15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Idei de decor interesante pentru abajur DIY

Abajurul unei lămpi de masă, candelabru sau lampă de podea a fost creat cu scopul de a estompa lumina lămpii. Cu toate acestea, acest accesoriu se poate uza în timp, pierzându-și aspectul estetic. În acest sens, mulți proprietari au o dilemă, aruncă lampa de lucru sau încearcă să restabilească abajurul folosind un cadru vechi. Există multe modalități de a îmbunătăți situația cu puțină imaginație..

design ușor al abajurului cu propriile mâini

Decorarea abajurului cu panglici și mărgele

decor original al abajurului cu materiale restante

Decor abajur cu flori

decor neobișnuit de abajur cu materiale reziduale

Decor original de abajur

decor luminos al abajurului cu propriile mâini

Ideea de decorare a abajurului

decor original de abajur cu propriile mâini

Decorarea abajurului cu accesorii

Decor candelabru: creăm confortabil cu propriile mâini

Artizanatul este foarte popular astăzi. Puteți crea un abajur nou pentru un candelabru sau o lampă de podea din orice material la îndemână sau puteți cumpăra unele componente de la un magazin de artizanat. Cele mai simple și mai accesibile materiale pentru creativitate sunt hârtia, plasticul, firul sau țesătura. De asemenea, puteți crea o decorare originală a lămpii din discuri vechi, materiale naturale – viță de vie, scoici, pietre sau sticlă spartă. Abajururile din țesătură confecționate din blugi, pânză de pânză, panglică de in, de asemenea, arată original. Margele, nasturi, panglici din satin sau rep pot fi folosite ca elemente decorative suplimentare. Acest articol conține cursuri magistrale interesante și neobișnuite despre cum să proiectați independent o lampă din diferite materiale..

Mai jos este un tabel care prezintă câteva tipuri de candelabre DIY și ce materiale sunt necesare pentru a le face..

Tip lampă

Materiale de bază

Scurta descriere

Grad de dificultate

Candelabru Tetra

Genti tetra goale

Pachetele Blank Tetra Pak sunt tăiate în benzi de 21mm și 19mm pentru a forma hexagone și pentagone. Lampa este asamblată folosind tehnica origami

In medie

Candelabre din sârmă

Inoxidabil

Tricotare

Sârmă de oțel și cupru

Cel mai simplu mod este să conectați șablonul de abajur spiralat cu sârmă. Poate fi o găleată sau un ghiveci de flori..

Ușoară

Plafond din vase de plastic

Sticlă de plastic goală de 5 litri

Linguri de plastic de unică folosință

Pistol termic

Fundul sticlei este tăiat.

Butașii se desprind de linguri, iar părțile principale sunt lipite de sticlă, imitând solzi de pește. Pentru aceasta se folosește un pistol termic..

Dacă se dorește, lingurile pot fi vopsite cu vopsea acrilică sau spray.

Ușoară

Lumina discului

Discuri laser

Baza rotunda din lemn cu un diametru ceva mai mare decat discul

3 rafturi metalice

Lampă fluorescentă lungă

O gaură este găurită în baza de lemn pentru un starter cu întrerupător și se montează o lampă. De asemenea, este necesar să se instaleze rafturi metalice pe care vor fi strânse discurile..

Găurile pentru rafturi sunt găurite pe discuri și apoi sunt înșirate pe ele.

In medie

Candelabru din umerașe

Cuier din lemn

2 baze rotunde metalice de diferite diametre

Baza mai mică va servi drept vârf al candelabrului. Umerii sunt atașați pe ambele baze la unghiuri diferite pe verticală, formând o formă trapezoidală a abajurului.

