15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să decorați un perete gol într-o cameră?

Reparație? Doriți să vă transformați casa? Vrei să adaugi puțină originalitate? Decorați, reîmprospătați, actualizați interiorul? Decorul pereților casei va ajuta la rezolvarea acestor probleme. În lumea modernă, există multe modalități de a decora și decora. Printre acestea există și banale – lipirea de noi imagini de fundal, folosirea de rame cu fotografii, panouri, picturi. Și opțiuni mai complexe – lemn tăiat ferăstrău, metal, textile, tencuială texturată, piatră decorativă, zidărie. În funcție de stilul general al interiorului, dimensiunile, zona, iluminatul, scopul camerei, puteți alege decorul pereților pentru fiecare gust și buget. Cum să decorați un perete într-un mod neobișnuit, original? Acest articol vă va ajuta să vă dați seama..

Decor original al unui perete alb cu hârtie colorată

Idee simplă și eficientă – un curcubeu de bucăți de hârtie cu o tranziție de culoare lină

Fotografii preferate

Cadrele de față mereu populare. Acestea vă vor ajuta să vă faceți casa mai individuală, mai confortabilă și mai plină de viață. Care fotografie este mai bine de ales? Cum să le unim cu o singură idee? Nu există reguli și condiții clare. Principalul lucru este că se amestecă armonios în interior și se potrivesc gustului dumneavoastră..

Decor de perete bucătărie-sufragerie cu fotografii

Fotografii luminoase de familie pe perete în zona de luat masa

Raft cu fotografii de familie pe peretele sufrageriei

Fotografiile pot fi agățate pe perete sau așezate pe un raft

Să analizăm etapele principale ale decorării pereților folosind fotografii în cadrul:

 1. Mai întâi trebuie să decideți locația cadrelor. Acesta poate fi un living, dormitor, hol, sufragerie.
 2. Următoarea etapă este de a trasa niște limite, în care vom plasa apoi selecția noastră de fotografii..
 3. Următorul pas este să alegeți stilul, designul cadrelor. Nu trebuie să alegeți aceleași cadre pentru fotografiile dvs. După ce am fanteziat puțin cu dimensiunea, forma, paleta, culoarea, vom obține un colaj individual minunat.
 4. Desenați-vă o diagramă, conform căreia următorul pas pe plan va fi plasat fotografii. Pentru a facilita sarcina, trebuie să înconjurați cadrele cu un creion pe orice material, decupați aceste planuri, așezați-le pe zona selectată. Dacă rezultatul vi se potrivește complet, nu ezitați să continuați cu fixarea decorului.

Decorarea unui perete alb cu rame și fotografii

Și dacă atârnați ramele separat de fotografii?

Panou – un mod la modă de a decora pereții

Poate unul dintre cele mai simple moduri de a vă decora spațiul de locuit, nu necesită timp și costuri financiare semnificative de la dvs. Funcția de a adăuga elemente luminoase la interior va face față perfect.

Termenul „panou” include două tipuri:

 1. Suprafața peretelui, tavanului, plină de pictură, imagini în relief. De obicei, este mărginit cu ornamente..
 2. De asemenea – o pictură pe pânză, care ocupă constant un anumit element al planului..

Desen abstract pe peretele sufrageriei

Panou pestriț cu modele abstracte

Există mai multe tipuri de panouri. Fabricat din diverse materiale. Să luăm în considerare principalele.

 • Un panou realizat din tapet. Există elemente de tapet după renovare? Este o idee bună să le folosiți ca material de decor..
 • Panou din lemn. În acest caz, modelul va fi aplicat direct pe baza de lemn. Decorul va arăta grozav.
 • Panouri textile. Fabricat din țesătură. Este folosit ca element independent de decorare a planului și în simbioză cu un chenar, cadru.
 • Un alt tip care vă permite să decorați pereții sunt panourile oglinzite. Aici se folosesc absolut toate dimensiunile, dimensiunile și formele – în relief, plat, ondulat. Dacă doriți să obțineți un stil mai conservator – alegeți forma pătrată clasică.
 • Panoul „Freesize” se remarcă prin dimensiunea sa nelimitată. Opțiunea este perfectă pentru cei care doresc să decoreze întreaga suprafață..

Panouri care descriu o bicicletă

Desen de bicicletă pe scânduri de lemn

Panou decorativ pe peretele albastru al sufrageriei

Un panou imens de fotografii de familie

Decorăm camera copiilor cu desenele noastre

Doriți să faceți ceva special pentru copilul dvs., să adăugați tandrețe, confort în camera lui – simțiți-vă liber să folosiți arta proprie sau a copiilor.

