15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pravidlá pre dizajn a výber dizajnu pre úzku spálňu

Ste hrdým majiteľom úzkej spálne? Potom máte šťastie. Náš článok vám podrobne povie, ako správne navrhnúť úzku spálňu.

Interiér úzkej spálne v bielej farbe

Ak sa k veci kompetentne priblížite, útulná a pohodlná spálňa vyjde z úzkej miestnosti.

Presne jedna tretina obyvateľov našej krajiny čelí problému plánovania vnútorného usporiadania malej miestnosti. Je to spôsobené ranou výstavbou viacpodlažných obytných budov. Panely a Chruščov boli postavené podľa prijatého projektu. Úzka spálňa bola zároveň neoddeliteľnou súčasťou. Moderné trendy v dizajne nábytku urobili svoje vlastné úpravy. Postele sa teraz vyrábajú priestranné a priestranné – jedným slovom, zaberajú veľa miesta. A to nevyhnutne ovplyvňuje užitočný priestor miestnosti, najmä pre úzku miestnosť. Na vyriešenie tohto problému musíte porozumieť základným metódam plánovania priestorov..

Vlastnosti usporiadania úzkej spálne

Obmedzený priestor miestnosti neumožňuje úplne prispôsobiť všetky prvky dekorácie interiéru bez toho, aby spôsoboval nepríjemnosti. Tento faktor platí najmä pre posteľ. Vďaka svojej objemnosti stráca úzka miestnosť svoju funkčnosť.

Biela spálňa v škandinávskom štýle

Množstvo svetlých odtieňov prispieva k vizuálnej expanzii miestnosti

Zrkadlová skriňa v úzkej spálni

Zrkadlá priestor vizuálne transformujú

Aby sa tento jav zlepšil, skúsení dizajnéri zdieľajú niekoľko tipov na plánovanie a zdobenie úzkej miestnosti:

  1. Aby ste ušetrili miesto, je lepšie zvoliť multifunkčný nábytok. Užitočné využitie tu nájdu posuvné šatníky, rozkladacie sedačky, výklenky a ďalšie skryté konštrukcie..
  2. Osobitná pozornosť by sa mala venovať farebnej schéme. Rôzne odtiene vytvárajú rôzne vizuálne efekty. Prevládajúca farba by tu mala byť svetlo svetlá alebo jemná. Zvýraznenie tmavých farieb bude tiež fungovať, ale mali by byť s mierou..
  3. Dokončovacie materiály pomôžu zvýšiť interiér úzkej spálne. Lesklé povrchy, organické sklo v rôznych prvkoch miestnosti skryje nedostatok obytného priestoru.
  4. Vyberte si úspešné štýly interiéru. Napríklad „minimalizmus“ je ideálny pre malú miestnosť..
  5. Absencia veľkého počtu dekoratívnych prvkov bude mať priaznivý vplyv na “obmedzený” priestor.
  6. Použitie veľkých kresieb vyjadrených tapetami, dekoratívnymi prvkami (obrazy, fotografická koláž) alebo inými predmetmi v miestnosti priestor vizuálne rozšíri..

Čierna akcentovaná stena v úzkej spálni

Kontrastné kombinácie dekorácie stien a nábytku vizuálne zväčšujú priestor miestnosti

Prehoz s pruhmi na posteli v úzkej spálni

Pruhovaný prehoz na posteľ urobí miestnosť širšou

Úzke steny miestnosti „tlačia“ na ľudské vnímanie. Preto musia byť natreté viacfarebnými farbami. Tu sa riadia nasledujúcim princípom: čím je stena kratšia, tým by mala byť jasnejšia, a naopak, ak je stena príliš dlhá, potom je natretá svetlejším odtieňom.

Prirodzené svetlo hrá veľkú úlohu. Zvážte tento faktor. Dispozícia miestnosti je usporiadaná tak, aby slnečné lúče voľne dopadali do všetkých rohov miestnosti.

Úzka miestnosť so stropným osvetlením s LED pásmi

Skryté osvetlenie môže výhodne zdôrazniť proporcie miestnosti.

Elektrické osvetlenie môže doplniť nedostatok prirodzeného svetla. To platí najmä pre miestnosti s oknami otočenými na sever. Slnko sem málokedy vchádza. Je tiež možné, že vášho nízkeho Chruščova tieni nová výšková budova. Dobre osvetlená úzka spálňa spolu s lesklými povrchmi a sklom bude mať tvar priestranného námestia.

Pre obzvlášť dlhé miestnosti existuje možnosť zónovania. Ak potrebujete priestor na štúdium alebo prácu, je možné ho oplotiť zo spacieho priestoru. Uprednostnite priehľadné priečky, ako aj otvorené police. Hluché stavby sú nevhodné. Zatienia plochu miestnosti, ktorá zostala bez okna..

