15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Landhus inredning i skandinavisk stil

Det är svårare att inreda ett lanthus än en lägenhet, eftersom du måste beräkna alla detaljer och inte förbise någonting. Efter att ha planerat och analyserat alla tekniska problem går vi vidare till design. Inte heller här är allt enkelt. Till att börja med rekommenderar vi dig att utveckla ett projekt med hänsyn till alla tekniska detaljer och designlösningar. För att skapa den, bör du först bestämma stilen. Vi föreslår att du uppmärksammar det skandinaviska. Vilka är dess fördelar och funktioner? Låt oss berätta för dig nu.

Dekorera med bilder på vardagsrummet vita vägg

Inredningsstilen speglar dess invånares egenskaper, för skandinaver är det soliditet, långsamhet och återhållsamhet.

Komfort, rymd och mys

Den skandinaviska stilen, som har sitt ursprung i mitten av förra seklet, innehåller komfort och enkelhet. Det skapar extraordinär komfort, under tiden är det inte pretentiöst. Det uppstod i kontrast till pompa och lyx som rådde i övriga Europa vid den tiden. Den presenterade riktningen för de nordliga länderna kännetecknas av enkelhet och funktionalitet..

Långt vitt batteri under vardagsrumsfönstret

Interiören i skandinavisk stil är lämplig för de flesta regioner i vårt land, eftersom den tar hänsyn till bristen på dagsljus och en lång kall period

För tillfället står det vid sidan av loftet och minimalismen och stöder huvudidéerna i dessa trender. Fusionen av skönhet, komfort, enkelhet och mysighet är otroligt förkroppsligad i denna riktning, vilket är idealiskt för ett lanthus.

Svart tv -panel på ljusgrå vardagsrumsvägg

Ett rum i skandinavisk stil är ett ljust och fritt utrymme

Strömmens namn talar för sig själv. Sortimentet domineras av kalla färger, där vit är den främsta. Stilen i fråga existerar inte utan vitt. Enkla och bekväma möbler välkomnas i designen. På vissa sätt kan den här riktningen kallas hård. Det innebär inte närvaron av en fri idé, allt är genomtänkt i den och motsvarar det befintliga systemet. Varje detalj har sin plats, syfte och måste tydligt utföra den nödvändiga funktionen. Det finns inget överflödigt i det. Alla delar är harmoniskt sammankopplade och kompletterar varandra.

Särdrag

Varje stil har sina egna särdrag, genom vilka den kan kännas igen bland tusentals andra. Trots att den presenterade kombinerar element i många moderna trender, har den speciella nyanser.

Öppna garderober i vitt i vardagsrummet i ett privat hus

Interiören i det skandinaviska huset kännetecknas av enkelhet, lugn och koncis

Till exempel förekomsten av en ekologisk kult. Material för inredning väljs i maximal utsträckning naturligt – möbler och fönsterbrädor av naturligt trä, mattor av ull, väggar av gips (ingen konstgjord tapet), om möjligt är fönstren inramade med träramar. Trenden i fråga betonas av närvaron av levande gröna växter i rummet. I det här fallet skiljer den sig från ekostilen genom övervägande av neutrala monokromatiska färger, medan den förra fokuserar på alla nyanser av grönt. Låt oss analysera mer detaljerat.

Interiör

Den första funktionen som utmärker det inre av denna trend är den vita färgen. Det utgör grunden för att skapa ett projekt. En grå eller beige nyans kan också användas. Varma färger är dock mindre vanliga i modern skandinavisk stil. Väggar som är monotont målade i en ljus kall färg är också av praktisk betydelse – att visuellt utöka utrymmet. Denna inramning ger mer frihet, och visar samtidigt omfattningen av denna “frihet”. Detta är flödets mest slående drag – kombinationen av inkompatibel.

Kök-vardagsrumsinredning i skandinavisk stil

Design baserad på vitt, grått och himmelblått

Ljusa detaljer är acceptabla i interiören. Dessa kan vara soffor, skåp, stolar eller ett bord i en kontrasterande nyans. Finns vanligtvis gul, beige, grå. Mot en allmän neutral bakgrund ser de ljusa ut, men inte prickiga. Denna stil kännetecknas av lugn och komfort. En annan funktion är närvaron av en öppen spis. Det är snarare ett måste-objekt som bidrar till att skapa en varm atmosfär..

Till viss del kan den föreslagna riktningen anses vara fri, eftersom den möjliggör införande av kontrasterande detaljer eller en fullständig förändring av den ledande färgen. Men i alla fall kommer designen att vara enkel och funktionell..