Decorarea pereților folosind desene pentru copii

Galerie acasă cu capodopere ale copilului dumneavoastră

Fata decorează camera cu propriile sale desene

Desenele copiilor pot fi așezate în rame frumoase

Pentru a decora peretele cu propriile mâini, veți avea nevoie de hârtie, o imprimantă, bandă scotch, foarfece, vopsele, perii. Atunci totul este simplu – selectați imaginea care vă place, imprimați-o, decupați-o. Puteți lipi aspectul cu bandă, astfel încât vopselele să nu o deterioreze. Este recomandat să marcați în prealabil unde vor fi desenele. Apoi, pur și simplu aplicăm modele prin șablon folosind perii, un burete.

Cum altfel să decorezi peretele în moduri neobișnuite? Folosind rafturile!

Rafturile vor aduce elemente noi în interior, decorarea pereților, în unele cazuri vor ajuta la rezolvarea problemei lipsei spațiului de depozitare, de exemplu, cărți, lumânări, diverse cupe, figurine, fotografii.

Rafturi din lemn în camera copiilor

Rafturile frumoase în sine vor deveni un decor interior.

Acum nu este o problemă să găsești o varietate de rafturi de diferite stiluri, forme și scopuri. Suspendat, din lemn, răchită, sticlă, metal … Aceasta nu este întreaga listă. Aceste elemente de decorare a pereților se pot încadra organic în orice soluție de proiectare. Ele pot fi amplasate în fiecare colț al camerei, fie că este vorba de o baie, bucătărie, living, dormitor, cameră pentru copii.

Mascați o margine pe un perete cu rafturi din lemn

Rafturile pot fi făcute de unul singur

Să subliniem principalele avantaje ale rafturilor:

 1. Ascundeți spațiile goale.
 2. Va adăuga o cantitate mare de spațiu pentru a stoca dispozitivele necesare.
 3. Cu ajutorul iluminării rafturilor, puteți adăuga originalitate camerei.
 4. Sunt ușor de construit chiar și cu propriile mâini..

Rafturi deschise albe cu cărți și suveniruri

Pe lângă funcția decorativă, rafturile sunt și practice.

O metodă destul de ușoară și ieftină pentru a decora camere de diferite dimensiuni și scopuri. Este important ca rafturile să adauge frumusețe interiorului, să aducă mari beneficii sub forma extinderii zonei de depozitare utilizabile.

Decorare perete bucătărie

Decorarea pereților în bucătărie este importantă, deoarece se petrece mult timp în această cameră. Există mai multe principii, în urma cărora se va dovedi a obține rezultatul dorit..

 • Dacă bucătăria este mică, nu o supraîncărcați cu decor. Prea multe decorațiuni diferite, bibelouri vor îngusta vizual o cameră mică.
 • Cel mai reușit aranjament al decorului va fi distanța dintre ferestre, deasupra mesei de luat masa..
 • Dacă vorbim despre zona de lucru, se poate adăuga un accent luminos prin ridicarea unui șorț interesant, neobișnuit cu gresie.
 • Toate elementele trebuie combinate armonios între ele și cu restul detaliilor interioare.

Decorarea pereților bucătăriei cu o imagine

Uneori este suficient să atârnați o singură imagine.

Mai jos vom lua în considerare câteva opțiuni specifice pentru decorarea pereților bucătăriei:

 1. Tapet sau plăci de bucătărie monocolor – se recomandă decalcomanii din vinil. Acestea nu vor cauza probleme cu lipirea și, dacă este necesar, îndepărtarea. Acum, în magazine există o gamă largă de piese. Cu o alegere atât de largă, nu va fi dificil să găsiți ceva care să se potrivească gustului, bugetului dvs..
 2. Următoarea opțiune, care nu necesită schimbări drastice, este o varietate de postere și picturi. Sunt încadrați, atârnați singuri.
 3. O altă idee elegantă și interesantă ar fi să cumperi un perete de ardezie. Copiilor le va plăcea mai ales. Pe acesta vă puteți scrie mesaje, urări, citate pozitive, poezii. Elementul va fi util – scrieți pe el rețetele preferate sau o listă de produse.
 4. De asemenea, tapetele luminoase sunt folosite ca decor pentru bucătărie. În acest fel, spațiul se extinde vizual. Orice modele, tapet, acoperire monotonă – alegeți orice doriți pe baza imaginației și a rezultatului dorit. Dacă doriți să extindeți spațiul – acordați atenție tapetului monocromatic ușor, dungilor orizontali. Imaginea de fundal cu perspectivă, peisajul va contribui, de asemenea, la adăugarea de volum în cameră și la „împărțirea pereților”.
 5. Oglinzile sunt un alt element de decor excelent. Cu ajutorul lor, puteți adăuga lumină, ușurință în cameră. Pătrat, dreptunghiular sau rotund, drept, curbat – alegerea dvs..
 6. Pentru a aduce confortul și plinătatea spațiului, se recomandă să acordați atenție modului de decorare a pereților cu diverse farfurii decorative, de suvenir, scânduri din lemn, cupe ceramice. Sunt puse pe rafturi, ce nu.
 7. Literele decorative se vor potrivi bine în interiorul bucătăriei. Aprindeți-le cu bandă LED. Orice cuvânt amuzant și plăcut vă va ajuta să înveseliți starea proastă, adăugând stil și originalitate bucătăriei dvs..

