15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Caracteristicile designului dormitorului în stilul Provence

Fiecare stil are propriile sale caracteristici care îi conferă o personalitate unică. Ele, în multe privințe, sunt generate de natura care înconjoară zona. Sate minunate, câmpuri de lavandă, podgorii abundente, briza mediteraneană – tot ce ne-a dat sudul prosper al Franței, dând naștere stilului Provence, rafinat în simplitatea sa. Aici fantoma simplității rustice strălucește peste tot. El, ca nimeni altul, se potrivește în mod ideal cu designul dormitorului, deoarece oferă confortul și liniștea dorite.

Interiorul unui dormitor confortabil în stil Provence

Provence romantică este doar un paradis pentru naturi subtile și senzuale

Caracteristici ale stilului Provence pentru dormitor

Caracteristicile interiorului dormitorului în stil Provence sunt prezența unei cantități mari de lumină, culori pastelate delicate, mobilier antic. Se pare că spun că lucrurile care sunt dragi inimii sunt transmise aici din generație în generație, lucrurile dobândite se acumulează de-a lungul anilor, dacă nu chiar de secole. Toate culorile sunt estompate și uzate de timp, iar detaliile interioare sunt lucrate manual și cu grijă pentru generațiile viitoare.

Pereți albastru pal într-un dormitor în stil Provence

Provence întruchipează frumusețea rustică și luxul antic în interior

Dulap vintage în dormitor

Stilul este cel mai potrivit pentru decorarea spațiului personal.

Cu toate acestea, stilul creează un sentiment de statut și regularitate al vieții bine hrănite a unui burghez suburban. Acesta este ceea ce îl face atât de popular în ultima vreme. Mobilierul cu aspect masiv și culorile calme și pastelate creează o atmosferă în care vă puteți concentra asupra propriilor gânduri și puteți găsi soluții eficiente.

Dormitor luminos al unei case private în stil Provence

Originea rurală nu face deloc stilul provincial, are suficient lux clasic și rafinament.

Aceste interioare sunt liniștitoare, deoarece nu permit accente luminoase și enervante. Din acest motiv, stilul Provence este adesea ales tocmai pentru decorarea unui dormitor, unde este foarte important să mențineți o atmosferă de liniște și liniște..

Cuvertură de pat pestriță pe așternut bej

Provence are o paletă de culori moi

Decoratiune interioara

Naturalitatea este punctul culminant al designului dormitorului în stil Provence, astfel încât materialele pentru acesta trebuie să fie naturale – lemn, piatră, ceramică de înaltă calitate. Deoarece toate acestea nu sunt ieftine, puteți utiliza analogi aproximativi, cum ar fi furnir, piatră artificială și alte materiale moderne cu diferite efecte ale pietrelor naturale și lemnului..

Piept vechi într-un dormitor rustic

Stilul obligă să folosească materiale naturale

Pereți de piatră de moloz într-un dormitor în stil rural

Suprafețele nu trebuie să arate perfect

Există câteva sfaturi:

  1. Un tavan văruit și pereții tencuiți arată perfect împreună, care pot fi vopsiți cu șabloane sau lipiți cu tapet discret, fac un finisaj din ipsos cu un model creț, în relief.
  2. Dacă podeaua este acoperită cu lemn non-natural, atunci puteți face acest lucru folosind un laminat sub grinzi din lemn natural sau plăci de parchet.
  3. Puteți sublinia naturalețea cu grinzi de lemn pe tavan, rugozitatea pereților, dând diverse texturi pronunțate suprafețelor din cameră..
  4. Nu utilizați culori întunecate, saturate – aici sunt nepotrivite. Designerii folosesc în mod activ măslin, lavandă, bej, maro deschis, crem. Fundalul pentru aceasta este o cantitate imensă de fierbere albă și de culoare lăptoasă..

