15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Decor perete: cele mai interesante idei

Mai multe accente spectaculoase pe pereți după renovare pot transforma orice interior, făcându-l spectaculos și elegant. Se recomandă decorarea pereților dacă nu există un concept de design sau o referință stilistică în apartament. Nu toată lumea poate folosi serviciile unor designeri de renume. Dar multe idei sunt destul de accesibile implementării, dacă vă decideți cu propriile mâini decorul original al peretelui. După ce vă familiarizați cu diferite tehnici de transformare a suprafețelor verticale, nu vă grăbiți să faceți totul dintr-o dată. Fiecare cameră are propriul mod de decor, care se potrivește armonios funcționalității camerei și îi subliniază stilul..

opțiune pentru decorarea neobișnuită a pereților în camere

Puteți face un desen frumos pe perete

idee de frumos decor de perete

Puteți decora peretele cu tăieturi de lemn

idee de decor original de perete

Imaginile de fundal foto foarte frumoase creează o senzație de scădere a obiectelor

Cum să alegeți cel mai potrivit instrument de transformare a peretelui?

Discutând despre cum să decorați peretele cu propriile mâini, trebuie să analizați cu atenție totul:

 • dimensiunile camerei;
 • suprafata libera;
 • abilitatea ta artistică;
 • amploarea transformării unei camere sau a unui apartament.

Dacă nu există nicio referință stilistică la interior, iar revizuirea a fost deja finalizată sau nu este încă planificată, este important să evidențiați preferința în ce stil să faceți decorul în apartament. Un panou de perete sau mozaic poate evidenția alegerea stilului, iar câteva accesorii și un model de perdea vor completa atmosfera.

opțiune pentru decorarea luminoasă a pereților din camere

Desenarea vaselor pe perete în bucătărie va arăta armonios în interior

varianta decorului de perete original

Procesul de creare a unei imagini pe perete

Tema aleasă a unei imagini sau un accent luminos poate fi o expresie tipică a unui anumit stil:

 • retro (vintage, shabby chic, grunge);
 • minimalism (constructivism, funcționalism);
 • tara (provence; cabana; ferma, turn);
 • stiluri urbane (loft, techno, futurism);
 • stil modern (fuziune, contemporan, hi-tech);
 • etno (african, asiatic – japonez, indian, chinez, arab);
 • stiluri clasice și istorice (antic, palat, renascentist, baroc).

Dacă este timpul să-ți alegi stilul, nu trebuie să alergi la modă sau să adopți stilul de viață al altuia. Imaginați-vă unul sau altul model de design în apartamentul sau casa dvs. – va fi confortabil să locuiți într-un astfel de mediu? Uneori, designul original al pereților cu propriile mâini provoacă o anumită respingere, respingere. Dimpotrivă, unele idei întruchipate competent și apropiate de inimă vor umple spațiul personal cu o aură specială. Dar se întâmplă ca totul să fie doar plictisit și doriți să diluați decorul banal cu un decor neobișnuit pe perete, ca în fotografie.

ideea unei decorațiuni interioare luminoase

Puteți desena fructe pe perete în bucătărie.

ideea frumosului decor al pereților din camere

Pe perete, puteți face un colaj de multe picturi

opțiune pentru decorarea neobișnuită a pereților

Puteți face un colaj de picturi pe perete

Un designer prin vocație consideră orice perete liber ca o pânză curată pentru viitoarea transformare a interiorului. Dar decorul casei cu propriile mâini într-un apartament poate rezolva alte probleme:

 • scapă de „artele” inepte ale copiilor;
 • ascunde defectele peretelui (pete, pete, fisuri, gropi, nereguli);
 • ordonați peretele cel mai problematic pentru a nu face reparații generale;
 • adaugă oarecare aromă designului interior;
 • extindeți vizual spațiul.

Decorul de perete personalizat dintr-un apartament este asociat cu realizarea de sine creativă, acesta este un proces fascinant. Dar este recomandabil să stăpânești secretele meșteșugului sau să alegi o metodă accesibilă de decorare originală a pereților. Nu exagerați atunci când alegeți metode de decorare. Este mai bine să faci un singur lucru, dar impresionant, decât multe mici trucuri care difuzează atenția..

opțiune pentru decorarea frumoasă a pereților în camere

Decorarea pereților poate fi realizată din plăci mari

idee de decor original de perete

Astfel de imagini de fundal arată practice în interior.

Alegerea unor modalități simple de decorare a pereților

Decor neobișnuit cu obiecte familiare.

