15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Olivfärg i den moderna interiören i stadslägenheter

Olivfärg i det inre av vardagsrum, sovrum eller hall är ganska sällsynt, särskilt i stadslägenheter. Problemet är att det är svårt för honom att hitta värdiga följeslagare, och på kvällen blir rummet dyster om det inte finns någon anständig belysning. Även om den naturliga nyansen av södra frukter anses vara varm anser experter att det är “ovänligt”, men inte alla designer kan erbjuda ett spektakulärt, minnesvärt projekt med en mysig atmosfär. Det kommer emellertid regelbundet till mode. De som har olivens färg i sina favoriter kommer att vara intresserade av att experimentera med utformningen av en lägenhet eller ett av rummen..

Kök-matsal med olivfärgade möbler

Varma nyanser av olivtoner i kombination med andra färger kan fylla huset med mysighet och naturlig lugn.

Vilken nyans kallas olivolja

När man talar om färgklassificering tänker de vanligtvis på regnbågen, med dess “kalla” och “varma” del av spektrumet. Och det finns icke -spektrala toner – vita, gråa och svarta. Men listan är inte begränsad till detta, det finns också pastell, komplexa, blandade och övergångsnyanser. Var finns till exempel lila och hallon, beige och pulverformiga nyanser? Var och en har sina egna egenskaper, baserat på egenskaperna hos de färger som den består av.

Vardagsrum i olivfärg med vita fönsterkarmar

Som alla gröna nyanser har olivfärg en gynnsam effekt på det mänskliga tillståndet, hjälper till att lugna ner och slappna av.

Detsamma kan sägas om olivfärg i interiören, som består av en blandning av 3 komponenter:

 • grå;
 • gul;
 • grön.

Systemet med kombinationer av olivfärg med andra nyanser

Kombination av olivfärg

Denna naturliga ton måste appliceras eftertänksamt, doserad. Speciellt om det är en basfärg eller bakgrund i form av att måla väggarna eller tapeter i olivfärg. Den uttvättade nyansen ser dock bra ut i en korridor i provensalsk stil, i ett a-la-country-kök eller i ett badrum i japansk stil..

En rik färg erhålls med en övervägande av gulhet. Det är bra i textilier – överkast och sängkläder, köksgardiner och dukar.

Sovrumsdesign med olivmöbler och träväggar

I sovrummet kan olivolja vara sängkläderna eller sängramen

En blek olivfärg med en övervägande grå färg med en silverfärgad glans är ett utmärkt alternativ för stoppning av stoppade möbler och sofföverdrag. Det är inte lätt smutsigt, ser bra ut mot bakgrunden av pärlgrå tapeter, så det kommer att vara intressant för dem som undviker vita väggar, ljusa färger och rik olivfärgad tapet i interiören. Guldton – ännu lyxigare.

Denna färg med en övervägande av en grön bas är inte mindre intressant när de vill göra en tvåfärgad inredning – vit och olivolja. Detta utsökta alternativ är extremt sällsynt, men förgäves ser den lugnande atmosfären och den lakoniska duetten bra ut i ekostilar och asiatisk etnicitet med ett bambutema.

Snygg stol med olivduk

En sådan vintagestol kan bli en höjdpunkt i inredningen.

Designers klarar framgångsrikt uppgiften att välja nyanser av denna “besökare” av medelhavsinteriörer. Nybörjare i denna verksamhet bör följa deras rekommendationer för att få en exklusiv sofistikerad inredning i nyanser av södra olivträdgårdar..

 1. Grönt ger fred och naturlighet till naturen själv.
 2. Gult symboliserar värme, komfort, positiva känslor.
 3. Grå ger fred, fokus och självkontemplation.

Beroende på färgmättnad, proportionellt förhållande och belysning kan utformningen av ett vardagsrum eller sovrum i olivtoner se senap, ljusgrön eller grön ut..

Badrumsdesign med olivkolonner och vita armaturer

Bilden visar hur olivgrönt framgångsrikt kombineras med ett marmorgolv och vitt fungerar som en rymddelare i zoner.

Råd. Om interiören är överbelastad, skynda dig inte att byta oliv tapet i interiören. Experter rekommenderar att man lämnar finishen, men byter ut textilierna mot en högre andel vitt. Du kan behöva ta bort några av de ljusa accenterna och lämna en elegant duett med vita och mjuka nyanser av trästruktur..

Skuggans psykologi

På grund av den gula komponenten klassificeras oliv som en varm färg, även om detta är en typisk representant för den gröna paletten. Det tas väl emot av dem som är emot en grön inredning i sin renaste form, men håller med om ett så sällsynt och originellt förslag som en inredning i olivtoner..

