15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mobilierul întunecat în designul dormitorului este un joc elegant pe contrast

Mobilarea dormitorului ar trebui să conducă la odihnă, relaxare. Mulți psihologi recomandă decorarea acestei camere în nuanțe blânde, deschise. Cu toate acestea, această schemă de culori nu se potrivește tuturor. Multor oameni le plac culorile reci și întunecate. Un interior neobișnuit al dormitorului în culori închise nu va arăta sumbru, incomod cu proporțiile corecte de culoare. Această publicație discută caracteristicile organizării designului cu utilizarea mobilierului întunecat..

Dormitor luminos, cu mobilier întunecat și fereastră înaltă

Dormitorul cu mobilier întunecat este ideal pentru dormit

Avantajele utilizării mobilierului de culoare închisă

Există o mulțime de avantaje ale unei astfel de soluții extraordinare..

  • Economisirea spațiului. Există un mit despre o reducere semnificativă a spațiului în tonuri întunecate. Cu toate acestea, în câteva locuri este specificat – numai cu abundența lor. Cantitatea dozată de articole, decorate în culori închise, ajută la economisirea de metri pătrați. Culorile mohorâte reduc vizual obiectele, le fac mai puțin voluminoase..
  • Designul dormitorului cu mobilier întunecat nu se va demoda niciodată. Aceasta este o soluție clasică.
  • Cu proporțiile potrivite, aceste mobilier vor avea un efect liniștitor. Promovează un somn sănătos.
  • Pe tapițeria acestor articole, murdăria și praful vor fi mai puțin vizibile. Gospodinele nu trebuie să facă curățenie în fiecare zi.

Proiectarea unui apartament cu dormitor întunecat în oraș

Interiorul unui dormitor întunecat este considerat o opțiune tradițională, înrădăcinată în secolele trecute.

Joc de umbre de la lămpi într-un dormitor întunecat

Mobilierul întunecat se murdărește mai puțin

Designul dormitorului întunecat: ce se poate face, ce nu este de dorit?

Tenebrele gri, negru, maro nu fac aceste culori nepotrivite în decorul camerei. Acestea vor aduce un pic de dramă și un sentiment de confortabilitate în design. Principalul lucru nu este să exagerați. Un dormitor prea întunecat este puțin probabil să lase o impresie bună, va contribui la relaxare..

Ce este posibil într-un astfel de design? Puteți utiliza în siguranță negrul ca principal. Într-o cameră mică, negrul ar trebui să fie minim. În camerele mari, nu vă puteți teme să exagerați. Negrul va face zona goală mai confortabilă. Pereții pot fi simpli. Ele vor servi doar ca fundal. Nu este interzisă utilizarea unui număr mare de corpuri de iluminat. Cu ajutorul lor, puteți corecta, evidenția zonele funcționale.

Dormitor cu pat întunecat și cuvertură de pat deschisă

Un dormitor cu mobilier închis la culoare mărturisește gustul rafinat al proprietarilor și dragostea lor de confort

Cuvertură de pat albă pe un pat negru și perne în învelitoare de liliac

O combinație reușită de culori negru, alb și liliac

Nuanțe de maro în interiorul unui dormitor întunecat

Într-un interior întunecat, tonurile maronii sunt potrivite, mai ales dacă sunt reflectate în motive din lemn.

Nu este recomandat să decorați suprafețele mari ale dormitorului în culori închise. Decorul de pereți sumbru, tavanul va apăsa, afectează negativ starea de spirit. Este strict interzisă instalarea multor mobilier. Un număr mare de obiecte de interior vor priva încăperea de spațiu util. Lasă doar esențialul.

Jocul pe contraste: alegerea unei scheme de culori

Un design de dormitor de succes în culori închise va fi doar în cazul selecției corecte a paletei de culori pentru amenajarea spațiului interior al camerei. Trebuie să alegeți finisajul potrivit pentru dormitor, schema de culori a acestuia.

Hanorac alb pe un pat negru într-un dormitor cu pereți gri

Acest dormitor nu arată deloc sumbru, în ciuda pereților gri închis.

Atunci când alegeți, respectați următoarele recomandări.

  1. Este mai bine să decorați pereții cu tapet de înaltă calitate în culori deschise. Aceasta este o opțiune versatilă. Pe un fundal deschis, maro, gri, negru arată contrastant. Dacă pereții sunt perfect plati, pot fi vopsiți. Vopseaua trebuie să fie ecologică, inodoră. Dacă se dorește, se pot face mici accente pe unii pereți. Dungile albastru închis, gri, violet vor arăta grozav.
  2. Decorul ferestrelor, ușilor, podelelor poate fi realizat într-o paletă luminoasă. Culorile strălucitoare într-o cantitate dozată se vor înveseli, adăugând varietate interiorului..
  3. Ideal pentru podea: laminat, parchet, linoleum, covor. Finisajele de podea în culori închise se pot îmbina cu obiectele de mobilier. Este mai bine să alegeți un material bej, măsliniu, maro deschis..
  4. Este mai bine să vopsiți tavanul în camere mici în alb. Structurile multi-nivel întinse arată excelent în încăperile mari..