Decalcomanie de vinil negru

Peretele de culoare simplă poate fi decorat cu decalcomanie de vinil

Ornament turcoaz pe un perete alb

Sau aplicați o imprimare color printr-un șablon

Cupa albă cu lămâi galbene

Șorț oglindă pe peretele bucătăriei

Cum altfel poți decora pereții? Cu tencuială, chit

Această opțiune îi va atrage pe cei cărora le place un design complex și interesant..

Datorită tencuielii, va fi posibil să creați o relief unică, o textură profundă. Cu ajutorul său, va fi ușor de transformat atât întregul plan, cât și elementele sale individuale. Materialul este aplicat pe orice bază – beton, cărămidă și gips-carton, lemn. Finisajul va fi rezistent la umiditate. Nu se teme de lumina directă a soarelui. De asemenea, o astfel de acoperire este destul de ușor de curățat..

Decor perete cu tencuială volumetrică

Cu ajutorul tencuielii volumetrice, puteți implementa aproape orice idee de proiectare.

Decor perete cu stuc tencuit

Atunci când decorați pereții într-un interior clasic, turnarea din stuc gips este utilizată activ

Formele din ipsos vor adăuga lux și respectabilitate camerei. Orice element necesar este realizat din gips – muluri, cornișe, socluri, prize, consolă și coloane. Materialul vă permite să simulați copaci, ghivece de flori, șeminee, coșuri de fum. Designul este selectat pentru orice stil interior – de la modern la retro, clasic.

Decor din țesături

Următorul mod original de a decora și diversifica camera va fi draperia, elementele din țesături, cârpe, corzi.

Decor perete dintr-o țesătură clasică de sufragerie

Țesătura poate fi utilizată pentru a lipi peste întregul perete sau pentru a decora zonele individuale, acoperind marginile pânzei cu mulaje decorative

Decor perete cu panouri moi

O soluție interesantă este un panou moale asemănător tapițeriei tăbliei. Această decorație este ușor de realizat din placaj, textile și cauciuc spumos.

Cu ajutorul lor, puteți decora peretele cu propriile mâini. Va arăta neobișnuit și elegant. Principala regulă este de a da preferință țesăturii rezistente, puternice și elastice. Dezavantajul acestei tehnici este că este destul de dificil de realizat. Țesătura este lipită nu în benzi, ci într-o singură bucată, după ce a călcat anterior toate cusăturile. Există o altă modalitate – tapițeria. În acest caz, materialul este atașat direct la cadru conform principiului plafonului întins. Destul de des, draperiile apar în interiorul stilului oriental, european. Un sortiment variat de textile oferă o oportunitate de a găsi o soluție individuală, unică, adăugând luciu, stil, grație casei.

Farfurii decorative – un mod creativ de a vă decora casa

Cea mai reușită locație va fi bucătăria, sala de mese. Dar nimeni nu interzice decorarea holului, coridorului, sufrageriei, dormitorului cu astfel de elemente..

Decorarea peretelui de deasupra canapelei folosind farfurii

Compoziția decorativă a plăcilor de diferite culori și dimensiuni

Câteva reguli simple vă vor spune cum să alegeți plăci neobișnuite pentru interiorul dvs..

 • Modelele, ornamentele trebuie alese pe baza stilului general al camerei. Dacă tapetul este suficient de colorat, este mai bine să acordați preferință plăcilor monotone de nuanțe pastelate..
 • Joacă-te cu contrastele. Pe tapetul deschis, elementele de decor luminoase și întunecate vor arăta mai avantajoase. Și, dimpotrivă, pe un fundal întunecat, ar trebui să plasați plăci de culori gri, alb, bej, crem..
 • Puteți utiliza o singură placă, puteți crea o varietate de compoziții din diferite forme și dimensiuni. Principalul lucru nu este să exagerați, totul ar trebui să fie moderat.

