15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interior dormitor cu tapet de două tipuri pentru un design non-banal

O cameră pentru dormit și odihnă ar trebui să aibă o atmosferă calmă și modestă, dar se dovedește adesea plictisitoare și plictisitoare. Designerii au oferit multe trucuri interesante pentru a adăuga o anumită varietate, inclusiv un interior al dormitorului cu două tipuri de tapet. Cu toate acestea, cu toată simplitatea soluției, nu toată lumea poate alege corect combinații armonioase. Acesta este cel mai economic mod de a adăuga varietate și semnificație spațiului personal. Dar există mai multe condiții importante în care este garantat un rezultat uimitor..

Combinația de tapet cu așternut într-un dormitor clasic

Combinarea tapetului vă permite să creați un interior original fără costuri speciale

Cum se alege tapetul pentru dormitor

Decorarea pereților în orice spațiu de locuit este determinată de stil și de preferințele personale. Majoritatea orășenilor au o idee destul de vagă a stilului de design. Dar toată lumea va putea spune, privind o anumită culoare, unde este mai potrivită:

 • pentru interioare clasice sau moderne;
 • pentru țară (cu motive rurale);
 • orientarea etnică.

Dulap alb în dormitor cu două tipuri de tapet

Alegerea tapetului depinde în mare măsură de direcția stilului interiorului dormitorului.

Da, poate exista un design mediu, neexprimat, fără o orientare stilistică accentuată. Cel mai adesea, acest lucru se face în mod deliberat pentru camera de odihnă, alegând tapet alb în interiorul dormitorului sau pereți de tonuri palide, discrete, fără un model clar. Acest lucru disipează atenția, încurajând relaxarea. Este deosebit de utilă absența unui ornament clar pe pereții dormitoarelor oamenilor creativi, a căror minte subconștientă generează câteva idei atunci când se iau în considerare liniile haotice și recunoscute.

Imagini în rame negre pe tapet cu imprimeu floral

Culorile și modelele restrânse sunt mai potrivite pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Pardoseală din lemn în dormitor cu tapet maro închis

Nuanțele maronii calmează, creează o senzație de căldură și confort

Designul unui dormitor cu tapet combinat este mult mai ușor de făcut original și mai atractiv. Totuși, totul depinde de cât timp petrec în această cameră. Dacă vin în dormitor după o zi grea de muncă doar pentru a dormi suficient, nu ar trebui să faceți reparații scumpe. Este suficient să alegeți un model clasic simplu pentru decorarea unui dormitor, de exemplu, o bandă slab pronunțată cu un ornament floral..

Cum se utilizează două tipuri de tapet pentru a corecta defectele camerei

Dacă dormitorul este locul principal în apartament, unde trebuie să petreceți mult timp, atunci ei acordă mai multă atenție designului tapetului pentru dormitor cu role combinate. Acest lucru este important atunci când combinați o cameră de pauză cu o zonă de lucru – croitori, contabili, tutori de skype și antrenori trebuie să acorde multă atenție mediului lor..

Pereții cu aceeași nuanță arată bine, dar cu texturi diferite, unde unii au un model, alții sunt netezi, monocromatici, umbrind favorabil un ornament nobil, ca în fotografie.

Tapet deschis cu imprimeu albastru peste pat gri

O combinație reușită de suprafețe albastre simple, cu ornamente delicate pe peretele accentului

Sfat. Când alegeți aceste sau acele role, rețineți că, cu ajutorul tapetului, puteți corecta unele imperfecțiuni ale camerei și ascunde defectele peretelui.

Interiorul dormitorului în culori pastelate

Nuanțele pastelate netezesc vizual mici nereguli

Combinând tapet întunecat în interiorul dormitorului

Imaginile de fundal saturate întunecate nu sunt potrivite pentru pereții defecți

O bandă orizontală largă va extinde vizual interiorul unui dormitor mic cu un alt tip de tapet, dacă îl lipiți pe partea superioară a pereților, de-a lungul întregului perimetru la tavan.

Modelul vertical va „ridica” ușor tavanul, va face camera mai spațioasă. Ornamentul vegetal sub formă de rețea în formă de diamant are aceeași proprietate. Cu toate acestea, fundul camerei va apărea mai mic decât dimensiunea reală, deci este important să luați în considerare care vor fi podelele dormitorului..

