15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stiluri moderne de decorare a ferestrelor în sufragerie

Renovarea camerei de zi are o mare importanță, deoarece aceasta este camera în care familia primește oaspeți, unde se adună toate rudele și prietenii. Și totul ar trebui să fie perfect în el. Dar de multe ori, gândindu-se la imaginea de ansamblu, uită de detaliile de decorare. Și elementele mici sunt foarte importante, pentru că ele alcătuiesc întreaga imagine..

Canapea de colț în camera de zi cu două ferestre

O decorare a ferestrelor bine aleasă va face ca interiorul camerei de zi să fie complet

Vă sfătuim să acordați multă atenție decorării ferestrei din camera de zi. La urma urmei, această parte creează o imagine și un confort complet. Astăzi veți învăța cum să ascundeți defectele și să subliniați avantajele acestei zone și a camerei în ansamblu, cu un design potrivit. Merge!

Reguli fundamentale

Atunci când decorați ferestrele, există câteva reguli importante de reținut. Există puține, dar sunt fundamentale și vor ajuta la evitarea erorilor grave în proces..

 1. Alegeți un design care să se potrivească stilului general al camerei.
 2. Tipul de proiectare trebuie să corespundă caracteristicilor configurației de deschidere și să ascundă defectele.
 3. Alegeți un decor care va avea un design și o încărcătură funcțională.

  Perdele galbene pe o fereastră mare din sufragerie

  Perdelele ar trebui să fie în armonie cu designul camerei de zi.

Iată principiile de bază. Vom analiza fiecare dintre ele mai detaliat mai jos..

Diverse metode de proiectare

Cea mai comună opțiune de decorare a ferestrelor în stil modern este perdelele. Această metodă este utilizată de mulți ani. Cu toate acestea, în acest stadiu, sa dezvoltat la o dimensiune de nerecunoscut..

Perdele pe toată lățimea peretelui sufrageriei

Un efect de design original poate fi obținut prin acoperirea întregului perete cu perdele.

Aveți o selecție imensă de perdele realizate din diferite materiale, în toate direcțiile stilistice cunoscute.

Perdele combinate pe fereastră în sufragerie

În camerele de zi moderne, opțiunile complexe se găsesc adesea atunci când mai multe tipuri de perdele sunt folosite pentru decorarea ferestrelor.

Cele mai des utilizate perdele din țesături. Și aici avem mai multe variante:

 • Perdele romane. Într-un mod simplu, acestea pot fi descrise ca jaluzele din țesătură. Ele reprezintă o pânză cu benzi orizontale, care se ridică vertical, formând falduri de diferite forme. Sunt fabricate din țesătură groasă, deci sunt minunate pentru o fereastră împotriva unui televizor. Sunt realizate pentru a se potrivi deschiderii ferestrei, astfel încât să poată fi combinate cu alte perdele.

  Jaluzele romane alb-negru pe fereastra sufrageriei

  Jaluzelele romane arată armonios în soluțiile de design laconic

 • japonez. Acestea sunt pânze de țesătură situate pe toată lungimea peretelui. Sunt de dimensiuni mari. Nu se încrețesc și adesea nu se îndepărtează. Acestea sunt ecrane de țesătură realizate dintr-un material translucid, astfel încât să permită razelor soarelui să intre liber în cameră, în timp ce creează o atmosferă favorabilă în camera de zi. Adesea combinat cu alte forme de perdele.

  Fereastra livingului cu perdele japoneze

  Perdelele japoneze sunt de neînlocuit la decorarea ferestrelor panoramice

 • Engleză. Decorarea ferestrelor cu perdele englezești rămâne populară într-un număr limitat de direcții. Sunt o țesătură dintr-o singură bucată, cu una sau mai multe șireturi cusute vertical. Se referă la tipul de ridicare. Datorită șireturilor cusute în anumite locuri, ele formează pliuri atunci când se ridică pe părți.

  Perdele englezești ridicate pe fereastra sufrageriei

  Perdelele englezești creează o atmosferă aristocratică sofisticată în sufragerie.

 • Cu lambrequin. Popular atât pentru stilurile moderne, cât și pentru cele antice. Adesea combinat cu engleza. Lambrequin este o cârpă de țesătură de 30-70 centimetri lungime, situată deasupra perdelei de-a lungul lățimii cornișei. Ele sunt selectate împreună cu pânza principală, se poate face și la comandă dacă baza nu implică prezența unui lambrequin.