Perdele de lumină pe ferestrele dormitorului în stil Provence

Tapet floral pictat în tonuri moi ale pereților – trăsături tipice stilului provincial

Camerele decorate în stil Provence arată ca și cum ar fi o casă de țară într-o suburbie franceză, chiar dacă vorbim despre un dormitor într-o clădire nouă. Acest lucru vă permite să creați starea de spirit adecvată chiar și în orașele mari zgomotoase pentru persoanele care dor de liniștea și liniștea satelor suburbane, dar care nu pot, din anumite motive, să locuiască în aceste sate.

Mobilier dormitor Provence

Cea mai importantă componentă a oricărui dormitor este patul. Este ales în primul rând, toate celelalte culori și detalii sunt adaptate la acesta. Dana în acest caz ar trebui să fie solidă, solidă, cu o tăblie mare și o dana destul de largă. Desigur, de obicei, astfel de mobilier durează mult timp, dar puteți alege opțiuni care să se încadreze în dimensiunile camerei..

Mobilier din lemn în dormitorul în stil Provence

Principalul centru compozițional al dormitorului este un pat cu cadru din lemn

Textile cu imprimeu roz în interiorul unui dormitor luminos

Este permis un pat pe o bază forjată în formă de lumină

Pat alb cu o tăblie înaltă

Tetiera neobișnuit de înaltă în dormitor pentru o fată romantică

Meșterii moderni vor ajuta la „îmbătrânirea” mobilierului în conformitate cu direcția, pentru a-i da spiritul de atunci – astfel veți obține mobilier nou, dar care arată ca învechit, pentru a conferi stilului o notă specială. Este foarte convenabil.

  • Mobilierul cu adevărat vechi poate să nu fie suficient de rezistent și durabil și poate fi înlocuit cu nou, dar îmbătrânit exterior.
  • Mobilierul nou, cu efect de îmbătrânire, este utilizat cu maximă practicitate și ocupă mai puțin spațiu datorită materialelor moderne ușoare și compacte.
  • Puteți folosi mobilier foarte vechi, dar cu accesorii noi – înlocuiți copertine și mânere, precum și elemente suplimentare, astfel încât totul să funcționeze stabil.

Mobilier rustic pentru dormitor

Conceput cel mai bine pentru dulapurile de epocă

Dulap bej în dormitor în stil Provence

Dar, din punct de vedere practic, puteți alege o garderobă stilizată, care să fie mai funcțională și mai confortabilă.

O garderobă înaltă, tricotată aproximativ, cu picioare sculptate, se va încadra perfect în ansamblul general. Masa de toaletă și oglinda originală vor completa și însufleți perfect interiorul. Fațadele sunt adesea vopsite în nuanțe palide sau decoupage de uși. Dacă există o suprafață mare, decorarea camerei poate fi suplimentată cu o noptieră sau chiar un ansamblu de ceai din două fotolii și o masă, dar acest lucru este posibil numai dacă dormitorul este suficient de mare în suprafață. Același lucru este valabil și pentru camerele studio, care au fost recent populare nu numai în clădirile urbane noi, ci și în casele de țară pentru a economisi spațiu și a-i optimiza utilizarea..

Interior dormitor cu șemineu într-o casă la țară

Numărul de articole suplimentare este limitat de spațiul liber, poate fi un fotoliu, o canapea sau chiar un șemineu

Iluminare adecvată

Zonele sudice sunt pline de soare în cea mai mare parte a zilei, astfel încât iluminatul din dormitor ar trebui să fie abundent, dar moale. Trebuie să existe un candelabru mare forjat pe tavan în centru – un astfel de detaliu va sublinia stilul interiorului. Abajururile din sticlă mată sunt cel mai des alese, dar va fi potrivită și o opțiune textilă cu design rustic. Aplice de noptieră și lămpi de podea acționează ca o alternativă de seară, conferind atmosferei un farmec francez și oferind iluminare suplimentară pentru o varietate de situații..