Skåpdesign med olivfärg

Olivinteriören gör dig redo för arbete

Detta är själva personifieringen av liv, ungdom och hälsa – så här förklarar anhängarna av denna färg hans uppfattning. Men hans relaterade toner är nyanser av militär eller khaki (färgen på en militäruniform), så för många verkar han ovänlig, fientlig. Kanske, men detta kan bara sägas om mörka nyanser av hög mättnad, som sällan används i färgen på tapeter och interiörtextilier..

För vissa är det förknippat med mognad, försiktighet, en slags touch av antiken. Därför använder designers ofta olivfärg för antika möbler – skänk, kistor, bänkar. Detta är en “välkomstgäst” i lanthus och interiörer i urbana kök i retrostil.

Olivhörnsoffa i vardagsrumsdesignen

I ett vardagsrum med väggar i pastellfärger kommer en rymlig soffa med tygklädsel i olivskugga att se bra ut

Mättade olivväggar i inredningen väcker tankar och minnen från en svunnen ungdom, men de bidrar till introspektion, därför betraktas det som “visdomens färg”. Det är vanligt att späda ut sådana interiörer med mer glada ungdomar – kanariefågel och morot.

Trots allt är den inre självkänslan i en sådan inredning ganska bekväm. Här kan du känna någon form av tillförlitlighet, soliditet, säkerhet, särskilt i kombination med möbler av naturligt trä av ljusa nyanser, som på bilden.

Råd. Om du vill göra nya klädsel för gamla stoppade möbler, välj olivvelur eller flock med en silverfärgad glans utan mönster. Designers hävdar att detta är det bästa valet och betonar den utsökta adeln av antika klassiker..

Vardagsrumsdesign med olivstolar

I detta rum fungerar olivstolar som en ljus accent mot bakgrunden av interiören i pastellfärger.

Naturlig olivton bär en viss konservatism och självförtroende. Därför väljs han av lugna flegmatiska människor, som hålls i livet, med konservativa åsikter. Sådana människor utmärks dock av diplomati och visdom..

På samma sätt förfogar det inre i vardagsrummet okända människor till konstruktiva samtal, som söker kompromisser och ömsesidig förståelse. Dekoration med en olivsoffa i interiören för förhandlingsområdet väljs ofta av cheferna för stora japanska företag.

Uppmärksamhet! Överdriv inte med din favoritfärg! Ett vanligt olivinteriör är lite tröttsamt, även om det görs i olika nyanser. Det måste spädas ut med väl valda följeslagare, inklusive beige och vitt..

En erfaren designer kommer inte att använda något som orsakar disharmoni – fuchsia eller crimson. I barnrummet används det praktiskt taget inte – barn uppfattar inte denna komplexa färg.

Design i olivtak

Olivtak och ljusa väggar gjorde detta rum bredare

Andelen nyanser i vardagsrum bör riktas mot naturligt ljus. Om detta är ett södra rum har du råd med olivridåer, i norra rummet är det bättre att vägra dem helt och ersätta dem med en ljus gräddfärgad slöja.

Vissa människor gillar kontrasterande kombinationer, andra gillar en lugn palett. Och när man organiserar personligt utrymme är själva atmosfären viktigare, inte bara estetiken. Kom ihåg detta när du väljer den aura som den nya inredningen kommer att forma.

Regler för användning av olivfärg i interiören

Innan du köper tapeter eller gardiner är det bättre att klargöra vad olivfärgen kombineras med inredningen. Å ena sidan är detta en naturlig färg, å andra sidan är det svårt att snabbt namnge de bästa kombinationerna eller traditionella följeslagarna. Dess användning i moderna interiörer har nyligen blivit efterfrågad, men den här färgen har inte blivit populär – inte varje stil hittar en värdig tillämpning för den..

Olivvägg i vardagsrummet med högt i tak

Kombinerar en olivvägg med ett mjukt gräddtak i ett rymligt vardagsrum

Varje färgkombination har sina egna anhängare och motståndare. Saftiga tillskott, djärva kontraster och suddiga bakgrunder är hemligheten bakom ett välutrustat vardagsrum. Det är värt att komma ihåg de klassiska kombinationerna, med vilken färg olivfärgen kombineras i interiören:

 • beige;
 • mjölk;
 • grädde;
 • senap;
 • pumpa;
 • morot;
 • tegel eller terrakotta.

Kombinationen av svarta och olivränder i målningen av väggarna i vardagsrummet

Randigt vardagsrum inredning

Viktig! Samma färg kommer att uppfattas annorlunda i rum i olika stilar, i mönster med skarpa kontraster. Det är bättre att föredra ett intervall med mjuka färgövergångar än en skarp kombination av olivfärg med vitt och svart.

