15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Caracteristicile și dificultățile proiectării unui coridor mic

Majoritatea apartamentelor situate în clădiri vechi (construcții din perioada sovietică) au o suprafață mică. În locuințele mici, cea mai mare parte a spațiului este alocată camerelor de zi și doar o mică parte pentru o baie, bucătărie și coridor.

hol elegant

Designul ergonomic al coridorului vă permite să profitați la maximum de spațiul minim pe podea.

Adesea, în astfel de apartamente, proprietarii încearcă să nu aglomereze site-ul: refuză mobilierul, decorul, alegând umerase și rafturi mici ca alternativă. Dar cu o planificare adecvată, folosind trucuri vizuale, puteți face o cameră confortabilă, elegantă și multifuncțională dintr-un hol mic.

design de coridor mic

A face distincție între un coridor și un hol sau nu este treaba tuturor. Dar, în majoritatea apartamentelor, una dintre premise se revarsă lin în a doua..

Lipsa de spațiu este o caracteristică cheie a micului coridor. Dar există și alte proprietăți pozitive și negative..

  1. Mai multe uși.
  2. Necesitatea unei combinații competente a zonei din apropierea ușilor de intrare și a pasarelelor amplasamentului (de exemplu, de la sufragerie la bucătărie sau baie).
  3. Iluminare și ventilație slabă.

fotografie de proiectare a coridorului mic

Desenați designul holului și gândiți-vă la amplasarea elementelor noului interior.

Acești trei indicatori sunt negativi, dar prin alegerea materialelor potrivite, culorile pot transforma holul dincolo de recunoaștere. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă bazați pe stilurile de interior, să ascultați sfaturile designerilor profesioniști.

idei de proiectare a coridoarelor

Dacă tot ce se află pe hol, de la bordură la cheile garajului, își are locul, va exista spațiu considerabil mai liber..

Stiluri în interiorul unui mic coridor și pe un hol al unui mic apartament

Pentru ca oaspeții și proprietarii apartamentului înșiși, după ce au trecut pragul, să nu-și poată ascunde admirația pentru consecințele modificării, este necesar să adere la un stil de design. Nu toate subspeciile de stil sunt potrivite pentru proiectarea unor site-uri minuscule..

coridoare lungi și înguste

Una dintre cele mai simple modalități de a adăuga spațiu unui coridor îngust este de a face interiorul în culori deschise..

Puteți transforma concis un hol standard, îngust, folosind unul dintre aceste stiluri interioare și caracteristicile sale.

  • Minimalismul japonez – implică absența culorilor strălucitoare, utilizarea materialelor naturale texturate (bambus, hârtie de orez) și o cantitate mică de mobilier. 

design coridor japonez

Materialele naturale pentru finisarea suprafeței și decorul sunt inerente interiorului japonez..

  • Cabana – se distinge prin utilizarea materialelor naturale (lemn, piatră, lut). Accentele într-un astfel de coridor sunt plasate de piese textile realizate din in și bumbac, iar covoarele din blană sau lână grosieră pot fi așezate pe podea..

design mic coridor cabana

Stilul cabanei se distinge prin fiabilitate și simplitate.

  • Hi-tech – există un minim de elemente decorative care nu îndeplinesc funcții practice și aglomerează apartamentul. Pentru a forma un stil de înaltă tehnologie, este suficient să revopsiți cărămizile aspre de pe pereți în alb, să așezați un laminat negru pe podea, să instalați mai multe lămpi și un mic umeraș.

design de coridor de înaltă tehnologie

High-tech este interesant tocmai pentru că principiile sale de bază ale modelării spațiului fac posibilă rezolvarea problemei unui mic hol.

Cele mai puțin potrivite pentru decorarea unui spațiu comun mic sunt stilul englezesc, stilul Empire și Provence. Au nevoie de un decor bogat, care are puțin spațiu pe holuri mici..

Paleta ușoară crește vizual zona

Dacă vă gândiți corect la proiectarea coridorului, este avantajos să alegeți culorile, atunci este cu adevărat posibil să măriți vizual zona. Designerii experimentați sfătuiesc să combine trei culori care sunt în armonie între ele..

iluminatul coridorului

Cu cât utilizați mai mult spațiu vertical, cu atât mai mult spațiu orizontal va fi eliberat..