  Perdele de lumină în stil englezesc pe ferestrele din sufragerie

  Perdelele cu lambrequin vă permit să creați un decor exclusiv pentru ferestre și să ascundeți defectele pantelor

 • Pe burete. O bucșă este un inel cu flanșă conceput pentru a asigura o gaură circulară în țesătură. Perdelele cu ochiuri sunt utilizate pe scară largă în stiluri noi. O condiție prealabilă pentru acestea este amplasarea baghetei la cel puțin 5 cm de tavan, deoarece ochiurile sunt situate la o anumită distanță de marginea pânzei.

  Perdele întunecate pe ochiuri în sufragerie

  Perdelele de ochi alunecă ușor de-a lungul cornișei

 • Pe inele. O opțiune foarte convenabilă și foarte obișnuită. Potrivit pentru diferite tipuri de design interior. Inelele pot fi din lemn, țesătură, metal, sunt atașate la marginea perdelei, astfel încât acest tip este ușor de utilizat.

  Ferestre de sufragerie cu perdele inelare

  Inelele în sine sunt un element decorativ care servește drept decor suplimentar pentru perdele.

 • Jaluzele. Sunt utilizate pe scară largă în stilurile minimaliste moderne. În acest moment, alegerea lor este imensă. Puteți găsi produse din metal, lemn, țesături, plastic. Lamelele pot fi aranjate orizontal sau vertical. Alegerea culorii este reprezentată și de o gamă largă. Pe piața modernă, veți găsi jaluzele pentru toate gusturile..

  Jaluzele verticale în interiorul camerei de zi

  Jaluzelele pot fi potrivite absolut cu orice interior

Având în vedere diferite moduri de decorare a ferestrelor, putem trece la criteriile de selecție pentru a decide mai ușor la ce să preferăm..

Perdelele vor ajuta la ascunderea defectelor

Regula de bază a alegerii numărul 2 spune că perdelele ar trebui să ascundă defectele și să sublinieze avantajele ferestrei, să creeze confortul în cameră. O pot face destul de bine. Merită să alegeți o metodă de proiectare bazată pe configurația deschiderii, înălțimea tavanului, dimensiunile camerei.

Pentru o deschidere îngustă

Dacă considerați această caracteristică un dezavantaj, o puteți îndepărta folosind perdele..

Perdele pe o fereastră îngustă din sufragerie

Designul unei ferestre înguste ar trebui să se suprapună cu stilul general al camerei de zi.

Mai întâi, măriți cornișa. Ar trebui să fie cu 15-25 cm mai mare decât deschiderea ferestrei, adică mergeți puțin pe pereți. Acum folosiți perdele grele pentru a face fereastra să pară mai largă și să nu arate peretele pe care îl acoperă. În ceea ce privește lungimea: țesătura ar trebui să atârne puțin sub pervaz. Această opțiune este considerată cea mai optimă..

Fereastră îngustă în sufragerie cu perdele lungi

Perdelele lungi, cu podea, subliniază configurația nestandardă a ferestrei înguste

Dacă considerați această caracteristică un avantaj și, conform ideii designului interior ales, este necesar să subliniați acest fapt, și perdelele în acest caz vor veni în ajutor. Faceți o cornișă strict de-a lungul lățimii deschiderii și alegeți perdele ușoare până la podea.

Pentru scăzut

Puteți ascunde imperfecțiunile unei ferestre joase folosind rulouri cu o creștere verticală. Deci, versiunea în limba engleză va funcționa. Lambrequin va ajuta la „prelungirea” spațiului ferestrei.

Perdele cu lambrequin în interiorul camerei de zi

Perdelele cu lambrequin nu numai că pot închide spațiul de deasupra ferestrei, ci și, dacă este necesar, pot reduce vizual o fereastră mare

Așezați cornișa mult mai sus decât deschiderea, complet cu perdele de ridicare și un lambrequin. Deci, după ridicarea cortinei, o cantitate suficientă de lumină solară va pătrunde în cameră. În acest moment, lambrequin va acoperi o parte din pahar și va apărea mai sus.

Perdele opace cu un lambrequin pe o fereastră joasă din sufragerie

Un lambrequin frumos va face atmosfera din sufragerie mai solemnă

În acest caz, este mai bine să alegeți o versiune monocromatică sau cu dungi verticale largi. Ornamente mici, dungi orizontale sau o cușcă sunt tabu.