Olivfärg i vardagsrumsdesign i klassisk stil

Olivnyanser är perfekta för ett klassiskt utseende. Det blir en harmonisk kombination med beige, pistagenötter och chokladblommor.

Originalkombinationer kommer att lägga till sofistikering och dynamik i rummet. Du kan använda som känslomässiga accenter:

 • safir och smaragd;
 • turkos och blå akvarell;
 • konjak och vinröd;
 • lila och lavendel;
 • orange och gul intensiv;
 • indigo (blåviolett) och aubergine, men de måste spädas med vitt.

Sovrumsinredning i ljusa olivnyanser

Sovrum i olivtoner med blommönster på överkastet, gardiner och tapeter

Notera! Uppfattningen av design beror också på beslag. Handtag på dörrar och möbelfrontar kan vara gyllene och silver, koppar och brons, med svartning och keramiska skär.

Populära olivfärgskombinationer i utvalda rum

 1. Oliv med brunt – allt beror på skuggan, det är bättre att välja brunt närmare choklad och olivolja för att ta “ung” eller som utspädd med mjölk. Du kan lägga till senap, gyllene eller gult till denna kombination, det är lämpligt att förbättra konstgjord belysning, särskilt om det är ett vardagsrum. Glansiga ytor lägger till studsat ljus.

  Vardagsrumsdesign med olivväggar i kombination med mörkbruna möbler

  Kombinationen av oliv- och bruna färger i vardagsrummets design

 2. Vitt kan vara gulaktigt och kristallklart, med en blå blandning, men den ska inte användas med olivens färg. En mjölkaktig eller krämig nyans kompletterar perfekt karamell accenter, textilier och inredning. En bra kombination för vardagsrum / matsal eller kök. Mot den här bakgrunden kommer färgade glasinsatser och mosaik från trasiga plattor att se bra ut..

  Köksinredning med vit svit och olivväggar

  Duo vitt headset med olivväggdekoration

 3. Beige är ett ljust alternativ till brunt och anses därför vara ett bra alternativ. En välkomnande kombination i korridoren – med gula accenter är turkosa tillägg lämpliga för sovrummet, men i en liten andel.

  Kombinationen av olivfärg med beige i stil med Provence

  Oliv-beige kombination för ett rum i Provence-stil

 4. Ljust trä är en bra följeslagare för många nyanser av olivfärg i interiören. Det är en naturlig blandning av lantlig stil som kommer från Provence. Lavendel och blå accenter passar bra i detta alternativ. Den perfekta kombinationen för ett kök-matsal med fransk chic.

  Olivfärg i modern köksdesign

  Kombination av olivskugga med ljust trä

 5. Ljusgröna nyanser i kombination med morot och oliv är ett utmärkt val för köket. Denna “miljövänliga” kombination ökar aptiten, förbättrar humöret.

  Kombination av olivväggar med kontrasterande nyanser av köksmöbler

  Oliv och kontrastfärg

 6. På affärsområdet och kontoret ser olivgrönt ut med grå, silver och krombeslag utsökt. Mot denna bakgrund uppfattas bruna lädersoffor i engelsk “Chesterfield” -stil perfekt, med ett vagnstopp av låga ryggar som passerar i armstöd. Färgen på klädseln kan varieras – från konjak till chokladton.

  Kombinationen av grå och olivfärger i interiören

  Varm olivgrön harmoni på väggen med kallgrå möbelklädsel

 7. Vitt, rött och olivolja är en kombination för ett passionerat par sovrum, men vitt bör råda. Rött kan ersättas med vin-vinrött eller lila.

  Sovrumsdesign med olivridåer och ljusa väggar

  I sovrummet är det lämpligt att använda olivränder mot bakgrunden av ljusa väggar.

 8. För en hall med en dörr direkt till gatan passar en strikt kombination av grått och olivolja – ett praktiskt alternativ där du inte behöver kämpa med gatustoft varje dag. Det är bara oönskat att välja texturerat gips, men fototapeten på accentväggen kommer att lägga till charm, visuellt utöka utrymmet.

  Entrédesign med olivväggar

  Olivfärg inuti korridoren

 9. Kakel i den här färgen säljs sällan, men du bör leta efter dem för att dekorera ett badrum i japansk stil. Denna varma ton kommer att “värma” de kalla blåblå nyanserna.

