15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Amenajare cameră 18 mp: funcționalitate și amenajare a dormitorului-living

Organizarea competentă a spațiului într-un spațiu de locuit limitat este aproape o artă, mai ales atunci când trebuie să combinați funcționalitatea a două camere. Proiectare atentă a unei camere de 18 mp pentru un dormitor-sufragerie sugerează mai multe soluții. Evoluțiile originale propuse de specialiști sunt sistematizate pe site. Vă oferim să utilizați idei gata făcute care inspiră renovarea, unde totul este gândit în prealabil.

idee de design neobișnuit al dormitorului din camera de zi

Pentru a crea un design de cameră, puteți utiliza soluții gata făcute de designeri

versiunea frumosului interior al dormitorului din sufragerie

Este mai bine să separați patul cu o partiție

opțiunea stilului ușor al dormitorului din camera de zi

Zonarea în cameră se poate face cu perdele cu filament.

Caracteristicile aspectului camerei de 18 metri pătrați

Mulți sunt obișnuiți cu amenajarea standard a unei hale sau a unui living de 18-19 „pătrate”, care a fost „etalonul de aur” în dezvoltarea urbană a erei sovietice. Indiferent de ceea ce a fost proiectul, a fost considerat norma la proiectare – 6 “pătrate” pentru fiecare membru al familiei (cel puțin 3 persoane, acolo este 18 mp.).

Acest lucru nu înseamnă că aceste filme sunt suficiente pentru o viață confortabilă, dar toată lumea este obișnuită cu ele. Datorită stereotipurilor vechi, este pur psihologic dificil să găsești noi abordări pentru transformarea unei camere. Dar proiectanții, care lucrează în principal cu un astfel de standard, s-au gândit la interiorul unui dormitor-cameră de zi de 18 metri pătrați pentru a face ca fiecare centimetru al zonei să fie util. Alegerea unui aspect nou depinde de mai mulți factori, inclusiv compoziția familiei și stilul de viață al celor care locuiesc în apartamentul convertit..

idee de decor dormitor luminos living

Amenajarea camerei depinde de numărul de persoane din familie.

Ideea de decor pentru dormitorul luminos

Puteți separa patul folosind arcuri sau pereți despărțitori.

Într-un apartament în stil vechi de dimensiuni mici, nu prea poți să te întorci. Prin urmare, în timpul renovării cu modernizare în „Brejnevica” și „Hrușciovca”, sunt utilizate principalele tehnici de proiectare:

  • reamenajare;
  • expansiunea vizuală a spațiului;
  • relocarea intrării în camerele de trecere pentru a le face izolate;
  • demolarea pereților despărțitori secundari;
  • îmbinarea zonei balconului sau a logiei cu camerele adiacente;
  • zonare vizuală și funcțională.

Pentru a arunca o privire diferită asupra vechii tale hale și a o reorganiza într-un dormitor-cameră de zi confortabil și funcțional, scapă de lucrurile vechi și de placare. Decideți schimbări radicale pentru a face interiorul să arate spectaculos și elegant.

variantă a interiorului luminos al dormitorului din sufragerie

Pentru a face aspectul corect, puteți utiliza recomandările designerilor

varianta stilului neobișnuit al dormitorului din sufragerie

Puteți separa locul de dormit folosind pereți despărțitori sau un dulap

ideea unui frumos design de dormitor pentru sufragerie

În camere mici, se recomandă utilizarea nuanțelor deschise.

Sfat

  1. Utilizați soluții gata făcute cu fotografii ca eșantion. Dar trebuie să alegeți ceea ce este cât mai aproape de aspectul camerei dvs..
  2. Dacă acesta este un studio și aveți nevoie de un design de dormitor cu o cameră de zi cu două în unu de 18 m, transformată dintr-un hol standard, alegeți mostre similare cu camera dvs..
  3. Dacă doriți să combinați mai multe idei originale, imaginați-vă cum va arăta în cele din urmă. Este mai bine să luați exemple din ilustrații de interioare, realizate într-un stil general, pentru a evita prostul gust, decorul nejustificat sau eclecticismul inadecvat..
  4. Este important să vă gândiți la limitele zonării, să decideți cum să distribuiți spațiul – mai mult pentru dormitor sau zona pentru oaspeți.