Ljusröda stolar i kök i skandinavisk stil

Enkla element av ljusa färger är lämpliga för inredningen i rummet.

Exteriör

Ytterbeklädnaden domineras också av enkelhet och naturalism. I grunden är väggarna målade vita eller gjorda av trä. Måla i blått, rött eller brunt uppmuntras också. Du kan hitta på fasaderna på hus klädda i denna bild tvärgående eller vertikala balkar som skapar väggens yttre gränser – ett annat särdrag hos riktningen: tydliga linjer och gränser. Bjälkar är gjorda av naturligt mörkt trä och lackerade.

Litet lanthus i skandinavisk stil

Minimalism är grunden för husets yttre design.

Ramhus med panoramafönster i skandinavisk stil

Trä används ofta för väggbeklädnad.

Stora, till och med grova fönster på flera våningar är en funktion som du kan känna igen den beskrivna stilen. De ger mycket ljus in i det inre, och på utsidan representerar de en av huvuddetaljerna. Dessutom är ett sådant hus dekorerat med en stor mängd grönska på grund av gräsmattor och rabatter runt byggnaden..

Grundläggande detaljer

Efter att ha undersökt särdragen och slutligen föredragit den skandinaviska riktningen går vi vidare till en djupgående studie av den. Låt oss uppmärksamma detaljerna i flödet:

Detaljer Färg Material Exempel
möbel orange, vit, grå läder, trä vit äkta skinnsoffa
Tillbehör rosa, blå, grön naturliga material träfigur från en man med ett futuristiskt utseende
öppen spis naturlig tegelfärg, svart sten, träbjälkar äkta brun öppen spis av sten
textil- blå, grå, beige icke-syntetiska tyger beige linnegardiner
fixturer svart, persika, metallic metall, halm, glas taklampa i form av stora lampor på en lång tråd

Interiören i en liten stuga i skandinavisk stil

Allt i nordisk design ska vara enkelt och koncist.

möbel

Möblerna i den presenterade stilen är utförandet av enkelhet och bekvämlighet. Den är gjord av naturligt trä. Sedan är den målad vit, eller helt enkelt lackerad. Inköp av soffor och fåtöljer av äkta läder uppmuntras. Det är också tillåtet att använda ekoläder.

Rak soffa utan sidoväggar i ett vitt vardagsrum

Rummen är inredda i minimalismens anda – allt du behöver är det mest nödvändiga, det är inte vanligt att svenskarna stökar upp utrymmet

Sängen är huvudsakligen gjord av naturligt trä. Inuti sovrummet är det beläget från väggarna. Det bör noteras att grå och orange tendenser råder i färgerna på sängkläder, ibland är accenter gjorda på kallblått eller grönt.

Interiör i litet sovrum i skandinavisk stil

Sovrummet kan bara ha en säng och en byrå för saker

Resten av möblerna finns bara för funktionalitet. Inbyggda väggskåp, hängande gungstolar, originalformade hyllor-alla möbler har sitt eget syfte och blir en dekoration av det inre av rummet över natten.

Tillbehör

Päls och ullfiltar och capes är inte bara ett föremål att hålla värmen på kalla vinterkvällar. I skandinavisk design är de tillbehör som hänvisar till stilens ursprung – kalla norra länder.

Golvstrålkastare i det inre av ett skandinaviskt vardagsrum

Ljuspunkter finns alltid i ett snövitt vardagsrum eller sovrum – en ovanlig matta, brokig klädsel eller intressanta lampor

Små ekologiska detaljer är också välkomna. Dekorativa hyllor i trä, prydnader i futurismens eller kubismens anda (representerar också utförandet av hållbarhet). Blomkrukor med levande växter i slätt eller målade med vinkelmönster vittnar också om denna trend..

Alla tillbehör du hittar på är välkomna (särskilt handgjorda av naturmaterial), så länge de inte är prickiga eller trotsigt ljusa.

Vardagsrumsinredning med öppen spis i ett privat hus

Levande greener används ofta som accenter.

Öppen spis som en integrerad del

En annan hänvisning till det hårda norra klimatet är eldstaden. Det är en integrerad del av vardagsrummet. I en modern tolkning tjänar det inte till att värma upp rummet, utan snarare som ett tillbehör för dekoration. Samtidigt ger en riktig spis sina egna egenskaper: lukten av trä och en levande eld i rummet, en speciell atmosfär av värme och komfort..