Un aspect creativ este atunci când vedeți obiecte familiare într-un mod nou. Dacă nu aveți propriile idei interesante, puteți folosi mostre și ilustrații ale altor persoane. Opțiuni de decorare a pereților – cutii obișnuite fără fund și cutii din materiale dense. Pot fi revopsite și agățate pe perete ca rafturi pentru obiecte mici, vase sau condimente în bucătărie.

O oglindă în fiecare cameră este bună. N, dar dacă există mai multe dintre ele, ca adaos la cel principal, acesta este deja un întreg „perete oglindă”. Apropo, pe piața modernă există o mulțime de materiale de față cu un grad ridicat de reflexie. Dar nu exagera. Dacă camera are o podea cu oglindă, un tavan lucios și plăci cu efect de oglindă, aceasta este deja prea mult. În partea de sud, un exces de lumină reflectată va orbi ochii; într-o cameră nordică sau pe un hol fără ferestre, această opțiune este mai potrivită. Dar este mai bine să alegeți un decor de perete în oglindă în interior, în orice design original..

opțiune pentru decorarea neobișnuită a pereților

Puteți desena ramuri de copaci pe perete

opțiune pentru decorarea frumoasă a pereților în camere

Tapetul foto va completa perfect designul dormitorului

idee luminoasă de decorare a pereților

Un panou cu plăci de mozaic va fi un mare plus pentru decor

Fotografie încadrată pentru o memorie lungă

Decorarea pereților cu fotografii este cel mai accesibil mod de a decora un perete gol, cunoscut de bunici. „Selfiile” agățate haotic nu vor deveni un decor interior rafinat. Dar dacă selectați fotografii în funcție de subiect, construiți un complot al acestora sau urmăriți dinamica dezvoltării vieții într-un anumit interval de timp – o astfel de expunere va fi interesantă..

Este bine dacă toate sunt fotografii de calitate decentă, alb-negru sau color, decorate în aceleași cadre, agățate într-o anumită ordine sau formează o geometrie clară. Decorarea pereților din apartament cu fotografii artistice nu exclude un desen mare în centrul compoziției sau un colaj talentat. Această metodă este, de asemenea, bună, deoarece fotografiile pot fi înlocuite în timp sau pot fi adăugate altele noi, precum și cadrele pot fi schimbate sau agățate într-un mod neobișnuit..

o variantă a decorului original al pereților din incintă

Puteți lipi tapet pe peretele din apropierea patului

ideea unui frumos decor de perete

Puteți lipi fluturi decorativi pe perete

Autocolante de vinil

Tema decorului de perete din casă poate fi subliniată cu imagini gata făcute. Autocolantele din vinil se vând gata făcute, sunt convenabile, prin urmare devin din ce în ce mai populare. Unii exprimă un anumit complot, de exemplu, un pescar cu o pisică și un pește este o modalitate excelentă de a decora peretele bucătăriei pentru a ascunde petele uleioase..

Cel mai adesea, autocolantele sunt folosite pentru a proiecta pereți într-o grădiniță cu propriile mâini. Dar dacă imaginea se potrivește cu funcționalitatea, acestea vor fi potrivite în orice cameră. Sunt ușor de aplicat – au un suport adeziv pe spate și sunt o alternativă excelentă la aplicații și șabloane. Când autocolantul se plictisește, acesta poate fi îndepărtat cu ușurință.

opțiune pentru decorarea luminoasă a pereților

Astfel de desene pe pereți vor completa perfect interiorul camerei.

idee de decorare neobișnuită a pereților în camere

Dormitorul este realizat în stil modern

idee de frumos decor de perete

Puteți face astfel de săgeți decorative din lemn.

Șabloane pe pereți

Șabloanele sunt folosite pentru a obține aceeași imagine sau decor de perete în absența unui cadou artistic. Stencil – plăci de material solid cu un model de siluetă decupată. Puteți cumpăra și face acest lucru singur dintr-o bucată de plastic, carton, placaj.

Orice imagine este transferată către ea și decupată de-a lungul contururilor cu orice obiect ascuțit.

Șablonul finit este aplicat pentru desen pe peretele pregătit, care este pre-nivelat cu chit și vopsit. Puteți utiliza contururile interioare ale șablonului și decuparea – imaginea care a căzut. Desenul este aplicat în diferite moduri:

 • aerosoli dintr-o cutie;
 • perie cu vopsele;
 • marcator;
 • rolă cu accesorii texturate și cauciuc spumat obișnuit.

Îndepărtând șablonul, veți obține un decor de perete clar grafic. Dacă vopselele sunt instabile, suprafața desenului poate fi fixată cu un lac mat incolor. Liniile de marcare pot fi duplicate cu bandă colorată sau bandă electrică, ca în fotografie – un urs polar și un pinguin în camera copiilor.