Pereți ușori în dormitor cu un pat gri închis

Principalul lucru este că dormitorul este plăcut și confortabil.

Tapet gri închis în dormitorul unei case de țară

Tapetul întunecat este potrivit într-o cameră suficient de mare.

Alegerea perdelelor

În proiectarea unui dormitor întunecat, este important să alegeți perdele frumoase. Perdelele ar trebui să fie combinate cu decorațiuni, alte articole de interior, textile pentru casă. Atunci când alegeți perdele, trebuie să luați în considerare cerințele de bază pentru acest lucru. Perdelele ar trebui să fie ușoare, aerisite. Este mai bine să alegeți țesături mai dense pentru realizarea perdelelor. Perdelele se vor putea proteja de soarele arzător în timpul verii. O altă cerință este ca perdelele să fie mai întunecate decât placarea peretelui, mai deschise decât patul, garderoba. Țesăturile utilizate la producerea perdelelor trebuie să fie naturale. Țesăturile sintetice atrag praful. Paleta de culori a perdelelor de dormitor ar trebui să fie ușoară; puteți cumpăra perdele într-o culoare mai strălucitoare. Perdelele vor fi decorate cu suporti de magneți neobișnuiți.

Perdele translucide gri în interiorul unui dormitor întunecat

Pentru un dormitor întunecat, este mai bine să alegeți perdele ușoare cu modele contrastante frumoase.

Pereți ușori și perdele bej în designul dormitorului

Este important ca culoarea perdelelor să fie combinată cu paleta setului de dormitor sau cu nuanța pereților.

Alegerea mobilierului în funcție de stil

Este mai bine să selectați mobilierul pe baza caracteristicilor direcției stilului. Luați în considerare sfaturi utile cu privire la alegerea mobilierului pentru cele mai comune stiluri..

Numele stilului Recomandări pentru alegerea obiectelor de interior
Clasic Diferă în utilizarea materialelor naturale. Ar trebui să se acorde preferință lemnului. Sculptarea pe obiecte va sublinia luxul, exclusivitatea decorului dormitorului.
asiatic Paturile negre, maro, canapele, dulapuri cu inserții luminoase, contrastante sunt potrivite pentru acest stil..
Modern Pentru această tendință, ei cumpără mobilier în culori închise cu detalii aurite. Aurirea arată luxoasă. Culoarea aurie poate fi repetată în perdele, textile pentru casă.
Tehnostil Stil perfect perfect pentru dormitor. Technostyle este extrem de practic și funcțional. Potrivit pentru familiile tinere moderne. Mobilierul trebuie achiziționat în negru cu detalii cromate. Puteți repeta suprafețele cromate în decorul lămpilor..

Dormitor clasic întunecat, cu mobilier din lemn masiv

Design dormitor cu mobilier maro închis într-un stil clasic

Dormitor elegant, cu tavan cu grinzi în stil japonez

Dormitor în stil japonez

Pat de culoare maro închis în dormitor cu pereți galbeni

Mobilier închis din lemn masiv pentru dormitor în stil art nouveau

Dormitor cu mobilier de înaltă tehnologie întunecat

Materiale moderne în dormitorul de înaltă tehnologie

Interior dormitor cu mobilier întunecat în stil gotic

Dormitor întunecat într-o manieră gotică

Design dormitor întunecat în stilul minimalismului

Dormitor minimalist modern

Iluminat

Iluminarea bine organizată va ajuta la netezirea întunericului dormitorului. Veți avea nevoie de iluminat natural, artificial în cameră. Pentru ca lumina naturală să pătrundă în cameră, nu trebuie să aglomerați ferestrele cu perdele groase și grele. Perdelele ar trebui să fie ușoare, translucide. Dacă lumina naturală nu pătrunde bine, trebuie să vă gândiți la iluminatul central. Un candelabru cu mai multe lămpi funcționează bine. Designul candelabrului trebuie ales în funcție de stilul general al camerei. Un candelabru de cristal se va încadra perfect în clasic, în stil englezesc. Tendințele stilului modern vor completa candelabrele de tavan.

Iluminarea într-un dormitor întunecat cu un candelabru și lămpi încorporate

Într-un dormitor întunecat, un candelabru nu este suficient, este mai bine să instalați lămpi de tavan în întregul perimetru al camerei

Oglindă mare în interiorul unui dormitor întunecat

Dormitorul va deveni mult mai luminos dacă așezați o oglindă mare vizavi de fereastră.

Se poate renunța la iluminatul central dacă există mai multe ferestre. Puteți înlocui candelabrul de tavan cu spoturi, lămpi mici pe noptiere. Lămpile spot sunt o soluție reală atunci când alegeți un tavan întins. Iluminarea spot este foarte convenabilă și economisește energie electrică. Cu ajutorul acestuia, puteți selecta zone funcționale.

Lumina naturală strălucitoare într-un dormitor întunecat

În interiorul întunecat, ar trebui să existe multă lumină, indiferent de zona camerei.

