15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Akú tapetu si vybrať na chodbu?

Praktický majiteľ si predstavuje približný návrh obnovy interiéru aj v čase plánovania, keď spolu so svojou domácnosťou po večeroch listuje v lesklých katalógoch, pričom venuje veľkú pozornosť výzdobe izieb a kuchyne a často zabúda na dôležitosť koridoru. A márne.

21

21

Vstupná hala je tvárou bytu, miestom, kde sa unavený majiteľ domu po náročnom pracovnom dni aj hosť, ktorý sa tu ocitne ako prvý, zvedavo rozhliada. Je veľmi dôležité vybrať tapetu tak, aby nezdôrazňovala možné nedostatky chodby, či už ide o nerovnosti stien alebo prílišné tieňovanie. Farebný interiér s najväčšou pravdepodobnosťou vyvolá sympatický úsmev a nebude sa vám chcieť prechádzať okolo nudných a sivých stien do hĺbky vášho bytu. Našťastie existujú stovky rôznych variácií, ktoré niekedy vedú spotrebiteľa k strnulosti: farba, materiál, znečistenie – kúpu si môžete kúpiť pre každý vkus.

Akú tapetu si vybrať na chodbu?

Vstupná hala je tvárou bytu, miestom, kam sa unavený majiteľ domu dostane po náročnej práci

V tomto článku budeme analyzovať, akú tapetu si vybrať na chodbu, prehrať svoje pozitívne aspekty a prinútiť susedov, aby im zvolený štýl závideli.

Čo je vhodné na chodbu?

dvadsať

dvadsať

Prvým pravidlom je brať z umývateľných materiálov. Chodba je „očistcom“ medzi ulicou a zvyškom bytu, treba pamätať na to, že sa v nej usádza prach a baktérie, ktoré sa okrem obuvi vnesú na bundu majiteľa, do vakov hostesky a do dlane detí.

Na chodbu sa odporúčajú nasledujúce typy tapiet:

  • Vinyl;
  • Hodváb;
  • Sklenené vlákno;
  • Korok;
  • Železo;
  • Na maľovanie.

Pozrime sa podrobnejšie na popisy.

19

19

Múdre riešenie pre vašu chodbu je vinylové tapety. Majú odolný povrch, ktorý chráni pred mechanickým namáhaním. Štruktúra materiálu ľahko opraví malé chyby v stenách a pomôže zabrániť vzniku trhlín. Táto tapeta obsahuje netkaný materiál, je to druh rámu, ktorý je odolný voči ohňu a poškodeniu. Tento typ je ideálny pre majiteľov užšej chodby, ako by chceli, je celkom ľahko umývateľný a nereaguje s pracími prostriedkami.

Čo je vhodné na chodbu?

Múdre rozhodnutie pre vašu chodbu sú vinylové tapety.

Hodvábna tapeta – druh vinylu. Sú vytvorené na papierovom základe a nie sú vyberavé na čistenie, stačí ich povrch každých šesť mesiacov osviežiť vlhkou špongiou..

osemnásť

osemnásť

Existuje ďalší zaujímavý vzhľad, ako keby bol vytvorený špeciálne pre steny chodby: sklenená tapeta. Ich odolnosť voči čistiacim prostriedkom a kefkám možno len závidieť, a tak si ich svetlé farby môžete vybrať dokonca aj na chodbe: časté čistenie nespôsobí škody. Tapeta má najmenej dve ďalšie užitočné vlastnosti: je ťažké ju poškodiť a po nalepení môžete zmeniť farbu. Namiesto ďalšieho čistenia si môžete dovoliť úplne aktualizovať interiér chodby: odstráňte farbu špeciálnym rozpúšťadlom a upravte povrch v inej farebnej schéme.

17

17

Ideálne na chodbu tekuté tapety. Môžete ich nanášať špachtľou, vytvárať útulné odtiene pre steny a súčasne fixovať nedokonalosti vo forme nepravidelností a prasklín na nich. Materiál je perfektne nanesený a pripevnený k akémukoľvek povrchu, ak sa po nich rozhodnete chodiť s lakom, potom je v budúcnosti dovolené ich utrieť vlhkou špongiou alebo vyčistiť vysávačom. Túto tapetu určite ocenia perfekcionistickí estetici: koniec koncov, pri nanášaní tekutého materiálu nezostávajú žiadne švy. Ak dávate prednosť tomuto druhu povlaku, nezabudnite, že bude dlho potešiť nielen upraveným vzhľadom a nízkymi obstarávacími nákladmi, ale aj zvýšenou zvukovou a tepelnou izoláciou..

Čo je vhodné na chodbu?

