15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Living cu două ferestre: opțiuni pentru proiecte de design

Camera de zi ocupă un loc central în casă: devine un loc de primire a oaspeților, de muncă sau de recreere în familie, așa că este obișnuit să acordați o atenție maximă designului său. De obicei, există opțiuni cu o singură fereastră, dar dacă suprafața camerei este suficient de mare, atunci pot exista o pereche de ferestre situate fie pe un perete, fie pe doi. Mulți cred că o astfel de caracteristică a aspectului este o dificultate suplimentară în proiectare, cu toate acestea, varietatea fotografiilor soluțiilor de proiectare de succes confirmă faptul că această opinie este eronată. Cum să faci o astfel de cameră cu adevărat confortabilă și multifuncțională?

Living cu două ferestre înguste

Două ferestre din sufragerie fac procesul de decorare interior mai distractiv, dar oferă și motive de gândire

Jaluzele de lemn pe ferestre înguste în holul unei case private

Ferestrele din orice cameră acționează întotdeauna ca principalele elemente decorative

Camera de zi cu două ferestre: caracteristici principale

Designul camerei de zi cu două ferestre are o serie de caracteristici semnificative care o deosebesc de o sală standard. Acestea includ următoarele:

 • Posibilitatea de a folosi nuanțe mai închise de culori primare.

  Grup de canapele cu tapițerie întunecată

  Ferestrele mari vă permit să decorați interiorul în culori închise, fără teama de a crea o atmosferă sumbru inutil

 • O iluminare bună îl face o opțiune câștigătoare pentru decorarea unei camere cu piatră. Frumusețea rece a texturii sale va fi dezvăluită pe deplin numai acolo unde este întotdeauna mult soare. Plăcile ceramice, lemnele întunecate și cărămizile decorative arată neobișnuit.
 • În spațiul dintre deschiderile ferestrelor, puteți așeza un șemineu sau imitația acestuia, puteți crea o galerie foto din fotografiile de familie, puteți atârna rafturi asimetrice. Acest lucru va crea o atmosferă de căldură și confort. Amintiți-vă că această secțiune a peretelui va atrage privirile tuturor celor care intră în cameră, așa că ar trebui acordată o atenție specială designului acesteia..

  Masuta de cafea cu blat din lemn

  Șemineul dintre ferestre va arăta bine dacă există cel puțin un metru între deschideri

 • O soluție excelentă ar fi o abundență de oglinzi și nișe în pereți, ceea ce va face spațiul mai complex și mai voluminos..

  Oglindă de podea din interiorul sufrageriei cu două ferestre

  Extinderea vizuală a spațiului este facilitată de o oglindă situată între cele două ferestre

 • Când așezați ferestrele în colțul unei camere, încercați să vă jucați cu diferite culori de perete. O alegere bună vă va permite să zonați eficient spațiul, dar să respirați originalitatea și prospețimea în camera de zi..
 • Când terminați tavanul, renunțați la culoarea albă obișnuită. Nuanțele saturate, plafoanele întinse cu imprimare foto vor fi un accent excelent în interiorul unei astfel de hale.
 • Aranjați plantele verzi în ghivece mari în cameră. Un număr mare de deschideri ale ferestrelor și o abundență de lumină în combinație cu verdeață proaspătă vor crea efectul unei terase de vară și prospețimea unei case de țară..
 • Dacă cadrele sunt din lemn, completați tema cu alte obiecte din lemn: grinzi de tavan, elemente decorative, mici șireturi.

Zonarea camerei de zi cu podium

În camera de zi spațioasă, zona de luat masa și bucătăria pot fi ridicate pe podium

Partiții de sticlă din interiorul camerei de zi

Partițiile glisante sunt perfecte pentru zonarea unei camere.

Amplasarea deschiderilor ferestrelor: avantaje și dezavantaje

Deoarece există două tipuri principale de amenajare a camerei de zi, care asigură prezența a două ferestre, vom încerca să le înțelegem principalele avantaje și dezavantaje..

Pe un perete Avantaje: Doar o mică parte din spațiu se pierde.

Abilitatea de a transforma o parte a peretelui dintre deschideri într-un accent spectaculos.

