15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Všetka zábava s dekorom dverí

Ak existuje túžba aktualizovať interiér pri vynaložení minimálneho množstva peňazí, potom by bol dekor dverí urobený vlastnými rukami vynikajúcim riešením. Existuje mnoho spôsobov, ako osviežiť svoj domov. Zvážte tie najzaujímavejšie a najdostupnejšie.

originálny dizajn predných dverí vlastnými rukami

Výzdoba interiérových dverí

krásna dekorácia dverí šrotovým materiálom

Dekor sklenených dverí

neobvyklá výzdoba interiérových dverí improvizovanými materiálmi

Krásna dekorácia dverí

Tapeta

Jeden z najľahších spôsobov, ako ozdobiť interiérové ​​dvere vlastnými rukami, je tapetovanie. Tapeta je všestranný materiál, ktorý je možné použiť na rôzne typy povrchových úprav. Nemyslite si, že po renovácii budú dvere pôsobiť staromódne. Hlavnou vecou je urobiť všetko opatrne a vybrať dobrú kombináciu farieb. Na dekoráciu môžete použiť nasledujúce typy:

  • orezávanie starých tapiet;
  • obyčajné svetlé materiály;
  • tapeta so vzorom alebo ozdobou;
  • tapeta.

Jednou z najrýchlejších možností sú nástenné maľby. Zdobenie takýmto materiálom sa dá urobiť rýchlo a presne. Okrem toho je tu príležitosť ukázať predstavivosť, stráviť trochu viac času a stať sa majiteľom jedinečného výsledku. Ako teda ozdobiť dvere vlastnými rukami pomocou tapety? Práca obsahuje niekoľko krokov.

Prevádzkový postup

Príprava povrchu.

Ak dôjde k odieraniu, prasklinám, nepravidelnostiam, potom sa tretia špeciálnym tmelom určeným na spracovanie dreva. Starú farbu je možné predtým odstrániť a dvere je možné brúsiť brúsnym papierom.

Dekor.

Tu je povolených niekoľko možností. Môžete jednoducho prilepiť na dvere tapetou rovnakého typu alebo vytvoriť kompozíciu z kúskov na plátne.

krásny dizajn interiérových dverí vlastnými rukami

Dekor dverí s kresbami

originálna dekorácia dverí vlastnými rukami

Dekorácia dverí v rôznych odtieňoch

Farbivo

Ďalším jednoduchým spôsobom, ako aktualizovať svoj interiér, je namaľovať dvere. Táto metóda návrhu má niekoľko dôležitých výhod..

  • Priaznivá cena.
  • Trvanlivosť.
  • Skryť škvrny.
  • Veľký priestor pre predstavivosť.
  • Jednoduchosť použitia.

neobvyklá dekorácia vstupných dverí šrotovým materiálom

Výzdoba interiérových dverí

neobvyklá výzdoba predných dverí vlastnými rukami

Dekor pre drevené dvere

krásna dekorácia dverí z improvizovaných materiálov

Krásna dekorácia dverí

Zdobenie farbou zahŕňa niekoľko fáz..

  • Odstráňte dvere z ich závesov, položte ich vodorovne (je lepšie ich vytiahnuť z obytného priestoru) a vyčistite ich od vrstvy starého náteru. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože farba, na rozdiel od iných spôsobov dekorácie, neskrýva nerovnosti na povrchu..
  • Brúsiť brúsnym papierom.
  • Uhladíme tmelom, osušíme, povrch odmastíme.
  • Je lepšie namaľovať nie celý povrch naraz, ale na malé štvorce, začínajúc zhora. Každá oblasť by mala byť natretá rovnomerne. Ak je v plánoch kresba, v každom prípade by na prvom mieste malo byť rovnomerné pozadie plátna. Aby ste sa vyhli šmuhám, je lepšie dvere položiť vodorovne..
  • Po zaschnutí farby treba dvere nalakovať a opäť vysušiť.
  • Posledným krokom je položiť dvere na miesto.