Pentru cel mic

Fereastra mică poate fi accentuată favorabil. Pentru el, jaluzelele romane sunt potrivite, care sunt situate direct în dimensiunea deschiderii. Astfel, veți putea să-i subliniați diminuarea, să creați un design drăguț și confortabil..

Jaluzele romane și șemineu în interiorul camerei de zi

Design armonios al ferestrelor mici cu jaluzele romane

Dacă trebuie să măriți vizual acest spațiu, puteți face acest lucru cu perdele în culoarea pereților. Puteți obține același efect alegând un tul ușor transparent, cu un model mic..

Pentru cei mari

Ferestrele mari nu sunt întotdeauna un avantaj. Pentru a deveni astfel, trebuie să fie formatate corespunzător. Cu un decor greșit, camera se va dovedi incomodă. Deci, principala sarcină de a decora o fereastră mare în sufragerie este de a o face confortabilă, dar nu mică..

Perdele lungi masive pe fereastra panoramică din sufragerie

Perdelele lungi drepte sunt potrivite pentru o fereastră panoramică mare

Pentru a adăuga catifelare multor ochelari, decorați această zonă cu perdele luminoase sau întunecate. Opțiunea ideală este o combinație de tul cu o strălucire de orice culoare doriți și perdele care să se potrivească cu această strălucire..

Perdele transparente pe burete dintr-o cameră de zi cu fereastră mare

O opțiune populară este perdelele ușoare drepte

De asemenea, o fereastră mare este câmpul perfect pentru un design greu. Lambrequins, falduri mari, volane, franjuri vor fi potrivite aici. Același lucru este valabil și pentru țesături: catifea, tapiserie, damasc, brocart, tweed etc. Toate acestea vor oferi camerei de zi lux regal, adăugând în același timp confort și căldură.

Fereastră panoramică în sufragerie cu perdele franceze

Perdele franceze pe o fereastră mare din sufragerie

După cum puteți vedea, cu ajutorul decorului propus, puteți ascunde orice defecte și sublinia avantajele. Deci pentru a rezuma!

Fereastră Perdele Spectru de culori
Îngust Lățime scăzută netedă Culori deschise, imprimate cu dungi orizontale
Scăzut Lung până la podea, cu lambrequins și pliuri, tip ridicare Tul pur, țesături simple
Mic Nuante romane, perdele luminoase Culori luminoase sau deschise
Mare Lung și lat, cu pliuri; elemente grele admisibile Culori întunecate sau luminoase combinate cu perdele transparente

Jaluzele romane translucide până la tavan pe fereastra sufrageriei

Dacă atârnați perdelele chiar de tavan, puteți obține o creștere vizuală a înălțimii camerei.

Cunoaștem regulile de bază pentru selecția perdelelor și a decorului ferestrelor în camera de zi. Acum putem trece la luarea în considerare a regulilor pentru alegerea unui decor în conformitate cu stilul camerei..

Stil de perdea

În general, perdelele pot fi potrivite cu oricare dintre tendințele existente în design..

Camera de zi cu fereastră largă și perdele drepte

Perdelele abstracte vor fi opțiunea perfectă pentru a adăuga o varietate de culori în interiorul camerei de zi.

De fapt, ele nu sunt împărțite în funcție de anumite criterii în stiluri (cu excepția celor clasice). Dar cunoscând regulile de selecție, putem alege perdele care să reflecte perfect tendința generală a interiorului. Să luăm în considerare cele mai populare.

Clasic

Aici avem caracteristici pronunțate. Perdelele lungi drepte cu pliuri verticale ondulate uniforme sunt standardul clasicilor.

Perdele clasice pe ferestrele din sufragerie

Perdelele în stil clasic sunt o țesătură grea densă și o perdea ușoară și dreaptă

O altă caracteristică distinctivă este culoarea lor solidă. Veți găsi multe modificări ale perdelelor pentru această tendință, dar amintiți-vă despre două caracteristici principale inerente textilelor în această direcție. Cele mai populare perdele pentru clasici – pe inele și ochiuri.

Antic

Nu confundați clasicii și antichitatea. Clasicii sunt un exemplu inepuizabil. Tendințele antice sunt prezentate în perdele cu un număr mare de pliuri, volane, bibelouri, decor cu lambrequins și ciucuri..