  Olivkeramikplattor i köksdesign

  Köksförkläde av olivgröna plattor

Hur man väljer belysning

Den beskrivna färgen tenderar att absorbera ljusflöden. Och, som redan nämnts, är olivfärgen på väggarna i interiören bra under dagen och lite dyster under konstgjord belysning. Detta är viktigt att tänka på när man planerar belysningsdesignen för ett rum med olivväggar..

Beroende på den valda paletten väljs konstgjorda lampor med varmt och kallt ljus. Men i det här fallet behövs ett varmt spektrum, med undantag för en korridor i grågröna toner. Minns att matta ytor absorberar ljus, medan blanka ytor reflekterar. Om du använder den här principen verkar olivfärgen i inredningen inte dyster..

Köksinredning i olivtoner

Belysning i köket i ljusa olivnyanser

Kombinerad belysning rekommenderas för att ta bort skymningen i alla avlägsna hörn av lägenheten.

1. Allmänt ljus Takkrona, lampskärm, stor skärm, diodtejp runt takets omkrets.
2. Belysning av lokala zoner Bordslampor, roterande inomhus spotlights och skärmar, spots.
3. Peka ljus Dioder av tak i flera plan, möbelbelysning och zonindesign.
4. Golvlampor Alla typer av golvlampor, inre glödande bollar och kuber.
5. Markerar vertikala ytor Vägglampor, lysande föremål (inskriptioner med diodtejp, sänglampor), dekorativa lampor med perforering (mönster på väggen).   

Sovrumsinredning i olivfärger i kombination med naturlig träfärg

Rummet verkar lite svagt och ljuset visar sig vara dämpat, men för ett sovrum är det bra.

Råd. Akvarier och luftbubbla paneler rekommenderas som ytterligare konstgjord belysning, som ser bra ut mot bakgrunden av “miljövänliga” olivväggar..

För älskare av olivpaletten hjälper experttips dig att skapa en oändlig inredning i alla rum. I våra fotoexempel, se vilket alternativ som ligger närmare dig..

Video: möjligheterna till en fördelaktig kombination i interiören

Exempel på användning av olivfärg i rum för olika ändamål

Klädda möbler med tygklädsel i olivfärg i det inre av rummet Olivtextil i dekorationen av sovrummet Olivvägg bakom soffan i vardagsrummet Olivfärg i interiören i ett modernt sovrum Olivnyanser i det inre av vardagsrummet i ett lanthus Vardagsrumsdekoration i olivtoner Olivfärg i designen av ett klassiskt sovrum Kombinationen av bruna och olivfärger på köksuppsättningens fasader Olivfärg i barnkammaren Barnrumsdesign med olivväggar Retro byrå i olivfärg i det inre av rummet Mysigt vardagsrum med olivväggar i en stadslägenhet Interiör accenter med oliv Tapet med olivtoner på köksväggen Måla väggarna i vardagsrummet i olivfärg Användningen av olivnyanser i köksdesign Två olivfärgade fåtöljer i vardagsrummet med öppen spis Festlig dukning i ett rum med olivväggar Randig rumsinredning med olivfärg Olivfärg i dekorationen av sovrummet för en ung flicka Olivnyanser i tapetprydnaden på väggarna i vardagsrummet Olivmöbler mot vita väggar Olivset i ett smalt kök Övervägande av olivfärg i det inre av rummet Olivnyanser i loungens design Badrumsdesign med varma olivnyanser Köksö med olivfärgade fasader Vardagsrumsbelysning med olivtoner i interiören Ljust soligt vardagsrum med olivsoffa Olivfasader i det inre av korridoren Användningen av olivnyanser i vardagsrummets inredning Olivväggar och chokladbruna möbler i vardagsrummet Köksmöbler med olivfärgade fasader Ljusa olivnyanser i sovrumsdesign Köksfronter i olivakryl Glansiga fronter på köksskåp i olivskugga Olivfärg i modern köksdesign Retro kök med olivnyanser Kombinationen av oliv- och blåfärger i det inre av köket Olivfärg i utformningen av vardagsrummet i ett lanthus Vitt tak och olivväggar i vardagsrumsdesign Överflödet av olivnyanser i det inre av rummet Varma olivtoner i köket-vardagsrummet Olivgolv i utformningen av vardagsrummet i ett lanthus Badrum med en övervägande del av olivnyanser i inredningen Bruna möbler och olivväggar i ett rymligt vardagsrum Textilier och väggar i olivtoner i utformningen av sovrummet Blå och olivfärger i sovrummet Oliv, gula och vita färger i det inre av sovrummet Glans med olivfärg på köksuppsättningens fronter

Previous Post
Siirtomaa -tyylisen sisustuksen hienovaraisuudet
Next Post
Design ložnice v bytě: různé konstrukční řešení