Pri nákupe farby je lepšie zvoliť akrylát, ležia v rovnomernej vrstve. Nie je potrebné používať kefy, striekacia pištoľ vám umožní rovnomerne a rýchlo zmeniť farbu povrchu.

originálna dekorácia interiérových dverí z improvizovaných materiálov

Dekor dverí s kresbami

krásny dizajn dverí vlastnými rukami

Dekorácia dverí v rôznych odtieňoch

Dodatočná dekorácia

Existuje niekoľko ďalších spôsobov, ako dodať dizajnu dverí jedinečnosť..

  • Craquelure lak. Ak ho nanesiete na lakované dverné krídlo, objavia sa na ňom malé pôvodné praskliny..
  • Lišty, ak sú k dispozícii, môžu byť natreté kontrastnou farbou. Tiež sa dajú ľahko robiť vlastnými rukami a zdobiť dvere..
  • Maľovanie. Takáto dekorácia bude trvať dlho, ale výsledok poteší. Na maľovanie stačia minimálne výtvarné schopnosti a neobmedzená predstavivosť. Môžete kresliť čokoľvek: ornament, kvety, ozdobné vzory, krajiny.
  • Šablóna je vhodná pre tých, ktorí nevedia alebo sa boja kresliť „ručne“. Môžu byť kúpené v špecializovaných predajniach alebo vyrobené z kartónu..

Farebné sklo

Vitráže sú perfektné pre dvere so sklom. Výsledok spravidla vyzerá originálne a pôsobivo. Akrylová alebo špeciálna farba na farebné sklo môže fungovať. V skutočnosti sa dajú kúpiť v umeleckých obchodoch. Často sa predávajú v celých sadách s podrobnými pokynmi..

Na sklo je možné aplikovať absolútne akýkoľvek vzor. Okrem farieb budete potrebovať aj kontúru. Je to on, kto vytvára „kovové“ hranice medzi maľovanými kúskami farebného skla..

Pri práci je lepšie opatrne vybrať sklo z dverí, aby ste predišli šmuhám a náhodným kvapkám kvapiek na samotný strom.

neobvyklá dekorácia vstupných dverí šrotovým materiálom

Dekor interiérových dverí so vzorom

originálna dekorácia interiérových dverí vlastnými rukami

Dekor sklenených dverí

originálna dekorácia interiérových dverí vlastnými rukami

Krásna dekorácia dverí

Akcie sa vykonávajú v nasledujúcom poradí.

  1. Sklo je očistené od prachu a nečistôt, odmastené.
  2. Preložené z vytlačeného výkresu alebo aplikované „ručne“ kontúry. Malo by dobre vyschnúť, môže to trvať až tri dni. S najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť znova použiť obrys, aby vyzeral objemnejší..
  3. Oddelené kúsky natrieme rôznymi farbami, necháme zaschnúť.

Decoupage

Originálny a kreatívny spôsob, ako vyzdobiť dvere vlastnými rukami. Navyše s ním môžete ozdobiť úplne akýkoľvek povrch. Zvlášť dobre funguje na kvalitné drevo. A vintage štýl je opäť v móde.

Pred aplikáciou obrázkov musia byť dvere ošetrené základným náterom alebo akrylovou farbou (ak ju potrebujete vyrovnať, urobí to tmel). Potom môžete začať kreatívny proces..

Na decoupage sa zvyčajne používajú špeciálne obrúsky (predávajú sa v remeselných obchodoch), tapety alebo textílie. Okrem toho budete potrebovať:

  • nožnice;
  • PVA lepidlo;
  • kefy, špongie, valčeky.

Najprv sa prvky nanesú na povrch, poznačí sa presné umiestnenie a vyskúšajú sa rôzne možnosti. Sú lepené PVA (neodporúča sa nahradiť lepidlo). Výkres musíte prilepiť od stredu, vyhladiť bubliny a záhyby.

neobvyklá dekorácia dverí z improvizovaných materiálov

Dekor dverí s kresbami

krásna dekorácia vstupných dverí vlastnými rukami

Dekorácia dverí v rôznych odtieňoch

Po zaschnutí je nevyhnutné povrch natrieť lakom.