Tapet cu dungi verticale cu modele geometrice

Dungile verticale vor face tavanul vizual mai înalt; este adecvat să le executați în culori strălucitoare dacă există puțină mobilă în cameră

Tapet cu flori mari în designul unui dormitor pentru o fată

Tapetul cu un model mic reduce camera și, dimpotrivă, un ornament mare mărește spațiul.

Dacă pereții unui apartament sau casă se micșorează, tapetul de hârtie se poate încreți și crapa. În acest caz, refuzați rolele de hârtie în favoarea tapetului netesut și lichid. Designul tapetului pentru dormitor variază – combinate 2 tipuri, texturi și culori diferite.

Utilizarea tapetului foto pentru dormitor este cea mai recentă descoperire de design, o imprimare 3D florală mare este deosebit de relevantă. Va distrage atenția de la multe dintre imperfecțiunile camerei și va crea un perete de accent. Florile mari „împing vizual” pereții dormitorului.

Pictură murală cu frunze mari în interiorul dormitorului

Fotomuralele luminoase vor deveni un punct culminant al interiorului și vor atrage atenția asupra obiectelor situate lângă peretele accentului

Iluziile spațiale originale deschid ușile către o altă lume sau schimbă configurația dormitorului. Imaginile de fundal cu dungi contrastante precum „zebra” au o proprietate similară, atunci când rulează orizontal pe un perete îngust și vertical pe un perete mare..

Dungi orizontale pe tapet de hârtie în dormitor

Puteți prelungi camera prin combinație orizontală

Imaginile de fundal lucioase, întunecate și negre nu se simt „prea întunecate”, deoarece reflectă multă lumină. Mat și catifelat, pe de altă parte, absorb lumina și spațiul, în special tapetele negre. Această recepție extravagantă este potrivită numai pentru un dormitor mare sau un apartament studio..

Tapet albastru închis pe peretele din spatele patului

Dacă trebuie să extindeți o cameră pătrată, trebuie să lipiți tapet cu un ornament luminos saturat pe un perete.

Nuanțe deschise, mici modele de plante extind camera, umplând-o cu lumină. Cu toate acestea, această culoare nu este potrivită pentru fiecare stil de interior. Acest design de tapet este potrivit pentru un dormitor în următorul stil:

 • retro;
 • romantism;
 • boho;
 • shabby chic;
 • țară;
 • provence;
 • epocă.

Imaginile de fundal late cu elemente mari sunt o soluție excelentă pentru proiectarea unui dormitor cu imagini de fundal diferite dacă acest model se află doar pe un singur perete.

Zonarea dormitorului cu tapet

Tapet mai întunecat decât tonul principal al pereților, excelent pentru zonarea spațiului dormitorului

Combinarea tapetului cu diferite texturi și modele este o modalitate bună de a atrage atenția asupra unei zone specifice a dormitorului. De exemplu, este mai ușor să accentuezi o vanitate cu machiaj sau o consolă cu oglindă și accesorii pentru îngrijirea părului. Interiorul original cu tapet pentru dormitor nu va trece neobservat, ceea ce a marcat zona din capul patului..

Care este cel mai bun material pentru tapet pentru dormitor

Recent, a existat tendința de a acorda o atenție deosebită respectării materialelor de mediu. Și acest lucru este adevărat – tot ceea ce ne înconjoară ne afectează sănătatea, mai ales dacă sunt alergici sau astmatici care sunt sensibili la componentele chimice ale finisajului dormitorului. Suspensia toxică, în special în primele luni după renovare, reflectă invizibil aerul pe care îl respirăm în timpul somnului. Prin urmare, designul decorului dormitorului cu diferite imagini de fundal se estompează în fundal în ceea ce privește impactul asupra sănătății..

Decorarea dormitorului în nuanțe violet

Tapetul trebuie să fie de același tip și aceeași grosime, în caz contrar va fi dificil de îmbinat

Piața modernă a materialelor de construcție oferă o gamă largă de materiale pentru tapet, iar acest lucru extinde posibilitățile atunci când alegeți combinația perfectă de tapet în dormitor. Cu toate acestea, nu toate materialele sunt combinate cu succes, iar baza cea mai expresivă necesită un fundal modest. În dormitorul copiilor, un alt criteriu este important – practic, dar tapetul trebuie să respire (să absoarbă excesul de umiditate și să-l evapore).

