15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grå nyanser i kläder och interiörer

Kläder och interiörer, liksom de valda färgerna, bär alltid något slags budskap till omvärlden. Färgschemat påverkar humör och känslomässig bakgrund. Så, om rött är styrka och passion, blått är lugn och koncentration, gult är glädje och energi, då är grått helt neutralt. Detta är en ren duk, men kombinationen av grått med andra kan redan diversifiera utformningen av ett rum eller utseendet på en person..

kombination av mörkgrått i sovrummets inre

Modern lägenhetsdesign i grått

kombination av ljusgrått i heminredning

Rumsinredning i grått

kombination av ljusgrått i designen av lägenheten

Svavelfärg i kombination med andra nyanser i interiören

Nyckelfunktioner

Innan du pratar om vilka kombinationer av grått som är lämpliga i kläder och interiörer, bör du lära dig mer om dess egenskaper..

 • Trots att stål kallas achromatiskt är dess variationer enorma, från varm beige till kallblå.
 • Kompositioner ser mer harmoniska ut när alla färger är desamma i mättnad.
 • Vissa nyanser är så mörka att de nästan inte går att skilja från svart, men oftast används ljusa och mörka toner i färgkombinationer..
 • Silver kan jämna ut för ljusa toner och övergångar mellan färger, som vanligtvis inte matchar varandra.

Psykologiska egenskaper

Skiffer, till skillnad från svart, anses inte vara överväldigande och depressiv, tvärtom är det antistress. Det lugnar nerverna, slappnar av och är perfekt för sovrum eller lounger. Man tror att personer under stress omedvetet klär sig i lugnande och bekväm aska.

kombination av ljusgrått i vardagsrummet

Lägenhetsdesign i grått

kombination av mörkgrått i husets stil

Kombinationen av grått i interiören

Ljus till mörk

Det silverfärgade området delas inte bara med mättnadsgraden från ljus pärla till skiffer. Det skiljer sig också i “temperatur” och kan vara antingen varmt eller kallt. Detta är viktigt att tänka på när man kombinerar med andra saker eller inredningsdetaljer..

 1. Grå beige. Varm ton som passar bra med beige, kola, brun, oliv, vit.
 2. Blå grå. Den coolaste sorten, ser högtidlig och strikt ut, gråblå i satin och siden är särskilt bra. Men för väggdekoration är det bättre att välja en matt gråblå utan reflektioner. Kombineras med ljusblått och blått.
 3. Klassisk. Det mest mångsidiga alternativet, perfekt svartvitbalans, är varken varmt eller kallt. Harmoniserar med nästan allt, det är viktigt att hitta rätt andel.
 4. Pärla. Delikat och svalt, men i stora mängder kan det se för blekt ut. Kan användas som ett komplement till ljusare färger, eller lägga till en rik accent på en pärlbakgrund som utsmyckningar eller dekor när det gäller efterbehandling. Ser vacker ut med lila, grön, blå, akvamarin, svart.
 5. Silver. Ljustonen, liksom pärla, kombineras bäst med vinterintervallet..
 6. Metallisk. Det kan variera i mättnad, men den största skillnaden är en klar metallisk glans. Det används ofta i interiören i loftet eller i högteknologisk stil, i kläder kan det hittas som individuella tillbehör, liksom skor, jackor, kjolar etc. Men att bära metalliska saker bör vara försiktig så att det inte ser ut som en astronaut.
 7. Grafit. Det mörkaste alternativet. Inte lämplig för bostäder som bakgrund, men det kommer perfekt att komplettera interiören som en separat insats. Och så att utseendet inte verkar dystert kan en klänning eller kostym kompletteras med en färgad halsduk, en hatt, pärlor, en brosch, en handväska etc..

kombination av ljusgrått i sovrumsinredningen

Modern lägenhetsdesign i grått

kombination av mörkgrått i vardagsrummets inre

Rumsinredning i grått

kombination av ljusgrått i sovrummet

Svavelfärg i kombination med andra nyanser i interiören

Hur man bär?

Grått är bra i kläder eftersom:

 • lämplig för festliga tillfällen (med fängslande tillbehör) och för vardagliga tillfällen;
 • ser alltid elegant ut och betonar det vackra snittet på en klänning eller kostym;
 • mångsidig, kombinerad med alla typer av utseende.

Men utan att kombinera med ljusare toner kan ashy förvandla även den vackraste kvinnan till en obeskrivlig skugga. För att undvika denna obehagliga effekt är det viktigt att överväga tre regler:

 1. utseendet måste vara felfritt;
 2. välj bara dyra och högkvalitativa saker;
 3. vara en märkbar och intressant person.