Decorarea dormitorului

Un dormitor cu mobilier negru poate fi decorat într-o varietate de moduri. Să aruncăm o privire mai atentă asupra celor mai reușite idei.

  1. După ce ați pus parchet negru pe podea (laminat maro închis), trebuie să vă jucați pe contrastul culorilor. Un covor va fi un complement ideal pentru acest finisaj. Ar trebui să fie ușor, să aibă o grămadă lungă..
  2. Textile pentru casă pot fi un decor al camerei. Culoarea strălucitoare a păturii, a cuverturilor de pat, a pernelor diversifică mediul sumbru.
  3. Autocolantele obișnuite din vinil vă vor ajuta să decorați suprafața unui perete simplu. Culorile lor ar trebui să fie în contrast cu culorile pereților. Autocolantele sunt ieftine, ușor de atașat la suprafață. Pot fi demontate, înlocuite cu altele noi după un timp..
  4. O frumoasă figurină din metal, ceramică, vă va permite să decorați camera. Tema sa ar trebui să fie aproape de stilul camerei de dormit.
  5. Fotografiile de familie, decorate cu rame frumoase, vor fi un decor de perete excelent. Doar fotografiile alb-negru pot fi selectate.

Perne liliac în interiorul dormitorului cu mobilier negru

Pernele strălucitoare și florile proaspete vor ajuta la diluarea interiorului rece.

Covor galben pe podea din lemn în dormitorul întunecat

Un covor galben strălucitor poate crea o stare de spirit curcubeu într-o cameră întunecată.

Accente galbene în dormitorul negru

Din nou, culoarea galbenă însorită relaxează ușor atmosfera și face interiorul mai moale.

Accente albe într-un dormitor rezidențial întunecat

Există mai mult negru în acest dormitor, dar accentele albe atrag atenția.

Tapet cu un model pestriț în designul unui dormitor cu mobilier întunecat

Două detalii – ornamente colorate pe tapet și o pernă mică și modul în care au schimbat întregul interior

Video despre cum să utilizați corect culorile întunecate în interior

Fotografii de dormitoare cu mobilier întunecat

Pat negru cu cuvertură albă în dormitorul unui apartament din oraș Interior confortabil al dormitorului, cu mobilier întunecat Fereastră panoramică în dormitor cu un interior întunecat Pat negru cu glugă într-un dormitor luminos Contrast de alb pe fundalul interiorului negru al dormitorului Lămpi de noptieră de culoare închisă Iluminare în designul interior al unui dormitor întunecat Podea albă în dormitor cu mobilier negru Podea lucioasă într-un dormitor întunecat Pat negru și pereți gri-albi în dormitor Perete negru deasupra tăbliei unui pat întunecat Pat negru cu perne albe într-o cameră gri deschis Linii drepte în interiorul dormitorului cu mobilier întunecat Covor gri pe podeaua dormitorului maro deschis Dormitor în stil mansardă întunecat Cuvertură de pat roșie pe un pat masiv Pereți vopsiți în gri într-o cameră cu un pat negru Lemn deschis în decorul podelei dormitorului Nuanțe de gri închis în interiorul dormitorului Iluminat luminos al dormitorului cu mobilier întunecat Un minim de mobilier negru într-un dormitor alb Nuanțe de negru și gri în dormitorul unui apartament modern Mobilier clasic în culori închise în dormitor Pufuri din piele într-un dormitor întunecat Iluminare puternică într-un dormitor cu un pat întunecat Pereți de liliac închis și pat gri Lumina puternică de la fereastră într-un dormitor cu un interior întunecat Picturi ușoare în interiorul unui dormitor întunecat Combinația de culori negru, alb și gri în dormitor Nuanțe de liliac în dormitorul unei case private Fereastra din spatele tăbliei unui pat dublu Iluminat dormitor apartament oraș Pat negru și pereți de dormitor gri deschis Abundența de nuanțe de maro în dormitor Dormitor în tonuri de gri și cuvertură de pat portocaliu pe pat Oglindă peste capul patului Pat jos și covor întunecat pe podeaua dormitorului Interior luminos al dormitorului, cu mobilier întunecat Pardoseală ușoară în design interior întunecat Pat negru cu cuvertură albă într-o cameră cu pereți ușori Soffit pe un trepied într-un dormitor cu un pat negru Pereți albi și cuvertură de pat neagră Fronturi lucioase ale dulapului într-un dormitor clasic Pictură pe peretele unui dormitor gri închis Dormitor cu un pat întunecat în stil oriental Cuvertură de pat gri și pereți de dormitor maro închis Tapet lila strălucitor în dormitor Tavan alb și podea maro în dormitorul unei case de țară Lămpi originale într-un dormitor întunecat Perdele luminoase pe fereastră în dormitor cu un interior întunecat

Previous Post
Köksdesign 13 kvm m. – stor i liten
Next Post
صور الإغاثة في الجزء الداخلي من الشقة: المزايا ، الصورة