În plus față de tapetul lichid, care amintește mai mult de o soluție de hârtie și celuloză intercalate, se produc role de diferite materiale, predominant pe hârtie și suport nețesut (bază).

Tapet netesut gri și alb pe peretele accentului din dormitor

Tapetul nețesut este foarte durabil, elastic și ușor de lipit

Pentru interiorul unui dormitor cu tapet de două tipuri, nu este recomandat decât tapetul de piatră (o tăietură de gresie), toate celelalte soiuri pot fi combinate cu hârtie bugetară sau tapet practic pentru pictură. Sunt produse din netesute si fibra de sticla. Desenul texturat poate fi revopsit de mai multe ori, ceea ce îi face pe plac părinților tinerilor artiști care își practică „arta” pe pereții camerelor. Cu toate acestea, desenul volumetric este iubit de pisicile care încearcă periodic fibra de sticlă și baza nețesută pentru cetate. Este important să știți despre acest lucru atunci când vă gândiți la designul tapetului din dormitor. Tapetul textil este, de asemenea, ușor de deteriorat.

Decor de perete deasupra tăbliei cu tapet de vinil

Creați un aspect curat și atrăgător cu o combinație de tapet vopsit simplu și model de vinil

Nonwoven este o țesătură nețesută din viscoză bine cunoscută croitorilor ca căptușeală sau suport tehnic. Aceste tapete sunt, de asemenea, ușor de vopsit cu o rolă, în plus, sunt destul de rezistente la uzură, ceea ce reduce costul reparațiilor, mai ales în grădiniță, unde trebuie făcut mai des decât alte camere..

Unele imagini de fundal necesită o manipulare atentă, de exemplu, țesături, altele pot fi spălate și curățate. Acoperirile din bambus și plută sunt mai susceptibile de a fi găsite în foi mici, mai degrabă decât în ​​role. Și tapetul din lemn, lemn sau furniruit nu necesită o îngrijire specială – este o tăietură de tipuri scumpe de lemn pe bază de hârtie. Dar pot fi deschise cu lac, însă după aceea își pierd componenta ecologică. Da, și este nevoie de un lac special, pentru uz interior – pe bază de substanțe rășinoase naturale.

Dormitor cu tapet textil

Tapetul din stofă aparține clasei de lux, este scump și nu este ușor de curățat

Toate aceste materiale sunt potrivite pentru interiorul unui dormitor cu două tipuri de tapet, în timp ce rulouri scumpe pot fi luate pentru finisarea decorativă a unui perete, role de hârtie – ca bază sau fundal.

Nu. Material Proprietăți dezavantaje
1. Tapet de hârtie Cel mai popular material disponibil pentru lipirea pereților dormitorului, rolele sunt adesea produse în 2-3 straturi, disponibile pentru autoreparare. Durată scurtă de viață, ardeți în lumina directă a soarelui, înmuiați în timpul curățării umede și inundațiilor de către vecini.
2. Nețesut Tapetul este produs pe bază de polimeri și celuloză, material plastic, potrivit pentru clădiri noi în stadiul de contracție, mai puternic decât hârtia, respirabil, nu este nevoie de impregnare cu lipici. Se estompează rapid, predispus la deteriorarea ghearelor animalelor de companie, nu poate fi spălat necesită o pregătire atentă a substratului înainte de lipire.
3. Serigrafie și vinil Bază nețesută sau din hârtie cu model volumetric (polimeri, vinil), frumoasă, practică, durabilă, imită diferite materiale.   Polimerii nu respiră, stratul superior este ușor deteriorat prin mijloace mecanice și nu poate fi refăcut.

Două culori de tapet pe peretele unui dormitor

Serigrafia sub formă de romburi, bucle și crini este potrivită pentru un dormitor în stil clasic

Astăzi, multe materiale scumpe imită imagini de fundal frumoase în interiorul dormitorului:

 • Piele;
 • Plută;
 • piele intoarsa;
 • jacquard;
 • atlas;
 • brocart;
 • catifea;
 • catifele;
 • lenjerie;
 • Mătase japoneză.