Atenție: Sarcina principală este o diferențiere competentă, astfel încât vizitatorii obișnuiți, prietenii sau oaspeții să nu aibă chef să stea în mijlocul dormitorului altcuiva. Când vă culcați pentru a vă odihni, este important să vă simțiți într-un spațiu personal izolat și nu în culoarul de lângă ușă..

Cercul conturat de probleme arată că nu este atât de ușor să combinați 2 camere cu sarcină funcțională diferită într-o cameră mică de 18 „pătrate”. La fel de important este să accentuați cu accesorii și tipul de mobilier pentru care este destinat dormitorul..

De exemplu, dacă un băiat adult sau o adolescentă trebuie să doarmă în sufragerie, patul extensibil poate fi ascuns sub podium pentru biroul computerului din zona de lucru. La căderea nopții, ea este adusă în poziția necesară pentru a dormi și, în timpul zilei, nimic nu indică faptul că mini-dormitorul cuiva este aici..

opțiune pentru stilul frumos al dormitorului din sufragerie

În camere mici, este mai bine să folosiți mobilier multifuncțional.

ideea unui design luminos al dormitorului din sufragerie

Proiectarea trebuie gândită în prealabil

Dacă ar trebui să fie interiorul unei camere de 18 mp. m. este un living-dormitor pentru odihna unei persoane în vârstă, apoi planurile retractabile și pliabile sunt inadecvate. Chiar dacă aceasta este o bunică care vine adesea să aibă grijă de nepoții ei, este mai bine să îngrădiți un loc confortabil pentru a dormi în spatele unui ecran sau a unei pereți despărțitori. Patul trebuie să fie astfel încât lumina să nu cadă în ochi.

Cu orice aspect, trebuie respectate reguli simple:

  • ar trebui să existe suficientă lumină în cameră (naturală și artificială);
  • alocați spațiu liber pentru culoare și spațiu pentru mobilier mobil și transformarea unei canapele extensibile pliante;
  • mobilierul multifuncțional compact va oferi un sentiment de mai multă libertate; utilizarea oglinzilor ca modalitate de extindere vizuală a spațiului;
  • face renovări cu un design spectaculos al unei camere de 18 mp a unui dormitor de living cu balcon la un cost minim, dar atmosfera generală este mai importantă decât un aspect unic.

opțiune de decor ușor al dormitorului din living

Merită să aveți grijă de iluminat, ar trebui să fie suficient

ideea unui interior neobișnuit al camerei de zi

Este recomandabil să folosiți mobilier multifuncțional.

opțiune pentru un dormitor interior neobișnuit de living

Pentru a aranja corect o cameră, trebuie să respectați regulile general acceptate

Cum să alegeți un stil și un design

Camera în care se vor odihni și vor primi periodic oaspeții ar trebui să fie confortabilă și confortabilă. Cu un studiu detaliat al interiorului sufrageriei și dormitorului într-o singură cameră de 18 mp. este important să nu vă grăbiți la extreme și să rămâneți la media aurie.

Nu supraîncărcați percepția cu culori prea strălucitoare, instalații inadecvate sau obiecte de artă, chiar dacă este un art deco sau un apartament modern. Articolele mici sunt așezate cel mai bine pe rafturile de sticlă sau pe rafturile deschise pe două fețe, care sunt recomandate pentru utilizare ca partiții pentru zonare.

Multe suveniruri mici sau aparate făcute manual pot aglomera o cameră, chiar dacă inițial este planificat să expuneți aici o expunere de produse realizate manual. Când este așezat peste tot, seamănă mai degrabă cu un depozit aglomerat, decât cu designul interior al camerei de zi-dormitor cu 18 „pătrate”. Minimalismul nu acceptă niciun decor, dar este permisă utilizarea unui tablou mare pe un perete liber.

