15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako používať dekoratívnu klietku v interiéri

Dekoračné položky, a ešte viac – vyrobené vlastnými rukami – oživia každý interiér. Dekoratívna klietka pre vtáky dodá vášmu domácemu prostrediu ľahkosť a nežnosť. Dokáže vyzdobiť dom zariadený v štýle Provence a perfektne zapadne do vintage interiéru. Môžete si kúpiť hotovú klietku, alebo si to môžete urobiť sami.

možnosť svetlého štýlu miestnosti s ozdobnou klietkou

Klietkový svietnik vytvorí vo vašom dome atmosféru pohodlia a romantiky

myšlienka krásneho dizajnu bytu s ozdobnou klietkou

Nástenná výzdoba bude s takouto klietkou vyzerať oveľa lepšie.

myšlienka neobvyklého interiéru miestnosti s ozdobnou klietkou

Svetlé krásne kvety budú veľmi krásne vyzerať cez tyče klietky

Dekor v štýle Provence

Pre štýl francúzskej provinčnej dediny sú kvety a vtáky charakteristickými motívmi. Nie je prekvapujúce, že klietka so spevavým alebo dekoratívnym vtákom vyzerá v takom interiéri harmonicky. A ak nechcete, aby vás ráno zobudil štebot? Klietku alebo jej imitáciu stačí nechať vo vnútri domu..

Vtáčie klietky môžu byť rôznych typov:

  • okrúhle, polkruhové, štvorcové;

  • biely kov alebo kovaný;

  • zámerne nové alebo umelo starnuté;

  • drevený.

variant pôvodnej fasády bytu s ozdobnou klietkou

Klietka ako druh sejačky na sukulenty alebo iné rastliny

myšlienka svetlého interiéru bytu s ozdobnou klietkou

Klietka harmonicky doplní dizajn miestnosti, aj keď je prázdna

Hlavnou požiadavkou na bunky je sférický vrch. V akejkoľvek forme sa môžu stať ozdobou miestnosti – spálne alebo obývačky, vyzdobenej v duchu provensálskej dediny. Môžu byť použité na určený účel, usadenie operených priateľov alebo ako dekoratívny prvok:

  • svietnik;

  • neobvyklá váza na kvety;

  • akvárium pre morské suveníry – mušle, neobvyklé kamene.

Dokonca aj dom pre mačiatko môže byť vyrobený z takej klietky príslušnej veľkosti umiestnenej na podlahe. Umiestnite mäkkú posteľnú bielizeň s jemným kvetinovým dekorom v štýle miestnosti a nechajte svojho chlpatého priateľa v klietke.

variant pôvodného štýlu miestnosti s ozdobnou klietkou

Nikdy nie je veľa kvetov. Nezdržujte svoju fantáziu a neobmedzujte sa

variant neobvyklej fasády miestnosti s ozdobnou klietkou

Závesné klietky doplnia interiér a vôbec nebudú zaberať veľa miesta

možnosť svetlej fasády miestnosti s ozdobnou klietkou

Vtáčie domy vyzerajú krásne kdekoľvek

Výroba ozdobnej klietky

Keď si kúpite hotovú klietku pre vtáky, môžete ju ozdobiť vlastnými rukami. Môžete myslieť na veľa možností – v závislosti od štýlu a farby priestoru.

Kvety a bylinky

Prelamovanú klietku v bielom prevedení je možné ozdobiť kompozíciou z umelých kvetov, ktoré z vonkajšej strany splietajú mriežku klietky. Vnútri môžu byť umiestnené veľké umelé kvety.

Moderné technológie umožňujú vyrábať umelé napodobeniny ruží, chryzantém, orchideí, ktoré sa vôbec nelíšia od skutočných. Dokonca aj jedna alebo tri ruže, krásne umiestnené na mriežke alebo kupole vtáčej klietky, oživia interiér, naplnia ho romantikou a pohodlím..

Zloženie sušených kvetov bude vyzerať krásne a naplní dom vôňou lúčnych, horských kvetov. Nájde si miesto v interiéri ošarpaného chic, provence.