Det är också tillverkat av naturmaterial. Basen är sten eller gips, talk kan användas för beklädnad (då håller kaminen värmen bra och värmer huset). Även dekorativ sten eller en träbalk kan användas för yttre dekoration. Ett smidesjärngaller ger speciell charm i hela vardagsrummet och skyddar golvet mot heta kol.

Öppen spis i hörnet av vardagsrummet i ett lanthus

Vardagsrummet måste ha en öppen spis – äkta eller falskt

Om det inte är möjligt att lägga till en riktig öppen spis i projektet, använd en elektronisk eller falsk, där ljus eller en aromlampa ska placeras. Båda alternativen kommer att vara en värdig ersättning för en naturlig öppen spis. I vilket fall som helst är det föreslagna elementet ett måste i en skandinavisk inredning..

Belysning

Belysning spelar en viktig roll i den skandinaviska stilen. Han får mycket uppmärksamhet. Det finns inget utrymme för halvmörka rum i denna ström. Riklig belysning på alla möjliga sätt uppmuntras..

Barnrum i skandinavisk stil

Fönsteröppningar bör tillåta den maximala mängden ljus att passera

Under dagen, på grund av det stora antalet fönster, är rummet maximalt upplyst. På kvällen ska denna funktion ersättas med artificiella armaturer. Förekomsten av ett stort antal belysningsanordningar i rummen är karakteristisk: alla typer av lampor, golvlampor, lampor och till och med ljus, eldstaden spelar också rollen som en lampa till viss del.

Organisation av belysning i ett kök i skandinavisk stil

Brist på naturligt ljus kompenseras av ett stort antal taklampor, bord och golvlampor

Angående lamporna. Den skandinaviska inredningen kännetecknas av originallampor: vägglampor i form av stora lampor, golvlampor med böjda ben, lampor med originalförfattarens design – allt du kan tänka dig. Dessutom finns det gott om belysning i alla slags belysningsarmaturer, dekorerade med egna händer med naturmaterial..

Kök-vardagsrum i skandinavisk stil med balkong

Varje ljuskälla kan fungera som ett dekorativt element

Spotbelysning är sällsynt. Vi har stora lampor av ovanlig form med originella nyanser.

Färgspektrum

Av ovanstående kan vi dra slutsatsen att kalla ljusa nyanser, som är baserade på vitt, råder i den skandinaviska interiören. Väggarna är målade grå, vita, mindre ofta beige. Möbler och tillbehör bör skilja sig från huvudet med flera toner. Paletten är ofta brun eller mörkgrå, mindre ofta blå, orange eller grön.

Skandinavisk stil lantligt sovrum sovrum interiör

Den skandinaviska stilen godkänner förekomsten av högst två ledtoner, flerfärg bör inte tillåtas här

En frekvent besökare till denna destination är orange. Det kan ramma möbler, lampor, hyllor eller olika tillbehör. Det finns också blått. Det utgör sällan grunden för stora ämnen. Tjänar oftare för inramning av små tillbehör. Även om du kan hitta stolar, hyllor eller filtar i denna ton – allt beror på ägarens personliga preferenser..

Interiör i ett barnrum i ett hus i skandinavisk stil

Accentväggen kan klistras över med tapeter

Skandinavisk stil i det inre av ett lanthus skapas också med en bas av beige eller persika. Trots att den i paletten ligger i varma nyanser, visar sig den övergripande atmosfären inte alls vara densamma. Genom minimalistiska flöden i omgivningen och andra detaljer om kalla nyanser stöder han den ledande idén om lakonism och “stelhet”, samtidigt som den skapar en mysig stämning på sitt eget sätt.

Vardagsrumsinredning i ett litet hus i skandinavisk stil

Det är ganska vanligt att se en trävägg med en grov finish.

Färgernas huvudsyfte är att förmedla den kalla atmosfären i de norra länderna i Europa, för att betona minimalismen och funktionaliteten hos de viktigaste och sekundära detaljerna i flödet.

Exempel på

De grundläggande lagarna som stilen bygger på har analyserats. Här är några exempel. Kanske kommer någon att gilla dem.

Turkos soffa i vardagsrummet i ett lanthus

Fönsteröppningar i vardagsrummet saknar ofta gardiner.

Kök

Skandinavisk stil är perfekt för att skapa köksdesign. Ljusa färger kommer att betona rummets adel och ge det högtidlighet..

Vit köksinredning i skandinavisk stil

Vitt är den bästa färgen för att inreda ett kök, eftersom det skapar en känsla av renhet, vilket är viktigt för rummet där maten tillagas.

Hörnkök i ett privat hus i vitt

Vita ytor och möbler är särskilt lämpliga i ett litet kök.

