15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Trappdesign i huset: vad kan det vara?

Förekomsten av flera våningar i huset ger arrangemang av trappor. Det är av stor funktionell betydelse, det används för att stiga till andra nivåer, stiga från dem. Denna struktur är en integrerad del av bostäder, som måste komma ihåg när du ordnar det. Utformningen av en trappa i ett privat hus väljs utifrån dess designfunktioner, dimensioner och andra egenskaper. Det bör vara i harmoni med andra element..

trappan till andra våningen

En bra lyft bör inte bara vara av hög kvalitet och pålitlig, utan också vacker, organiskt passa in i den allmänna stilen.

Trappan i huset är en nödvändig konstruktion. Speciellt när det gäller en byggnad som består av flera våningar. Det hjälper dig att komma till dem säkert och enkelt. Dessutom är trappan ett element i inredningen. När hon utrustar ett hus måste hon ägnas särskild uppmärksamhet. Det ska passa harmoniskt in i helhetsbilden..

trappa i huset

Om ditt lanthus eller lägenhet har en andra våning, är behovet av att placera en trappa ett uppenbart faktum..

Typen av trappa beror till stor del på den stil som hemmet är inrett i. Klassiker kräver användning av dyra och högkvalitativa material. Naturligt trä, dekorerat med intressanta sniderier, lyxigt metallsmide är perfekt.

smidd trappdesign

Det är nödvändigt att utrusta och ordna strukturen ordentligt så att trappans skönhet inte på något sätt är sämre än dess praktiska, tillförlitlighet och säkerhet.

Om interiören är designad i minimalistisk riktning bör du inte använda onödiga detaljer. Varje design bör vara nästan osynlig. Detta gäller även trappan. Det är lämpligt att ordna det med ett räcke av transparent material, till exempel plexiglas.

transparent trappa

Trots att glastrappor har en design som inte är helt bekant för hemmet, är populariteten hos dessa mönster idag ganska hög..

Högteknologi kännetecknas av närvaron av moderna motiv i inredningen. Trappan ser bra ut, vars räcken är gjorda av förkromat material. Smala brädor fungerar som steg. De installeras med modern teknik. Som ett resultat skapas intrycket av att stegen skyhöga. Det ser imponerande och fascinerande ut..

trappor av trä

I Ryssland idag håller ett träd palm bland de mest populära typerna av material..

En trappa av naturmaterial passar perfekt in i en ekostil. Dessutom måste alla dess element vara uteslutande av trä. Förekomsten av snidade mönster på strukturen passar den etniska stilen. Bambusräcken kompletterar det inredda rummet i japansk stil perfekt. Utformningen av de grova formerna passar in i lantlig stil. Provence tillhandahåller arrangemang av en vit byggnad. För att understryka dess elegans kan du använda smidda eller snidade element..

Trappa i Provence -stil

Trä trappor tål tung belastning, medan de med tiden inte deformeras och inte förlorar sin attraktivitet.

Designfunktioner för trappor

Det finns många alternativ för sådana mönster. De skiljer sig inte bara i material, storlekar, utan också i form, typ.

trappa i det inre av huset

Plats, typ av trappa och material för utförande fastställs på byggstadiet.

När du väljer det mest lämpliga alternativet måste många punkter beaktas:

  • Allmän design av rummet;
  • Rumsområde;
  • Takhöjden;
  • Värdpreferens.

trappdesign

Formen och strukturen beror på dekorationen inuti, takhöjden, rummets yta.

Om byggnaden har två våningar är en en eller två vägstruktur väl lämpad. Det finns flera typer.

