
Boltsy De används som ett osynligt fästsystem. Stegen är bultade på väggen.
Vertikal stativ Den används för en spiraltrappa av metall, trä.

Spiraltrappa med originalsteg i det inre av vardagsrummet

Du måste bestämma om dina trappor ska ha raka, avrundade eller oregelbundet formade steg, vilket material räcket ska vara av och tänka på hur utrymmet under trappan är placerat

DIY lagringssystem under trappan

Bekväma lådor under trappan

Valet av en viss komponent beror på produkttypen. En viktig del av stegen är slitbanan, där personen sätter foten. Dess bredd är högst 30 cm. Stigaren fungerar som ett stöd och en anslutningsdel. Designens bekvämlighet beror på det. Stegen är raka, kilformade, avfasade. För tillverkning och installation av en stege är det nödvändigt att utföra lämpliga beräkningar.

Staket består av räcken, räcken, räcken, som är nödvändiga för att säkerställa en persons säkerhet under rörelse. De har en dekorativ funktion. Räcken är pricken över i: et.

Material för att göra trappor

För en förortsbyggnad väljs en hållbar och pålitlig produkt som tål stigningen av tunga möbler till andra våningen. Trappor i en träinredning ser imponerande ut. Miljövänligt material ger ditt hem komfort. Steg och räcken är placerade i olika former. Moderna modifieringar har ofta inte staket. Säkerhetsgraden för den valda modellen beror på om barn eller äldre bor i huset..

Talltrappa i det inre av vardagsrummet i ett privat hus

Den naturliga nyansen av naturligt trä ger den omgivande inredningen en naturlig värme

Trätrappa till andra våningen i ett privat hus

Spektakulär trätrappa med en smidig sväng

Glaslösningar ser sköra och viktlösa ut. De har individuella egenskaper. Lätta accenter hjälper till att omvandla en enkel modell. Glaskomponenter och andra dekorativa material används för tillverkning..

Glastrappa i det inre av ett privat hus

Trappor med glasräcken ser ljusare och luftigare ut

Betongtrappa i det inre av ett hus i industriell stil

Pålitlig och hållbar trappa av monolitisk betong

Elitmarmor ersätts med konststen, naturmaterial börjar slits ut efter några år. Stegar är gjorda av järn, aluminium, brons, etc. Hållbara metallprodukter är enkla att installera, de kräver inga stora reparationskostnader. De är gjorda av rostfritt stål med träbeklädnad längs ramen. Med hjälp av detta material är det lätt att omsätta alla designerns idéer i verkligheten..

Foto av en trappa på en stålram med steg från brädor

Lyxig trappa på en metallram med trästeg

Spiraltrappa av metall till andra våningen i ett lanthus

Smidd trappa med originaldesign

Trappstilar

Du måste välja rätt färgschema, ta hänsyn till alla detaljer i projektet. Det är inte svårt att installera någon trappa i ett privat hem, men det måste motsvara den allmänna riktningen.

Uttrycksfulla modifieringar används för jugendstilen. Transparenta produkter utförs i följande riktningar: techno, hi-tech, minimalism. Kompositionerna kompletteras med metallräcken och stenelement. Trappor i skandinavisk stil är skrymmande, enkla i design, raka och tydliga linjer. De påverkar den visuella uppfattningen av rymden..

Inre trappa till ett privat hus i jugendstil

Modern trappa i art nouveau -stil

En dekorativ trappa i det inre av huset kommer att vara en utmärkt lösning för ett rum inrett i lantlig stil. Dessa funktionella modeller av trä gör att du kan placera en garderob eller praktiska nischer under dem, de lagrar olika saker i dem. Denna riktning ger ett stort antal textilier..

Trappa till andra våningen i det inre av ett trähus

Praktisk hörntrappa som passar perfekt in i ett trähus

Den klassiska versionen ger rummet mer soliditet. Den är gjord av sten, olika trädslag. Rik dekor används som dekoration. Huvudfördelen med byggnaden är dess bekväma drift och imponerande utseende. Det bör kombineras med möbler och tillbehör..

Interiör i en hall i ett lanthus med en trappa i klassisk stil

I en klassisk inredning fungerar trappan för respektabilitet – strikta räcken, massiva steg, massivt trä

Den solida konstruktionen i engelsk stil kommer harmoniskt att passa in i interiören. Hon kommer att skapa en atmosfär av lyx och komfort. Dyrt trä, snidade balustrar och eleganta finish är valda för henne. Det finns andra intressanta områden: industri, loft, chalet, provence. För att utveckla ett projekt är det bättre att kontakta specialister.