Skiffer har förmågan att betona dåligt snitt, lågkvalitativt tyg och även synliggöra alla brister i figuren och huden. Ett felaktigt valt grått kit ser blekt och till och med slarvigt ut.

kombination av ljusgrått i inredningen i lägenheten

Lägenhetsdesign i grått

kombination av mörkgrått i husets inre

Kombinationen av grått i interiören

Snygga kombinationer

Olika grå nyanser är främst förknippade med kontoret på grund av deras svårighetsgrad och återhållsamhet. Men de används också för vardagligt slitage, i kombination med andra färger..

Trots att kombinationer av grått med alla färger ser harmoniska ut finns det några av de mest vinnande kombinationerna..

 1. Vit och svart. Det är lämpligt att kombinera dem i lika stora proportioner, men det finns mer intressanta alternativ när en av dem är den ledande.
 2. Rött och vinrött. En av de mest populära kombinationerna av grått med andra färger. Det ser elegant och jämt högtidligt ut, men samtidigt strikt och återhållsamt. Den perfekta balansen mellan vulgaritet och alltför blygsamhet.
 3. Gul. Roligt och ljust, ett bra alternativ för vår och sommar, och på vintern kommer en sådan ensemble att glädja ögat när den soliga dagen är kort och det inte finns tillräckligt med ljus. Dessutom, ju ljusare det gula, desto mörkare ska gråtonerna vara. Samma regel fungerar i motsatt riktning. Det enda misslyckade alternativet är en kombination av beige-grå ​​med gul.
 4. Rosa. Varje variation är lämplig, upp till termonukleär fuchsia, som är för ljus i sin rena form.
 5. Lila. Duetten av pärla eller silver med lila ser särskilt vacker ut. En sådan outfit är elegant och mystisk, påminner om kvällskymningen i dimman..
 6. Lila. Kombinationen av mörkgrå och lila är lämplig för vardagliga outfits i vilken stil som helst.
 7. Blå och ljusblå. Det är viktigt att välja svala grå nyanser, de ser bäst ut i kombination med blått och cyan. Mörkblå kommer att strama och är perfekt för affärsmöten. Blått och safir ser mer extravagant ut och kommer att vara lämpligt på ungdomsmode.
 8. Turkos. Akvamarin och turkos passar perfekt för skiffer. Denna outfit passar alla hår- och hudfärger. Särskilt vacker är kombinationen av silvergrå eller metallisk med rik akvamarin.
 9. Grönt (kallt). Med denna kombination är det viktigt att tänka på att ju ljusare det gröna, blekare ledningen ska vara..
 10. Pastell nyanser. Det kombineras harmoniskt med skiffer, när det är nödvändigt att ge ett återhållsamt och stramt utseende på bilden, och duetten med pärla är fräsch och känslig.
 11. Rena toner. Ljusrött, grönt, blått och gult i stora mängder kan vara irriterande, de är för aktiva och fångar all uppmärksamhet. Kombination med silver, pärla, stål eller grafit mjukar ljusstyrkan.

kombination av mörkgrått i sovrummet

Modern lägenhetsdesign i grått

kombination av ljusgrått i heminredning

Rumsinredning i grått

kombination av ljusgrått i stil med en lägenhet

Svavelfärg i kombination med andra nyanser i interiören

Hem-dekoration

Stål i alla dess former är mycket populärt i utformningen av lägenheter och hus. Dess mångsidighet gör den lämplig för att avsluta alla rum från badrum till sovrum. Grå nyanser från varma till kalla passar på något sätt in i alla inredningsstilar, vilket gör denna ton helt universell. Reglerna för dess användning i hemdesign skiljer sig något från modelagarna..

Vad är viktigt att tänka på i utformningen av lägenheter och hus?

 • Kombineras med alla färger, vilket gör dem ljusare eller tvärtom dämpning för ljus.
 • Detta är en universell bakgrund för alla inredningsdetaljer – prydnader, skär, målningar, klockor, foton, etc..
 • Praktiskt, för vilket vi älskar många hemmafruar. Inget damm eller fläckar syns på ytor.
 • Inte lämplig som den främsta för barnrum, liksom vardagsrum, det är bättre att använda det för att markera enskilda delar eller tillbehör.

kombination av ljusgrått i vardagsrummets inre

Lägenhetsdesign i grått

kombination av mörkgrå i stil med en lägenhet

Kombinationen av grått i interiören

Sovrum

Eftersom detta utrymme främst är avsett för avkoppling, finns det inte plats för ett överflöd av ljusa färger. Silver eller pärla i en duett med andra lugnande toner är en perfekt finish. Om det används som bakgrund, bör storlek på sovrummet övervägas. I små rum är ljusa färger lämpliga, men för stora, tvärtom bör du välja mörkare färger – de kommer visuellt att minska utrymmet, vilket gör det mer bekvämt.

