15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Podlahové vázy v interiéri: moderné a klasické formy

Podlahové vázy nie sú jednoduchým dizajnovým prvkom, ale jeho dôležitou súčasťou, niekedy zásadnou, keď je typ tohto objektu pri výbere smeru návrhu v interiéri odpudzovaný.

Vázy klasického zaobleného tvaru s úzkym krkom sa nehodia do každého bytu, záleží na ich štýle. Objavujú sa stále modernejšie formy – vysoké a úzke, nízke a široké, valcovité, štvorcové a trojuholníkové.

Podlahová váza v čiernej farbe vedľa pohovky v obývacej izbe

Váza na čiernu slzu

Každá z foriem je dobrá svojim vlastným spôsobom. Neobvyklé kvetináče s geometrickou siluetou sa dokonale spoja v jedinečnej kombinácii a klasické sú dobré samy osebe.

Úloha prvkov, akými sú podlahové vázy, je veľmi podceňovaná. Môžu slúžiť nielen ako nádoba na voňavé čerstvé alebo umelé kvety, ale môžu byť aj akýmsi oddeľovačom zón. Vďaka modernej rozmanitosti tvarov a farieb tejto položky je možné podlahové vázy dokonale zladiť s akýmkoľvek interiérom, pričom sa vezmú do úvahy všetky jeho dôležité detaily – farba nábytku, kobercov (ak existujú) a dokonca aj textúra stien..

Klasická váza so zelenými vetvami na podlahe obývačky

Klasická váza tvarom pripomína ideálnu ženu stredoveku

Do priestrannej miestnosti sú samozrejme najvhodnejšie veľké podlahové vázy: v malej iba zaplnia priestor a na rozdiel od želania sa to bude zdať nepohodlné. S pomocou kompetentného, ​​skúseného projektanta sa však aj taký problém dá vyriešiť..

Ako dôležité sú vázy?

Vázy nie sú potrebným detailom dizajnového projektu, ale dodávajú miestnosti útulnosť, robia ju „obývateľnou“. Kompozície podlahových váz v interiéri dodávajú šarm a eleganciu – vázy môžete usporiadať za sebou alebo ich chaoticky usporiadať vedľa seba. Vázy môžu vykonávať nielen funkciu „kvetinových nádob“, ale tiež vyplňujú „prázdne miesta“, čím sú elegantnejšie a zaujímavejšie. Vytvárajú pocit oslavy, často sa stávajú nenapodobiteľným prízvukom..

Podlahová váza ladí s povrchovou úpravou komody

Pomocou vázy môžete kombinovať alebo oddeľovať priestor a vytvárať v miestnosti akcenty

Druhy a odrody

Používajú sa vázy rôznych tvarov, veľkostí, typov. Tento detail môže zdôrazniť štylistickú orientáciu, skryť nedokonalosti miestnosti alebo sa môže stať jej stredom, ktorý odráža myšlienku dizajnu..

Vázy sú:

  • stojace na podlahe;
  • kvetinové;
  • dekoratívne.

Podlahové vázy sú určené do miestností s veľkou plochou a vysokými stropmi. Vzhľadom k tomu, že podlahové vázy sú veľkých rozmerov, v tesnom priestore budú pôsobiť „stlačene“, trápne.

Sivá váza so suchou vetvou vedľa dverí

Vázy s výškou 40 cm a viac pôsobia na podlahe priaznivo.

Dekoratívne vázy na poschodí priestrannej haly

Veľké podlahové vázy majú radi priestranné izby

Vázy na kvety nepôsobia ako samostatný kus nábytku, ale tieto predmety môžu efektívne zdôrazniť jedinečnosť a krásu dekoratívnej alebo slávnostnej kytice..

Dekoratívne vázy sú len zriedka vhodné pre kvety, častejšie sú posledným dotykom, ktorý zdôrazňuje štýl a dizajn.

Svetlá váza s kvitnúcimi vetvami vedľa vintage komody

Pred kúpou vázy sa musíte rozhodnúť, kde by mala stáť a s čím bude kombinovaná

Malované vázy v interiéri spálne

Najviac sa cenia maľované vázy, najmä ručne vyrábané.

Tieto nádoby sú tiež rozdelené podľa ich tvarov – existujú vázy -džbány, okrúhleho tvaru a s úzkym hrdlom; sú kvapkovitého, valcovitého a moderného štvorca.