Malá klietka môže byť ozdobená kvetmi z foamiranu – materiálu z plastového plechu, ktorý má vlastnosť „pamätať si“ tvary, ktoré sú mu dané, vďaka čomu kvety z neho vyzerajú realisticky. Krásna vonná sviečka umiestnená vo vnútri klietky ozdobí interiér romantickej spálne.

V kuchyni sa štýlovým dekoračným prvkom stane ovocie a korenie, napríklad cesnakové hlavy umiestnené pod kupolou klietky. Do nízkej misky môžete zasadiť aromatické bylinky. Pripravená dekorácia v štýle Provence.

myšlienka neobvyklého interiéru bytu s ozdobnou klietkou

Riad v klietke určite upúta pozornosť hosťa

myšlienka krásnej fasády bytu s ozdobnou klietkou

Umelý vták na klietke bude vyžarovať radosť a príjemné emócie

Starožitný efekt

Okrem kovovej klietky môžete použiť aj drevené klietky – ich natretím bielou farbou a vytvorením opotrebovaných efektov. Ošarpaný šik, vintage, Provence a im podobní takýto „darček“ radi prijmú. Drevenú klietku je možné ozdobiť technikou decoupage, čím sa vytvorí efekt praskania – praskliny vytvorené špeciálnym spôsobom – pomocou laku na craquelure – vytvoria presvedčivú imitáciu stromu, ktorý za tie roky popraskal..

Imitáciu starožitnej klietky môžete vytvoriť pomocou metódy cínovania. Existujú rôzne druhy spracovania, ktoré vám umožňujú dosiahnuť veľkolepý vzhľad, ako keby si bunka zachovala nádych staroveku:

  • kovové časti klietky napenetrujte červeným olovom;

  • pokryte ľanovým olejom, lakom na báze oleja;

  • naneste včelí vosk a buff.

Môžete vytvoriť efekt patiny, čo zvýši dekoratívny efekt štýlového kúska anglického interiéru, zdôrazní vintage štýl domu. Klietku doplňte osvetlením – dostatočne malou LED „vetvičkou“, a vznikne romantické prostredie.

myšlienka pôvodného interiéru miestnosti s ozdobnou klietkou

Klietka s kvetináčom harmonicky doplní interiér miestnosti

variant neobvyklého dizajnu bytu s ozdobnou klietkou

Čierna klietka bude skvelým doplnkom dekorácie kdekoľvek

myšlienka neobvyklého dizajnu miestnosti s ozdobnou klietkou

Táto možnosť klietok so sviečkami spestrí každú izbu.

So snami o mori

Stredomorský štýl je možné zdôrazniť ozdobným predmetom pripomínajúcim more – do klietky umiestnite mušle, piesok, kamienky prinesené z mora. Do vnútra umiestnite širokú a nízku stĺpcovú sviečku.

Domov pre priateľa

Ak sa rozhodnete vložiť do klietky pernatého priateľa, môžete mu tiež vytvoriť vhodný sprievod – elegantné tenké tyče, dekorácie vo forme listov, vetvičiek pôsobia zvonku veľkolepo a dovnútra môžete zavesiť prelamované kŕmidlo, zrkadlo v elegantnom ráme. Klietku zvonku aj zvnútra môžete ozdobiť tenkými saténovými stužkami jemných odtieňov..

variant svetlej fasády bytu s ozdobnou klietkou

Bunky so zrkadlami budú vyzerať neobvykle a originálne

myšlienka pôvodného štýlu miestnosti s ozdobnou klietkou

Umiestnite klietku kdekoľvek a okamžite aktualizuje dekor

Keď sa leto zmení na jeseň

Ak sa nechcete starať o živého vtáka, „dajte“ do klietky falošný. Môžete vytvoriť celú kompozíciu-hniezdo s vtáčími vajíčkami-atrapami, ovocno-kvetinovou výzdobou z vetvičiek, kvetov a figurín bobúľ, ovocia. Jasná jesenná červeno-oranžová paleta ozdobí miestnosť a prinesie do nej teplo jesennej záhrady.

