15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tipuri de decor de perete deasupra canapelei

De obicei, se acordă multă atenție decorării pereților din sufragerie, în special a peretelui de deasupra canapelei. Datorită acestui fapt, se obține o versiune individuală a decorului, care poate deveni punctul culminant al camerei și poate cuceri toți oaspeții care vin la casă..

Decor de perete deasupra canapelei cu tablouri și afișe

Designerii au o mulțime de idei pentru a umple un perete gol deasupra unei canapele.

Există multe idei pentru a crea un perete elegant deasupra canapelei din sufragerie, care va ajuta la sublinierea spațiului necesar sau la utilizarea acestuia într-o zonă funcțională. Mai mult, orice opțiune va completa designul general al camerei..

Nu este nevoie de decor

În unele cazuri, decorarea poate fi evitată.

 1. Dacă camera de zi este un studio, combinat cu alte camere alăturate, atunci canapeaua acționează ca un separator și este situată în centrul camerei. Aceasta înseamnă că nu există pereți lângă ea și pur și simplu nu este nimic de decorat..

  Camera de zi a unei case private cu o canapea în centrul camerei

  Cu o locație insulară, nu există perete în spatele canapelei și pur și simplu nu este nimic de decorat

 2. Canapeaua care stă lângă ferestre are deja un decor minunat – acesta este un peisaj în afara ferestrelor sau o fereastră panoramică mare, precum și un decor adecvat pentru deschiderea ferestrei. Aceste elemente independente vor crea un design unic care nu va fi egal.

  Camera de zi a unei case de țară cu o canapea de-a lungul ferestrei

  Nu este necesar niciun decor – perdelele și peisajul din afara ferestrei sunt suficiente

Vizualizări rapide

Acest tip de finisaj înseamnă decorarea peretelui de deasupra canapelei într-un timp scurt. Include decor cu afișe, picturi, fotografii sau triptice.

Ceas mare deasupra canapelei din sufragerie

Un ceas de perete mare ar fi potrivit într-o cameră de zi în stil vintage.

Avantaj. Aderarea opțională la stilul camerei. O astfel de nevoie este prezentă doar în prezența unor detalii de decor foarte extravagante, care trebuie să completeze stilul și să nu-l distrugă..

Imagine modulară cu 5 pânze peste canapea

Tablouri modulare – un mod rapid și original de a decora un perete

Placare cu accente și decorațiuni semnificative de perete deasupra canapelei

Prezența unui finisaj texturat vă permite să nu utilizați în viitor alte metode de decorare a spațiului de deasupra canapelei. Printre aceste opțiuni sunt utilizate:

 • hârtie fotowall;
 • piatră artificială sau sălbatică;
 • lemn;
 • gips-carton;
 • muluri;
 • tencuială artistică;
 • pictarea cu vopsele.

Ecran decorativ în spatele canapelei din sufragerie

Un ecran rafinat va schimba radical interiorul, chiar realizat cu propriile mâini din plăci sau placaj

O transformare pe scară largă a peretelui include: rafturi, nișe, dulapuri suspendate și multe altele.

Avantaj. Vor fi capabili să aducă confort camerei și să schimbe atitudinea față de aceasta cu ajutorul iluminării suplimentare a acestor elemente.

Scrisul de deasupra canapelei de pe peretele sufrageriei

O altă opțiune populară este desenele cu litere sau vopsele.

Cunoașterea tuturor opțiunilor pentru decorarea pereților deasupra canapelei

Acum puteți să vă familiarizați mai detaliat cu fiecare metodă de decorare a spațiului de pe canapea și să o alegeți pe cea care se potrivește stilului și aspectului camerei de zi. Unele dintre ele pot fi aplicate într-o cameră cu orice zonă, iar altele numai în camere mari..

Decorarea peretelui de deasupra canapelei cu un covor de designer

Covorul peste canapea este considerat o relicvă a trecutului, dacă nu vorbim despre o adevărată operă de artă.

Afise, tablouri, fotografii

Afișele sau afișele sunt de obicei utilizate în interioare care nu sunt legate de un anumit stil. Acest lucru vă permite să decorați peretele cu aceste elemente, realizate în orice schemă de culori. Potrivit pentru stilul scandinav, pop art sau mansardă.

