15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectare coridoare și holuri, caracteristici de finisare

Holul este semnul distinctiv al oricărei case. Cu ea începe locuința, ea este prima care se întâlnește la sosire și creează o impresie a gustului și a capacităților financiare ale proprietarilor. În ciuda spațiului îngust, designul holului și al coridorului ar trebui să fie frumos și confortabil. Este necesar să legați o cameră atât de simplă și nepretențioasă de designul general al apartamentului..

design de hol în alb

Proprietarul rar al unui apartament de oraș poate fi felicitat pentru posesia unui hol spațios, de forma corectă..

Holul și coridorul sunt reprezentanți izbitoare ai unor locații specifice. Lucrările de finisare care se execută trebuie să îndeplinească o serie de cerințe. Ele sunt legate în principal de alegerea materialului. Este necesar să se utilizeze numai acoperiri rezistente la uzură, rezistente la diferite influențe mecanice, murdărie, nisip.

tapet pentru un mic hol

Holul este prima cameră pe care o vede oricine intră în gospodărie sau apartament și merită un aranjament adecvat.

Holul de intrare și coridorul sunt primele spații în care intră o persoană din stradă. În acest sens, gradul de poluare a acestora este supraestimat. Pentru a menține camera curată, este necesar să curățați în mod regulat. Este important să folosiți o pardoseală care să facă acest lucru ușor și simplu. În același timp, trebuie să tolereze bine efectele umezelii și ale agenților de curățare..

proiectarea holului

Proiectarea corectă a unui coridor sau a unui hol larg determină nu numai confortul locuitorilor și plăcerea lor estetică, ci și armonia psihologică.

Dacă vorbim despre un hol într-o casă privată, atunci cerințele pentru pardoseală sunt mai stricte. Și acest lucru nu este surprinzător. Pentru a intra în apartament, proprietarul depășește scara și zborul scărilor. În proprietatea privată, aceste elemente lipsesc. Drept urmare, intră imediat pe hol de pe stradă. În ceea ce privește pereții, acestea necesită o abordare specială în procesul de finisare. Este mai bine să alegeți material fără marcaj. Grija pentru el ar trebui să fie cât se poate de simplă.. 

design modern de hol

În unele cazuri, suprafața trebuie curățată zilnic. Mai ales atunci când există animale de companie sau copii mici în casă.

Este necesar să alegeți culoarea materialelor de finisare în funcție de designul general al casei. Interiorul holului trebuie să fie în armonie cu alte camere. Acest lucru va crea o imagine atractivă a imaginii casei. Și nu contează dacă este o casă privată sau un apartament în oraș..

fotografie hol modern

Abordarea greșită a designului în această parte a apartamentului poate anula eforturile de a crea un interior holistic și de a distruge prima impresie..

Finisarea depinde direct de tipul de coridor.

Vedere pe coridor Caracteristici de finisare
Pătrat Nuanțele neutre și colorate, modelele, dungile, pătratele, modelele geometrice și tapetul arată armonios. Tavanul poate fi întins, suspendat sau pur și simplu lipit cu tapet.
Îngust și lung Camera trebuie împărțită în zone. Acest lucru se poate face folosind arcuri, diverse materiale de finisare..
Unghiular Este necesar să se sublinieze corect avantajele premiselor, să se ascundă neajunsurile. Este instalată versiunea clasică a mobilierului.

design modern de hol

Indiferent de ideile moderne de design ale holului, se află în centrul proiectului, în căutarea frumuseții, principalul lucru nu trebuie uitat – scopul acestei părți a casei.

Zona de intrare în apartament: cum să echipați?