In medie

decor ușor al abajurului cu materiale improvizate

Decorarea abajurului cu panglici și mărgele

decor luminos al abajurului cu propriile mâini

Decor abajur cu flori

design neobișnuit al abajurului cu materiale improvizate

Decor original de abajur

decor luminos al abajurului cu materiale reziduale

Ideea de decorare a abajurului

Design de umbră ușoară DIY

Decorarea abajurului cu accesorii

Idei și implementarea lor

Crearea unui abajur din hârtie este cel mai simplu și mai accesibil mod. Dezavantajul său este fragilitatea materialului. Pentru o durată de viață mai lungă a unui astfel de candelabru, puteți utiliza carton. Mai jos sunt câteva exemple despre cum să creați un abajur folosind hârtie.

Plafond-mobil

Pentru a face un astfel de decor, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • Lipici PVA;
 • Foarfece;
 • Fir (este mai bine să folosiți un fir de nailon, este mult mai puternic decât de obicei);
 • Margele;
 • Hartie colorata;
 • Baza rotundă din plastic sau lemn (diametrul este selectat individual).

Esența creării unui abajur constă în înșirarea diferitelor elemente decorative pe un fir și atașarea acestuia la bază. Pentru a face acest lucru, diverse părți trebuie tăiate din hârtie colorată. Pot fi sub formă de fluture, inimi, păsări, animale, balerine. Astfel de părți sunt atașate la un fir cu adeziv, iar mai multe margele de diferite diametre sunt strânse între ele. Pentru a crea un element volumetric, de exemplu o inimă, trebuie să luați 3 semifabricate identice și să le lipiți împreună.

decor neobișnuit de abajur DIY

Decorarea abajurului cu panglici și mărgele

decor original al abajurului cu materiale reziduale

Decor abajur cu flori

decor neobișnuit de abajur DIY

Decor original de abajur

decor original de abajur cu materiale restante

Ideea de decorare a abajurului

decor luminos de abajur DIY

Decorarea abajurului cu accesorii

Candelabru fluture

Materiale necesare lucrului:

 • Foarfece sau cuțit clerical;
 • Carton simplu;
 • Pistol de lipit;
 • Sârmă;
 • Linie sau sfoară subțire.

Dacă nu aveți un pistol termic, puteți folosi tije din silicon pentru acesta. Le puteți topi peste o lumânare obișnuită..

Sârma este necesară pentru a crea cadrul nuanței candelabrului. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de sârmă și rotiți-o într-un cerc, asigurând capetele cu clești sau clești cu nas rotund. Linia va acționa ca un element suspendat. Trebuie tăiat în 3 bucăți identice, a căror lungime depinde de înălțimea dorită a dispozitivului de fixare. Linia trebuie atașată la baza firului la aceeași distanță una de cealaltă.

design neobișnuit al abajurului cu materiale reziduale

Decorarea abajurului cu panglici și mărgele

decor neobișnuit al abajurului cu materiale reziduale

Decor abajur cu flori

decor luminos de abajur DIY

Decor original de abajur

designul original al abajurului cu propriile mâini

Ideea de decorare a abajurului

decor ușor al abajurului cu materiale reziduale

Decorare abajur cu accesorii

Apoi, pe o bucată de carton, trebuie să desenați și să decupați cu atenție fluturi de diferite dimensiuni. Partea inferioară a plafondului poate fi prelucrată cu foarfece cretate. Cartonul în sine este pliat într-o formă conică, iar îmbinarea este lipită sau fixată cu un capsator. Partea superioară este atașată de cadru. Acești fluturi care au fost tăiați pot fi înșirați pe bucăți suplimentare de linie de pescuit, alternând cu diferite mărgele, și fixați în interiorul umbrei. După ce aprindeți o astfel de lampă, pe pereți vor apărea imagini cu fluturi fluturători..