Decorarea unui perete de cărămidă deasupra canapelei din sufragerie

Peretele de deasupra canapelei poate fi umplut cu postere sau fotografii de familie.

Afișele pot servi ca o atingere interesantă pentru o renovare a camerei de zi și o modalitate distractivă de a exprima caracterul proprietarului casei. La urma urmei, ele descriu citate înțelepte, afirmații motivante, salutări, aforisme.

Picturi în decorarea peretelui din sufragerie

Picturile pot fi asortate cu culoarea mobilierului și a obiectelor de interior

Picturile și fotografia au o conotație estetică. Orice reprezentant al uneia sau altei arte este deja un decor. Cu toate acestea, există mai multe reguli de urmat..

Pictează obiecte deasupra canapelei din sufragerie

Nimeni nu interzice aranjarea peste canapea a unei expoziții întregi de opere de artă.

Reguli pentru decorarea spațiului cu picturi și fotografii

Soluție de culoare Elementele pot fi realizate în nuanțe similare pieselor individuale de mobilier, decorului sau corpurilor de iluminat..
Este posibil să creați o singură compoziție elegantă, în care produsele să se potrivească cu culoarea canapelei.
De asemenea, picturile pot deveni un accent luminos al sufrageriei și pot reprezenta obiecte colorate realizate în negru, alb, roșu, albastru, verde sau violet..
Amplasarea zidului Un tablou, un grup de imagini sau o fotografie este plasat la 5-15 cm deasupra canapelei. Astfel, decorul va fi perceput ca un singur element și nu ca produse separate suspendate și o piesă de mobilier tapițat..
Fotografiile, picturile, afișele ar trebui să umple o treime din lățimea canapelei pentru ca compoziția să pară completă. O imagine mică se va dovedi a fi o opțiune proastă, s-ar putea chiar spune că este limitată..
Prezența unui tablou implică amplasarea acestuia în lățimea piesei principale de mobilier. În același timp, există posibilitatea de a scăpa de respectarea simetriei.

Avantaj. Mai multe imagini pot fi plasate fără a se lipi de lățimea canapelei și de a depăși aceasta.

Planurile de amplasare a 5 sau mai multe picturi sau fotografii pe perete trebuie combinate cu regulile de amenajare a elementelor. Acestea ar trebui poziționate astfel încât marginea de jos să fie în linie, dar partea de sus este opțională. Va fi și mai bine dacă marginea superioară este făcută „ruptă” – pentru a atârna obiecte la diferite înălțimi.

Avantaj. Această metodă va ajuta la crearea unei compoziții armonioase și plăcute..

O altă opțiune vă va permite să creați o compoziție originală. Aceasta implică plasarea produselor de diferite dimensiuni, forme, decorate într-o varietate de rame.

Rafturi cu poze pe perete în sufragerie

Articolele decorative pot fi așezate pe rafturi

Materiale de decorare

Printre materialele pentru decor, există multe care pot transforma și evidenția spațiul de deasupra canapelei. Acestea includ atât opțiuni ieftine, cât și destul de accesibile, astfel încât absolut oricine poate amenaja un living la discreția și capacitățile sale..

Decor de perete deasupra canapelei cu panouri de ipsos

Panourile decorative din gips sunt un material de finisare destul de accesibil. Culoarea albă este potrivită pentru multe interioare, în plus, este ușor să le revopsiți în nuanța dorită

Tapet

Tapetele decorative pot transforma camera de zi, o pot face elegantă și modernă, nu mai rău decât alte moduri mai globale..

Tapetând peretele de deasupra canapelei

Tapetul cu ornamente florale este potrivit pentru o cameră de zi într-un stil glamour sau clasic.

 • Acestea sunt prezentate sub formă de modele subțiri, dungi, modele mari, care sunt mai potrivite pentru stilurile clasice, provensale, imperiale sau country..
 • Modele luminoase, modele geometrice, paiete și alte tipuri similare de tapet vor fi o opțiune potrivită pentru stiluri de interior mai moderne (moderne, high-tech, pop-art).

Tapet cu romburi pe peretele sufrageriei

Imaginile de fundal cu motive geometrice vor atrage iubitorii de idei moderne

Tapet

Acest tip de tapet este încă un mod popular de decorare a pereților, s-ar putea spune chiar profitabil și tentant. La urma urmei, hârtia fotowall modernă are aproape toate calitățile pe care le fac omologii lor. Sunt capabili să mărească vizual, să extindă spațiul cu ajutorul desenelor cu efect de adâncime (tapet cu proiecție).