  1. Paletă albastră – combinați albastru albastru, alb, argintiu și bej și crem.
  2. Nuanțe galbene – combină inul și gri-albastru cu kaki în culoarea aurului îmbătrânit.
  3. Vopsele portocalii – utilizați cais pal, gri-albastru și gri-albastru, diluați-le cu bej.

hol pentru un coridor lung

Acestea sunt combinațiile care sunt populare în interiorul modern..

În ultimii ani, combinații de fistic, pere cu kaki și bej deschis.

Tipuri de holuri în clădirile de apartamente și opțiuni de reparații în acestea

Proiectele de case ale clădirilor sovietice și moderne diferă prin zonă, dispunere, înălțimea tavanului și dimensiunea deschiderilor ferestrelor. Dar coridoarele din toate tipurile de clădiri înalte sunt similare și există astfel de tipuri.

  • Cu un tavan arcuit între hol și sufragerie – adesea întâlnit în apartamentele cu o cameră. Principalele avantaje ale arcadei: economisirea spațiului, decorarea suplimentară a site-ului, mai mult spațiu liber. 

design de coridor lung cu arc

Principala caracteristică a instalării unui arc este combinarea competentă a culorilor finisajului în hol și sufragerie (dormitor).

  • Coridor lung și îngust – conectează camerele din apartamentele caselor cu panouri. Nu poate fi aglomerat cu mobilier, este mai bine să pictați pereții și tavanul în nuanțe deschise, să folosiți umerașe de perete, o oglindă și rafturi din mobilier. 

design lung de coridor alb

Pentru comoditate, puteți instala o bancă mică.

  • Un hol mic pătrat este un atribut al unui mic apartament din Hrușciov. Forma pătrată a platformei vă permite să echipați confortabil holul. În astfel de camere nu este nevoie să „trișăm” cu culoare și materiale. 

hol în Hrușciov

Singurul sfat al designerilor este să instalați ușile care se deschid spre interiorul camerelor de zi..

  • Coridor mare, spațios, găsit în locuințe cu două camere. Într-un hol mare, este posibil să instalați mobilier multifuncțional (chiar și un dulap, comodă, oglindă de podea). 

hol cu ​​dulap

Dacă unul dintre pereți este liber de uși și comunicații (fire, conducte), puteți construi un dulap în el.

Coridorul preia cea mai mare sarcină din casă – primește frig și umezeală de pe stradă (sau de la intrare), murdărie din pantofi. Prin urmare, atunci când planificați o reprelucrare, este important să vă gândiți la design nu numai în termeni de frumusețe, ci și de confort..

Proiectarea coridorului într-o casă privată

Locuințele din clădirile cu mai multe apartamente sunt proprietarii de cătușe cu idei și fantezii pentru remodelare. Într-o casă privată, situația este mai bună: puteți oricând extinde spațiul prin mutarea sau demontarea pereților. În general, această parte a unei case private este identică cu același colț al apartamentului..

interiorul coridorului într-o casă privată

Alegeți și elemente decorative pentru hol conform principiului „afaceri cu plăcere”.

Când renovezi un hol într-o casă, poți folosi următoarele sfaturi.

  1. Instalați un sistem de “podea caldă”, care va scăpa de umiditate ridicată și frig în cameră.
  2. Toate tipurile de uși trebuie realizate în același stil și culoare (intrare, interior).
  3. Convertiți un plafon obișnuit într-un plafon cu mai multe niveluri.

tavan în hol

Într-o casă privată, coridorul poate fi decorat cu o piatră decorativă pe pereți sau tapet foto luminos.

O opțiune de modificare inacceptabilă este instalarea unui arc între spațiul nerezidențial și rezidențial.

Decorarea pereților într-un mic hol. Tapetul ca una dintre opțiunile pentru un coridor mic

Când luați în considerare proiectarea coridorului, trebuie să alegeți materialele pentru finisare în avans. Dacă pereții sunt uniformi, atunci este mai bine să-i pictați. Pentru aceasta sunt potrivite vopselele acrilice, alchidice sau pe bază de apă. O opțiune ultramodernă – vopsea poliuretanică sau latex, durabilă, rezistentă la pete și ușor de curățat.

pereți albi pe hol

Un mic hol poate fi mărit în volum, gândindu-se inteligent la iluminat și decorându-l în stilul general cu apartamentul.