Perdele antice cu lambrequin pe fereastra sufrageriei

Perdelele antice se disting printr-un număr mare de elemente decorative.

Sunt realizate din țesături grele dense, cu inserții de fir de aur sau pietre. În general, această opțiune conține toată fastul antic..

Stiluri contemporane

Pentru minimalism, techno, mansardă, jaluzele sau jaluzele romane sunt cele mai bune. Aici este nevoie de concizie și simplitate, pe care tipurile prezentate le pot oferi..

Fereastra din sufragerie cu perdele de înaltă tehnologie

Stilul high-tech se caracterizează prin linii clare și geometrie dreaptă

High-tech, modern, art deco acceptă decoruri mai variate. Aici puteți utiliza nu numai pânze simple. Dar este mai bine să refuzați excesele în manifestarea externă: faldurile, volanele și așa mai departe vor fi de prisos..

Perdele de lumină pe o cornișă neagră din sufragerie

O combinație reușită de perdele de lumină cu o cornișă și accesorii întunecate

După cum puteți vedea, tendința este spre simplificare, prin urmare, pentru stilurile moderne este mai bine să selectați perdele simple pe podea, dar luând în considerare regulile de selecție în funcție de neajunsurile deschiderii ferestrei și a camerei în ansamblu..

Deci, cel mai des întâlnit design de fereastră din sufragerie este cu perdele. Pe piața modernă, acest produs este prezentat în cantități uriașe. Acum, cunoscând regulile de alegere, puteți decora armonios această zonă și puteți crea o atmosferă confortabilă și plăcută.

Video: idei frumoase pentru perdele de designer pentru sufragerie

Ferestre în camere de zi moderne: 50 de fotografii

Jaluzele romane pe ferestre într-un living modern Perdele pe fereastră în sufragerie în stil Provence Perdele originale în sufragerie Ideea decorării ferestrelor într-un living mare Perdele pe inele într-un living luminos Perdele pentru fereastra panoramică a sufrageriei Model contrastant pe perdelele din sufragerie Perdele până la tavan într-un living spațios Realizarea unei ferestre personalizate în sufragerie Perdele verzi cu inele pe fereastra sufrageriei Tulle ușoare și perdele opace în sufragerie Perdele maro deschis în interiorul camerei de zi Decorarea ferestrelor în camera de zi enker Perdele de lumină pe ferestrele sufrageriei Perdele cu dungi pe fereastră într-un living modern Living confortabil cu perdele translucide Perdele bej pe o cornișă metalică din sufragerie Opțiune de decorare a ferestrelor în sufragerie Perdele de aer într-un living luminos Ferestre panoramice de living cu perdele crem Ideea de a proiecta ferestre înalte în sufragerie Living modern cu perdele drepte Perdele până la podea într-un living spațios Opțiunea de proiectare a ferestrelor de sufragerie fără perdele Decorarea ferestrelor arcuite în sufragerie Designul original al ferestrelor din camera de zi Perdele cu lambrequins într-un living clasic Perdele pe o cornișă ascunsă în sufragerie Perdele în stil clasic pe fereastra din sufragerie Living confortabil și perdele pe ferestre Perdele întunecate și drepte pe fereastra modernă a livingului Bujori pe perdelele ferestrei sufrageriei Desen de dantelă pe perdelele sufrageriei Jaluzele pe ferestrele din sufragerie Decorarea ferestrelor cu perdele în sufragerie în stil rustic Iluminarea deasupra perdelelor din sufragerie Perdele în stil clasic pe fereastra sufrageriei Perdele combinate pe fereastră în sufragerie Perdele pe ferestrele înguste ale sufrageriei Tul pe ferestre într-un living alb Perdele alb-negru pe fereastra sufrageriei Perdele roșii aprinse într-un living mare Decor modern al ferestrelor în sufragerie Perdele în stil Provence pentru sufragerie Living confortabil cu șemineu și fereastră Perdele de designer în camera de zi cu ferestre mari Perdele lungi în camera de zi cu tavan înalt Două ferestre în sufragerie cu perdele simple Perdele în întregul perete al sufrageriei Perdele frumoase cu lambrequins pe ferestrele din sufragerie

Previous Post
För- och nackdelar med en duschkabin i badrummet: foto av interiörer
Next Post
نصائح لاختيار تصميم شقة استوديو