Interior dormitor cu ușă spre balcon

Cantitatea adecvată de lumină naturală ar trebui furnizată dormitorului

Frumoasa masuta de toaleta in dormitorul in stil Provence

Un candelabru mare și câteva spoturi sunt standard pentru un dormitor de dimensiuni medii.

Desigur, iluminatul natural nu poate fi ignorat. Ferestrele mari din podea până în tavan vor fi o sursă excelentă de lumină pe care stilul Provence o cere în interiorul unui dormitor, dar acestea nu sunt întotdeauna convenabile și posibile. Dacă nu este posibil să instalați ferestre panoramice, atunci puteți alege ferestre cu rame din lemn sau ferestre euro sub un copac, precum și să refuzați perdele masive și grele care reduc lumina naturală. Este mai bine să pictați cadrele în alb, ferestrele moderne din plastic din euro vor fi inadecvate.

Textile

Ce fel de dormitor poate face fără mult umplutură textilă? Cuverturi de pat și perne decorative pentru pat, perdele pentru ferestre, tapițerie de mobilier – totul trebuie făcut în aceleași culori. Acest stil iubește imprimeurile florale mici și mari. Principala regulă este să nu suprasaturați interiorul cu el! Dacă pereții sunt vopsiți cu o culoare solidă, atunci faceți decorul de aceeași culoare, dar cu un model, de exemplu. În cazul utilizării tapetului colorat, este mai bine să luați o cârpă aspră de acasă de o singură culoare pentru restul.

Perne multicolore pe patul din dormitor

Decorul principal al patului este pernele volumice și cuverturile de pat.

Baldachin alb în dormitor cu portrete pe perete

Un baldachin din țesătură ușoară va ajuta la completarea imaginii dorite.

Bumbacul, inul, pânza de pânză sunt binevenite – lenjerie de pat naturală și de înaltă calitate. Direcția Provence oferă un zbor uriaș pentru imaginația femeilor ac care creează cuverturi de pat în stilul patchwork-ului, broderi, iubitori de dantelă croșetată. Articolele artizanale vor fi un element suplimentar excelent al decorului interior, pentru a nu doar sublinia stilul și a face camera mai rezidențială, ci și pentru a arăta natura creativă a proprietarului camerei..

Adăugări drăguțe

Picturile care descriu câmpuri nesfârșite de lavandă, plantații de măslini, țărmurile mediteraneene vor revigora pereții și vor accentua culoarea, iar abundența florilor din vaze va adăuga naturalețe și simplitate. Figurinele de porțelan vor aduce grație și cutii elegante din lemn – un indiciu al bogăției proprietarilor. Chiar și o tijă de perdea, naturală, ușoară și aerisită, poate fi un element de decor în acest caz..

Lampă vintage pe noptieră

Lucrurile decorative elegante sunt potrivite în interior.

Vopsirea peretelui din dormitor

Deasupra capului patului, puteți agăța o imagine cu o imagine discretă

Interiorul dormitorului alb cu perete roz

Accente de roz pal într-un dormitor alb în stil Provence

Un dormitor în stil Provence va fi un paradis minunat pentru suflet și corp pentru naturile educate sofisticate. Este atât de convenabil să citești aici în tăcere, să contempli natura în afara ferestrei și să te predai relațiilor romantice. Liniștea și liniștea îi vor înconjura pe proprietarii dormitorului din toate părțile și vor oferi o senzație de curățenie și pace, principalul lucru este să abordați afacerea de design cu toată dragostea și sârguința.

Provenția modernă

Astăzi, Provence este utilizată în mod activ atât pentru apartamentele orașului, cât și pentru casele de țară, dar este cea mai relevantă pentru căsuțele de vară și pentru casele destinate odihnei. De aceea, oamenii economisesc adesea pe mobilier nou, ridicând elemente vechi ale mobilierului și pur și simplu actualizându-le cu ajutorul revopsirii și reparațiilor, precum și înlocuirea armăturilor cu altele mai moderne. Casele la țară permit utilizarea ferestrelor panoramice și a multor elemente decorative suplimentare, ceea ce nu este de obicei relevant pentru apartamentele din oraș, unde concizia și caracterul practic sunt mai binevenite.