Na jar môže byť nahradený jemnými zeleno-modrými alebo žltými tónmi. V zime vytvorte novoročný sprievod – ihličnaté vetvy, šišky, snehové vločky a svetlé alebo snehobiele vianočné gule priblížia rozprávkovú noc plnenia prianí, naplnia dom novoročnou náladou.

možnosť krásneho interiéru bytu s ozdobnou klietkou

Bude ťažké nevenovať pozornosť takejto tvorbe.

myšlienka jasného dizajnu bytu s ozdobnou klietkou

Takýto prvok dekoru vo vás vyvolá iba pozitívne emócie.

variant pôvodného interiéru miestnosti s ozdobnou klietkou

Malá ozdobná klietka, ktorá premení vašu izbu

Ako vytvoriť klietku vlastnými rukami

Ak milujete kreativitu a zaujíma vás, ako si vyrobiť dekoratívnu klietku vlastnými rukami, venujte pozornosť nasledujúcim tipom. Najbežnejšie a najjednoduchšie spôsoby výroby klietok pre vtáky do domácnosti sú z drevených tyčiniek (môžete použiť grilovacie špajle) a papierových (novinových) rúrok.

Drevená klietka

Na výrobu dekoratívnej klietky budete potrebovať 2 štvorcové ploché kusy polystyrénu s rozmermi 10 * 10 alebo 15 * 15 cm, drevené špajle. Pozdĺž okraja peny, v rovnakej vzdialenosti od seba, musíte urobiť niekoľko malých otvorov (nie cez), nalejte do nich lepidlo a vložte špajle. To isté urobte s druhým kusom peny a položte ho na horné konce špajle. Ukázalo sa, že je to klietka.

Strecha je kartónová, podľa chuti sa dá natrieť alebo prelepiť scrapbookingovým papierom. Prilepte strechu k základni klietky, ozdobte podľa želania.

možnosť krásnej fasády miestnosti s ozdobnou klietkou

Cez prázdniny budú bunky veľmi vhodné, hlavnou vecou je správne ich ozdobiť

predstava neobvyklého štýlu bytu s ozdobnou klietkou

Umiestnenie klietky na podlahu alebo na parapet, ako okamžite premení celú miestnosť

Papierová klietka

Z novín vyvaľkajte veľa tenkých trubičiek. Z nich môžete splietnuť základňu – dno klietky, tyče a strechu. Vyfarbite a ozdobte klietku kvetmi. Ak si vyberiete farby prírodných materiálov – na vytvorenie imitácie vetiev stromu, môžete klietku ozdobiť kvetmi z ľanu, pytloviny, prírodných materiálov – vetvy, bobule, šišky. Vyzdobí dom v rustikálnom štýle.

myšlienka svetlého interiéru miestnosti s ozdobnou klietkou

Klietka vyrobená z konárov nie je v žiadnom prípade nižšia ako odolný kov

variant neobvyklej fasády bytu s ozdobnou klietkou

Rôzne tvary doplnia dizajn rôznymi spôsobmi

variant pôvodného dizajnu miestnosti s ozdobnou klietkou

Zapnite fantáziu, aj tie najhoršie nápady vás môžu milo prekvapiť

Látková klietka

Jehličke nebude ťažké vyrobiť klietku zo šrotu. Vezmite okrúhlu škatuľu (napríklad od cukríkov Rafaello alebo podobných). Horná a dolná časť musia byť jednotlivo zabalené v tkanine. Vezmite si látku s malým kvetinovým vzorom. „Tyče“ je možné vyrobiť zo špajlí alebo papierových rúrok tak, že na ne prišijete látkové poťahy alebo ich zabalíte do saténovej stuhy. Strechu môžete vytvoriť aj spojením prvkov v strede. Umiestnite vtáka na kupolu alebo ho ozdobte kvetmi, perím, stužkami.

predstava krásneho štýlu bytu s ozdobnou klietkou

Zavesenie klietok nad stôl by bol skvelý nápad.

možnosť krásneho dizajnu bytu s ozdobnou klietkou

Klietka s kvetmi v miestnosti v štýle Provence bude vyzerať veľmi harmonicky

Pozri tiež: Čo je dizajn svetelného osvetlenia?

