15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pro de a folosi tapet foto în dormitorul de deasupra patului cu o fotografie

Pentru mulți, un dormitor nu este doar un loc de odihnă, ci și o cameră în care să te poți retrage, să fii singur cu gândurile tale. O modalitate de a face un spațiu special este să ridici un tapet cu o imagine luminoasă în dormitorul de deasupra patului, uitându-te la fotografii cu idei de design. Tapetul va ajuta la arătarea imaginației în designul acestei camere, pentru a-i oferi caracteristici individuale

Este interesant. Primul tapet a apărut în China. Primele prototipuri ale tapetului foto modern, desenate de artiști chinezi pe hârtie de orez, datează din secolul al II-lea î.Hr. Arta de a crea pânze pentru decorarea pereților s-a dezvoltat în Europa. Moda fotomuralelor a apărut în anii șaizeci ai secolului al XX-lea..

Pro de a folosi tapet foto în dormitor

Pozitivele sunt evidente. Picturile murale nu necesită mult spațiu, suprafața lor este de obicei mai mică de un perete al camerei. Nu durează mult timp pentru a lipi și nu este nevoie să folosiți o scară. Și dacă te-ai săturat de culori, poți oricând să le lipi în câteva ore. Și acum noul aspect al camerei este gata.

Alte puncte pozitive:

  • Compoziția pânzelor include materiale ecologice
  • Diverse baze de aplicare – hârtie, vinil, nețesute, sticlă – se pot potrivi cel mai bine designului dumneavoastră
  • Unele produse au un strat special care rezistă la abraziune și le permite să fie spălate

Pro de a folosi tapet foto în dormitorul de deasupra patului cu o fotografie

Dormitor cu motive pe bază de plante și rouă

Pe lângă tapetele din hârtie, există unele tipărite pe sticlă, de obicei călite. Viața lor de serviciu este lungă. Multe tipuri de tapete foto sunt, de asemenea, produse pentru decorarea mobilierului, a electrocasnicelor și chiar a ușilor. De asemenea, pot masca ușa ca pe o ușă de sticlă sau pot face ca o noptieră obișnuită să arate ca niște antichități..

Cum să alegeți dimensiunea și subiectul tapetului

Stilul și scara imaginii trebuie să fie în concordanță cu restul camerei. Este puțin probabil ca o fotografie cu zgârie-nori care strălucește cu lumini în timpul nopții să se potrivească unui interior clasic. Totul ar trebui să fie subordonat unui singur plan. Dar există comploturi mai mult sau mai puțin universale. Acestea sunt fotografii cu flori sau natură, cum ar fi o pajiște verde cu copaci în fundal sau un parc.

Dacă camera este dominată de linii orizontale, este mai bine să alegeți același format de tapet foto. În general, formatul orizontal este considerat mai potrivit pentru încăperile în care este nevoie de odihnă și relaxare..

Sfat. Puteți cumpăra tapet pe LED-uri, imaginea de pe ele se poate schimba la cererea dvs. Aceasta este o soluție costisitoare, dar neobișnuită și eficientă..

Cum să alegeți dimensiunea și subiectul tapetului

Dormitor elegant cu motive florale

Spectru de culori

În dormitor, nu doar că adormim, ci și ne trezim. În mod ideal, interiorul ar trebui să fie astfel încât seara să doriți să adormiți, iar dimineața a fost ușor să vă treziți și să vă ridicați cu bună dispoziție. Nuanțele reci, adică nuanțele albastre și verzui, sunt considerate liniștitoare, iar culorile calde sunt revigorante. Dar este mai bine să încercați să păstrați media de aur. Multe nuanțe de verde sunt ideale pentru dormitor. Acestea sunt culorile care apar adesea pe tapetele foto cu peisaje..