Interiorul holului trebuie să fie ușor de utilizat și practic. Frumusețea și atractivitatea designului se estompează în fundal. Un hol elegant de intrare poate fi incomod pentru proprietari și poate cauza multe probleme. Dacă sistemul de stocare nu este bine gândit, atunci va dura mult timp pentru a decide unde este cel mai bine să le aranjați. Drept urmare, există șansa de a întârzia la muncă. În plus, interiorul camerei va deveni aglomerat și inestetic..

interior hol modern

Înainte de a planifica proiectarea acestei camere, ar trebui să fiți atenți la funcția pe care o îndeplinește coridorul.

De regulă, zona de intrare se află în apartamente mici. Configurarea camerei este extrem de incomodă. Drept urmare, amenajarea sa devine o adevărată problemă. Le puteți face față dacă abordați corect soluția problemei. Înainte de a începe amenajarea holului și coridorului, este necesar să pregătiți un plan clar. Va indica modul în care sunt amplasate toate zonele apartamentului, în funcție de scopul funcțional al acestora. Acest lucru vă va permite să distribuiți în mod corespunzător spațiul..

design interior hol

Cu toții avem nevoi diferite, stiluri de viață și gusturi de design interior..

Locul pentru depozitarea pantofilor pe hol ar trebui să fie aproape de ușă. Merită să instalați un puf sau un scaun lângă el. Vă va ajuta să vă încălțați rapid și ușor. Cârligele cu cârlige nu trebuie așezate departe. Un braț întins este la o distanță suficientă de zona pantofului. Puteți îmbrăca o geacă sau o haină chiar înainte de a ieși. O pereche de rafturi deschise arată bine. Sunt folosite pentru depozitarea diferitelor obiecte mici, genți de mână.

puf și raft în hol

Adesea singura cale de ieșire pentru a evita aglomerația pe holuri mici este mai mult decât un decor ascetic al acestei camere..

Cameră mică: ce trebuie luat în considerare atunci când aranjați?

Un hol mare este rar în apartamentele moderne. Zona de intrare a locuinței este limitată în multe cazuri. Dimensiunea și suprafața sa sunt modeste. Este întotdeauna dificil să plasați mobilierul necesar în el.. 

proiectare hol hol mic

Într-un astfel de spațiu, sunt așezate doar cârlige pe care sunt depozitate hainele și un raft pentru încălțăminte..

Experții recomandă decorarea coridoarelor mici într-un stil minimalist. Vă va permite să utilizați rațional spațiul, să-l faceți confortabil și frumos. Este adecvat să folosiți mobilier personalizat. Dimensiunile și volumele sale vor fi optime pentru acest hol, așa cum se arată în fotografie.

interiorul holului în minimalism

Astfel, proprietarii își vor putea realiza ideile interesante pentru amenajare..

Un hol mic ar trebui să conțină doar mobilierul necesar. Nu-l supraîncărcați cu diverse obiecte. Puteți depozita lucrurile într-un dulap compact și spațios. Este bine dacă este echipat cu uși glisante în oglindă, așa cum se arată în fotografie. Vor mări vizual suprafața camerei. Așezați pantofi, papuci în raft. Acest design arată modern și original..

Percepția vizuală a holului formează umbra pereților, a obiectelor și a iluminatului. Pentru un hol mic, culorile deschise sunt potrivite. Acestea vă permit să creați un interior atractiv al coridorului.. 

fotografie ușoară pe hol

Este important să rețineți că astfel de mobilier se murdărește rapid și necesită o întreținere atentă..

Holul de intrare poate fi separat de zona de living principală a apartamentului. O frunză de sticlă ușă glisantă este perfectă pentru acest lucru. Este transparent și fluxul luminos va pătrunde pe coridor fără obstacole. 

idei de design hol

Datorită acestui fapt, spațiul va crește vizual..

Practic, pe hol nu există ferestre care să umple camera cu lumină naturală. Acest lucru trebuie luat în considerare la aranjare. Este compensat de surse artificiale, sunt instalate un număr mare de lămpi. În caz contrar, holul va fi sumbru, ceea ce îi va reduce vizual suprafața.. 

iluminatul holului

Dacă îl aranjați corect, atunci orice zonă de intrare va dobândi un aspect elegant și frumos, va fi confortabil.

