15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako vyrobiť vianočný veniec vlastnými rukami

Nový rok je v našej krajine veľmi uctievaným sviatkom. Toto je nová etapa života, mnohí veria, že s nástupom budúceho roka musia nevyhnutne nastať zmeny. A závisia od toho, ako strávite tieto prázdniny. Medzi ľuďmi dokonca existuje príslovie: „ako stretneš Nový rok, tak ho stráviš“. Na tento sviatok je obvyklé variť veľa rôznych jedál, upratovať dom a všemožne ho zdobiť. Dokonca aj bez dodržiavania tradícií si ľudia pred týmto sviatkom stále zdobia svoje domovy, pretože dekorácie sú predzvesťou tohto sviatku. Vytvárajú špeciálnu atmosféru, vytvárajú novoročnú náladu a umožňujú vám prekvapiť hostí schopnosťou majiteľa. Dnes sa budeme venovať jeden deň vytvoreniu novoročného venca, ktorý si urobíte sami.

príklad použitia jasného dekoru novoročného venca vlastnými rukami

Dekorácie sú predzvesťou dovolenky

vlastnoručne urobená možnosť aplikácie krásneho štýlu novoročného venca

Na Silvestra bude veniec vynikajúcim dekoratívnym prvkom.

myšlienka použitia svetlého dizajnu novoročného venca vlastnými rukami

Vence sú vyrobené z čohokoľvek

Novoročný veniec – malá história

V našej krajine je obvyklé vyrábať veniec ako novoročnú výzdobu. Má však určitú históriu a symboliku. Táto dekorácia k nám prišla zo západných krajín, kde je symbolom Vianoc. A jeho skutočné meno je „vianočný veniec“. Jeho vynález sa datuje do roku 1839 a je pripisovaný rukám Johanna Hinricha Wiecherna. Hamburgský teológ, Lutheran vychovával deti z chudobnej rodiny. S nástupom zimy sa často pýtali mentora, či sú čoskoro Vianoce (a podľa katolíckych tradícií je to 25. december). Aby žiaci mohli počítať dni do Vianoc, vyrobil veniec zo starého kolesa, konárov zo záhrady a zo saténových stužiek a vložil doň 24 malých červených sviečok a 4 veľké biele. Deti každý deň zapálili jednu sviečku a v nedeľu s malou zapálili aj veľkú bielu sviečku. 24. decembra, teda na Štedrý večer, bola spálená posledná sviečka, ktorá hovorila o príchode Vianoc..

Táto verzia je najznámejšia. Existujú však dôkazy o starovekých germánskych osadách, kde sa takéto vence vyrábali pred Vianocami. Starovekí Slovania vyrábali podobné vence z uší, zavesené na dverách pri vchode. Považovali ho za talizman a veľmi si ho vážili. Neexistujú však presné údaje o tom, ako tieto vence vyzerali a aké symboly niesli. V dávnych dobách napríklad ukrajinskí Slovania používali ozdobu didukhu ako symbol Vianoc. Jedná sa o snop slamy, ktorý bol umiestnený v rohu domu pod ikonou. Bol považovaný za talizman, symbol bohatstva, prosperity a zachovania klanu predkov..

V moderných tradíciách vianočný veniec stratil svoju symboliku a používa sa ako ozdoba. Na jeho výrobu sa často používajú smrekové vetvy, cezmína, imelo a vianočná hviezda. Tieto rastliny sú známe svojou schopnosťou zostať zelené po celú zimu. Okrem toho existuje presvedčenie, že ak sa dvaja milenci pobozkajú pod vienkom z imela na Štedrý večer, ich spoločný život bude plný šťastia. Táto dekorácia je teda zavesená nad prednými dverami alebo umiestnená na slávnostnom stole. V druhom prípade sa na ich zapálenie na Nový rok alebo Štedrý večer často používajú sviečky..

Vo všeobecnosti je táto tradícia typická pre západné krajiny. S ozdobou sa však stretávame aj u nás. Len tu nenesie špeciálnu symboliku a vence nie sú vyrábané na Vianoce, ale ako novoročné dekorácie. Vyzerajú veľmi atraktívne. Ponúkame vytvorenie tohto zázraku.

možnosť urobiť si sám pomocou neobvyklého dizajnu novoročného venca

Novoročný veniec má svoju históriu a symboliku

myšlienka použitia krásnej výzdoby novoročného venca vlastnými rukami

Existuje niekoľko príbehov o vzhľade venca.