Neadecvate pentru dormitor și tapet foto pentru ea sunt considerate pe bună dreptate:

  • Roșu maroniu este o culoare grea, mohorâtă.
  • Verde smarald – arată prea rece și incomod
  • Malachitul – arată cam greu, este departe de a fi combinat cu toate culorile

Tapet cu peisaje

Peisajele calme sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crea o atmosferă senină. Pajiști, grădini, zori la munte, malul mării – aceste tapete sunt adesea plasate în spatele capului patului. Dacă vă place peisajul urban, există multe imagini de fundal dintre care puteți alege, cu un peisaj urban ușor neclar. Nu sunt prea contrastante, așa că arată bine în dormitor. Așezat de obicei pe peretele unde se află capul patului.

Sfat. Peisajele cu un interval de frig intens, mare furtunoasă sau spații acoperite de zăpadă sunt cel mai bine lăsate pentru alte camere. Culorile prea reci pot fi deprimante.

Tapet cu peisaje

Dormitor cu fotomuralele parcului

Fotografie macro pe tapet – de la flori uriașe la fluturi de dimensiuni umane

Flori uriașe pe un panou într-un stil vechi pretențios sau o fotografie a unui trandafir varietal cu picături de rouă pe frunze – posibilitățile pentru fotografia macro sunt enorme. Doamnele aleg de obicei tapet cu flori pentru dormitor. Poate fi atât realist, cât și mai abstract..

Unul dintre tipurile de astfel de scene este imaginea cu mișcare lentă și mărită a ceva în mișcare. De exemplu, o picătură cade în apă, pe suprafața căreia apar cercuri. Doar dimensiunea picăturilor este de zeci de ori mai mare decât cea reală.

Dar cel mai adesea fotografia macro în tapetul foto este utilizată pentru a crea imagini cu flori de tot felul. Adesea, petalele inflorescenței sunt vizibile în cele mai mici detalii. Și cu fotografierea de înaltă calitate, chiar și o păpădie înflorită va fi interesantă și fantastică. Pentru a crea astfel de imagini de fundal, designerii sunt inspirați nu numai de trandafirii cunoscuți, ci și de lalele, crizanteme, gerbera, liliac, lotus, nymphea.

Fotografie macro pe tapet - de la flori uriașe la fluturi de dimensiuni umane

Flori uriașe

Cer înstelat

Puteți posta o fotografie făcută cu telescoape grele sau o hartă veche a cerului înstelat pe perete. Punctele de vedere ale galaxiilor îndepărtate, supernove, nebuloase și pulsare te vor ajuta să te ridici deasupra problemelor de zi cu zi și să uiți de ele pentru o vreme. În plus, o schemă de culoare calmă cu predominanță de albastru moale va contribui la relaxare.

Natură moartă

Acest gen implică imaginea compozițiilor din diverse obiecte, daruri ale naturii, produse. Picturile de natură moartă sunt considerate în mod tradițional potrivite pentru bucătărie, dar dacă devii creativ, în dormitor există loc pentru scene vechi și moderne cu vaze și flori. Puteți alege picturi murale cu reproduceri ale unor maeștri vechi pentru o atmosferă antică. Dacă alegeți copii ale operelor artiștilor din secolul al XX-lea, acestea vor fi combinate cu un interior de dormitor eclectic sau chiar de înaltă tehnologie..

Imitația unei fresce pe tapet foto

Nuanțele mutate și moi, care amintesc de o frescă, precum și nuanțele pastel calme arată cel mai bine în dormitor. Îngerii drăguți și gânditori din spatele tăbliei sau subiectele antice vor decora camera, adăugând farmecul Renașterii italiene.

Imitația unei fresce pe tapet foto

Imitația unei fresce în dormitorul de deasupra patului

Puteți comanda tapet cu reproducere de fresce de către maeștri de renume mondial. Perdelele asemănătoare mătăsii, pardoseala din lemn natural, covorul cu model, lampa cu elemente de cristal vor completa imaginea unui palat italian.

Tapet foto cu LED-uri

Acest tip de material pentru decorarea pereților constă nu numai din acoperire în sine, ci conține și legăturile circuitului electric. Tapetul cu LED include suportul cu LED-uri și acoperirea peretelui în sine. Imaginile de fundal din vinil pot conține, de asemenea, strasuri. Acest tip de decor de perete este foarte scump. Prețul începe de la treizeci de mii de ruble pe metru pătrat.