Typer av trappor

Med hjälp av intressanta lösningar är det möjligt att optimera det lediga utrymmet för att säkerställa bekvämligheten med att flytta längs stegen. Den marscherande typen kommer att pryda de rymliga hallarna. Designen ser högtidlig och lätt att använda.

Direktflygning av trappan i det inre av vardagsrummet i ett privat hus

En enkel trappa är en kontinuerlig rad med steg från den övre landningen till golvet på den nedre våningen

Trappa på stringer med metallräcken

Det speciella med denna trappa är närvaron av endast en stödbalk, som ligger i mitten av strukturen och kallas en kosour

Det finns raka, svängbara och plattformsseparerade system. De klassificeras också enligt fästmetoden:

 • gångjärn;
 • på bågsträngar;
 • monolitisk;
 • kombinerad.

Marschelement monteras på en betongbas. Denna typ är den vanligaste ändringen. Frånvaron av prefabricerade element gör det monolitiska systemet motståndskraftigt mot skador. Installationen är inte svår, men ett visst område krävs. Detta är inte det bästa valet för blygsamma lägenheter, men du kan överväga de kompakta svängbara sorterna..

Designtrappa till andra våningen i ett privat hus

Marschande trappor tar mycket plats och är därför kanske inte lämpliga för alla hem

Spiraltrappan är mindre funktionell, men den tar upp ett litet område. Ett rum med sådana lyftbälten får ett speciellt utseende. En öppen kopia är lämplig för ett lanthus. Det finns inga stigerör i dess design, så det verkar sväva i luften.

Hall i ett privat hus med en spiraltrappa av lätt konstruktion

Spiraltrappa – en kompakt lösning för en modern inredning

I axelriktningen särskiljer man direkt-, sväng- och svängningstyper. Beroende på typ av lagerkomponenter skiljer sig strukturer ut på kosoura, bågsträngar, bultar. Oavsett design kan stigeröret vara närvarande eller inte. Trätrappor på bultarna blir mer och mer populära. Originallösningar är lämpliga för moderna, högteknologiska bostäder. De monteras med bultar. Trots den uppenbara lättheten klarar sådana modeller avsevärda belastningar. Installera system på stålstöd.

Trappstegen på rullarna närbild

Stegen på bultarna kan vara av marsch, spiral eller modulär design

Trappa i hallen

I förortsanläggningar finns ett särskilt rum för väntande och vilande gäster. Hallen är ett stort rum i anslutning till korridoren. Det är lätt att visuellt öka sin volym genom att installera en vit trappa i inredningen. En väl vald variant kommer att glädja gästerna på ett lanthus, glädja ägarna.

Trätrappa i lobbyn i ett privat hus

Själva trappan kan vara en dekoration av hallen.

Snygg trappa i korridoren i ett lanthus

Det första intrycket av husets ägare beror på utformningen av korridoren och i synnerhet trappan.

För rymliga lägenheter köps en massiv trappa, dekorerad med balustrader. Utformningen av hallen motsvarar den valda typen. Det är värt att ta hand om belysningen genom att köpa en central ljuskrona, installera ytterligare enheter vid ingången. Trappan blir en logisk fortsättning på hallens design. Dess geometri, färger kan spåras i designen.

Trappa i vardagsrummet

Ett sådant element kan ansluta möbler. Den placeras ofta i vardagsrummet, vilket omedelbart ändrar karaktär och syfte. En trätrappa blir en ljus accent om du ger den en intressant form. Det ligger i den centrala delen av rummet. Det hjälper dig att ansluta lägenheter med olika stilar. Trappan i vardagsrummet har följande fördelar:

 1. Sparar kvadratmeter, utrymmet under strukturen används för en mängd olika ändamål.
 2. Dekorativt element.
 3. Det är bekvämt att ta med skåp, soffor, apparater till andra våningen.
 4. Logisk förening av rymden.

studera under trappan i vardagsrummet i ett privat hus

Effektiv användning av utrymme under trappan

I vardagsrummet är det placerat i hörnet eller längs väggen. Trappan fungerar som en skiljevägg och delar rummet i sektioner. Utrustning, målningar placeras i utrymmet under det och rekreationsområden skapas. Köp en färdig version av trä eller gör en individuell beställning. Modifieringar med spegel- eller glasinsatser ser intressanta ut.