Mnoho ľudí používa na decoupage rôzne fotografie. Technika zostáva rovnaká, stačí len oddeliť spodnú vrstvu papiera od fotografie, aby bolo lepenie spoľahlivé. To isté budete musieť urobiť s tapetami..

Textil

Ďalším z originálnych spôsobov zdobenia dverí je technika patchwork. Stojí za zmienku, že nie len taká tkanina bude fungovať. Voľba do značnej miery závisí od miestnosti, pre ktorú sú dvere určené. Látková dekorácia je vhodnejšia do spální alebo obývacích izieb, ale veľmi nepraktická do kúpeľne, WC, predných dverí.

Pomocou techniky patchwork môžete vlastnými rukami vytvoriť jedinečný kus nábytku. Osobitná pozornosť by sa mala venovať výberu materiálov:

  • pri výbere textílie je potrebné mať na pamäti, že sa môže zmenšiť alebo roztiahnuť (je lepšie vykonať merania vlhkou handričkou, ak sa použije lepidlo);
  • keď je suché, lepidlo by nemalo zanechávať stopy;
  • okraje všetkých chlopní musia byť spracované;
  • v blízkosti kľučiek dverí sa odporúča použiť ľahko znečistené textílie.

Na prácu nie je potrebné používať lepidlo. Zdobenie zasklievacími perličkami alebo zošívačkou na nábytok pôjde ešte rýchlejšie. Silnejšia tkanina (gobelín) bude pre dverné krídlo spoľahlivejšia.

krásna dekorácia vchodových dverí šrotovým materiálom

Dekor interiérových dverí so vzorom

neobvyklý dizajn interiérových dverí s improvizovanými materiálmi

Dekor pre drevené dvere

originálna dekorácia dverí vlastnými rukami

Krásna dekorácia dverí

Nálepky

Pomerne jednoduchým a rýchlym spôsobom, ako ozdobiť dvere vlastnými rukami, je použiť vinylové nálepky. Je perfektné, ak sú dvere v dobrom stave, ale len unavené a majitelia chcú interiéru dodať spestrenie, niečo vyzdobiť. Môžete kombinovať samolepky a tapety.

Hotové nálepky je možné vybrať v každom obchode na opravu alebo objednať na špecializovaných stránkach na internete. Ak chcete pridať ešte väčšiu originalitu, potom je tu možnosť objednať si nálepky podľa fotografie. Originálne budú vyzerať napríklad dvere ozdobené kolážou fotografií všetkých členov rodiny..

originálny dizajn interiérových dverí vlastnými rukami

Dekor dverí s kresbami

neobvyklá dekorácia dverí vlastnými rukami

Dekorácia dverí v rôznych odtieňoch

Môžete si ich tiež vytvoriť sami. To bude vyžadovať:

  • nožnice;
  • PVC fólia;
  • kartón.

Požadovaný vzor sa opatrne prenesie na lepenku, potom sa jeho obrysy vystrihnú zo samolepiacej fólie. Jedinečná nálepka pripravená.

Ak je na dvernom krídle nejaký druh chyby, môžete si kúpiť samolepky.

Verzia s nálepkami je vhodnejšia do kúpeľne ako do interiérových dverí, pretože dokonale odpudzuje vlhkosť.

krásna dekorácia interiérových dverí šrotovým materiálom

Výzdoba interiérových dverí

neobvyklý dizajn vstupných dverí s improvizovanými materiálmi

Dekor pre drevené dvere

originálna dekorácia vchodových dverí šrotovým materiálom

Krásna dekorácia dverí

Zrkadlo

Inštalácia zrkadla na povrch dverí je originálny a rýchly spôsob renovácie. Pomôže to skryť mnohé chyby starého kusu nábytku. Zrkadlo bude najlepšie vyzerať na predných dverách, pretože na chodbe musí byť reflexný povrch..

neobvyklá dekorácia interiérových dverí šrotovým materiálom

Dekor dverí s kresbami

krásny dizajn predných dverí s vlastnými rukami

Dekorácia dverí v rôznych odtieňoch

Mozaika

Jednou z najneobvyklejších možností dekorácie je mozaika. Používa sa pomerne zriedka, pretože nie všetky dvere vydržia vrstvu keramického povlaku. Hrúbka samotného dverného krídla sa výrazne zvyšuje, jeho kvalita trpí, ale výsledok vyzerá neuveriteľne krásne.