Konstruktionstyp Särdrag
På kosour Enheten består av balkar. Varje element är individuellt anslutet till basen. De är gjorda av alla material. Denna typ är särskilt efterfrågad. Detta förklaras av en hög indikator på styrka och säkerhet. Beroende på konstruktionen kan det finnas två eller en stödbalk. När det gäller kosour är deras form vilken som helst. Frihand, spiralformad, rak ser bra ut.
På bågsträngar Stegen har en komplex design. Stegen fästs direkt på balken. Detta görs inifrån, så det är nästan osynligt. En sådan trappa har ett stilrent utseende. Det betonar ägarens känsliga smak, lägger till elegans i rummet. Det passar olika stilar av inredning.
Boltsevaya Den är tillverkad av stål, trä. Bultar används för att ansluta komponenterna. Konstruktionen är mycket pålitlig och robust. Det kommer att pågå i många år. Trots materialets tyngd är utseendet ganska lätt och viktlöst. Den kan användas i ljusa och luftiga designlösningar. Här kan du visa din fantasi: öppna eller smällande steg i alla former.
Skruva Det är huvudsakligen inrättat i rum med ett litet område. Den är tillverkad av metall, trä. Formen är inte bara rund utan också fyrkantig. Den åttkantiga kompositionen ser original ut. Allt detta utökar designmöjligheterna..

svart trappa

När du ordnar en trappa måste du komma ihåg om dess harmoniska kombination med den allmänna interiören..

Det är värt att uppmärksamma inte bara den yttre delen, utan också på utrymmet under strukturen. Om den är korrekt utrustad kommer den att ha ett funktionellt värde. Där kan du placera en soffa och ett soffbord. Det kommer att visa sig vara ett underbart hörn för avkoppling.

trappa i det inre av huset

Spiral förverkligande i lätt ekodesign.

Trästruktur: vad är huvuddragen?

Trätrappor har legat i framkant i popularitet i många år. Och detta är inte förvånande. Sådana strukturer har utmärkta indikatorer på styrka, tillförlitlighet och säkerhet. I grund och botten har de två rutter. Du kan också hitta fällor från en eller flera.

trätrappa design

Du kan ersätta dyra trädslag med lärk, körsbär eller päron. I det här fallet får du motståndskraft mot fukt i huset..

Dessutom är det värt att notera miljövänligheten hos träanordningar. Deras estetiska egenskaper är utmärkta. De kompletterar alla rumsstilar väl. De passar in i lantlig stil, där en bostad av privat typ är inredd, liksom ett modernt loft. Deras kostnad är låg, särskilt jämfört med metallbyggnader..

trappa i loftstil

Modeller gjorda av naturmaterial maximerar miljöns komfort och är ganska lätta att rengöra.

Byggnader är gjorda av lövträ. Det är lämpligt att använda ek, bok, päron, tall. Priset på ett sådant material är ganska stort. För den som vill spara pengar kan man använda lärk.

En trätrappa måste uppfylla vissa krav. De relaterar till hennes storlek. Bredden är inte mindre än 75 cm, stegens djup är 40 cm, höjden är 20 cm. Om det behövs kan dessa parametrar justeras.

trätrappa till andra våningen

Det är också värt att notera att dess dekoration ska vara i harmoni med resten av den stilistiska designen..

Metallanordning: fördelar och nackdelar

Stegen kan vara tillverkad av ett eller flera material. Metallstrukturer kompletteras ofta med glaselement och trä. Styrkan hos sådana kompositioner är ganska bra. De kan tjäna i många år. Det finns inga problem under drift.

stege metall

Metalltrappor har en lång livslängd – upp till 50 år.

Fördelarna med sådana strukturer inkluderar det faktum att de uppfyller brandsäkerhetskraven. Många linjer kan kombineras: slät och rak. Intrikata former kombineras harmoniskt. Detta är ett bra fält för designers. Gör att du kan skapa unika alternativ för trappor.

Precis som alla andra material har metall sina nackdelar. De måste beaktas när du väljer den för tillverkning av trappor. Den viktigaste är känslighet för korrosion. För att förhindra skador på strukturens utseende är materialet täckt med ett speciellt skyddande lager.

metaltrappa

Det är bäst att använda rostfritt stål, det är korrosionsbeständigt.