Dom pre romantikov

Dekoratívna klietka sa môže stať základom pre vytváranie kompozícií s porcelánovými bábikami, vintage plyšovými hračkami. Čokoľvek prídete – vtáky, kvety, hračky – taká ozdobná klietka, vyzdobená vlastnými rukami v duchu romantického snívača, obklopí dom očarujúcou atmosférou, vráti vás do detstva alebo naplní vaše srdce láskou.

Video: DIY ozdobná klietka

50 fotografií nápadov na vytvorenie dekoratívnej klietky:

verzia pôvodnej fasády bytu s ozdobným obrázkom klietky predstava jasného štýlu miestnosti s ozdobnou klietkou na fotografie myšlienka neobvyklého interiéru miestnosti s ozdobnou fotografiou z klietky možnosť krásneho dizajnu bytu s ozdobným obrázkom klietky možnosť svetlého interiéru miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky myšlienka krásnej fasády bytu s ozdobnou fotografiou z klietky variant neobvyklého štýlu miestnosti s ozdobnou fotografickou klietkou predstava pôvodného návrhu bytu s ozdobným obrázkom klietky možnosť krásneho štýlu bytu s ozdobným obrázkom klietky predstava jasnej fasády miestnosti s ozdobnou fotografiou z klietky variant neobvyklého interiéru bytu s ozdobnou fotografiou z klietky myšlienka originálneho dizajnu miestnosti s ozdobným obrázkom klietky myšlienka svetlej vnútornej miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky verzia pôvodného dizajnu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky variant neobvyklého štýlu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky myšlienka krásnej fasády miestnosti s ozdobným obrázkom klietky myšlienka pôvodného interiéru miestnosti s ozdobnou fotografiou z klietky možnosť svetlej fasády bytu s dekoratívnym obrázkom klietky možnosť krásneho štýlu miestnosti s ozdobnou fotografickou klietkou myšlienka neobvyklého dizajnu bytu s ozdobným obrázkom klietky predstava jasnej fasády bytu s ozdobnou fotografiou z klietky verzia pôvodného interiéru miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky možnosť krásneho interiéru miestnosti s dekoratívnou fotografiou z klietky verzia pôvodnej fasády miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky predstava jasného štýlu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky predstava pôvodného návrhu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky možnosť krásneho štýlu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky myšlienka neobvyklej fasády miestnosti s ozdobným obrázkom klietky možnosť krásneho dizajnu miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky predstava neobvyklého interiéru bytu s ozdobnou fotografiou z klietky verzia pôvodného štýlu miestnosti s ozdobným obrázkom klietky variant neobvyklej fasády bytu s dekoratívnym obrázkom klietky myšlienka svetlého dizajnu miestnosti s ozdobnou klietkou na fotografie myšlienka krásneho štýlu miestnosti s ozdobným obrázkom klietky verzia pôvodného interiéru bytu s dekoratívnou fotografiou z klietky možnosť svetlého dizajnu miestnosti s ozdobnou klietkou na fotografie predstava o pôvodnom štýle bytu s ozdobným obrázkom klietky možnosť krásneho interiéru bytu s ozdobnou fotografiou z klietky predstava krásneho štýlu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky variant neobvyklého dizajnu miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky predstava pôvodnej fasády bytu s ozdobnou fotografiou z klietky možnosť krásneho dizajnu miestnosti s ozdobnou klietkou na fotografie myšlienka jasnej fasády bytu s dekoratívnym obrázkom z klietky predstava neobvyklého štýlu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky myšlienka neobvyklej fasády miestnosti s ozdobnou fotografiou z klietky možnosť svetlého interiéru bytu s dekoratívnym obrázkom klietky možnosť svetlého štýlu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky myšlienka krásneho dizajnu miestnosti s dekoratívnym obrázkom klietky predstava neobvyklej fasády bytu s ozdobnou fotografiou z klietky predstava jasného dizajnu bytu s ozdobnou fotografiou z klietky

Previous Post
Hur dekorerar du din garderob med dina egna händer?
Next Post
Кухни с газов котел: дизайн