Všeobecné zásady

Aj keď je vianočný veniec rozpoznateľný v akejkoľvek forme, v rôznych krajinách má svoju vlastnú úpravu. V Škótsku teda uvidíme kúsky károvanej textílie na výrobku spolu so smrekovými vetvami. Americké dekorácie používajú červené stužky na podporu tradičného vianočného mixu červenej a zelenej farby v krajine. Vo Francúzsku sa stretneme s vencami s prelínaním sušených kvetov. Používame všetky dostupné prostriedky. Na dverách susedov tak môžete vidieť vence ponožiek, kravát, pozlátka a samozrejme tradičné smrekové konáre..

príklad použitia svetelného štýlu novoročného venca vlastnými rukami

Pre každú krajinu má veniec svoju vlastnú úpravu.

príklad použitia jasného dizajnu novoročného venca vlastnými rukami

Účel všetkých vencov je rovnaký, líšia sa iba úpravy

možnosť urobiť si sám pomocou neobvyklého štýlu novoročného venca

V amerických šperkoch sa používajú červené stužky

Ale bez ohľadu na ich úpravy, vianočné vence majú všeobecný princíp tvorby. Líšia sa iba použité nástroje a materiály, v niektorých prípadoch sa môže líšiť počet fáz a princípov tvorby. Prácu rozdelíme do niekoľkých etáp.

Etapy

Úlohy

materiály

nástrojov

Prípravný

Pripravte všetko, čo potrebujete

Záleží od typu

Kliešte, nite, lepidlo, nožnice

Vytvorenie základne

Vytvorte kruhový základ pre veniec

Drôt, kartón

Kliešte, nožnice

Príprava dekoratívnych prvkov

Odrežte požadované množstvo pozlátka alebo smrekových konárov, navlečte cukríky na šnúrku atď..

Sladkosti, pozlátko, vianočné ozdoby, jedľové ratolesti, stuhy, šišky a pod..

Nožnice, lepidlo, niť, lak, farba

Predbežné rozloženie

Vytvorte kompozíciu bez toho, aby ste ju fixovali

Hotový kruh, materiál zvolený ako základ

nite

Konečná fáza

Zmrazte všetky prvky na plátno

Všetky hotové časti kompozície

Lepidlo, niť, páska, drôt

Vidíme hlavné fázy vytvárania kompozície. V procese práce sa nimi budeme riadiť. Začnime s výrobou sviatočných dekorácií zvážením rôznych typov novoročných vencov.

myšlienka použitia svetlého dekoru novoročného venca vlastnými rukami

Je ľahké vytvoriť veniec sami, ak budete postupovať podľa pokynov

príklad použitia neobvyklého štýlu novoročného venca vlastnými rukami

Na veniec môžu byť vhodné všetky dostupné prostriedky.

Rôzne možnosti

Ponúkame vám rôzne možnosti výroby novoročných vencov. Budete prekvapení, aké materiály sú použité a koľko variácií vencov existuje. Už sme povedali, že princíp ich tvorby je podobný, ale iba vonkajší dizajn je odlišný. A prsteň na novoročný veniec na stole je pre rôzne možnosti približne rovnaký. Existujú dva najčastejšie používané typy: drôtený a kartónový podklad. Kruh môžete samozrejme vytvoriť z papiera, dreva, polystyrénu a nepoužívať žiadne základy. Použitie lepenky alebo drôtu však pomôže urobiť výrobok odolnejším. Začnime teda od základu..

urobte si to sami pomocou jasného dekoru novoročného venca

Veniec môže byť vyrobený z lepenky

myšlienka použitia krásneho dizajnu vianočného venca vlastnými rukami

Veniec môže byť vyrobený z kovu alebo lepenky

myšlienka použitia svetlých dekorácií novoročného venca vlastnými rukami

Vďaka použitiu drôtu bude veniec odolnejší.

Prsteň na veniec

Najprv sa rozhodnite o veľkosti budúceho venca. To závisí od jeho polohy. Ak plánujete ozdobiť stôl, nezabudnite, že by mal byť úhľadný a nemal by zasahovať do jedla, ale zároveň bol viditeľný na dovolenke.