Cameră îngustă

Holul îngust are o serie de dezavantaje. Acestea sunt deosebit de vizibile în procesul de proiectare a acestuia. Ideile moderne de design vă vor permite să le ascundeți, camera va deveni confortabilă și originală. Acestea sunt prezentate în fotografia de mai jos..

design pentru un hol îngust

Pentru început, este necesar să alocați zone funcționale camerei: pentru depozitarea încălțămintei și hainelor.

Amplasarea mobilierului și a altor obiecte de mobilier este luată în considerare. Trebuie să existe spațiu liber. Pe un hol îngust, măsurătorile de bază sunt disproporționate. Puteți netezi acest minus cu materiale de finisare. Dacă combinați corect suprafețele, atunci camera va avea un aspect nou..

Utilizarea oglinzilor și a hârtiei fotowall este excelentă pentru acest interior. Sunt așezate pe pereți lungi. Dacă este prevăzută o ușă interioară, atunci este mai bine să o refuzați.. 

arc și oglinzi pe hol

Deschiderea în formă de arc va arăta mai armonios.

În ceea ce privește umbra pereților, cele alungite ar trebui să fie deschise, iar cele scurte cu ton mai închis. Acest lucru va schimba vizual configurația coridorului. În loc de una îngustă, va dobândi o formă pătrată. Un corp de iluminat este plasat în centrul peretelui alungit. Vă va permite să creați un efect negru-margine în cameră. Această idee de design arată întotdeauna bine..

Forma unghiulară a camerei

Holul din colț nu este opțiunea de configurare cu cel mai mult strat pentru cameră. Este ușor să încapi un dulap într-o cameră atât de mică. Principalul lucru este să alegeți forma potrivită. Mobilierul de colț este o opțiune bună. Are o capacitate crescută, ocupă puțin spațiu și vă permite să stocați nu numai lucruri, ci și alte articole, așa cum se arată în fotografie.

proiectare hol colțar

O soluție interioară excelentă pentru coridor va fi o garderobă, care va ajuta în mod ideal să ascundă diverse haine și accesorii de la străini..

Dacă dulapul este decorat cu inserții de oglinzi, atunci spațiul nu va avea vizual pierderi. Selecția de mobilier de pe piață este imensă. Acest lucru vă permite să alegeți opțiunea care va fi optimă pentru o zonă îngustă de intrare. Aria sa va fi formată rațional.

proiectare hol hol colțar

Pentru a extinde vizual spațiul holului și mai mult, pentru a-l face mai spațios din punct de vedere vizual, puteți comanda un dulap glisant cu ușă în oglindă.

Scară pe hol

Scara din hol poate fi un element important. Există un spațiu dedesubt care este ușor de utilizat. Este perfect pentru organizarea unui sistem de stocare. Pe acest site puteți plasa, așa cum se arată în fotografie:

  • Rafturi pentru pantofi;
  • Dulap mic;
  • Pouf, fotoliu;
  • Cârlige pentru haine.

cuier de haine sub scări

Înainte de a începe echiparea spațiului scării, este necesar să se determine pentru ce este structura.

Dacă combină un hol și un coridor, atunci poate fi folosit ca zonă de recreere. Pentru aceasta, o canapea mică și o măsuță de cafea sunt instalate în ea..

Apartamentul lui Hrușciov: caracteristici ale holului

Apartamentele construite în timpul domniei lui Hrușciov nu au un aspect bine gândit. Este destul de incomodă și tipică. Este prezentat sub forma unei camere înguste cu uși care duc la sufragerie. Pentru a echipa un coridor, puteți utiliza următoarele idei:

  • Redezvoltare;
  • Instalați un raft pentru pantofi, fixați cârligele pentru lucrurile de pe perete;
  • Schimbați percepția vizuală a unei camere.

proiectarea holului în Hrușciov

Ideea finală de design este crearea unei scheme de culori speciale.