Clasic sau original, extravagant – alegeți, deoarece în magazine, diverse magazine există un număr imens de farfurii decorative care vor face posibilă întruchiparea chiar și a celor mai îndrăznețe fantezii. Această metodă de decorare rămâne acum în tendință, se găsește în interioare de aproape toate stilurile. Loft, minimalism, retro, vintage, baroc – plăcile se vor potrivi armonios în oricare dintre ele.

Cum să decorați un perete, să schimbați interiorul? Introduceți noutate și prospețime? Am încercat să răspundem la aceste întrebări în articol. După cum puteți vedea, există mai multe moduri – de la cea mai simplă, cea mai rapidă, la cea mai complexă, laborioasă, consumatoare de timp, financiară.

Imagine de cerb din picturi separate

Compoziție dintr-o singură piesă a mai multor tablouri

Avioane de hârtie pe peretele camerei copiilor

Obiectele simple pot fi decor interesante dacă sunt poziționate corect.

Dacă doriți să diversificați puțin designul camerei, adăugați câteva accente luminoase – folosiți panouri, farfurii, afișe, fotografii încadrate, autocolante de vinil. Doriți schimbări, transformări, schimbări mai radicale în decorul pereților – acordați atenție tapetului neobișnuit, tencuielii texturate.

Decorare perete DIY living

Modele geometrice multicolore

Ghirlanda cu becuri strălucitoare pe un perete gri

O compoziție originală bazată pe un raft simplu deschis

Joacă-te cu culori, contraste, texturi, stiluri. La urma urmei, este posibil să transformați interiorul în orice cameră – dormitor, living, grădiniță, sufragerie, bucătărie și chiar baie. O gamă largă de materiale de construcție oferă posibilități nelimitate de creativitate. Aplicând puțină fantezie, imaginație – decorați cu ușurință, schimbați, decorați decorul de perete, adăugându-vă astfel impresii plăcute, noi, senzații!

Video: decor de perete patchwork

50 de opțiuni pentru decorarea pereților

Compoziție volumetrică din poliuretan pe peretele sufrageriei Decor de pereți deasupra tăbliei cu panouri moi Băiatul pictează luna pe peretele camerei sale Rafturi decorative DIY din lemn Dispunerea simetrică a fotografiilor deasupra canapelei Rafturi pe lanțuri de un perete galben Prima literă a numelui copilului pe peretele creșei Perete albastru cu fotografii preferate Picturi agățate pe holul unei case private Fotografii mari din albumul familiei Folosirea fotografiei în loc de tapet Fotografie pentru copii într-un cadru de lemn Perne în scaun din ratan Scânduri din lemn pentru postarea fotografiilor Rafturi vintage din scânduri vechi Compoziție decorativă bazată pe un cadru simplu Decorarea pereților cu tencuială texturată Chit texturat în decorarea pereților Plăci decorative pe un perete de cărămidă Decorațiuni interioare pe un perete gri Condimente pe rafturile de bucătărie din lemn Decorarea peretelui cu o oglindă Oglinzi de diferite forme și dimensiuni Decor de perete DIY cu bile de hârtie Plăci decorative pe un perete gri închis perne colorate pe o bancă de lemn Perete cu plante vii în ghivece albe Perete alb cu poze pe scândură de lemn Desen de rachetă pe peretele de cărămidă Decor de perete deasupra canapelei cu oglinzi Covor roz cu ornament galben Fotoliu roșu pe pardoseală laminată Pandantiv în formă de ramură pentru pahare și sticle de vin Pictura de artă a peretelui din dormitor Imagini luminoase cu fructe peste masa de luat masa Desene pentru copii pe foi de album Perete de ardezie cu picturi și fotografii Decor de perete DIY în camera copiilor Panou decorativ în zona de luat masa Deschideți rafturi în bucătărie într-o casă privată Galeria de acasă a desenelor pentru copii Comoda albastră în stil retro Raft alb pe perete cu tapet variat Decor perete cu rafturi simple Rafturi negre pentru decorațiuni interioare Ceas cu cifre romane pe un perete de cărămidă Zona de luat masa în culori deschise Pictura modulară pe peretele bucătăriei Plantele vii ca decor de perete Oglindă deasupra chiuvetei de bucătărie și rafturi deschise

Previous Post
Gör-det-själv-trädgård: var ska man börja designen och vad ska man leta efter?
Next Post
اختيار الستائر المناسبة للداخلية