Najprv teda nakreslite kruh na papier, ktorý zodpovedá veľkosti vášho budúceho venca. Teraz odrežte množstvo drôtu po obvode. Jeho veľkosť vypočítame podľa uvedeného vzorca:

C = 2č

Kde C zodpovedá obvodu, n je matematická konštanta rovnajúca sa 3,14, r je polomer kruhu. Polomer môžete zmerať pomocou pravítka a vypočítať požadovanú dĺžku drôtu pomocou navrhovaného vzorca. Môžete tiež použiť inú metódu a nanesením drôtu na náčrt kruhu určte požadovanú dĺžku. Je dokonca jednoduchšie vytvoriť kruh „za behu“ bez presných výpočtov.

V každom prípade sme sa rozhodli pre dĺžku. Teraz skrútte konce kliešťami a vytvorte kruh. Podľa toho, z čoho sú ďalšie vrstvy vyrobené, naviňte jednu alebo dve ďalšie vrstvy drôtu a držte ich všetky pohromade. Pripravený.

Kartónový prsteň je vyrobený bez medzery. Na list kartónu sa nakreslí kruh požadovaného priemeru. Ďalej je v štyroch bodoch kruhu uložená určitá vzdialenosť od vonkajšej čiary (aby sa ukázalo, že vnútorný je rovnomerný). Pozdĺž označených bodov je nakreslený vnútorný kruh. Teraz ho odstránime bez porušenia vonkajšieho. Zostala nám teda len luneta. Jedná sa o prstene pre novoročný veniec, na ktorých sú pripevnené dekoratívne prvky..

Teraz je základňa pripravená a s jej použitím môžeme začať s výrobou vianočných ozdôb z rôznych materiálov..

urobte si sami možnosť použitia svetelného štýlu novoročného venca

V prvom rade sa musíte rozhodnúť pre veľkosť venca.

príklad použitia neobvyklého dizajnu novoročného venca vlastnými rukami

Vyrobiť veniec na cestách je oveľa jednoduchšie, než počítať každý centimeter.

Konáre vianočného stromčeka

Stojí za to vzdať hold tradícii. Symbolom nového roka a v západných krajinách, odkiaľ k nám táto tradícia prišla, a Vianoc je novoročný stromček. Veniec zo smrekových konárov je perfektný ako dekorácia na dvere, na okno, ako aj na stôl.

Na jeho vytvorenie použite drôtený aj kartónový podklad. Na zvýšenie objemu je lepšie zabaliť tenkú vrstvu papiera. Teraz pripravujeme dekoratívnu časť. Vezmite smrekové alebo borovicové vetvy (s krátkymi ihlami), nakrájajte ich na malé kúsky, pripravte lepidlo, priadzu. Okrem toho môžete použiť šišky, saténové mašle, umelé bobule, zvončeky atď. Ale nepreháňajte to. Odporúča sa miešať najviac tri farby (v našom prípade sú to zelená, červená a zlatá).

Teraz prejdeme k rozloženiu. Vykonáva sa dvoma spôsobmi.

Pokiaľ ide o spojovacie prvky, môžete:

  1. priviažte vetvy k základni pomocou nití;
  2. lepte ich pomocou polymérneho lepidla.

príklad použitia krásneho dizajnu novoročného venca vlastnými rukami

Najpopulárnejší je smrekový veniec

myšlienka použitia ľahkého štýlu novoročného venca vlastnými rukami

Na ozdobu venca sú vhodné hračky, šišky, stuhy.

príklad použitia jasného dekoru novoročného venca vlastnými rukami

Na vytvorenie takého venca môžete použiť kartón a drôt.

Pokiaľ ide o vzhľad, vyrábame veniec v nasledujúcich variáciách.

  1. „Rozstrapatené“ chaotickým usporiadaním konárov. Na to musia byť krátke. Položte ich na lepidlo tak, aby sa prilepili. Vyplňte prázdne miesta a pridajte vrkoč, nerovnosti atď..
  2. „Hladké“ v porovnaní s prvou možnosťou. Za týmto účelom prsteň uviažeme tak, aby boli vetvy na oboch stranách, a sú pripevnené vo vnútornej časti krúžku. Budú teda nasmerované jedným smerom (zvnútra von) a dostaneme relatívne hladký a objemný veniec. Táto možnosť bude vyžadovať flexibilné a dlhé vetvičky..