Impresia generală a decorului de perete cu propriile mâini depinde în mare măsură de alegerea vopselelor. Există vopsele texturate, sidefate, irizate, cu acumulare de lumină și fluorescente (luminoase). Sunt preferați de cei care se tem de întunericul total. Puteți desena stele și planete „călăuzitoare” de-a lungul coridorului din partea superioară a peretelui.

idee de decorare neobișnuită a pereților

Desenul de pe perete va arăta grozav în dormitor.

Puteți agăța imagini pe perete și atârna lămpi mici

Pentru artiștii avansați, vă puteți asuma un loc de muncă responsabil – desenând un desen 3D pe perete. Poate fi o aparență de frescă, de peisaj, de iluzie vizuală care extinde spațiul. Puteți chiar să redesenați Colosseumul pe tencuială umedă. Dar chiar și floarea 3D de deasupra canapelei va uimi oaspeții..

Dacă nu știi cum să desenezi, înlocuiește desenul cu un tapet foto cu efect similar..

Aplicații pe hârtie

Hârtia este cel mai accesibil material pentru decorarea pereților. Decorațiunile pot fi sezoniere sau temporare, cum ar fi pentru o vacanță.

Multe tehnici interesante de manipulare a hârtiei câștigă popularitate astăzi..

MASA

1.

Iris Folding

Răsucirea benzilor de hârtie și întinderea

2.

Quilling

Tăierea benzilor de hârtie și ondularea

3.

Cu fața

Conectarea acelorași modele de-a lungul axei

4.

Papier mache

Formele tridimensionale sunt realizate pe lipici și hârtie ruptă

5.

Țeserea hârtiei sau a ziarului ondulat

Foi de ziar sunt tăiate în 4 benzi și pliate pentru a țese forme conform principiului unui coș

6.

Origami modular

Adăugați module triunghiulare pentru forme

7.

Aplica șablon

Aceleași imagini sunt decupate conform șablonului

Fiecare tehnică are propriile sale secrete, merită să stăpânești cel puțin unul dintre ele într-un master class pentru a o folosi pentru a decora un apartament cu propriile mâini.

Cel mai simplu mod este o aplicație volumetrică sub formă de frunze de toamnă, păsări care zboară sau fluturi îndoiți în jumătate și atașați de perete. Acești fluturi pot fi așezați pe perete pentru a fi decorați în diferite moduri:

 • așezați compoziția pe perete dintr-un anumit punct (ca și cum ar zbura dintr-o priză sau vază de podea);
 • loc pe o ramură;
 • fixați pe cercuri;
 • așezați-l pe perete mobil (pe agrafe de păr, ace sau ace);
 • agățați-vă de o linie de pescuit invizibilă („fluturați” din cea mai mică pescaj);

Decorul de perete din hârtie cu flori voluminoase nu este mai puțin interesant, mai ales de ziua de naștere sau de 8 martie. Merită să alegeți cu atenție culoarea și textura hârtiei (cu adăugarea altor materiale), dimensiunea și tehnica decorului.

opțiune pentru decorarea luminoasă a pereților din camere

Designul dormitorului este conceput în același stil

varianta decorului de perete original

Un perete din dormitor poate fi realizat diferit, puteți lipi tapet pe el sau agăța imagini

ideea decorului original de perete din incintă

O imagine mare pe perete în dormitor va completa perfect interiorul.

Modalități originale de a decora pereții fără abilitatea de a picta:

 • plasarea unei colecții lucrate manual în rame sau pe un raft;
 • decor de perete cu desene pentru copii;
 • o expunere de instrumente muzicale pe perete;
 • decor cu broderii realizate manual;
 • modele luminoase dintr-o bandă diodică;
 • imitarea turnării stucului din elemente din plastic sau spumă;
 • plăci pictate manual sau exemplare rare din străinătate;
 • celule cu monede, pietre prețioase, insecte uscate;
 • o colecție de ceasuri de alarmă vechi sau ceasuri de interior ca decor de apartament.

Puteți alege orice metodă de decor disponibilă, dar nu sculptați totul pe pereți – nu va arăta elegant și estetic plăcut..

Decorul neobișnuit de perete din țesături este un mod preferat de a transforma interiorul multor designeri eminenți..

Lucrul cu materiale texturate este o plăcere, cel mai adesea se folosește:

 • piele și piele de căprioară;
 • catifea și velur;
 • organza și muselină;
 • satin și mătase;
 • jacquard;
 • tapiserie;
 • chenilă și alte țesături de mobilier cu modele frumoase.