Ca opțiune pentru un coridor mic, ipsosul decorativ, care arată mai spectaculos decât vopseaua, este potrivit. Când suprafețele laterale sunt cel mai ușor să le închideți cu panouri din PVC și MDF, dar, în același timp, luați în considerare umiditatea aerului.

opțiune de proiectare a coridorului lung

O varietate de materiale moderne pentru decorarea pereților ajută la ascunderea imperfecțiunilor pereților, „se joacă” cu lumina, creează un design elegant al coridorului și îi mărește vizual zona. Tabelul prezintă diferite tipuri de tapet pentru pereții din coridor, sunt indicate avantajele și dezavantajele acestora.

tapet în coridor

Este important să mențineți funcționalitatea holului.

Tip tapet Avantaje dezavantaje
Hârtie Material ecologic, respirabilitate ridicată, preț accesibil Ușor deteriorat, decolorat, nu rezistent la umiditate, de scurtă durată
Vinil Durabil, rezistent la deteriorări mecanice, păstrează culoarea pentru o lungă perioadă de timp, asigură o izolare fonică ridicată Au o permeabilitate redusă a aerului, ceea ce amenință nucleația unei ciuperci, emit substanțe toxice (formaldehide)
Nețesut Permit trecerea aerului și aburului, ascund nereguli în suprafața lipită, rezistă la curățarea uscată și umedă, nu se estompează la soare, rezistente la foc Instabilitatea la deteriorarea mecanică, praful se acumulează pe suprafață, care este periculos datorită nucleației acarienilor, sunt scumpe
Lichid Fără articulații, absorb sunete, reține căldura, ascunde umflături Se usucă mult timp după ce a fost aplicat pe pereți (până la 48 de ore), distrus de umiditate
Textile Cusături invizibile, izolare termică și fonică ridicată, rezistente la foc Absorbția mirosurilor, incapacitatea de curățare, acumularea de praf la suprafață, costuri ridicate
Iută Puternic, durabil, rezistent la uzură, ecologic, nu se estompează la soare, ușor de curățat Preț mare
Lenjerie Curățătorie chimică, nu se estompează la soare, realizată din materiale naturale Cost ridicat, complexitate a procedurii de lipire pe pereți
Mătase Arată foarte original, durabil, nu se estompează la soare Cost ridicat, personalizare
Velur Textură originală, rezistență, prietenie cu mediul Cost ridicat, dificultate la curățare
Plută Rezistent la uzură, respirabil, fără praf, fabricat din materiale ecologice Îmbinările neglijent, incapacitatea de a ascunde imperfecțiunile pereților, repararea ulterioară dificilă a pereților cu capac de plută
Metalizat Rezistent, ușor, ușor de curățat, uscat sau umed Reflexii fragile, etanșe, puternice la lumină puternică, cost ridicat

Cum să alegeți mobilier pentru coridor: minimalism în holuri mici

Pentru un design armonios și elegant al unui coridor mic, nu este suficient doar să lipiți din nou tapetul și să schimbați pardoseala. Pentru a crea un spațiu elegant, modern și funcțional, trebuie să alegeți mobilierul potrivit.. 

garderoba pe hol

Cea mai bună opțiune pentru un hol înghesuit ar fi un dulap cu 3-4 compartimente: pentru îmbrăcăminte exterioară, pantofi, pălării.

Opțiunea ideală este un dulap cu multe sertare, dreptunghiular sau colțar. Pentru a vă face mai convenabil să scoateți și să vă încălțați pantofii, puteți instala un scaun mic sau o canapea cu tapițerie din țesătură sau piele.

hol în stil clasic

Când zona permite, merită să instalați o masă de toaletă îngustă cu oglindă.

În încăperile înguste, este important să aveți grijă de siguranță. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați mobilier cu colțuri rotunjite, fără mânere proeminente (“chiuvete”, “capse”, șine de acoperiș). Cel mai convenabil va fi dacă cumpărați mobilier cu mânere încorporate..

Alegerea unei pardoseli

Un coridor este un loc în care în fiecare zi pardoseala se pretează la stres mecanic negativ (fricțiunea tălpii pantofului). Sarcina crește dacă există animale de companie în casă. 

etaj într-un mic hol

Este important să selectați o pardoseală durabilă, rezistentă la uzură, la care sunt prezentate alte cerințe: rezistența la umiditate și ușurința curățării.