Olika rum – alla trappor

Utformningen av en trappa i ett privat hus beror till stor del på storleken på rummet där det är installerat. Om det är litet är det bättre att föredra dess skruvtyp. Det kommer att passa bra på blygsamma kvadratmeter. Utsikten är vacker, det skapar en fantastisk atmosfär. Trots detta har denna design sina nackdelar. De är främst relaterade till exploatering. Det är mycket obekvämt att lyfta dem till andra våningen, där föremål av stora storlekar är mycket obekväma. De är mestadels fyrkantiga, runda i formen. De är gjorda av metall och trä, ibland glas. Designen förutsätter ett vertikalt arrangemang av steg som är fästa vid stället.

spiraltrappa

Spiralen kan dekoreras med en installation i form av dekorativa trådar med pärlor som hänger längs hela höjden.

Om vi ​​pratar om bekvämlighet, är vägklättringar till andra våningen det bästa alternativet i detta avseende. Därför är de vanliga. Men de kan bara installeras i ett rymligt rum. Eftersom strukturen är skrymmande och kräver ett stort område.

De presenteras i form av marscher, som bildar cirka 16 steg. Om en högre enhet behövs, kommer den att utrustas med ytterligare plattformar. De används för att sätta upp andra marscher. Denna version av trappan kan vara öppen eller utrustad med en dörr, med eller utan stigerör.

designidéer för trappor

Klassiska trappor med alla funktioner (raka, rektangulära, svängbara) används i hus mycket oftare.

Rör inte upp trappan på bultarna. Stegen i sådana strukturer fästs direkt på väggen. För detta används bultar, speciella stift. Tack vare detta ser det luftigt och viktlöst ut. Utåt skapas känslan av att strukturen inte är tillförlitlig. Men i praktiken tål den tung belastning..

noll gravitation trappa

Lätthet, transparens och samtidigt säkerhet i konstruktionen i glas.

Huvuduppdrag

En trappa är en viktig sak i en byggnad med flera våningar. Hon hjälper inte bara att flytta från en våning till en annan, utan blir också designens huvudfokus. Designen ger rummet ett kungligt utseende, fyller det med lyx.

original trappdesign

Spiraltrappa av glas och metall.

Ganska ofta är det inte hon som matchas till inredningen, utan designen till henne. Med hänsyn till enhetens funktioner bestäms stilen i vilken hela rummet ska inredas. Beroende på var det ligger väljer man plats för möbler. Räcken är en avgörande faktor för efterbehandlingen.

Valbara kriterier

Säkerhet och ergonomi är inte mindre viktiga kriterier för att välja trappa än inredningsstil. Eftersom den är avsedd för rörelse bör den inte utgöra ett hot mot livet. Enheten ligger i ett hus där inte bara vuxna bor, utan också barn. Därför är det viktigt att använda material som är säkra för hälsan. Vissa moderna modeller kan bara användas i hus som inte är avsedda för permanent uppehållstillstånd. Eftersom konstruktionens säkerhet är låg.

trappan till andra våningen

Övergångsdesign av en lättmetall spiraltrappa som passar perfekt in i en två-nivå modern.

När du väljer en trappa beaktas dess plats. Om detta är mitten av hallen, kommer det ceremoniella alternativet att göra. På bakgården av huset kan du ställa in en sekundär vy.

trappor i ditt hus

Det är värt att uppmärksamma tjockleken på väggarna där trappelementen är fästa..

Väggen måste vara tillräckligt stor för att klara konstruktionens vikt. Annars kommer det att misslyckas på kort tid, reparation kommer att krävas..

Original design

Trappan kan innehålla de mest intressanta designidéerna. Det kan ordnas på olika sätt. Därmed kommer ribban för det unika i rumsdesignen att stiga. Men det är värt att komma ihåg att ovanliga mönster kan vara obekväma att använda. Deras säkerhetsnivå är låg. Därför måste strävan efter originalitet vara avsiktlig..

originaltrappa till andra våningen

Skruvprestanda i gotiska herrgårdar ser särskilt sofistikerad ut.