Vardagsrum

Eftersom gäster ofta möts i vardagsrummet och olika fester och fester hålls, bör du inte använda en stor mängd stål i dess design. Dessa färger är för lugna och till och med tråkiga för vardagsrum, så det är bättre att föredra mer mättade färger. Skiffer eller stål kan användas för balans för att mjuka upp den överdrivna ljusstyrkan i finishen..

kombinationen av ljusgrått i vardagsrummets design

Modern lägenhetsdesign i grått

kombination av ljusgrå färg i det inre av sovrummet

Rumsinredning i grått

kombination av mörkgrått i inredningen i lägenheten

Svavelfärg i kombination med andra nyanser i interiören

Kök

Köksutrymmet, med tanke på dess egenskaper, är ett av de smutsigaste i huset, det kräver ständig rengöring, så skiffer, som beige, är ett utmärkt val för dekoration eller ett headset. Det är praktiskt och diskret, fläckar och mindre defekter syns inte på det. Av samma skäl är det gråbeige sortimentet bra för att dekorera korridoren..

Bad

Inte ett dåligt val för att avsluta detta utrymme. Pärla kommer att vara mycket i temat, eftersom det är förknippat med havet, och badrummet är ofta inrett i ett liknande tema. Ljusa färger passar bra med den mest populära treenigheten: blå, blå och vit..

Du kan dock välja en mer original design. Kombinationen av grått och rött ser lyxigt ut i badrummet. Denna färg kräver dock mycket utrymme. Om rummet är litet är det bättre att välja lättare alternativ, till exempel gråvit, gråmynta etc..

kombination av ljusgrått i hemdesign

Lägenhetsdesign i grått

kombination av ljusgrått i stil med sovrummet

Kombinationen av grått i interiören

Studie

Detta rum eller ett separat område i ett stort rum är speciellt utformat för arbete, så dekorationen bör inte distrahera från verksamheten. En kombination av grått med blått eller grönt fungerar bra för en studie. De hjälper dig att lugna ner och fokusera. Samtidigt symboliserar blått intelligens och grönt hjälper till att upprätthålla en glad stämning för arbetet..

Barn

Ljusgrå-beige eller gråblå färgskala kan användas som bakgrund, men i detta fall är det absolut nödvändigt att späda ut den med mättade färger. Små barn kommer att bli uttråkad i kallt stål. Men tonåringar som siktar på skolan, liksom bara lugna pojkar och flickor, kan tycka om den här designen.

Klassiskt grått fungerar bra i ett studieutrymme så att ditt barn inte distraheras när du gör läxor. Det är också lämpligt i sovområdet, men på en plats för spel eller ett hobbyhörna bör du använda mer saftiga och glada färger..

kombination av ljusgrått i sovrumsinredningen

Modern lägenhetsdesign i grått

kombination av ljusgrått i hemdesign

Rumsinredning i grått

kombination av mörkgrått i vardagsrummets design

Svavelfärg i kombination med andra nyanser i interiören

Vilken stil att välja

Grå nyanser är mycket olika, på grund av vilka det passar alla stilar, men det finns vissa områden där det är mest populärt. Först och främst är detta minimalism, som bygger på noggrannhet och korthet. En populär kombination av grått med vitt, beige, brunt, svart. I minimalism finns det praktiskt taget ingen inredning, möbler i de enklaste formerna och praktiska är i framkant. Huvudmaterialen för möbler och dekoration är plast, metall, glas, trä, sten. De senare finns särskilt ofta i japansk stil, som skiljer sig från minimalism i en lite mer mättad färg, men alla principer (praktiska, ett minimum av möbler, tydlighet och enkelhet av linjer) bevaras.

En annan stil där metallic är mycket populär är hi-tech. Liksom minimalism skiljer det sig bara i den mängd möbler som krävs. Inom högteknologi är ett överflöd av kromdelar, glas och glans mycket populärt. Den största skillnaden mellan denna stil är dock tyngdpunkten på modernitet och fri fantasi på framtidens ämne..