Dôležitosť v interiéri

Hodnota obyčajnej vázy vo výzdobe je veľmi podceňovaná. Vo väčšine domov tieto položky zhromažďujú prach v skriniach väčšinu roka a vyberajú sa iba na veľké sviatky. V dizajne moderného interiéru však môžu vázy hrať významnú úlohu a dokonca vytvoriť imidž miestnosti. Tieto krásne plavidlá dokážu skryť nedostatky a zdôrazniť zásluhy miestnosti, v ktorej sa nachádzajú; nesú zároveň estetiku i praktickosť.

Podlahová váza na chodbe s bielymi stenami

Predĺžená biela váza v rovnakom štýle ako interiér úzkej chodby

Interiér obývačky s kuchyňou s hnedou vázou na poschodí

Váza vo farbe podlahy s bambusovými tyčinkami, ktorá ladí so štýlom obývačky a kuchyne

Podlahové vázy a štýly

K podlahovým vázam patria nádoby s výškou štyridsať centimetrov alebo viac. Podlahové vázy spravidla pôsobia ako nezávislý dekoratívny predmet: takmer vždy sú zdobené zložitým vzorom alebo majú efektnú siluetu, čo z nich robí plnohodnotnú súčasť projektu..

Interiér obývačky v súkromnom dome s prútenou vázou

Prútená váza kombinovaná s košíkom

Vôbec nie je potrebné dávať kyticu do vázy na podlahu – a bez kvetov to vyzerá sebestačne a je to spôsob, ako ozdobiť každý interiér sám sebou. Toto nie je najdôležitejší dekoračný predmet, je však veľký a veľmi nápadný, takže by mal byť v dokonalom súlade so všeobecným smerom..

  • Porcelánové výrobky sú vhodné pre barok, starovek a klasiku.
  • Metal sa perfektne kombinuje s futuristickým štýlom a hi-tech.
  • Jednobarevný výrobok veľkej veľkosti akejkoľvek farby a tvaru bude vyhovovať minimalizmu.
  • Drevené alebo prútené sa perfektne kombinujú s klasikou a minimalizmom.

Podlahové vázy vyrobené z dreva s kvetinovými ozdobami

Drevené vázy sú skvelé pre ekologický štýl

Sála súkromného domu s červenou podlahovou vázou

Veľká červená váza sa stane jasným prízvukom v interiéri miestnosti v štýle minimalizmu

Voľba s prihliadnutím na zvláštnosti interiéru

Každá izba má svoje vlastné charakteristiky a mali by ste ich vziať do úvahy aj pri výbere takého nápadného predmetu, akým sú podlahové vázy..

Ak miestnosť obsahuje pestré tapety s malým vzorom, je lepšie zvoliť monochromatickú vázu. Môžu to byť pokojné odtiene, alebo to môže byť jasné, nasýtené – výber farby závisí od vkusu prenajímateľa..

Ako už bolo spomenuté, výber farby vázy podobnej farbe stien alebo tapiet dodá nielen diskrétnu eleganciu, ale aj vizuálne zvýši priestor..

Vázy na kovaných stojanoch v interiéri chodby súkromného domu

Je dôležité vybrať správnu možnosť, ktorá dokonale zapadne do interiéru miestnosti.

Tri vázy, tvarovo rovnaké, ale farebne odlišné

Tvar je rozhodujúci, pretože mnohé interiérové ​​štýly obsahujú prísnu geometriu.

Výrobky jasných farieb budú vhodné v jedálni, v kuchyni alebo v obývacej izbe, inými slovami na miestach, kde je život „v plnom prúde“. Je lepšie zvoliť klasický alebo prútený výrobok do spálne; to isté platí pre kúpeľňu – zbytočne „otravná“ farba vázy vás nenechá relaxovať pri kúpeli alebo ranných / večerných kozmetických procedúrach. Do tejto miestnosti je lepšie vybrať nádoby jemných pastelových odtieňov..

Rozmanitosť použitých materiálov

Tento kus nábytku je vyrobený z úplne odlišných materiálov, z ktorých každý je najlepšie kombinovať s jedným alebo dvoma štýlmi dizajnu..