Utilizarea mulajelor la decorarea interiorului dormitorului

Puteți ascunde îmbinările tapetului cu muluri și chenare

Atenţie! Rolele groase de hârtie și țesături sunt considerate a fi de cea mai bună calitate..

Cum se combină două tipuri de tapet

Este dificil de imaginat cum va arăta o combinație de imagini de fundal diferite pe pereții dormitorului, deci este recomandabil să le atașați unul la celălalt atunci când cumpărați și să le prezentați acasă. Oamenii care nu se tem de experimente îndrăznețe pot varia și combina „incongruența”. În cele din urmă, aceasta nu este zidărie, dacă nu vă place ceva, îl puteți reface oricând după un timp.

Decorarea unei nișe în dormitor cu tapet de hârtie

Combinația a două tipuri de tapet se sugerează atunci când există o nișă în dormitor.

Cu toate acestea, există duete incontestabile care vor arăta întotdeauna spectaculoase:

 1. Flori mici și mari din aceeași specie botanică, de exemplu, un trandafir mic și muguri mari pe tapetele foto. Aceasta este o opțiune de câștig-câștig dacă puteți găsi flori de aceeași nuanță. Trandafirii roz cu frunze maro arată uimitor în interiorul unui dormitor cu tapet de două tipuri și mobilier maro.
 2. Un desen abstract arată bine cu un ornament liniar și o bază monocromatică, dacă alegeți schema de culori potrivită. Opțiunile alb-negru apar adesea în designul interioarelor de lux, în special în stilul high-tech..
 3. Modelele etnice precum „castravetele turcesc” sau poliedrele cu stea orientală sunt cea mai bună soluție pentru stilul oriental. Astfel de tapet pestriț arată bine cu o bază monocromatică strălucitoare (verde, roz, purpuriu, violet).
 4. Banda este considerată un model pur masculin, dar de multe ori merge bine cu modelele florale și un fundal solid. Prin urmare, designerii oferă adesea o astfel de combinație de tapet pentru un dormitor matrimonial sau un studiu pentru bărbați cu funcția de cameră de odihnă..
 5. Un desen inexpresiv sub forma unei lovituri de stilou sau a unei lovituri cu biciul este „scrisul de mână” al modernității. Astfel de variații arată bine cu inserții monocromatice largi sau cu modele grațioase mai mari..
 6. Plaid-ul nu este la fel de obișnuit în desenele de tapet, dar arată bine în setările de țară și vintage. Ele sunt combinate numai cu o bază simplă sau o textură ușor pronunțată a tapetului pentru pictură..
 7. Ornamentul etnic este recomandat să fie selectat pentru un anumit stil, legat de un punct geografic. De exemplu, dragonii roșii sunt China, ramurile sakura sunt Japonia. Cu toate acestea, tapetele cu hieroglife mari sunt potrivite pentru orice stil asiatic, este mai bine să îl umbriți cu tapet texturat și bambus.
 8. Tapetul texturat poate imita tencuiala decorativă, tăiată din lemn, plăci de piatră sau zidărie. Aceasta este o soluție excelentă pentru un interior exclusivist, doar că acestea nu se armonizează cu fiecare fundal. Regula generală este să respectați recomandările stilistice, de exemplu, combinați cărămidă cu tapet pentru tencuială goală sau beton gri.
 9. Picturile murale sezoniere nu sunt potrivite pentru starea de spirit pe tot parcursul anului, utilizarea lor este de câteva luni, lipindu-se în starea de spirit. Deși un peisaj nostalgic care amintește de o călătorie în Norvegia sau Suedia este un design grozav de tapet într-un dormitor scandinav alb. Este important să alegeți mobilierul și accesoriile potrivite.

Interiorul dormitorului modern în nuanțe de gri

Combinație elegantă de tapet gri de fundal cu un model floral mare

Sfat. Când alegeți diferite imagini de fundal, gândiți-vă la ce și cum le veți procesa articulația, astfel încât să arate organic.

Interiorul dormitorului pentru fete în culori pastelate blânde

Există excepții de la orice regulă. Dacă găsiți o combinație de culori care vă place – utilizați-o.