Cele mai bune opțiuni pentru hol

  • Laminatul este un material durabil, frumos și modern, ușor de curățat și poate dura până la 15 ani. Principalul lucru este să alegeți clasa de produs potrivită..
  • Gresia porțelanată și plăcile ceramice se caracterizează prin rezistență ridicată la uzură, ușurință în curățare și durabilitate. De asemenea, sub acest tip de acoperire, puteți instala un sistem „podea caldă”. Singurul negativ este fragilitatea suprafeței. Un covor dens poate proteja plăcile..
  • Linoleum – nu se teme de umiditate, rezistent la deteriorări mecanice, ușor de curățat și, dacă este utilizat corect, poate dura 7-11 ani.

hol în stilul minimalismului

Ca opțiune pentru acoperirea coridorului, puteți folosi parchet.

Este durabil, durabil și fiabil. Dintre minusuri – se teme de umezeală, stratul superior de lac poate distruge zgârieturile.

Iluminarea pe holuri mici

Adesea coridorul nu are ferestre, deci este iluminat de surse de lumină artificială. Spoturile de pe tavan și pereți se vor potrivi cel mai bine în interior, ca sursă suplimentară, puteți utiliza o lampă de iluminat, o lampă de podea, o lampă de masă (dacă aveți o noptieră).

iluminatul holului

Un candelabru imens, masiv, nu este în niciun caz potrivit pentru un hol mic, deoarece va reduce vizual zona.

Oglindă pe hol

Scopul remodelării unui spațiu îngust, de dimensiuni mici, este extinderea acestuia cât mai mult posibil, cel puțin vizual. O oglindă va fi un asistent ideal în atingerea acestui obiectiv. Poate fi montat pe perete sau pe picior, rotunjit sau cu margini ascuțite, mic sau lungime completă. De asemenea, pe hol, este instalată adesea o oglindă cu raft pe care vor fi amplasate parfumuri și produse cosmetice..

oglindă pe hol

Designul modern al holului vă permite să simțiți atmosfera apartamentului dvs. încă de la primii pași.

VIDEO: Proiectarea unui mic hol în Hrușciov.

50 de idei moderne de design pentru un coridor mic:

mic hol de coridor în Hrușciov mic hol de coridor în Hrușciov interior luminos mic hol de coridor în interiorul Hrușciov mic hol de coridor în Hrușciov mic hol de coridor în decor Hrușciov mic hol de coridor în Hrușciov idei fotografie mic hol de coridor în idei de design Hrușciov mic hol de coridor în idei Hrușciov mic hol de coridor în Hrușciov idei foto mic hol de coridor în fotografia lui Hrușciov mic hol de coridor în idei de design Hrușciov mic hol de coridor în fotografia de proiectare a lui Hrușciov mic hol de coridor în design Hrușciov mic hol de coridor în Hrușciov mic coridor hol design confortabil mic coridor hol design elegant mic coridor hol modern design mic hol de coridor design practic mic coridor hol foto interioară mic coridor interior hol mici coridoare holuri idei interioare mic coridor hol foto interioară mic coridor interior hol mici coridoare holuri idei interioare mic coridor hol idei interior mic coridor hol idei foto mici idei de proiectare a holului de coridor mici idei de proiectare a holului de coridor mici idei de proiectare a holului de coridor mici idei de proiectare a holului de coridor mici idei de hol de coridor mic coridor hol foto interioară mic coridor foto interior mic coridor hol foto interioară mic coridor foto interior mici idei de coridor pe hol proiectare foto coridor mic hol proiectare foto coridor mic proiectare foto coridor mic proiectare foto coridor mic hol mic coridor foto hol mici idei de proiectare a holului de coridor fotografie de proiectare a holului mic coridor proiectare hol mic de coridor mici idei de proiectare a holului de coridor fotografie de proiectare a holului mic coridor proiectare hol mic de coridor mic coridor pe hol mic hol design frumos de hol

Previous Post
Vita möbler i interiören: stil, funktioner
Next Post
Zdobení lahví šampaňského na svatbu v podobě nevěsty a ženicha