Zónovanie spálne na stojan

Otvorené police zanechajú miestnosť jasnú

Výška stropu hrá významnú úlohu. Ak tento indikátor začína od 2,5 metra, bude to mať priaznivý vplyv na funkčnosť miestnosti. Ak sa nebojíte výšok, môžete si v druhej rade postaviť posteľ. Zostávajúci priestor pod takouto štruktúrou je ideálny na umiestnenie stola, poličiek s knihami, bielizníka alebo miesta na odpočinok..

Inštalácia postele

V malej miestnosti sa osobitná pozornosť venuje umiestneniu postele. Existujú tri možnosti ubytovania:

  • pozdĺž dlhej steny;
  • cez dlhú stenu;
  • na konci miestnosti pri okne.

Voľba závisí od ďalších položiek, ktoré plánujete nainštalovať. Napríklad pri umiestňovaní pracovného priestoru bude musieť byť posteľ umiestnená blízko steny. Stôl totiž potrebuje prirodzené svetlo..

Úzka spálňa s manželskou posteľou

Posteľ umiestnená pozdĺž miestnosti

Ak v miestnosti žije jedna osoba, posteľ je najlepšie umiestnená pozdĺž steny. Nie je široký, takže zostávajúci priechod nebude nepohodlný. Manželská posteľ sa inštaluje veľmi ťažko. Najlepšie je vybaviť ho blízko okna. Ak to dĺžka dovoľuje, lôžko sa mierne posunie od okna, aby tam bola medzera. Je to potrebné pre nočný stolík.

Existuje tiež možnosť usporiadať posteľ s čelom k oknu. V tomto prípade by tam mala byť aj medzera. Stôl s počítačom sa sem perfektne hodí. A aby svetlo nerušilo odpočinok, dajte obrazovku alebo malú konštrukciu s otvorenými policami. Tu môžete usporiadať dekoratívne prvky interiéru alebo dať knihy.

Sivé vstavané skrine v úzkej spálni

V závislosti od šírky spálne môže posteľ stáť buď naprieč, alebo pozdĺž miestnosti

Kombinované závesy v úzkej spálni

Aby bola posteľ pohodlne vyrobená, musí byť šírka priechodu najmenej pol metra

Pre znalcov veľkého voľného priestoru je najlepšou kúpou rozkladacej pohovky. Priestranná sedačka, ktorá zodpovedá štýlu dizajnu úzkej spálne, úspešne vyrieši dva problémy naraz:

  1. Umožňuje vám nechať voľný priestor.
  2. Ozdobí dizajn moderného interiéru úzkej spálne.

Navyše je vhodná manželská posteľ, ktorá je skrytá v priestore steny. Najlepšie je umiestniť ho v kombinácii s šatníkom do miestnosti. Toto riešenie vám umožní nainštalovať na spodnú časť postele poličky, ktoré budú slúžiť ako opora postele, a zároveň v zloženom stave budú niesť funkčný účel..

Úzka rozkladacia posteľ v interiéri spálne

Rozkladacia posteľ do úzkej spálne

Závesné šatníky nad posteľou v úzkej spálni

Umiestnenie postele pod stenu je jedným zo spôsobov, ako zvýšiť priechod

Zaujímavý nápad. Poličky pod posteľou sú ozdobené rôznymi ozdobnými prvkami (figúrky, vázy). Aby dekor držal, je pripevnený k poličkám. Toto riešenie poteší hostí a nenechá vás ľahostajnými..

Veľmi účinné je veľké zrkadlo pod posteľou. Okrem zlepšenia celkového vzhľadu bude vizuálne zväčšovať aj veľkosť miestnosti..

Za prítomnosti vysokých stropov môže byť lôžko umiestnené na druhej úrovni. Celá konštrukcia musí byť funkčná. Kroky sú kombinované, čo vám umožňuje skryť oblečenie a posteľnú bielizeň dovnútra. Podperné stĺpiky zospodu sú organizované šatníkom, príborníkom alebo obyčajnými policami.

Dizajn detskej spálne so svetlo zelenými stenami

Pri inštalácii druhej úrovne do detskej izby musí byť medziposchodie vybavené spoľahlivými zábradliami

Existuje ďalší ideálny spôsob, ako ponechať zábery námestia zadarmo. Stavba pódia. Posteľ sa zároveň skryje do konštrukcie a na požiadanie sa bude dať ľahko rozložiť. V hornej časti pódia je zorganizované miesto na čítanie kníh. Okrem toho je tu nainštalovaný čalúnený nábytok a na stenu je zavesený televízor. Polovica miestnosti zostane voľná.