Agățarea de imagini sau portrete în cadre nu trebuie să fie haotică, ci să adere la o anumită geometrie, dacă nu există simetrie. Acest decor este potrivit pentru stilurile clasice, istorice și retro..

Nu este de dorit să se utilizeze un tavan întunecat într-un spațiu mic, se pare că acesta depășește. Cu toate acestea, în unele stiluri moderne, este acceptabil un tavan întins cu o pânză neagră lucioasă (lăcuită), care are un efect de oglindă. Efectul „cerului înstelat” cu diode spot este aplicabil la zonarea zonei dormitorului. Acest lucru este deosebit de frumos atunci când este combinat cu mobilier alb și o fereastră frumos decorată..

ideea unui interior frumos dormitor living

Camera poate fi decorată în orice stil

sufragerie dormitor lumină idee decor

Minimalismul este cel mai bun pentru o cameră mică.

Pentru a extinde vizual spațiul, contează forma și dimensiunea ferestrelor. Glafuri mici sau absența lor – așa-numitele „ferestre franceze” arată bine într-o cameră modernă, ca un living-dormitor (până la 18 metri). Dar are sens dacă există o panoramă pitorească în spatele lor – cartiere îngrijite sau o pădure suburbană. Este mai bine să ascundeți zona industrială în spatele ferestrelor cu perdele cu mai multe straturi, cu draperii sau alt stil complex.

Dacă doriți mai mult spațiu liber, trebuie să renunțați la mobilierul voluminos și la un candelabru mare în centrul camerei. O lampă de tavan aplatizată, iluminarea la fața locului a zonelor locale, o bandă cu diode lângă tavan și o lampă de podea – acest lucru este suficient pentru o iluminare bună a camerei de zi într-un stil modern. Se recomandă instalarea unei lămpi sigure sau a „luminii de noapte” deasupra patului sau a canapelei, care poate fi oprită comod la lungimea brațului.

opțiune pentru designul luminos al dormitorului din camera de zi

Culorile luminoase pot extinde vizual limitele camerei

ideea unui stil frumos de dormitor de sufragerie

În camere mici, este mai bine să folosiți mobilier compact.

versiunea interiorului luminos al dormitorului din camera de zi

Un stil modern este foarte potrivit pentru un living-dormitor.

Multe metode de proiectare sunt potrivite pentru extinderea vizuală a camerei de zi-dormitor..

MASA

1.

Oglindă mare

Proprietatea de a „dubla” spațiul camerei, nu sunt așezate în fața altei oglinzi și ferestre

2.

Nuanțe strălucitoare

Cu cât fundalul principal este mai deschis, cu atât camera este mai spațioasă, mobilierul alb este potrivit

3.

Ușă glisantă cu oglindă pe partea din față a dulapului

Mobilierul încorporat cu ușă glisantă și oglindă nu ocupă spațiu, dar pare mai larg

4.

Dungi și geometrie a contrastelor

Liniile orizontale ale tavanului, dungile verticale pe tapet vor „extinde” pereții

5.

Efect de placare lucios

Suprafețe cu reflectanță ridicată a luminii, dar nu ar trebui să existe multe

6.

Oglinda de perete sau panouri

Funcțional, eficient, difuzează lumina reflectată, dublează camera

7.

Desen de prim plan pe perete

Un desen mare presupune mult spațiu în spațiu, mărește vizual peretele

opt.

Tapet foto cu iluzii și efect 3D

Funcționează cu o panoramă realistă a unui oraș sau o fotografie a naturii – „suflă” peretele

idee de design neobișnuit al dormitorului din camera de zi

O cameră în culori deschise va arăta mai mare

opțiune pentru un decor luminos al dormitorului din living

Spoturile, banda cu diode și un candelabru vor crea o atmosferă specială în cameră

Opțiuni de mobilier în dormitorul sufrageriei

Cu orice proiectare a unui dormitor-living de 18 metri pătrați, achiziționarea de mobilier ar trebui să fie subordonată ideii generale și zonelor funcționale.