Nivel maxim de lumină naturală în orice vreme și în orice moment al zilei.

Oportunitate ideală de a folosi colțurile de mobilier.

Pe pereți diferiți Dezavantaje: Cantitatea de mobilier care poate fi instalată este mai mică decât într-o cameră de zi cu o singură fereastră.

Finalizarea lucrărilor și implementarea proiectului de proiectare în ansamblu vor necesita mai multe costuri financiare.

Dezavantajele pentru ambele tipuri de amplasare a două ferestre sunt comune, dar fiecare are propriile sale avantaje, permițându-vă să creați un proiect de design cu adevărat original al camerei..

Amenajare cameră de zi într-un stil modern

Designul modern al spațiului de living salută accentul pus pe funcționalitate

Culori și modele de perdele

Două ferestre sunt o șansă unică de a vă arăta imaginația și din suflet jucați-vă cu posibilitățile oferite de utilizarea textilelor.

Perdele combinate pe ferestrele unui living modern

Deschiderile ferestrelor distanțate pot fi dispuse simetric …

Diferite perdele pe ferestrele înalte ale sufrageriei

… sau în oglindă

Atenţie! Indiferent de modul în care se joacă o revoltă a imaginației, trebuie să vă amintiți că este inacceptabil să decorați camera de zi cu perdele complet diferite sau să alegeți culori prea întunecate care împiedică trecerea liberă a soarelui.

Perdele roz cu dungi pe ferestrele unui living modern

Culoarea perdelelor este de obicei potrivită cu tonul mobilierului.

Deci, care sunt modalitățile posibile de utilizare a perdelelor?

 1. Opțiunea oglindă, în care perdelele de pe ferestre diferite arată ca o reflectare a celuilalt. O astfel de soluție de proiectare pare mai avantajoasă atunci când deschiderile ferestrelor sunt pe pereți diferiți..
 2. Perdele ușoare care lasă să intre maxim lumina soarelui.
 3. O selecție de țesături de diferite culori, dar cu aceeași textură. Cu această soluție, merită să folosiți aceleași elemente decorative care pot lega compoziția textilă..
 4. Dacă ferestrele sunt mici și sunt situate la o distanță mică una de cealaltă, atunci cu ajutorul perdelelor le puteți combina vizual într-o singură.

Ferestre mici într-un living luminos

Jaluzelele plasate direct în deschiderile ferestrelor se potrivesc perfect în interiorul modern.

Interiorul unui living alb, fără perdele pe ferestre

În camera de zi în stil scandinav, în timpul zilei, puteți face fără perdele deloc, iar noaptea închideți ferestrele cu rulouri exterioare

Trebuie remarcat faptul că opțiunile asimetrice vor arăta bine numai în sufrageriile cu interioare moderne. Dacă creați o versiune clasică, este mai bine să stați pe aceleași perdele sau, în cazuri extreme, pe un design de oglindă..

Principiile de amplasare a mobilierului

Instalarea unor pereți masivi sau canapele uriașe devine întotdeauna o problemă într-o cameră cu două deschideri de ferestre. Dacă posibilitățile financiare o permit, este mai bine să alegeți mobilier personalizat. Deci, puteți alege o cască care se potrivește perfect aspectului special al camerei..

Grup de canapele cu tapițerie gri în sufrageria din colț

Mai întâi, decideți ce fel de mobilier doriți să vedeți în camera dvs. de zi.

Dacă zona camerei permite, puteți aranja scaune și canapele chiar în centru, orientate una față de cealaltă și puteți așeza o măsuță de cafea între ele. O altă opțiune pentru amplasarea mobilierului tapițat va fi instalarea de fotolii lângă ferestre..

Canapea neagră în mijlocul unui living spațios, cu două ferestre

O canapea în centrul camerei este o soluție care nu este destul de familiară pentru țara noastră, dar foarte interesantă și funcțională.

Când holul este mic, este mai bine să alegeți piese de mobilier compacte, transformatoare, scaune și mese mobile. În caz contrar, sala va părea supraîncărcată, chiar aglomerată..