În unele tipuri de astfel de tapet, iluminatul se poate schimba și, astfel, schema de culori a camerei. Dacă camera are un fundal neutru predominant deschis, aceasta poate fi vopsită în diferite culori. Dar, înainte de a decide să cumpărați acest tip de decor de perete, este mai bine să vă gândiți dacă este atât de necesar și dacă acesta va corespunde ideii generale.

Tapet foto cu LED-uri

Tapet cu LED într-un dormitor mic

Picturi murale în camera copiilor

Atunci când decorați o cameră de dormit pentru copii, se folosesc motive vesele și vesele. Acestea pot fi personaje de desene animate într-o versiune standard sau 3D. Învelișul de perete reprezintă urși, iepurași, prințese, mașini și alte subiecte. Principalul lucru este să îți placă imaginea și să nu ai culori prea pestrițe. Pentru a crea o soluție specială, puteți comanda tapet foto personalizat.

Soluții optice de control al camerei

Cu lipsa ferestrelor și a luminii naturale, se poate implementa o soluție originală. De exemplu, amplasați o pictură murală care descrie o fereastră deschisă către grădină, încadrată de perdele și cornișă pe laterale. Dacă iluminarea este organizată corect, se va părea că aceasta este o vedere din spatele unei ferestre larg deschise..

Pentru fanii peisajului urban, o opțiune similară poate fi oferită, numai cu vedere la orașul de noapte în afara ferestrei, strălucitoare cu lumini de noapte. Fie că este vorba de Manhattan sau Paris, nu contează ce. Principalul lucru este că energia metropolei este prezentă în cameră..

Soluții optice de control al camerei

Energia metropolei era prezentă în cameră.

Dacă camera are vedere spre partea în care nu cad razele soarelui, iar iluminarea este albăstruie, o fotografie a țărilor fierbinți va corecta situația. Vederea unui apus de soare în deșert nu va face niciodată camera să se simtă rece.

Se întâmplă, și invers, razele soarelui din est cad în dormitor și trezesc locuitorii, nepermițându-le să doarmă. Apoi, pe lângă perdelele groase, puteți lipi tapetul cu un peisaj, care descrie un peisaj cu lumină difuză sau vreme ploioasă.

Soluții alb-negru pentru cei cărora le place să experimenteze

Acum, tendința este hârtia fotowall monocromă sau ceva apropiat. Un astfel de dormitor se va remarca printre altele, cu un design nestandard. Aici puteți amplasa o imagine a mașinilor retro, un parc vechi cu felinare, un peisaj, o fotografie a unei vedete. Principalul lucru este schema de culori. Doar negru, alb și nuanțele lor.

Soluții alb-negru pentru cei cărora le place să experimenteze

Tapet de oraș alb-negru

Această opțiune pare avantajoasă dacă pereții sunt albi sau lăptoși. Cu pereți întunecați, această opțiune va fi grea. Este mai bine să lipiți astfel de tapete în spatele patului. În acest caz, nu vor obosi ochii. Totuși, trebuie să fii atent cu negrul..

Alegerea competentă a tapetului foto – crearea unei imagini complete a dormitorului

Atunci când alegeți, fiți ghidați de decizia de stil general. Dacă camera are mobilier luminos sau de designer, nu distrageți atenția de la acesta. Atunci este mai bine să alegeți tapet moale, pastel, calm.

Dacă schema de culori de bază este restrânsă, plasați tapet cu un peisaj strălucitor sau descriere de flori în stil palat. Iarna, poate doriți căldură, folosiți o fotografie a peisajului unei zile însorite de vară cu iarbă verde și razele soarelui. Vara, la căldură, pentru a simți răcoarea, este utilă o imagine fotografică a unei cascade sau chiar întinderi cu zăpadă în munți.

Sfat. Nu este dificil să comandați tapet cu propriul design. În acest caz, veți primi un tapet foto cu un design unic..

Tapet pentru dormitor

49 de fotografii cu idei de tapet foto deasupra patului:

Previous Post
Vi skapar en modern vardagsrumsinredning
Next Post
فكرة رائعة للتجديد – جص زخرفي في الحمام