  1. Dormitor + living. În această versiune, există 2 zone pronunțate, care sunt de obicei delimitate de mobilier, o organizare clară a spațiului, o partiție sau o perdea textilă. De obicei, camera este împărțită în 2 părți aproximativ egale. Dormitorul este îndepărtat de ușă (interior și balcon), unde au pus un pat plin, poate o comodă sau o masă de toaletă cu oglindă, un dulap încorporat mic. Livingul este mobilat tradițional – o zonă de relaxare cu o măsuță de cafea. Vizavi de zona de oaspeți – afișaj cu plasmă, rafturi sau dulap cu echipamente.
  2. Mai ales un living, unde designul camerei este de 18 mp. m. cu balcon și 1 fereastră, unde nu există zonă de dormitor. Se formează după transformarea canapelei pliante. Dacă se presupune că este prevăzut pentru dormit în fiecare zi, ar trebui să acordați atenție mecanismului de amenajare. Oamenii obosiți nu prea vor să se deranjeze cu organizarea unui loc de dormit în fiecare seară, ceea ce nu este foarte convenabil. Este mai bine să renunțați la o canapea cu un pat pliant în favoarea unui model sigur de rulare pe o cutie de lemn cu role sau pe o unitate electrică (transformare de pe telecomandă). Zona pentru oaspeți este completată cu o masă largă sau o bancă cu role pe picioare – pentru ușurința mișcării la desfășurarea canapelei. Colțul pentru primirea oaspeților este completat cu fotolii, otomane, șezlong sau canapea, de preferință de design general sau cu același tapițerie. Vizavi – un televizor modern, un vitrina de sticlă cu o colecție de antichități, un pian sau un acvariu (în funcție de interese). ideea unui dormitor interior frumos de living

    Orice cameră poate fi decorată frumos și confortabil

    opțiune pentru un decor luminos al dormitorului din living

    Nuanțele deschise pot face camera să pară mai mare

    opțiunea stilului ușor al dormitorului din camera de zi

    Camera trebuie să fie decorată, astfel încât oaspeții să nu bănuiască că acesta este un dormitor

  3. Living-studiu cu o dana. Cu această opțiune, mobilierul este selectat astfel încât oaspeții sau vizitatorii să nu vadă semnele unui dormitor în camera de lucru. Poate fi o canapea de piele respectabilă cu fotolii, unde toate unitățile sunt așezate pentru dormit, dar în poziția inițială este mobilier tapițat obișnuit. Un atribut obligatoriu este biroul computerului, care este completat de rafturi și rafturi suspendate. Zona de dormit rabatabilă poate fi ascunsă sub podium, pe care se află o masă de lucru sau alte accesorii de lucru. Ideal pentru cei care lucrează de acasă și de multe ori trebuie să găzduiască oaspeți. Dacă camera pare goală, designul dormitorului-living de 18 metri poate fi completat cu o zonă de luat masa sau o a doua canapea pe un perete liber. Organizați comod dressingul în spatele ușilor glisante ale dulapului încorporat.
  4. Living + dormitor copii pentru doi copii. Aceasta este o soluție obișnuită în apartamentele cu două camere, când al doilea living este dormitorul matrimonial. Un complex compact pe 2 nivele predomină printre mobilierul pentru copii. Astăzi, paturile supraetajate și mobilierul cu un pat mansardat sunt prezentate într-un mare sortiment de cataloage. Este posibil să alegeți o opțiune complet prezentabilă pentru camera de zi. Este important să existe suficient spațiu pentru zona de joacă și un loc sau masă unde elevii își vor învăța lecțiile. Un spațiu mai mic este alocat oaspeților cu mobilier moale tradițional. Este important să acordați atenție schemei de culori, care nu ar trebui să suprasolicite percepția. Dacă tapițeria de mobilier colorată, atunci pereții uni și invers.
  5. Atunci când combinați o logie caldă cu o cameră de zi într-un apartament cu o cameră, dormitorul poate fi mutat în locul „creșterii” de metri pătrați. Dacă există vreo îndoială că va fi cald acolo, faceți reparații ținând cont de sistemul „podea caldă” și dubla izolație a balconului (extern și intern). Patul poate fi selectat gata pregătit în funcție de dimensiunea suprafeței alocate și comandat încorporat, alegând o saltea potrivită. Livingul este mobilat în mod tradițional, dar puteți aloca spațiu pentru un dulap mare, înlocuind dressingul.