Veniec z cezmíny, jedle alebo imela je vyrobený rovnako. Môžete ho nájsť v kvetinárstvach, alebo ho pestovať v záhrade. Táto úžasná rastlina tiež zostáva zelená po celý rok..

možnosť urobiť si sám pomocou neobvyklého dizajnu novoročného venca

Veniec je možné vyhladiť umiestnením konárov v jednom smere.

urobte si to sami pomocou jasného dekoru novoročného venca

Chaotickým rozprestieraním konárov môžete získať objemný veniec

Prírodné materiály

Medzi ďalšie prírodné materiály, ktoré sú celkom vhodné na výrobu novoročného venca na stole vlastnými rukami, patria šišky, žalude, orechy, mandarínky (sušené), bobule.

Pre tieto materiály je lepšie použiť kartónovú základňu zviazanú veľkou vrstvou papiera alebo textílie (pre objem). Upevnite najspoľahlivejšie pomocou lepidla.

Môžete si vyrobiť veniec vyrobený výlučne z púčikov. Namaľujte ich teda rovnakou farbou, inou farbou alebo nechajte prírodnú hnedú. Púčiky sú tiež skvelou spoločnosťou pre mandarínky a škoricové tyčinky. Darčeky od veveričky spolu dobre vyzerajú – oriešky a žalude.

Je lepšie zriediť takéto kompozície zelenou farbou pomocou prírodných zelených listov alebo niekoľkých vetiev ihiel. Tiež bude dobre fungovať, aby vydržala celú kompozíciu v hnedej farbe, keď do nej pridáte špagát alebo pytlovinu..

príklad použitia ľahkého štýlu novoročného venca vlastnými rukami

Na dekoráciu je možné použiť prírodné materiály

možnosť urobiť si sám pomocou neobvyklého štýlu novoročného venca

Šišky sú skvelé na ozdobenie venca.

možnosť urobiť si sám pomocou krásneho dizajnu novoročného venca

Pre prírodné materiály je lepšie použiť kartónovú základňu.

Tkanina a niť

Mimochodom, o vyhodení. Využite to sami. Je to skvelý materiál na vytvorenie teplej rustikálnej atmosféry..

Vytvorte veniec pomocou pytlovitých štvorcov. Vystrihnite rovnaké štvorce, podľa potreby ich upravte. Odporúčame ich zložiť, omotať okraje a položiť tak, aby sa navzájom prekrývali. Vyplňte týmto spôsobom celý kruh. Pridajte do kompozície trochu zelene a svetlú mašľu.

Iná možnosť. Z nie príliš tuhej pytloviny odstrihneme dlhý úsek, preložíme ho na polovicu a zošijeme. Potom pomocou ihly a nite v strede prešite stehom a látku trochu pozbierajte (na výrobu harmoniky). Tu je vzdušný a ľahký veniec. Použite ho bez podkladu alebo výsledný prvok zafixujte na lepenkový krúžok, riedením dekoratívnymi prvkami (zvončeky, hviezdy, bobule atď.).

Predstavujeme originálny nápad pomocou vlákien. Veniec viacfarebných spleť. Táto možnosť vyzerá skvele ako na dverách, tak na stole, symbolizuje pohodlie domova a teplo. Vyrába sa nasledovne.

Zrolujte roličky z vlny rôznych veľkostí. Nite by mali byť tkané čo najvoľnejšie, aby sa spleti ukázali byť ľahké. Potom prišite alebo prilepte výsledné guličky chaotickým spôsobom, dostatočne pevne, na kartónovú základňu. Rovnakým závitom zviažte malý kúsok látky. Šiť ho na niekoľko guličiek a zapichnúť pletacie ihlice. Táto myšlienka vyzerá kreatívne a dodáva zvláštnu útulnosť..

príklad použitia krásneho štýlu novoročného venca vlastnými rukami

Na ozdobu venca môžete použiť látku a nite.

myšlienka použitia svetlých dekorácií novoročného venca vlastnými rukami

Takýto veniec vyzerá veľmi krásne a dodáva miestnosti zvláštnu atmosféru.

Pozlátko a vianočné ozdoby

Novoročné pozlátko je materiál, ktorý je v každom dome a je symbolom Nového roku. Bude to tiež krásny vianočný veniec..

Tu použijeme drôtenú základňu. Stačí ho zabaliť veľkým množstvom dažďa, aby ste získali objemnú siluetu, a veniec je pripravený. Zriedime ju šiškami, žalude, sladkosťami, vianočnými guľami. Kombináciou niekoľkých farieb vianočného pozlátka získate veniec so vzorom, ktorý nevyžaduje ďalšie prvky.

Uvedené vianočné gule, podobne ako ostatné ozdoby na vianočný stromček, je možné použiť aj samostatne. Princíp je rovnaký. Upevnite ich niťou na drôtený rám a veniec je pripravený..