Iluminarea galbenă a tavanului în sufragerie

Ferestrele în sine formează zonele sufrageriei, rămâne doar să găsiți un design decent pentru fiecare parte a camerei

Atenţie! De asemenea, puteți zonifica camera de zi aranjând mobilier. Puneți-l în grupuri funcționale, chiar și fără elemente suplimentare, veți crea toate zonele necesare.

Șemineu între ferestrele din sufragerie

Într-un living mic, două fotolii pot fi așezate sub ferestre amplasate simetric.

Caracteristicile iluminării unei camere cu două ferestre

Dacă în timpul zilei o astfel de cameră este literalmente inundată de lumină, atunci timpul întunecat al zilei vă oferă șansa de a vă juca cu iluminarea electrică după conținutul inimii..

În trecut, un candelabru instalat în partea centrală a tavanului și o lampă de podea erau considerate corpuri de iluminat obligatorii. Tehnologiile moderne au adus inovații în soluțiile de proiectare..

Canapea verde într-o cameră cu pereți întunecați

Este posibil ca un candelabru să nu fie suficient pentru o iluminare confortabilă.

Utilizarea iluminării de fundal cu LED-uri poate avea mai multe scopuri:

 • Crearea unei atmosfere romantice, care este deosebit de convenabilă dacă se dezvoltă un proiect de design al unei camere de zi, care servește și ca dormitor.
 • Cu iluminarea cu LED-uri, puteți zonala camera astfel încât să răspundă pe deplin nevoilor dvs..

Tavan din sufragerie cu iluminat încorporat

Un plus excelent pentru candelabre va fi iluminarea cu LED ascunsă în spatele cornișelor plafonului cu două niveluri.

Atenţie! Dacă nuanțele întunecate sunt alese pentru decorare, ar trebui să aveți grijă deosebită de iluminarea suplimentară, astfel încât seara și noaptea în sufragerie să fie la fel de confortabil să petreceți timpul ca în timpul zilei..

Lămpi decorative în camera de zi cu două ferestre

Lămpile de perete vor adăuga confortul și căldura camerei

Nuanțe interioare cu două ferestre într-o casă privată

Într-o casă privată se găsesc camere cu două ferestre, în timp ce majoritatea principiilor de proiectare pentru camerele cu două ferestre sunt aceleași atât pentru apartamente, cât și pentru proprietățile imobiliare suburbane..

Perdele variate din țesătură ușoară pe ferestrele sufrageriei

Camera de zi a unei case private în stil clasic

Cu toate acestea, există o serie de caracteristici care vă vor ajuta să creați un interior mai interesant decât într-un apartament din oraș:

 1. O priveliște frumoasă de la fereastră: poate fi o grădină de trandafiri, cultivată cu grijă de propriile mâini, un râu pitoresc sau un iaz retras, o pădure de foioase. Toată dragostea și măreția peisajului din jur pot fi introduse în interior, dacă în loc de perdele grele alegeți perdele ușoare.
 2. Dacă pentru un apartament de oraș alegerea unui șemineu ca element de decor rămâne încă o chestiune excepțională, atunci prezența sa într-o casă de țară are nu numai un scop decorativ, ci și unul funcțional. Într-o cameră de zi cu două ferestre, un șemineu poate deveni accentul central al întregii compoziții..

Casă privată interior cameră de zi cu ferestre franceze

Efectul „intrării” într-o grădină sau grădină de flori în casă este facilitat de glisarea perdelelor pe ferestrele franceze realizate pe suprafața podelei

Proiectarea camerei din colț

Ferestrele din colțul camerei, cu o abordare abilă, pot deveni punctul culminant al întregului interior..