Tapet volumetric în decorarea peretelui de deasupra canapelei

Picturile murale cu efect de adâncime vor extinde vizual spațiul și vor revigora interiorul

De asemenea, pe piață există imagini de fundal futuriste cu diverse imagini amuzante. Sunt potrivite pentru fanii science fiction, fantasy și alte genuri similare..

Tapet futurist în designul peretelui de deasupra canapelei

Picturile murale cu efecte interesante vor deveni un adevărat decor al camerei de zi.

Recent, materialele care imită materialele naturale (piatră, lemn) au devenit un adevărat hit. Obiectele pot fi aranjate în orice ordine, creând în același timp efecte interesante, chiar și 3D. Un alt efect tentant va apărea dacă lipiți peste perete cu tapet foto cu vedere panoramică a orașului. Iluminarea încorporată completează ideea și prezintă locuitorilor casei un living fascinant.

Tapet alb-negru pe peretele sufrageriei

Picturile murale sunt selectate în funcție de interiorul spațiului de living

Colorare strălucitoare

Crearea unui perete accent poate împrospăta interiorul. Această idee este bună de utilizat dacă sufrageria este realizată în culori deschise și pe acest fundal peretele de lângă canapea iese în evidență datorită culorilor strălucitoare, de exemplu, albastru, violet, portocaliu, roșu, verde sau alte culori similare. Acest lucru este potrivit mai ales într-o cameră de zi combinată cu o bucătărie. În acest fel, puteți zonifica o cameră în două obiecte diferite, creând camere cu drepturi depline..

Decor de perete cu accent deasupra canapelei din sufragerie

Două într-una – pur și simplu împărțiți peretele în doi și tapetați unul dintre ei, pictați celălalt și adăugați postere sau picturi

O altă variantă a acestei metode este pictura pe pereți. Acest lucru va face posibilă aducerea la viață a tuturor ideilor și dorințelor, arătarea creativității și formarea unui interior unic pe care nimeni altcineva nu îl va avea..

Important! Singura regulă în acest caz este de a monitoriza conformitatea stilului și designului întregii încăperi și în special a acestui perete, pentru a nu supraîncărca camera cu o abundență de culori, texturi și stiluri..

Stuc, panouri Decorarea pereților cu turnare din stuc, panouri decorative din gips-carton poate crea impresia unui interior misterios sau solid, elegant și a casei în ansamblu.
O opțiune bună pentru stilul clasic, stilul imperiului și altele similare cu antichitatea.
Panourile pot fi realizate din diferite materiale (lemn, ipsos, plastic, MDF).
Va merge bine cu pereții întunecați dacă alegeți produse albe sau bej.
Gresie, piatră, lemn Orice material natural de finisare aduce confortul, confortul, căldura casei.
Potrivit pentru mai multe stiluri:

· Clasice;

· Provence;

· Modern;

· Scandinavia;

Țară.

Chiar și într-un stil oriental, placarea întregului perete cu piatră sau dispunerea elementelor individuale va arăta grozav..

Pentru un stil mansardat sau minimalist, finisarea cu panouri de piatră, cărămidă sau beton este potrivită (este permisă și imitarea). Acest lucru va ajuta camera de zi să aibă o atmosferă sălbatică și umedă, dacă ocupantul o dorește..

Decor de perete deasupra canapelei cu lambriuri din lemn

Panourile din lemn sau plăcile naturale conferă interiorului un caracter confortabil și cald

Rafturi

Decorarea cu rafturi pentru cărți este modalitatea perfectă de a transforma o cameră și de a adăuga confortabilitate și chiar inteligență. Iubitorilor de carte le va plăcea această idee. La urma urmei, acum rafturile sunt realizate din diverse materiale, diverse forme, culori.

Rafturi deasupra canapelei din sufragerie

Rafturile nu vor fi niciodată inutile și, dacă oamenilor le place să citească în casă, pur și simplu nu vă puteți lipsi de ele.

Puteți atârna mai multe rafturi sau doar unul, dar în același timp este interesant să-l bateți și să îl decorați. Pe lângă cărți, expuneți și alte articole (figurine, suveniruri, obiecte decorative).