  • Drevo. Z tohto materiálu sa získavajú organické a štýlové veci. Takáto dekorácia je jedinečná a vhodná pre všetky štýly, okrem hi-tech a futurizmu..
  • Metal dokonale vyhovuje dvom vyššie uvedeným najmodernejším trendom.
  • Porcelán, sklo. Aj keď sú tieto materiály v niečom podobné, sklo je stále vhodnejšie pre secesiu a porcelán je vhodnejší pre barokový a klasický smer..
  • Kamenné výrobky sú dosť drahé, čo neovplyvňuje ich popularitu. Kamenné vázy sú vhodné do miestností v antickom štýle.

Medená váza medzi pohovkou a komodou

Elegantná váza z farebného kovu

Interiér obývačky so sklenenými vázami pri krbe

Podlahové vázy z číreho skla v ošarpanej elegantnej obývačke

Interiér obývačky v koloniálnom štýle s podlahovou vázou

Keramická váza v interiéri koloniálneho štýlu

Vázy a miestnosti

Podlahové vázy v interiéri spálne môžu byť klasické „hrnce“ s úzkym hrdlom, jednoduché monochromatické keramické figúrky alebo drevené v smere secesie. Spálňa je navrhnutá na odpočinok a relaxáciu na konci náročného pracovného dňa, takže futuristické kovové výrobky sa sem určite nezmestia – zavážia a je nepravdepodobné, že by sa do nich dobre zmestili..

Podlahová váza v interiéri spálne

Pre spálňu je lepšie vybrať vázu pokojného odtieňa.

V obývačke sa môže pohybovať fantázia – vázy môžete zmeniť na jasný prízvuk, ktorý vynikne ako šťavnaté miesto na pozadí bledých stien, vytvorí kompozíciu výrobkov rôznych veľkostí, ale vyrobených v rovnakom štýle alebo dokonca zdvihnite podobnú nádobu, aby zodpovedala stenám – takto bude miestnosť vyzerať objemnejšia a neobvyklejšia.

Dizajn obývačky s tmavosivým krbom

Pri výbere vázy do obývačky môžete experimentovať s dizajnom a farbami.

Na chodbe alebo vo veľkej hale vázy naznačujú vynikajúcu chuť majiteľov domov; môžu byť bystrí alebo diskrétni, môžu vyniknúť alebo sa môžu zlúčiť so situáciou.

Vstupná hala vidieckeho domu s podlahovou vázou

Vázy so zelenými rastlinami vyzerajú dobre vo vstupnej hale súkromného domu.

V kuchyni takýto doplnok nie je príliš vhodný, ak to však priestor dovolí, veľký vonkajší kvetináč s kvetmi len dodá útulnosť a sviežosť..

Veľké podlahové vázy v interiéri: čo vyplniť?

Existuje nespočetné množstvo možností na naplnenie veľkého kvetináča, obmedzené iba predstavivosťou.

V svetlých nádobách vyzerajú kytice kvetov rôznych odtieňov úžasne a kvetinám jemných aj krikľavých jasných odtieňov sa rovnako dobre hodia pastelové kvetináče. Keramický výrobok môže byť naplnený neobvyklým zložením suchých konárov, napríklad smreka (skvelého, ak na vetvách zostanú kužele) alebo horského popola. Rovnaké zloženie je vynikajúco kombinované s prútenými výrobkami – do podobných nemôžete dávať prírodné kvety, ale kytice z umelých rastlín, suché konáre alebo sady, ktoré kombinujú tieto variácie, sú tou najlepšou možnosťou. Ďalším plusom tejto voľby je, že si môžete zostavu zostaviť sami bez toho, aby ste navštívili obchod, čo ušetrí peniaze a umožní vám ukázať svoju kreativitu..

Transparentná váza s brezovými vetvami v dizajne obývačky

Priehľadná váza nemá svoj vlastný prízvuk, čím ju naplníte, to bude tematická kompozícia

Podlahové čierne a biele vázy s rastlinami

Vázy so živými rastlinami

Krása priehľadnej nádoby je, že nemusí byť naplnená kvetmi. Krásne mušle, ozdobné kamienky a viacfarebné gélové, plastové, sklenené alebo silikónové guličky sú skvelou výplňou, ak sú vykonané správne. K kamienkom sa napríklad skvele hodia kamienky, ale k farebným loptičkám sa vôbec nehodia..