Comodă de colț între două ferestre ale sufrageriei

Decorarea decorativă a colțului dintre pereții adiacenți este o idee minunată pentru interiorul camerei de zi

Exemple de design:

 • Aranjați mobilierul tapițat în colț, creați o zonă de relaxare confortabilă pentru întreaga familie.
 • Dacă deschiderile ferestrelor sunt mari, atunci aveți condiții ideale pentru alegerea unei direcții de design minimaliste. Perdelele sau jaluzelele pot ajuta la reglarea iluminatului.
 • Așezați un mic otoman sau perne de culoare deschisă în colț, apoi aproape nimic nu va bloca accesul luminii naturale.
 • Dacă camera de zi servește și ca birou, puteți face un loc de muncă în colț. Această soluție vă va permite să obțineți un grad optim de iluminare..
 • Dacă vederea din fereastră permite, puteți utiliza geamuri panoramice. Acest lucru vă va transforma sala într-o navă care navighează încet prin mediul urban..
 • Dacă zona holului este mică, așezați fotolii mici lângă ferestrele din colț și le puteți combina cu o masă pe picioare înalte curbate cu o lampă de masă sau o lampă de podea elegantă. Creați un colț de lectură perfect în orice moment al zilei.

Design de colț de living cu elemente de stil japonez

Cu cât suprafața camerei este mai mică, cu atât ar trebui să fie mai puțin numărul de accesorii și decorațiuni.

Două fotolii din piele în fața ferestrelor din colțul sufrageriei

Interiorul camerei de zi în stilul minimalismului

Două ferestre din sufragerie pot fi percepute ca o dificultate, dar o puteți considera și o provocare, acceptând care, veți face o cameră uimitoare, confortabilă, pătrunsă de razele soarelui cald. Amenajarea competentă a mobilierului și a accentelor, decorarea cu succes, selecția corectă a elementelor decorative va ajuta la crearea unei compoziții originale care să inspire toți membrii familiei și să provoace o încântare autentică pentru oaspeți.

Video: proiectarea perdelelor pentru două ferestre cu o partiție

Foto: interioare de living cu două ferestre

Perdele gri pe ferestrele înalte ale sufrageriei Design cameră de zi cu tavan iluminat Canapea de colț albă Decorarea pereților între deschiderile ferestrelor Fotoliu din lemn cu spate sculptat Perdele cu dungi cu spate în interiorul sufrageriei Deschideți rafturi de-a lungul peretelui sufrageriei Canapea în stil clasic în sufragerie Tavan întins cu o suprafață lucioasă Tavan alb cu grinzi de lemn Iluminare suplimentară în camera de zi cu două ferestre Perdele maro pe ferestrele bucătăriei-sufragerie Tavan cu spoturi încastrate Proiectarea camerei de zi într-o casă la țară Design cameră de zi în nuanțe de gri Canapea de colț într-o cameră luminoasă a unei case cu panouri Ferestre panoramice cu perdele bej Glob pe comoda din sufragerie Leagăn perdele pe ferestrele adiacente Culoare albastră în designul camerei de zi Covor persan pe podeaua sufrageriei Televizor mare deasupra șemineului din camera de zi Grup de canapele cu măsuță de cafea maro închis Decorarea camerei de zi în stil clasic Perne decorative pe o canapea mare Zid de cărămidă în interiorul unei camere de zi în stil industrial Oglindă deasupra canapelei din sufragerie Grinzi de lemn pe tavanul unei case cu cadru Vedere a orașului noaptea de la ferestrele sufrageriei Bujori roz într-o vază pe o măsuță de cafea Realizarea unei zone de relaxare în bucătărie-living Perdele combinate pe ferestrele adiacente Spoturi pe tavanul din gips-carton Iluminarea camerei de zi a unei case private seara Laminat închis pe peretele sufrageriei Ferestre înalte de sufragerie cu perdele lungi Canapele gri închis într-o cameră albă Covor gri cu teanc mediu Tapet de hârtie pe tavanul sufrageriei Perdele verzi ușoare Candelabru pe tavanul alb al sufrageriei Perdele verzi pe ferestrele înalte Mobilier tapițat cu tapițerie ușoară Masuta de cafea alba cu o suprafata lucioasa Covor colorat pe podea ceramică Pardoseli laminate cu efect lucios Perdele cu lambrequin pe ferestre înguste Candelabru cu becuri deschise pe tavanul sufrageriei masă de cafea maro masivă Interior camera de zi în culori pastelate

Previous Post
DIY påskdekor
Next Post
أبواب مظلمة في الداخل: مزايا وعيوب