Odporúča sa použiť mozaikové dlaždice vo fragmentoch. To nevytvorí veľké zaťaženie dverného krídla a dekor bude vyzerať jasne a neobvykle. Môžete to opraviť lepidlom alebo tekutými nechtami..

Video: Zdobenie dverí

50 fotografií nápadov na výzdobu interiérových dverí:

originálna dekorácia interiérových dverí fotografiou vlastnými rukami krásna dekorácia dverí s obrázkom šrotu neobvyklá dekorácia vchodových dverí fotografiou z improvizovaných materiálov krásna dekorácia predných dverí obrázkom vlastných rúk neobvyklá dekorácia dverí obrázkom zo šrotu originálny dizajn interiérových dverí s fotografiou vlastnými rukami krásna dekorácia vchodových dverí obrázkom zo šrotu originálny dizajn dverí urobte si sami fotografiu neobvyklá výzdoba interiérových dverí fotografiou vlastnými rukami originálna dekorácia interiérových dverí obrázkom vlastných rúk originálny dizajn interiérových dverí s obrázkom šrotu krásna dekorácia vstupných dverí s fotografiou vlastnými rukami neobvyklá dekorácia dverí fotografiou zo šrotu originálna dekorácia vchodových dverí obrázkom vlastných rúk neobvyklý dizajn interiérových dverí s fotografiou vlastnými rukami krásna dekorácia dverí s obrázkom šrotu neobvyklá výzdoba interiérových dverí obrázkom vlastných rúk originálna dekorácia vchodových dverí fotografiou z improvizovaných materiálov originálna dekorácia dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov originálna dekorácia dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov neobvyklý dizajn interiérových dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov originálna dekorácia predných dverí obrázkom vlastných rúk krásny dizajn interiérových dverí s fotografiou vlastnými rukami neobvyklá dekorácia interiérových dverí fotografiou z improvizovaných materiálov originálny dizajn vchodových dverí s obrázkom vlastných rúk krásna fotografia dekorácie dverí urobená vlastnými rukami originálna dekorácia dverí obrázkom zo šrotu krásny dizajn predných dverí s obrázkom vlastných rúk krásny dizajn interiérových dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov neobvyklá dekorácia dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov neobvyklá dekorácia dverí s obrázkom vlastných rúk krásna dekorácia vchodových dverí fotografiou z improvizovaných materiálov originálny dizajn interiérových dverí s obrázkom vlastných rúk originálna dekorácia interiérových dverí fotografiou z improvizovaných materiálov neobvyklý dizajn dverí s obrázkom vlastných rúk neobvyklá dekorácia dverí obrázkom zo šrotu originálna dekorácia interiérových dverí fotografiou vlastnými rukami originálna dekorácia dverí s obrázkom vlastných rúk neobvyklá dekorácia interiérových dverí fotografiou z improvizovaných materiálov krásny dizajn predných dverí s fotografiou vlastnými rukami neobvyklá dekorácia interiérových dverí obrázkom zo šrotu krásna dekorácia dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov krásna dekorácia interiérových dverí obrázkom zo šrotu neobvyklý dizajn predných dverí s fotografiou vlastnými rukami krásna dekorácia predných dverí fotografiou vlastnými rukami neobvyklý dizajn dverí s fotografiou vlastnými rukami originálna dekorácia interiérových dverí obrázkom zo šrotu originálna dekorácia interiérových dverí obrázkom vlastných rúk neobvyklá dekorácia dverí s fotografiou z improvizovaných materiálov krásna dekorácia vchodových dverí obrázkom zo šrotu

Previous Post
Lägenhetsdesign P-44T enligt alla kanoner i modern design
Next Post
Luomme pullojen sisustuksen langalla omin käsin