Cuverturile de pat și panourile de perete sunt realizate din țesătură folosind tehnica patchwork.

În același mod (plierea clapetei într-o imagine generală), se realizează aplicații de țesături și picturi.

Pentru panourile decorative care duplică materialul perdelelor sau tapițeriei mobilierului tapițat, drumurile sunt selectate pentru țesături de interior.

Draperia și tapițeria de pereți cu țesătură este o nouă tendință de modă. Pereții tapițiți sub forma unui vagon scufundă cu romburi în spatele unei canapele cu spătarul jos sau de-a lungul scaunelor fără spate arată luxos.

ideea unui frumos decor al pereților din camere

Barele metalice arată foarte frumos pe peretele sufrageriei

o variantă a decorului original al pereților din incintă

Puteți face un astfel de colaj pe perete

Pentru cei cărora le place decorul sofisticat

Pictura pe perete implică educație artistică sau ceva experiență în decorarea suprafețelor verticale. Pentru astfel de maeștri, un perete, cum ar fi o foaie goală de hârtie sau pânză, în care se execută decorarea peretelui personalizată.

Dacă ai talent artistic, poți desena pe orice plan, inclusiv tratarea pereților cu tencuială texturată.

Piatra flexibilă – baza unei fresce, scene de luptă sau schițe istorice în imitația maeștrilor din trecut.

Grafică alb-negru, desene de siluetă și „linii de stilou” – pentru maeștrii care lucrează cu imagini alb-negru.

Puteți picta în mod tradițional sau puteți aplica imaginea într-un mod neobișnuit folosind vopsele interioare. Frescele sunt pictate pe tencuială umedă. Puteți stăpâni această tehnică într-un master class.

Video: decor de perete DIY

50 de fotografii interesante cu idei de decorare a pereților:

opțiunea de decorare frumoasă a pereților în imaginea spațiilor idee de fotografie neobișnuită de decorare a pereților idee de imagine originală de decorare a pereților opțiune pentru decorarea strălucitoare a pereților în camerele foto ideea imaginii originale de decorare a pereților opțiunea de decor luminos al pereților în camerele foto idee de fotografie neobișnuită de decorare a pereților opțiunea unui decor frumos al pereților din imaginea spațiilor ideea unei frumoase fotografii de decorare a pereților opțiune pentru decorarea neobișnuită a pereților în imaginea camerelor varianta decorului original al pereților din tabloul localului idee de fotografie luminoasă de decorare a pereților versiunea imaginii originale de decorare a peretelui ideea de decorare neobișnuită a pereților în camera foto opțiune de decorare luminoasă a pereților în camere foto ideea unei imagini frumoase pentru decorarea pereților versiunea fotografiei originale de decorare a peretelui ideea de decor neobișnuit al pereților în cameră imagine ideea decorării luminoase a pereților în incinta unei fotografii opțiune pentru o frumoasă imagine de decorare a pereților ideea decorării originale a pereților din fotografia locației opțiunea de imagine frumoasă de decorare a pereților opțiune pentru decorarea strălucitoare a pereților fotografiei idee de imagine neobișnuită pentru decorarea pereților versiunea decorului original al pereților în incinta fotografiei opțiune pentru fotografie neobișnuită de decorare a pereților ideea decorului original de perete din imaginea spațiilor idee de fotografie luminoasă de decorare a pereților idee de imagine luminoasă de decorare a pereților o opțiune pentru un decor neobișnuit de perete în incinta unei fotografii versiunea imaginii originale de decorare a peretelui ideea de fotografie frumoasă de decorare a pereților în camere idee de fotografie neobișnuită de decorare a pereților opțiunea de decorare luminoasă a pereților în cameră opțiune pentru frumoasa fotografie de decorare a pereților ideea decorării luminoase a pereților din camera imaginilor opțiune pentru fotografie neobișnuită de decorare a pereților idee de frumoasă fotografie de decorare a pereților opțiune pentru decorarea neobișnuită a pereților în imaginea camerelor ideea unei imagini luminoase pentru decorarea pereților opțiune pentru decorarea frumoasă a pereților în cameră foto idee de decorare neobișnuită a pereților în cameră foto ideea de decorare originală a pereților din fotografia locației opțiunea unei imagini frumoase pentru decorarea pereților opțiune pentru o imagine neobișnuită de decorare a pereților ideea de a lumina decorarea pereților în camere fotografie

Previous Post
Nisch i väggen: hur man dekorerar det funktionellt och vackert
Next Post
تصميم المدخل بمخططات مختلفة