Tapeta má najmenej dve ďalšie užitočné vlastnosti: je ťažké ich poškodiť a po nalepení môžete zmeniť farbu.

Ďalšou známou, ale nie tak populárnou možnosťou na dokončenie chodby sú tapety vyrobené z prírodných materiálov, najmä z korku. Pekný „ekologický“ dizajn ospravedlní vysokú cenu, ale vždy môžete kombinovať rôzne možnosti, riediť dekoratívnymi prvkami z lacných náterov.Korková tapeta so štýlovými škvrnami príjemnými na dotyk, odolnými a odolnými voči čisteniu.

16

16

Ak chcete niečo nové, určite zapôsobte na každého hlasovaním za železná tapeta. Pokryté voľnou vrstvou fólie vám umožnia urobiť čokoľvek so sebou: nájdete veľa možností pre vzory a rôzne textúry. Zvolený materiál pomôže rozjasniť vzdialenú chodbu a stretnúť sa s trblietavým kovovým leskom z práce..

Tip č. 1: Pri lepení tapiet by ste sa mali v byte vyhýbať teplu a prievanu, inak materiál odpadne.

15

15

Tip č. 2: Ak povrch materiálu znečistíte pastou, prebytočný podiel ihneď odstráňte.

Tip č. 3: požadovaná teplota vzduchu v byte počas prevádzky by mala byť v rozmedzí od 18 do 24 stupňov.

Tip č. 4: Na účely požiarnej bezpečnosti nezabudnite vypnúť napájanie zásuviek na požadovanom obvode.

štrnásť

štrnásť

Stupeň odolnosti voči vode

Ako sme už zistili, chodba je taký kút, v ktorom budete často musieť vykonávať mokré čistenie alebo aspoň zotrieť prach.

Stupeň odolnosti voči vode

Ako sme už zistili, chodba je taký kút, v ktorom budete často musieť vykonávať mokré čistenie alebo aspoň zotrieť prach.

Aby sa nepokazil vzhľad tapety, stojí za to pozrieť sa na obal roliek – výrobcovia zvyčajne nechávajú značku s vysvetlením.

  • Jedna vlna predstavuje lásku k jemnej starostlivosti. Takéto tapety je vhodné utrieť tkaninou z vlákna alebo mäkkou špongiou..
  • Dve vlny naznačujú možnosť čistenia vlhkými materiálmi.
  • Tri vlny vám umožňujú starať sa o tapetu s použitím čistiacich prostriedkov.

    13

    13

Farebné spektrum

Neexistujú žiadne optimálne pravidlá pre výber spektra tónov, pretože každá chodba je individuálna a jej ďalšie usporiadanie závisí od preferencií majiteľov domu, umiestnenia žiaroviek a usporiadania nábytku..

Zvážte niektoré nuansy pri výbere radu tapiet v závislosti od osvetlenia.

Farebné spektrum

Vyberte si neutrálne farby: lila, oranžovo-béžová, tmavo modrá, budú maskovať prach, ktorý hostiteľka ešte nestihla zotrieť.

Ak je na chodbe veľa svetla, zjednoduší to našu úlohu, ale tmavá miestnosť nás prinúti pracovať na výbere tapety o niečo dlhšie. Farba povlakov ponurých stien chodby by nemala situáciu zhoršovať, vyberajte tóny, ktoré sú jemnejšie a bohatšie: vizuálne zväčšenie veľkosti chodby pomôže dodať pocit priestrannosti a dostatočného osvetlenia. Nezabudnite však, že príliš svetlé tapety môžu absorbovať svetlo a ponúkajú nám opačný efekt..

12

12

Vyberte si neutrálne farby: lila, oranžovo-béžová, tmavo modrá, budú maskovať prach, ktorý hostiteľka ešte nestihla zotrieť. Žiaľ, budete musieť opustiť bielu tapetu, ktorá si získala lásku, po krátkej službe sa rýchlo zašpinia a začnú mať nedbalý vzhľad..

Ozdoby a dekoračné techniky

Správne zvolený vzor tapety premení vašu chodbu na roh štýlu a moderny, ak poznáte nasledujúce nuansy:

jedenásť

jedenásť

  • Prísne geometrické tvary upútajú pozornosť nerovností stien a abstraktné farebné vzory skryjú všetky chyby v povrchovej úprave;
  • Prilepte pásku na malé chodby tapetami s malým vzorom, pretože veľké farebné schémy priestor vizuálne zmenšia;

    1

    1

  • Svetlé monochromatické odtiene vás nepríjemne prekvapia dôrazom na drsnosť stien, ak si nie ste skutočne istí ideálnosťou betónových priečok, je lepšie takýto experiment odmietnuť;

    desať

    desať

  • Zaujímavé dizajnové riešenie: prilepiť tapetu na strop. Chodba bude pripomínať úhľadný dekoratívny dom. Kombináciu odtieňov môžete použiť iba medzi kvetmi na chodbe, nech je to samostatný roh, ktorý nezávisí od celkovej nálady bytu.