Existuje mnoho ďalších nápadov: použite cestoviny, ponožky, kravaty, fazuľu, štipce na bielizeň, sladkosti … Každopádne, čokoľvek vás napadne. Hlavná vec je, že v procese práce je slávnostná nálada..

Video: DIY novoročný vianočný veniec

50 fotografií nápadov na vytvorenie novoročného venca vlastnými rukami:

myšlienka použitia svetlej výzdoby novoročného venca vlastnými rukami príklad použitia jasného štýlu novoročného venca s obrázkom vlastných rúk možnosť urobiť si sám pomocou neobvyklého dizajnu obrázku novoročného venca myšlienka použitia krásneho dizajnu novoročného venca vlastnými rukami príklad použitia neobvyklého dekoru novoročného venca s obrázkom vlastných rúk vlastnoručne urobená možnosť aplikácie krásneho štýlu fotografie novoročného venca vlastnoručne urobená možnosť použitia svetlého dizajnu fotografie novoročného venca myšlienka použiť svetlý dekor vianočného venca s obrázkom vlastných rúk príklad použitia jasného štýlu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami urobte si sami možnosť použitia svetelného dizajnu obrazu novoročného venca príklad použitia krásneho obrázku dekorácie vianočného venca, ktorý si urobíte sami myšlienka použitia neobvyklého štýlu novoročného venca vlastnými rukami urob si sám, ako použiť krásny obraz na ozdobu vianočného venca myšlienka použitia svetlého dizajnu novoročného venca vlastnými rukami príklad použitia neobvyklého štýlu novoročného venca s obrázkom vlastných rúk urob si sám, ako použiť jasný dizajn fotografie novoročného venca príklad použitia krásnej výzdoby novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami myšlienka použitia neobvyklého štýlu novoročného venca s obrázkom vlastných rúk myšlienka použitia svetelného dizajnu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami urobte si sami možnosť použitia jasného dekoru obrázku novoročného venca príklad použitia krásneho štýlu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami myšlienka použitia neobvyklého dizajnu vianočného venca s obrázkom vlastných rúk príklad použitia svetelného štýlu novoročného venca s obrázkom vlastných rúk urobte si sami možnosť použitia jasného dekoru fotografie novoročného venca možnosť urobiť si sám pomocou krásneho dizajnu obrázku novoročného venca myšlienka použitia svetlého štýlu novoročného venca fotografiou vlastnými rukami príklad použitia svetlého dekoru novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami možnosť urobiť si sám pomocou neobvyklého štýlu obrázku novoročného venca príklad použitia krásneho dizajnu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami myšlienka použiť neobvyklý dekor vianočného venca obrázkom vlastných rúk myšlienka použiť svetlý dekor vianočného venca obrázkom vlastných rúk príklad použitia svetelného dizajnu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami príklad použitia jasného štýlu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami myšlienka použitia krásneho dizajnu vianočného venca s obrázkom vlastných rúk vlastnoručná možnosť použitia svetlého dekoru na fotografii novoročného venca urobte si sami možnosť použitia jasného dekoru fotografie novoročného venca myšlienka použiť svetlý dekor vianočného venca obrázkom vlastných rúk príklad použitia jasného dizajnu novoročného venca s obrázkom vlastných rúk urobte si sami možnosť použitia svetelného štýlu fotografie novoročného venca príklad použitia krásneho dizajnu vianočného venca s obrázkom vlastných rúk myšlienka použitia neobvyklej výzdoby novoročného venca vlastnými rukami urobte si sami možnosť použitia svetelného štýlu obrázku novoročného venca možnosť urobiť si sám pomocou krásneho dizajnu obrázku novoročného venca príklad použitia krásneho dizajnu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami urobte si sami možnosť použitia svetlého dekoru obrazu novoročného venca myšlienka použitia jasného štýlu vianočného venca s obrázkom vlastných rúk príklad použitia neobvyklého dizajnu novoročného venca s obrázkom vlastných rúk myšlienka použitia krásnej výzdoby novoročného venca vlastnými rukami urobte si sami možnosť použitia svetelného štýlu obrázku novoročného venca príklad použitia jasného dizajnu novoročného venca s fotografiou vlastnými rukami

Previous Post
Varenie novoročnej výzdoby
Next Post
Hvad skal være designet af et badeværelse i Khrushchev