För att göra en vanlig trappa intressant är det tillräckligt att ordna sina räcken på ett otraditionellt sätt. Det är också värt att uppmärksamma platsen under stegen. Om du lägger ut det med kakel med ljusa smycken, kommer den övergripande bilden av inredningen att fyllas med positiv, det kommer att ha ett festligt utseende.

Trappan med en böjd botten ser imponerande ut. Dess flytande former smälter in i interiören. Stegen i den är fästa vid mitten av basen. Därför ser det inte ut som en skruv. Närvaro av en räcke krävs. Särskilt i de fall där det finns äldre och barn i huset.

svängd trappa till andra våningen

Med breda och säkra passager klarar du dig utan räcken alls, vilket gör miljön ännu luftigare.

En struktur kan vara en utmärkt ljuskälla. Det räcker med att placera lökarna under stegen, räcken. De ser också original ut på nischer längs väggarna. Detta designalternativ är snyggt och modernt utseende..

Trappan kan vara en stor attraktion för barn. I detta fall kompletteras det med en bild. Barn på den kommer att kunna ha roligt och säkert.. 

glidstege

Konstruktionen är gjord på beställning. Därför kommer det att kräva kontantkostnader.

Du kan ofta hitta en trapp-garderob. Detta är ett bra alternativ för hennes arrangemang. Utrymmet under räcket används rationellt. På denna plats är hyllorna utrustade med böcker och tillbehör. Om du stänger dem är lagring av olika saker tillåtet.. 

inbyggd garderob under trappan

Hon kan bli ett alternativ till ett fullvärdigt skafferi eller entresol.

Om en trappa finns i huset, bör den användas så mycket som möjligt. Detta gäller inte bara dess funktionella syfte, utan också externa data. Kompetent design av strukturen kommer att göra interiören unik, fylla den med lyx. Sådana bostäder är alltid bekväma, stämningen är hemtrevlig..

VIDEO: Trappor till andra våningen – 50 idéer.

50 moderna hemtrappdesignidéer:

bekväm trappdesign i huset rik trappdesign i huset trappdesign i ett stort hus trappdesign i huset design trappor i huset foto trappdesign i huset fotodesign trappdesign i huset fotodesign design av trappor i huset fotoidéer trappdesign i husets inre foto design av trappor i huset idéer design av trappor i huset idéer foto design av inre trappor design av inre trappor trappdesign i ett hus av trä design av trappor i ett hus av träfoto trappdesign i huset till andra våningen trappan i huset är original utformningen av trappan i huset är modern spiraltrappa design trappan i huset är ljus trappdesign till andra våningen kompetent design av trappan i huset trappdesign i ett privat hus trappdesign i ett hus med smidesjärnräcken vacker trappdesign i huset trappdesign i ett privat hus trappa i ett privat hus design trappa i ett privat hus design foto trappa i ett privat hus design trappa i ett privat hus foto trappa i ett privat hus fotoidéer trappa i ett privat hus idéer trappa i ett privat hus designidéer trappa i ett privat hus fotoidéer trappa i ett privat hus interiör trappa i ett privat hus original trappan i ett privat hus är bred modern trappa i ett privat hus trappa i ett privat hus moderna idéer trappa i ett privat hus med räcken trappa i ett privat hus i inredningen ovanlig design av trappor i huset ursprunglig design av trappan i huset praktisk trappdesign i huset modern trappdesign i huset modern trappdesign i huset snygg trappdesign i huset snygg trappdesign i huset bekväm trappdesign i huset ljus trappdesign i huset

Previous Post
Asztaldísz: a munkalapok átalakításának technikái és a lakoma díszítésének módszerei
Next Post
Tüll im Innenraum: Typen, Tipps, Fotos