Alternativ för små rum

En spiraltrappa är lämplig för en liten hall. Varianter med glas- eller metallräcken är populära. Om du vill passa in den i hallen väljer du en marschvy. Ett förvaringssystem för kläder och skor är installerat under stegen..

Trappalternativ för ett litet vardagsrum i ett lanthus

Kompakt stege med enkel design

Foto av ett kompakt trappkonstruktion gåssteg

Trappan med ”gåssteg” -steg tar ännu mindre plats

Du kan köpa en trappa till det inre av ett lanthus av en skruvtyp utan stigerör. Den smidda metallmodellen ser lyxig ut inuti och tar liten plats. I små rum ska allt vara logiskt och funktionellt. För dekoration, diodbelysning av trappsteg används ovanliga räcken. Korridoren kompletteras med speglar och fotografier. Användning av material i ljusa färger kommer visuellt att göra lobbyn mer rymlig.

Att välja en trappa

Beroende på typ av hiss väljs produktens plats. Detta krävs i planeringsstadiet. Annars beställer de det alternativ de gillar, vilket motsvarar bostadens egenskaper. Trappan till andra våningen är monterad för att på ett ekonomiskt sätt använda det användbara området. De försöker hitta ett alternativ med dimensioner som motsvarar rummets storlek.

Trappinredning i korridoren i ett lanthus

Det är nödvändigt att planera i förväg inte bara trappans konstruktion utan också dess dekoration och dekoration av det omgivande rummet.

Trappa av den ursprungliga designen i ett modernt hus

Modern stil älskar experiment och de mest oväntade formerna av trappdesigner

En trätrappa sätter rytmen, väl valda färger gör att du kan skapa en original design. Starka material används för att säkerställa säkerheten. När du beställer en unik design av en modern trappa i huset, bör du inte glömma dess praktiska och säkerhet. De tar hänsyn till rummets strukturella och stilistiska särdrag. Typerna av golvkonstruktioner är olika, vilket gör att du kan skapa en originallösning i en rymlig hall och ett rum med en liten yta.

Foto av trappor för alla interiörer

Den ursprungliga designen av trappan i hallen i ett privat hus Trappdesign i Provence -stil Trappa på en metallram i det inre av ett modernt vardagsrum Flygel i lobbyn i ett privat hus Glasräcken trappa till andra våningen Glastrappa på träställ Litet bord under trappan i ett privat hus Trätrappa med mellanliggande plattform Antik trätrappa Glasräcke för en intern trappa Relaxhörna med bekväma fåtöljer Vit trappa med bruna steg Lätt spiraltrappa på stålram Winder stiger på en trappa med en sväng Svart spiraltrappa av metall Strängar i räcket i trappan till andra våningen Spiraltrappa av metall utan målning Dekorativa tallrikar i utformningen av trappan Bibliotek under trappan i ett privat hus Hållbart glasräcke för trappor Betongtrappa med metallräcken Interiören i hallen i ett lanthus Foto ovanifrån av en cirkeltrappa Vintage trappa i lobbyn i ett privat hus Trätrappa för ett hus på landet Dekorera utrymmet under trappan med dina egna händer Trendig kosourtrappa med luftsteg Alternativ för att avsluta trappstegen i ett privat hus Breda trappsteg i massivt trä Massiv trätrappa i klassisk design Vit trappa i korridoren i ett bostadshus Trappa i vardagsrummet med högt i tak Trätrappa med en smidig sväng Färska blommor för att dekorera en trappa Cykla under den gula trappan Glasböjningar på trappräcket Glassteg på trappan Massiv trätrappa till andra våningen i ett privat hus Arrangemang av biblioteket i trapphuset Trappa i det inre av ett modernt hus på landet Hall i ett lanthus i loftstil Trappa i pastellfärger i ett bostadshus Vit hall med flygel i ett lanthus Metalltrappa i utformningen av ett privat hus Sten i utformningen av en trappa Laminat i efterbehandling av trappsteg Privat hus hall interiör med trappa Hall i ett privat hus i klassisk stil Snygg trappa i entrén till ett lanthus Marmorsteg och räcken i rostfritt stål

Previous Post
Kök-vardagsrum 18 rutor. Designtips
Next Post
لون الأبواب في الداخل: لتتناسب مع الأرضية أم الجدران؟