sufragerie dormitor lumină idee design de design

Puteți zona o cameră cu partiții.

ideea de decor luminos living dormitor

Pentru a alege designul potrivit, puteți privi opțiunile de pe Internet

Conform acelorași recomandări, puteți selecta mobilierul dacă patul este scos într-o nișă din spatele unei pereți despărțitori. Sunt posibile și alte opțiuni de amenajare. Pentru un design mai original al unei camere de 18 mp. m. vezi fotografia dormitorului-sufragerie pe exemplele galeriei noastre.

Video: Cum să creați armonios un dormitor, o cameră de zi și un atelier într-o singură cameră

50 de fotografii cu idei de design dormitor-cameră de zi:

opțiune pentru un decor neobișnuit living dormitor fotografie ideea unei imagini luminoase a dormitorului interior ideea unei fotografii a camerei de zi în stil luminos versiunea frumosului design al imaginii dormitorului din sufragerie idee de design neobișnuit dormitor imagine cameră de zi opțiunea unei fotografii dormitor interioare luminoase opțiunea imaginii camerei de zi în stil luminos ideea unui decor frumos living dormitor fotografie ideea unei fotografii luminoase a dormitorului interior varianta stilului neobișnuit al imaginii dormitorului din sufragerie ideea unui decor frumos living dormitor imagine opțiunea de fotografie luminoasă dormitor cameră de zi idee despre o fotografie neobișnuită a dormitorului din camera de zi opțiunea unui decor luminos dormitor cameră de zi imagine opțiune de design luminos cameră de zi cameră foto ideea unei imagini frumoase din camera de zi a dormitorului ideea unui stil frumos de cameră de zi foto dormitor versiune a designului luminos al imaginii dormitorului din sufragerie ideea unei fotografii dormitor interioare luminoase opțiune pentru o imagine neobișnuită a decorului din camera de zi ideea unei imagini luminoase a camerei de dormit cu design opțiunea unei frumoase camere de zi interioare fotografie dormitor opțiune de decor luminos living dormitor fotografie ideea stilului neobișnuit al imaginii din camera de zi a dormitorului opțiunea de fotografie în dormitor în stil luminos cameră de zi idee de decor neobișnuit cameră dormitor imagine ideea unei imagini frumoase a dormitorului din interior opțiunea unui design luminos dormitor fotografie cameră de zi opțiunea de lumină decor dormitor cameră de zi imagine ideea unui design luminos cameră dormitor fotografie ideea unei imagini frumoase a dormitorului interior varianta stilului neobișnuit al camerei de zi foto dormitor versiunea frumosului stil al camerei de zi a dormitorului idee de design neobișnuit al camerei de zi fotografie dormitor opțiune de decor luminos cameră de zi dormitor imagine opțiunea unui decor luminos living dormitor fotografie idee de design neobișnuit al unei camere de zi foto dormitor versiunea stilului luminos al imaginii dormitorului din sufragerie ideea stilului neobișnuit al imaginii dormitorului din sufragerie opțiunea unei frumoase camere interioare din camera de zi foto idee de decor luminos living dormitor imagine ideea de design luminos dormitor cameră de zi imagine idee de decor neobișnuit dormitor imagine cameră de zi versiunea interiorului luminos al camerei de zi fotografie dormitor idee de decor luminos dormitor camera de zi imagine opțiunea frumosului design al camerei de zi fotografie dormitor camera de zi lumina design idee fotografie opțiune pentru o imagine neobișnuită a dormitorului interior al dormitorului opțiunea stilului frumos al camerei de zi fotografie dormitor ideea unui decor luminos dormitor imagine cameră de zi

Previous Post
Kjøkkendesign 2021: trendy interiørløsninger
Next Post
Punainen väri keittiön sisätiloissa: merkitys, vaikutus, kuka sopii