Cum să modelați un perete de accent

Această tehnică de proiectare a găsit recent din ce în ce mai mulți adepți, deoarece aceasta este principala oportunitate de a diversifica interiorul unui dormitor cu tapet. Un accent pe un perete cu ajutorul unui design spectaculos, memorabil, va adăuga o oarecare varietate decorului camerei de odihnă. Reparațiile parțiale pot fi demarate atunci când este necesar să se ascundă defectul unui singur perete, atunci când alte suprafețe nu necesită re-lipire.

Perete cu tapet roșu într-un dormitor spațios

Peretele cu accent va face interiorul dormitorului mai dinamic

Cel mai adesea, un perete din capul patului sau un avion liber, care este decorat la discreția dvs., este folosit ca accent vertical. Varietatea va aduce o nuanță diferită într-o singură paletă sau un ornament original.

Pardoseala dormitorului cu tapet de hârtie pe perete

Peretele de deasupra tăbliei este un loc bun pentru accent

Pe peretele accentului, puteți face și un colaj sau un panou din rămășițele tapetului – un decor minunat atunci când doriți să vă aplicați imaginația ca designer de tapet pentru un interior creativ..

Pentru dormitorul copiilor, se vinde un colorat special pentru tapet, pe care părinții rezonabili le oferă copiilor posibilitatea de a-și exercita copiii în „pictura de perete”..

Nișă pe peretele dormitorului, trecând spre tavan

Puteți selecta nu numai peretele, ci și tavanul

Combinația de nuanțe și culori depinde foarte mult de preferințele personale. Rețineți, totuși, că albul este un fundal versatil, iar tapetul pe bază de lemn texturat ar trebui să fie asortat cu mobilier, pardoseală laminată și uși de interior. Mai multe exemple interesante – în galeria noastră foto.

Video: Cum se alege tapetul pentru dormitor

Galerie foto: diverse combinații de tapet în dormitor

Iluminare clasică a dormitorului Tapet de vopsit violet în designul dormitorului Tapet cu dungi pe peretele dormitorului Cameră pentru copii cu tapet combinat Cuvertură de pat gri pe dormitorul matrimonial Dungi orizontale de muluri pe peretele dormitorului Decorarea peretelui dormitorului cu tapet patchwork Cameră pentru copii pentru două fete Design dormitor fete școlare Mobilier dulap maro Tapet alternativ de aceeași culoare cu un model diferit Zonarea unei camere pentru o fată și un băiat Flori de liliac pe tapet maro Tapet într-o bandă îngustă deasupra capului patului Culoare roșie în designul dormitorului Cuvertură de pat lila cu ornament alb Perne decorative pe un pat pentru bebeluși Tapet cu dungi în camera copiilor Tapet gri pentru a se potrivi cu abajurul lămpii suspendate Design de dormitor îngust cu tapet floral Parchet maro închis Interior clasic al dormitorului Design dormitor pentru fete în nuanțe delicate Dormitor pentru bărbați în culori închise Pat din lemn natural alb Mobilier cu tapițerie din piele albă Cuvertură de pat cu dungi în dormitorul soților Pat rotund în dormitorul unei tinere fete Cuvertură de pat neagră pe pat alb Pictură cu un peisaj natural deasupra capului patului Culoare maro în interiorul dormitorului Tapet de vinil cu dungi orizontale Design modern al dormitorului cu două tipuri de tapet Dungi verticale pe tapet nețesut în dormitor Cuvertură de pat gri pe pat cu cearșaf bej Spoturi pe un tavan alb Pat capitonat tapitat Dormitor clasic cu pereți liliac design dormitor în tonuri de gri Televizor din PAL pe noptieră Podea gri în dormitorul alb Mobilier alb într-o cameră cu pereți verzi Lampă de masă pe noptieră Televizor pe peretele opus patului Decor interior de dormitor în culoare liliac Cuvertură de pat cu dungi în dormitor cu două tipuri de tapet Pat maro în dormitorul pentru femei Tapet gri cu ornament alb Tapet foto cu trandafiri mari peste pat pentru o fată

Previous Post
Kökdesign i lantlig stil i en stadslägenhet
Next Post
تصميم غرفة ارتداء الملابس ، مع مراعاة المكان الأمثل للملابس والأحذية الموسمية