Oglinzile sunt folosite pentru decorarea pereților. Tavanul este finisat cu un finisaj lucios. Tenta pereților și a mobilierului este ușoară. Dacă zona nu permite instalarea dulapului, atunci mezaninurile pot fi fixate pe suprafața tavanului, care sunt proiectate pentru a stoca lucrurile, așa cum se arată în fotografie. 

decorarea holului din Hrușciov

Toate acestea vă vor permite să extindeți vizual intrarea în carcasă..

Proprietate privată a locuințelor

O casă de țară este diferită de un apartament. Construcția sa se realizează conform unei decizii individuale de proiectare. Ca urmare, spațiile clădirii au un aspect non-standard. Coridorul nu a făcut excepție.

În astfel de case, este necesar să instalați uși metalice. Se deschide direct spre stradă, ceea ce creează o disonanță a temperaturii în interiorul și în afara casei. O ușă dublă este, de asemenea, perfectă pentru acest caz. Una dintre ele este de obicei din lemn.

proiectarea holului într-o casă privată

Nu utilizați gips-carton sau materiale de hârtie pe astfel de coridoare. Nu sunt rezistente la umiditate.

Este mai bine să terminați astfel de camere cu materiale practice. Vopseaua este potrivită pentru pereți și dale pentru podea..

Mobilierul din lemn sau PAL din casele rurale nu este adecvat. Expunerea la umiditate va duce la faptul că își pierde rapid aspectul și devine inutilizabil. Este mai bine să alegeți produse metalice decorate cu elemente forjate.. 

holuri din fier forjat

Un astfel de mediu va fi estetic și funcțional..

Ce mobilier să alegi?

Astăzi, mobilierul modular sau structurile gata făcute sunt adesea folosite pentru amenajare. Astfel de pereți sunt un loc excelent pentru a depozita lucruri, pantofi. Dacă este necesar, puteți amenaja un colț pentru femei. Oferă o comodă spațioasă și o oglindă. 

amenajarea unui mic hol

Mobilierul dintr-un hol mic ar trebui să aibă predominant nuanțe deschise..

Holul este o parte importantă a oricărui apartament. În ciuda dimensiunilor sale modeste și a configurației non-standard, designul corect îl poate transforma în principalul avantaj al casei.. 

amenajarea fotografiei de pe hol

Dacă vă arătați imaginația, holul dvs. va fi confortabil, elegant și frumos..

50 de idei pentru designul modern al coridoarelor și holurilor:

tapet de design hol design de hol în alb design modern de hol pentru casa interiorul unui mic hol design de hol în alb oglindă mare pe hol design hol cu ​​oglinda hol în alb design modern de hol cu ​​oglindă tapet frumos pentru hol idei de design de hol alb idei de design pentru un hol mic design ușor de hol tapet dungat pe hol interiorul unui hol luminos idei de design hol design modern de hol mic hol în amenajarea apartamentelor idei de design hol idei pentru un mic hol tapet pentru un mic hol hol luminos de intrare cu mobilier fotografie a ideilor de design ale holului decorarea unui hol luminos tapet în interiorul holului design hol cu ​​tapet decor de hol modern decor pentru un mic hol design modern de hol design modern de hol design modern al holului casei fotografie modernă de design hol idei moderne de design hol design interior hol modern design modern de hol design modern de hol design modern de hol casă de hol modernă design modern al holului casei fotografie modernă de design hol idei moderne de design hol foto de idei de design hol moderne idei moderne de design pentru holuri moderne design modern al holului din casă design modern al holului din apartament design hol în culori închise proiectarea unui hol spațios proiectarea unui hol luminos design de hol îngust tapet ușor pentru coridor

Previous Post
Hur man dekorerar skrivbordet med egna händer
Next Post
مطبخ أحمر في الداخل