Betong och asfalt är färgerna i en modern stad, symboler för industrialism, som loftet drar estetik till. Som ett resultat blir rummet till något som liknar ett lager eller en fabriksbyggnad som inte har renoverats på länge. Dekorativa tegelinsatser, som om gips hade fallit av, rostiga rör, ledningar, metallkablar, gamla skyltar och till och med lådor – allt detta gör att du kan ge rummet en anda av ett loft. Retroelement är också lämpliga här i form av gamla mottagare eller tv -apparater, affischer a la 50s, etc..

kombination av ljusgrått i sovrummet

Lägenhetsdesign i grått

kombination av mörkgrått i sovrumsinredningen

Kombinationen av grått i interiören

I kombination med grått ser de flesta färgerna bra ut både i hemmets atmosfär och i kläder. Det är viktigt att välja rätt proportioner och ta hänsyn till färgernas kompatibilitet när det gäller mättnad och ton, kallt eller varmt.

Grått i olika inredningsstilar

Stil

Vad kombineras med

Dåligt val

Klassisk

Brun, beige, vit, pastellfärger, ljusblå, ljusrosa, persika.

Ljusröd, fuchsia, surgrön, neonblå, krom.

Minimalism

Beige, grädde, vit, mjölkaktig, brun, svart.

Alla färger som är för ljusa.

Högteknologisk

Vitt, ljusbrunt, kaffe, beige, grönt, blått, vinrött.

Neonfärger.

Loft

Tegel, brun, svart, vinrött, dämpade nyanser av blått och grönt, pastellfärger.

Det finns praktiskt taget inga begränsningar förutom rena färger..

Video: Grått i interiören

50 foton av inredning i grått:

kombination av ljusgrått i utformningen av sovrumsfotot kombination av ljusgrått i det inre av lägenhetsbilden kombination av mörkgrått i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av mörkgrått i stil med husfotot kombination av ljusgrått i lägenhetsfotoets inredning kombination av ljusgrått i stil med vardagsrumsbilden kombination av mörkgrått i det inre av sovrumsfotot kombinationen av ljusgrått i utformningen av husbilden kombination av ljusgrå färg i hemdesignbild kombination av ljusgrått i stil med sovrumsfotot kombination av mörkgrått i vardagsrummets inre kombinationen av mörkgrå i husbildens design kombination av ljusgrått i stil med sovrumsbilden kombination av ljusgrått i det inre av vardagsrummet foto kombination av mörkgrått i det inre av vardagsrummet foto kombination av ljusgrått i inredningen i vardagsrummet foto kombination av ljusgrått i det inre av lägenhetsbilden kombination av mörkgrått i stil med sovrumsfotot kombination av ljusgrå färg i sovrummet inredning foto kombination av ljusgrått i stil med husbilden kombination av ljusgrå färg i utformningen av lägenhetsfotoet kombination av ljusgrå färg i heminredningsbilden kombination av mörkgrått i stil med vardagsrummet foto kombination av ljusgrå färg i utformningen av sovrumsbilden kombination av ljusgrått i det inre av lägenhetens foto kombination av mörkgrått i husets inre kombination av ljusgrått i utformningen av vardagsrumsfotot en kombination av mörkgrå i stil med en lägenhetsbild kombination av mörkgrått i inredningen i vardagsrummet foto kombination av ljusgrå färg i husets inre kombination av ljusgrå färg i stil med sovrummet foto en kombination av mörkgrå i utformningen av en lägenhetsbild kombination av ljusgrått i inredningen av vardagsrumsbilden kombination av mörkgrått i stil med sovrumsbilden kombination av ljusgrå färg i husets inre kombination av ljusgrått i husets inre kombination av ljusgrå färg i stil med sovrumsbilden kombination av mörkgrått i inredningen på lägenhetsfotoet kombination av ljusgrått i utformningen av vardagsrumsbilden kombination av ljusgrått i stil med ett vardagsrumsfoto kombination av ljusgrå färg i sovrumsinredningsbilden kombination av mörkgrått i utformningen av lägenhetsfotoet kombination av mörkgrått i utformningen av vardagsrumsfotot en kombination av ljusgrått i stil med ett hemfoto kombination av mörkgrått i det inre av lägenhetsbilden kombination av ljusgrått i utformningen av vardagsrumsbilden kombination av mörkgrått i heminredningsfoto kombination av mörkgrått i sovrummets inre kombination av ljusgrått i utformningen av vardagsrumsfotot kombination av ljusgrå färg i inredningen av lägenhetsfotoet

Previous Post
Designidéer för att dekorera en terrass
Next Post
تصميم غرفة المعيشة 19-20 متر مربع. مع نافذة واحدة لتخطيطات مختلفة