Ozdoby a dekoračné techniky

Svetlé monochromatické odtiene vás nepríjemne prekvapia dôrazom na drsnosť stien, ak si nie ste skutočne istí ideálnosťou betónových priečok, je lepšie takýto experiment odmietnuť

Tip: na strop musíte vziať lepidlo hrubšie ako na steny, inak materiál začne bublať a potom spadne pod váhu svojej hmotnosti.

2

2

  • Hľadáte niečo nové? Skombinujte dva druhy tapiet a prilepte vodorovné polovice stien rôznymi farbami tak, aby medzi nimi zostala hranica. Odtiene by sa však mali navzájom dopĺňať a horná časť by mala byť svetlejšia ako spodná časť. Prvá časť dodá sviežosť a druhá ochráni steny pred znečistením;

    deväť

    deväť

  • Pokiaľ ide o malú chodbu, dajte prednosť fotografickým tapetám. Dobrým riešením sú obrázky krajiny, prístavu a „perspektívne“ kresby: lesné cesty, mosty a schody smerujúce do západu slnka. Panoramatické výtlačky aplikované na zadnú stranu chodby výrazne odcudzia priestor..

    osem

    osem

Rada: neverte lepidlu, ktoré je súčasťou sady fotopapierov, vezmite si už testované

  • Ak má vaša chodba nízke stropy, rozhodnite sa pre zvislé pruhy. Ak chcete dosiahnuť opačný efekt, vizuálne „stlačenie“ chodby – pokojne si vezmite horizontálne, pretože okrem toho vizuálne zvýšia zúžený priestor chodby;

    7

    7

  • Keď sme sa zastavili pri výbere kovových tapiet, nezabudnite, že luxusné vzory na stenách chodbu viditeľne „roztláčajú“, čo jej dodáva štýlový a elegantný vzhľad;
  • Materiály, ktoré napodobňujú tkaninu, kožu, drevo alebo dlaždice, pôsobia veľmi domácky..

Kombinácia štýlu chodby s celkovým dizajnom bytu

Pokiaľ ide o malú chodbu, dajte prednosť fotografickým tapetám

Kombinácia štýlu chodby s celkovým dizajnom bytu

3

3

  1. Ak ste zástancom ekologického štýlu a vybrali ste si tapety v štýle prírodného kameňa, zamyslite sa nad zaujímavými riešeniami celkového dekoru vašej chodby. Môžete napríklad opláchnuť kamienky a piesok nazbierané na pláži a krásne nimi prikryť miniatúrnu škatuľu. Kvet v ležérne zavesenom kvetináči bude vyzerať organicky, ale majte na pamäti, že rastlina musí byť odolná voči malým zdrojom svetla. Dvere sa stanú oveľa pohodlnejšími, ak sú ozdobené bambusom alebo kameňom, na pozadí prírodných tapiet bude všetko vyzerať štýlovo a vkusne.

    6

    6

  2. Milovníci klasiky by mali vziať na vedomie tapetu obyčajných farieb, svetlý strop a konzervatívny nábytok. Prísne riešenie bude priaznivo zdôrazňovať prírodné drevo.
  3. Populárny štýl so zaujatosťou voči secesii vám nenechá čas na nudu: kovová ozdoba tapety v kombinácii s leskom železných lámp a zrkadiel bude každý deň žiariť a potešiť zvoleným obrázkom..

    5

    5

Zaujímavý fakt: vágne výtlačky pôsobia neutrálne, pričom na celkovom dizajne sa podieľajú jasne vysledované detaily fotografií „ako firmy“.

4

4

Vstupná hala je miestom, ktoré sa stretáva s vašimi hosťami, zanecháva prvý dojem o vás a útulnosti vášho domova. Akési zrkadlo bytu, chodba odhalí všetky preferencie majiteľa, jeho sny a túžby, svojim jedinečným štýlom zdôrazní individuálne charakterové vlastnosti obyvateľov obydlia. V tomto rohu strávte viac času a výsledok vás určite poteší..

Akú tapetu si vybrať na chodbu

Tapeta do chodby 47 nápadov na fotografie:

Previous Post
Mosaik i det inre av moderna rum
Next Post
עיצוב דירת שני חדרים: ייעול שטח באמצעות ייעוד ושיפוץ
Immediate Momentum