En vit köksuppsättning och vitvaror av samma färg kommer att ligga till grund. Lägg till ett massivt naturligt träbord. Ovanför den placerar vi en lampa med en originalskärm av naturmaterial (tyg, halm, etc.) Placera trästolar med höga ryggar runt bordet. Färgen kan vara vit, beige eller bara öppna produkten med lack, och den kommer att få en ljusbrun nyans. Vi kompletterar bilden med grå textilier: en duk, servetter och gardiner (för älskare av kontrastströmmar kan du välja grönt eller blått för textilier). Skandinavisk köksdesign klar.

Vardagsrum

En plats där släkt och vänner samlas. Det ska vara rymligt och bekvämt. I ett lanthus är den skandinaviska andan lämplig för utförandet av dessa funktioner, vilket kommer att skapa en känsla av frihet..

Gamla registreringsskyltar på den vita väggen i vardagsrummet

Inuti vardagsrummet är element som inte fyller en funktionell roll, men tjänar till att dekorera, acceptabla

Lätta väggar. Vi lägger till grå möbler: en soffa täckt med naturligt tyg, du kan lägga till puffar eller fåtöljer. Ett brunt trä- eller laminatgolv ger en varm touch. På den lägger vi en pälsmatta med en ton mörkare eller ljusare. En låg, lång vägg (minst ett bord) är ett nödvändigt minimum för ett vardagsrum i skandinavisk stil. Gardinerna är ljusa, men skiljer sig från huvudtonen. Var uppmärksam på belysningen. Flera vägglampor, en modern strikt ljuskrona för taket, golvlampor är väl lämpade – det är önskvärt att alla dessa element finns i rummet, samtidigt som de har en ovanlig design.

Trappa med lökar i det inre av vardagsrummet i skandinavisk stil

Alla enheter som ökar belysningen av rummet är välkomna i vardagsrummet.

Och en obligatorisk detalj, utan vilken det inte finns något “skandinaviskt” vardagsrum – en öppen spis. En riktig spis som utstrålar värme och komfort skapar en komplett bild.

Den skandinaviska stilen är utmärkt för att dekorera inredningen i ett lanthus. Den är avsedd för människor som älskar enkelhet, korthet och komfort. Har inga onödiga detaljer, och är ganska konservativ.

Videorecension av ett riktigt norskt hus

50 foton av interiörer i skandinavisk stil

Skandinavisk stil privat hus ytterdörr Tygskärm på taklampa matgrupp med trästolar Träbjälkar i vardagsrummet i ett privat hus En kopp under en bänk i korridoren i ett lanthus Sovrum inredning i ett trähus Sovrumsdesign med två fönster Kök-matsal i ett hus på landet Vitt vardagsrum med dörr till trädgården Barnrumsdesign i vitt Mässingsplafond för hängande lampor Skrivbord under trappan i ett privat hus Takfönster i det inre av sovrummet Dekorativ öppen spis i korridoren i ett lanthus Privat hus i skandinavisk stil Träluckor på sovrumsfönstren Design av en hall med ett fönster i ett lantligt hus Träpelare i det inre av vardagsrummet Vita dörrar i korridoren i ett privat hus Skifferbräda i köket i ett lanthus Köksdörrar i trä Grönt överkast på sängen i sovrummet i ett privat hus Ljus abstraktion över grå soffa Bardisk med stollösa stolar Matbord med brun skiva Gröna grenar i en glasflaska Stickad korg på ett soffbord Metallspis i vardagsrummet i ett privat hus Beige soffa framför ett panoramafönster Dekorativa balkar i taket i vardagsrummet Vitt bord framför fönstret i barnrummet Levande växter i det inre av köket-vardagsrummet Grå hörnsoffa Monokroma fotografier på vardagsrumsväggen Skjutdörrar i husets inre Sovrumsdesign med lågt tak Garland av flaggor på den grå väggen i barnrummet Öppen spis i vardagsrummet med högt i tak Hängande stol i vardagsrummet i ett lanthus Vitt tak i vardagsrummet i ett privat hus Lätta gardiner i sovrummet Badrumsinredning i ett skandinaviskt hus Tvättmaskin i badrummet Gröna växter i badrummet Limmat köksbord i trä Köksdekoration i ett lanthus Hängare i form av ett träd i korridoren i ett privat hus Vit kakel på badrumsväggen Vitt kök linjär layout En liten hylla på väggen nära kylskåpet

Previous Post
Trendig inredning 2021
Next Post
Jak aplikovat keře na terénní úpravy