O altă idee de decor ușor de urmărit este crearea unui candelabru din fire groase sau fire. Din materialele pentru o astfel de lucrare manuală, veți avea nevoie de:

 • O minge de fir;
 • Balon;
 • Crema pentru bebelusi;
 • Adeziv PVA.

design neobișnuit al abajurului cu propriile mâini

Decorarea abajurului cu panglici și mărgele

Decor abajur cu flori

decor luminos al abajurului cu materiale improvizate

Decor original de abajur

decor original al abajurului cu propriile mâini

Ideea de decorare a abajurului

decor neobișnuit al abajurului cu materiale reziduale

Decorare abajur cu accesorii

Inițial, este necesar să umflați balonul la forma rotundă maximă și să-l ungeți cu un strat subțire de cremă pentru copii. Aceasta pentru a preveni lipirea firelor de suprafața de cauciuc a mingii. Apoi firul este umezit în clei și înfășurat în jurul mingii. Înfășurarea se face pe întreaga suprafață a balonului, lăsând o mică parte pentru a o pune ulterior pe bază cu lampa. După ce firul este complet uscat, puteți sufla sau sparge mingea și veți avea un abajur rotund original din fire în mâini..

O execuție mai detaliată și vizuală a unui abajur pentru un candelabru cu propriile mâini poate fi văzută în videoclipul clasei magistrale.

Video: decor abajur DIY

50 de fotografii cu idei de design pentru abajur DIY:

decorarea ușoară a abajurului cu imagine a materialelor de fier vechi decor original de abajur cu imagine de materiale de fier vechi fotografie luminoasă de decorare a abajurului DIY abajur decorativ ușor cu mâinile tale fotografie design original al abajurului cu imagine a materialelor uzate design luminos al abajurului cu imaginea propriilor mâini decor neobișnuit al abajurului cu materiale improvizate foto neobișnuit decorarea unui abajur cu imaginea propriilor mâini decor original de abajur cu materiale de fier vechi foto decor ușor al abajurului lampii cu mâinile tale fotografie decor luminos al abajurului cu tablou de materiale improvizate decor ușor al abajurului cu tablou de materiale de fier vechi decor original al abajurului cu fotografie cu mâinile tale decor luminos al abajurului lămpii cu imaginea materialelor uzate design neobișnuit al abajurului cu propriile mâini fotografie abajur decorativ ușor cu imaginea propriilor mâini decor neobișnuit al abajurului cu tablou de materiale de fier vechi decor luminos al abajurului cu fotografie cu mâinile tale design neobișnuit al abajurului cu imagine a materialelor de fier vechi design luminos al abajurului cu mâinile tale fotografie face-it-yourself light lamp umbrela decor imagine decor original al abajurului cu fotografie improvizată cu materiale design neobișnuit al abajurului cu imaginea materialelor uzate decor original al abajurului cu mâinile tale fotografie design neobișnuit al unui abajur cu imaginea propriilor mâini decor ușor al abajurului cu materiale de fier vechi foto decor ușor al abajurului lampii cu mâinile tale fotografie design original al abajurului cu imaginea materialelor uzate decor luminos al abajurului lămpii cu imaginea propriilor mâini design neobișnuit al abajurului cu propriile mâini fotografie imagine luminoasă de decorare a abajurului DIY design neobișnuit al abajurului cu imaginea propriilor mâini decor original de abajur cu materiale de fier vechi foto decor ușor al abajurului cu imaginea propriilor mâini decor luminos al abajurului cu materiale improvizate foto decor de umbră deschisă cu imaginea materialelor uzate design neobișnuit al abajurului cu fotografie improvizată de materiale decor original al abajurului cu imaginea propriilor mâini decor ușor al abajurului cu materiale de fier vechi foto decor luminos al abajurului cu materiale improvizate foto decor neobișnuit al abajurului cu imaginea propriilor mâini decorarea originală a abajurului cu imagine a materialelor uzate decor neobișnuit de abajur cu materiale de fier vechi decor luminos al abajurului lampii cu materiale improvizate foto decor original al abajurului cu imaginea propriilor mâini decor ușor al abajurului cu materiale de resturi foto decor neobișnuit al abajurului cu fotografie cu mâinile tale design original al abajurului foto cu mâinile tale fotografie abajur de decor ușor cu tablă de materiale restante

Previous Post
Bänkskiva i porslin av stengods för köket: materialegenskaper och huvudegenskaper
Next Post
كيفية تزيين الجزء الداخلي من غرفة بمساحة 14 مترًا مربعًا. أمتار