Detská izba s vysúvacími posteľami

Pódium s výsuvnými posteľami bude ideálnym riešením na usporiadanie miestnosti pre dve deti

Ak chcete vykonať zónovanie miestnosti, oddeľte rekreačnú oblasť posuvnými dverami alebo baldachýnom. Takéto riešenie umožní ľuďom robiť rôzne veci bez toho, aby si navzájom prekážali..

Strop

Ak je potrebné zónovanie, odrazte to na strope. Pri výbere dokončovacieho materiálu vyberte rôzne možnosti. Keď je posteľ umiestnená oproti dlhej stene, časť stropu spálne je namontovaná napríklad s dreveným obložením. Zvyšok plochy je vyrobený z jednofarebného materiálu, ktorý je výrazne kontrastný. Stretch stropy sú dobrý nápad. Ak ste odporcom anorganického dokončovacieho materiálu – ideálna je obyčajná omietka natretá na bielo.

Hladký biely strop v úzkej spálni

Je lepšie urobiť strop v miestnosti v modernom štýle rovnomerný a hladký, bez akýchkoľvek špeciálnych dizajnérskych dekorácií.

Volumetrické tapety v úzkej spálni

V klasickom interiéri môže byť strop ozdobený fotografickými tapetami

Minimalizmus

„Minimalizmus“ je ideálny na zdobenie dizajnu úzkej dlhej spálne. Štýl zaväzuje svojho majiteľa vybaviť izbu tým najnutnejším. Farby sú svetlé, biele. Krátka stena je natretá vynikajúcim odtieňom. Modrá, žltá (piesková), citrónová, olivová bude stačiť. Gama je vybraná vyblednutá (dôležité). Toto usporiadanie vizuálne predĺži krátku časť spálne..

Dlhé otvorené police na stene úzkej spálne

Hlavným pravidlom minimalizmu je jednoduchosť a stručnosť vo všetkých detailoch.

Veľké okno na podlahu v bielej spálni

Miestnosť musí byť čo najviac naplnená prirodzeným svetlom.

Podlaha je biela laminátová. Nezabudnite si ho kúpiť lesklý, lakovaný. Matná textúra „ukradne“ metre štvorcové. Lesk zvýši veľkosť.

Svetlé sú tiež nábytkové predné časti, veka stolov. Ako akcent úspešne poslúžia posuvné dvere miestnosti alebo malá komoda. Odtiene takýchto prvkov sa zmestia do čiernej, jasne červenej, jasne zelenej.

Malá stolná lampa do výzdoby spálne

Zdobenie by malo byť obmedzené na minimum, ale detaily akcentu by mali stáť za to.

Manželská spálňa v úzkom priestore

Originálne nočné lampy vyzerajú dobre

Umiestnenie televízora môže priestoru dodať funkčnú súčasť. Položte ho na stojan vyrobený pri nočnom stolíku. Nad televízorom sú skrinky a police..

Dávajte pozor na roh miestnosti. Inštalovať sem nástenné police je skvelý nápad. Rohový priestor sa spravidla nijako nevyužíva. Usporiadanie políc v rohu uvoľní ďalšie metre štvorcové.

Japonský štýl

Dizajn úzkej spálne v japonskom štýle vytvorí priaznivú atmosféru, pokojnú na relaxáciu po pracovnom dni. Prísne, jasné obdĺžnikové tvary, doplnené pokojnými tónmi interiéru, sa ideálne hodia do dispozície Chruščova alebo panelového domu. Rastliny sú vítané.

Interiér úzkej spálne v japonskom štýle

Japonský štýl sa vyznačuje jednoduchosťou, prírodnými materiálmi a pohodlím

Japonský štýl je ideálny na zónovanie miestnosti. Uistite sa, že používate posuvné dvere do spálne a šatníky v štýle Shoji. Vyznačujú sa bielymi textíliami namiesto skla. Pomocou takýchto prvkov je možné priestor ohraničiť. Pri zónovaní použite aj otvor v poličke. Napríklad pracovný priestor je oplotený od priestoru na spanie s konštrukciou tohto druhu..

Namiesto textilu použite „zakalené“ biele sklo. Jeho prvky sú umiestnené všade. Steny, stropy, dekoratívne prvky – kúsky Shoji sa zmestia kdekoľvek.

Závesné kreslo v japonskej spálni

Na rozdelenie miestnosti použite ľahké priečky vyrobené z dreveného rámu s natiahnutým papierom

Posteľ je umiestnená cez spálňu oproti dlhej stene. Oproti je nainštalovaný televízor. Za týmto účelom je zaujímavé zorganizovať výklenok a zhora pozdĺž okraja umiestniť bodové osvetlenie. Umiestnite hlavu spacieho lôžka do výklenku pomocou žiaroviek. Zakryte zadnú stenu výklenku tapetou, napríklad vzorom kvitnúceho stromu sakury.