Tavan alb cu grinzi de lemn

Grinzile din lemn vor adăuga un farmec deosebit dormitorului

Decor interior în stil Provence

Otomanele și pernele decorative interesante vor adăuga catifelare și originalitate.

Dar chiar și în oraș, astfel de interioare în culori pastelate, completate de modele și desene florale delicate, precum și picturi și broderii care prezintă peisaje franceze, arată foarte avantajos. Cu toate acestea, doar pentru locuințele urbane, mobilierul nou este deja ales pentru decor și astfel decorarea unei camere în acest stil este mult mai scumpă decât un interior rustic din Provence. Acest lucru este necesar pentru un serviciu mai durabil al mobilierului de mobilier, deoarece mobilierul din apartamente este mai activ și des folosit..

Decorarea dormitorului cu elemente din Provence

Se potrivește perfect în designul pieptului bunicii, al unei noptiere vechi sau al unei măsuțe de toaletă vechi

Aceste interioare aleg naturi sofisticate și creative care iau din farmecul acestui stil nu numai calmul și liniștea, ci și inspirația creativă pentru lucrări ulterioare.!

Noptieră vintage lângă pat pe un cadru metalic

În Provence, puteți experimenta în siguranță cu orice combinație de culori calde plăcute.

Foto: interioare dormitoare în stil Provence

Organizarea iluminatului într-un dormitor în stil Provence Flori pe pervazul unui dormitor dintr-o casă privată Combinația de tapet floral cu perdele pestrițe Masa de toaleta alba cu picioare curbate Noptiera ponosita Perdele violete moi pe fereastra dormitorului Valiză veche sub patul fetei Interior dormitor casă rurală în culoare albă Pervazul din lemn ca o masă Iepure alb pe covor gri Covor pestriț pe podeaua de lemn Pardoseala din beton în dormitor cu pereți albaștri Candelabru cu lumânări pe tavanul de lemn Dormitor mic confortabil Pat alb de design original Modele frumoase pe capul patului Pat alb în podul unei case de țară Podea de scândură într-un dormitor rustic Lămpi pe noptiere în dormitorul soților Decorarea dormitorului cu clapă de pin Vechi ceasuri cu alarmă pe comoda din dormitorul femeilor Culoare violet în interiorul dormitorului Amenajarea unui dormitor la mansarda unei case private Culoare liliac în interiorul dormitorului Perdele cu lambrequin pe fereastra dormitorului Noptieră de epocă lângă patul alb Fereastra mică în dormitorul unei case de țară Design dormitor cu două uși Pat cu un cuvertură de pat alb într-un dormitor spațios Textile cu imprimeu liliac în interiorul dormitorului Pat din lemn alb pe podea laminată Design dormitor cu perdele întunecate Patru perne pe un pat într-o casă din lemn Design dormitor mansardă Podea din lemn natural maro Dormitor spațios cu grinzi de lemn Oglindă ovală pe un perete de lemn Suprafață lucioasă a pardoselii laminate Tapet floral în decorarea dormitorului Tapet cu dungi în camera fetei Decor dormitor cu perne colorate Design dormitor în culori bej Tavan gri în dormitorul unei case private Textile colorate pe un pat de o persoană Vaza cu flori pe măsuța de toaletă din dormitor Dormitor frumos pentru o adolescentă Plantele care se cățără în interiorul dormitorului Cufăr din lemn în fața patului cu cadru din fier forjat Mobilier vintage în dormitorul unei case de țară

Previous Post
Stora pappersblommor i hallarnas dekoration
Next Post
ملامح تصميم غرفة المعيشة في المطبخ: أفكار للداخلية للمطبخ مع غرفة المعيشة ، أمثلة ونصائح