Viacfarebný piesok je neobvyklá a moderná výplň, ktorú je možné kombinovať s púčikmi umelých kvetov (ľalie, kala, orchidey) a sebestačné ozdobné prútené gule môžu ozdobiť nádobu bez prídavkov.

Kombinácia váz v interiéri

Ako bolo uvedené vyššie, vynikajúcim riešením, ak chcete neobvykle vyzdobiť miestnosť, sú kompozície z rôznych nádob..

Dve biele vázy s rastlinami v interiéri svetelnej siene vidieckeho domu

Kombinácia dvoch váz rôznych výšok s rastlinami rôznych farieb

Niekedy môžete v obchode nájsť sady váz rovnakého dizajnu, ale rôznych veľkostí – ak sú malé, môžu byť usporiadané v rade na rovnom povrchu. Usporiadanie predmetov na výšku alebo nie je vecou vkusu, také veci vyzerajú skvele v prvom prípade aj v druhom..

Hnedé vázy na oboch stranách malej pohovky

Symetrická kompozícia dvoch podlahových váz

Zloženie troch váz rôznych farieb v interiéri obývačky

Zoskupené vázy rôznych tvarov a farieb pôsobia veľkolepo

Je ideálne, ak majú podlahové vázy podobnú siluetu, ale niektoré sú vyššie a užšie, iné nižšie a širšie, s ich pomocou môžete vytvoriť vynikajúcu jedinečnú kompozíciu tak, že niektoré z nich naplníte kvetmi, iné mušľami a ďalšie loptičkami. . Hlavný bod: všetko musí byť navzájom kombinované, aspoň pokiaľ ide o farbu..

Kombinované nádoby rovnakej farby, vyrobené z rovnakého materiálu, ale úplne odlišných tvarov a veľkostí, pôsobia štýlovo..

Video o tom, ako vyrobiť vysokú vázu vlastnými rukami

Foto: vázy do akéhokoľvek interiéru

Kovová váza v spálni s tmavými stenami Biele vázy so zelenými listami Váza v tvare slzy v interiéri spálne Drevená váza pri zrkadle v obývačke Klasický interiér s krásnymi vázami Váza v interiéri mestského bytu Podlahová váza na pozadí tehlovej steny Zdobenie obývačky vidieckeho domu podlahovými vázami Porcelánová váza v originálnom tvare Červené vankúše na bielej pohovke Zelená pohovka v miestnosti s bielymi stenami Hlinené vázy v dizajne obývačky Čiernobiele vázy v blízkosti šedej pohovky Krásne kvety v sklenenej podlahovej váze Dekoratívna váza v blízkosti predných dverí Osvetlenie v spálni so zelenými stenami Živé rastliny v interiéri obývačky Klavír vo vstupnej hale súkromného domu Biely interiér obývačky s krbom Keramické vázy s vŕbovými prútmi Tri vázy so suchými vetvami Lampa na chodbe súkromného domu Drevená váza na chodbe vidieckeho domu Dizajn obývačky v bielych farbách Podlahová váza v blízkosti panoramatického okna Krištáľový luster nad jedálenským stolom Luster v interiéri haly súkromného domu Polyuretánová štuková lišta na strope obývačky Novorodenecká postieľka v detskej izbe Čierna sedačka v interiéri obývačky Medená váza na laminátovej podlahe Drevená komoda pod nástenné zrkadlo Sklenená váza s čerstvými kvetmi Krb s obložením z prírodného kameňa Schodisko so sklenenými zábradliami obývacia izba v sivých tónoch s podlahovou vázou Schodisko so zlatým zábradlím v súkromnom dome Dekor spálne s vázami rôznych veľkostí Zdobenie obývačky rôznymi prvkami Veľká váza s obrázkom draka Podlahové vázy s herbármi z poľných rastlín Moderný dizajn kúpeľne žiarovky na šnúry namiesto krištáľového lustra Starožitná váza so suchými konármi Podlahová váza s ozdobami nad hlavou Dlhá valcovitá váza Krásne vázy na prírodné drevo Biele vázy a hnedá sedačka Zelené vázy po stranách hnedej komody zelený hodiaci vankúš na klasickej stoličke

Previous Post
Sovrumsdesign i Chrusjtjov
Next Post
De finesser ved designet af gangen med spejle