Ozdobte okenný otvor tematickými žalúziami z bambusovej trstiny. Vítané sú veľké kvetináče vysadené ozdobným bambusom alebo strom pripomínajúci sakuru.

Posuvné japonské závesy na úzkom okne spálne

Japonské látkové závesy dodajú spálni útulnosť.

Podlaha je vyrobená z kompozitného materiálu. Na okraji steny je obvod zvýraznený svetlo hnedou farbou. Stredná časť môže byť usporiadaná v svetlom, bielom odtieni. Umiestnite akcenty. Svetlú časť podlahy zdobia čierne japonské znaky. Je vybraný dokončovací materiál pre takéto riešenie interiéru, koberec. Ale linoleum je tiež vhodné..

Zorganizujte pódium, na ktoré môžete organicky umiestniť konferenčný stolík. Namiesto stoličiek si k nej kúpte mäkké vankúše alebo dokonca položte koberce. Takto meditovali starovekí samuraji.

Svetlá spálňa s matracom na podlahe

Možnosť pre spálňu bez postele – matrac leží iba na tenkých podložkách

Tapeta so vzorom bude slúžiť ako dekoratívna úprava. Obrazy znázorňujúce červené kvety na bielom pozadí dokonale doplnia dizajn. Nočné stolíky by mali byť drevené, čierne. Na ich vrch sú nainštalované lampáše, charakteristické pre japonský interiér..

Okrem tapiet sú steny dokončené textúrovanou omietkou. Reliéfne obrazy miest, údolí a divokej zveri v Japonsku vyzerajú nádherne. Usporiadajte tento dizajn priamo na čele postele. Použite výklenok. Tento dizajn je navyše z oboch strán osvetlený smerovými svetelnými zdrojmi..

Fototapeta v úzkej spálni

Na akcentovanej stene budú vhodné fotomurálky s japonskými motívmi

Strop musí byť dvojúrovňový. Obvod je tradične zakončený reflektormi. Strednú časť zdobia ploché žiarovky uzavreté nepriehľadným bielym sklom.

Video: Renovácia v úzkej spálni v štýle minimalizmu

Foto: návrh úzkej spálne

Úzka detská izba s poschodovou posteľou Biela posteľ v úzkej spálni pre dievča Drevené parkety v predĺženej spálni Dizajn malej spálne s posteľou pri okne Výklenky s osvetlením nad hlavou postele Dekoratívne osvetlenie v modernej spálni Zrkadlová stena v spálni s bielou posteľou Posuvná priečka s matným sklom Spálňa s balkónom Svetlá spálňa v klasickom štýle Toaletný stolík v klasickom štýle v spálni Interiér tmavej spálne pre mladého muža Čierny televízor na bielej stene Drevené obloženie v podkrovnej spálni Čierny luster na drevenom strope Zdobenie prízvukovej steny spálne zrkadlom Fotografická tapeta s geometrickými vzormi na stene spálne Pracovisko v spálni teenagera Sivá papierová tapeta nad posteľ Svetlá spálňa s kvetinovými tapetami Hnedé závesy na úzkom okne spálne Vstavané police nad úzkou posteľou Písací stôl pred oknom spálne Biela spálňa s oknom na konci Modrá tapeta v interiéri spálne Papierová tapeta s rastlinnou potlačou Dekoračné vankúše na bielej posteli Krištáľový luster na rovný strop Návrh úzkej spálne v štýle minimalizmu Šedý textil v dizajne spálne Bridlicová doska nad hlavou postele Dlhá spálňa vo svetlých farbách Drevený rám nad sivou posteľou Dekorácia spálne v hnedej farbe Zónovanie spálne so závesmi Rímska roleta na okne spálne Posuvné dvere v úzkej spálni Úzka posteľ s kovaným čelom Čelo čalúnené čelo postele Ľahký laminát na podlahe dlhej miestnosti Modulárny obraz na tmavej stene Úzka vstavaná knižnica Niche pre čelo postele v spálni súkromného domu Malá spálňa pre mladé páry Zrkadlová stena nad úzkou posteľou Dve úzke zrkadlá na stene spálne Čierny prehoz na posteľ v podkroví Ratanová stolička na farebnom koberci Biela spálňa vo vidieckom dome

Previous Post
Moderne ideer for interiørdesign for stuen i den gamle Khrusjtsjov
Next Post
Merkmale eines Induktionskochers: Leistung, Stromverbrauch