Canapea în sufrageria din interiorul peretelui dulapului

Într-un living mic, canapeaua poate fi amplasată în interiorul mobilierului dulapului, iar rafturile pot fi folosite pentru a găzdui obiecte personale sau obiecte decorative.

Un plus confortabil și plăcut la această idee va fi iluminarea încorporată în rafturi sau lămpile instalate lângă ea. Acestea vor ajuta la înmuierea interiorului și vor crea o atmosferă confortabilă pentru citirea cărților..

Mini bibliotecă deasupra canapelei din sufragerie

Acum toate cărțile sunt la îndemână, nici nu trebuie să te ridici de pe canapea

Harta geografică, plăci

Astfel de opțiuni de decorare a pereților sunt mai potrivite pentru călători, iubitori de libertate, suveniruri și alte atribute ale călătorilor. Harta poate fi modernă sau, dimpotrivă, veche. Plăcile pot fi montate pe perete sau așezate pe rafturi.

Decorarea peretelui de deasupra canapelei din sufragerie cu farfurii

Plăcile de pe perete sunt un element decorativ cu un secol de istorie, dar moda tinde să revină

Elemente de decor

Alte elemente decorative includ:

 • Produse forjate;
 • ceas;
 • diverse variante de lămpi;
 • oglinzi;
 • nișe;
 • decor tematic (chitare, volan, coarne, piei, măști și alte articole legate de un anumit subiect, hobby).

Decorarea peretelui de deasupra canapelei folosind o oglindă

Puteți atârna o oglindă între două lămpi

Galerie foto: perete deasupra canapelei

Picturi și lămpi în decorarea peretelui de deasupra canapelei Decor de perete DIY deasupra canapelei Raft cu picturi deasupra canapelei din sufragerie Tapet peste canapeaua din sufrageria unei case de țară Decor original de perete deasupra canapelei Perete deasupra canapelei din sufragerie cu picturi Decorarea peretelui de deasupra canapelei cu farfurii Rafturi de designer în camera de zi de deasupra canapelei Tapet cu dungi și picturi în interiorul camerei de zi Stil modern în decorarea peretelui de deasupra canapelei Canapea în sufragerie și o imagine pe perete Stil clasic de decorare a pereților deasupra canapelei Tapet și șablon alb peste canapeaua din sufragerie Pictură pentru decorarea peretelui de deasupra canapelei Fețe mascate în fotografiile de deasupra canapelei Pictură modulară în sufrageria de deasupra canapelei Plante în ghivece deasupra canapelei Rafturi cu vase pe perete în sufragerie Oglinzi deasupra canapelei din sufragerie Nișă sub cărămida de deasupra canapelei din sufragerie Rafturi modulare în spatele canapelei din sufragerie Rezervați rafturi deasupra canapelei din sufragerie Canapea în living între secțiunile de mobilier Rafturi pentru cărți înclinate deasupra canapelei Decor original pe peretele sufrageriei Pânze ale unei imagini modulare deasupra canapelei Rafturi cu cărți și casete deasupra canapelei Rafturi lungi în sufrageria de deasupra canapelei Fotografii în decorarea peretelui de deasupra canapelei Compoziție peste canapea cu propriile mâini Living luminos, cu o canapea pe perete Nișă luminată în spatele canapelei din sufragerie Fotografii de familie peste canapeaua din sufragerie Tapet foto pe perete în sufragerie Decor de perete deasupra canapelei într-un stil modern Tablouri modulare cu flori deasupra canapelei Fotografie alb-negru a cinci pânze deasupra canapelei Evidențierea peretelui de deasupra canapelei cu tapet Canapea în living de-a lungul peretelui cu tapet Canapea albă și tapet gri pe perete în sufragerie Oglindă mare deasupra canapelei din sufragerie Canapea roșie și rafturi pentru cărți în sufragerie Pictură peste canapea în designul sufrageriei Decorarea peretelui din sufragerie cu picturi Panou pe perete în sufragerie Living confortabil, cu tablouri deasupra canapelei Perete alb și desen negru deasupra canapelei Pictură abstractă în decorarea peretelui de deasupra canapelei Decorarea peretelui de deasupra canapelei din sufrageria unei case de țară

Previous Post
Ett enkelt sätt att grunda dina väggar innan tapetsering!
Next Post
لبنة زخرفية في الداخل: اختيار النمط