15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alegerea unui interior de living

Livingul este un loc în care prietenii și rudele se adună, unde familia petrece seri comune, unde mulți oameni se adună întotdeauna. Acest loc ar trebui să fie perfect și să corespundă funcționalității declarate. Proiectarea camerelor joacă un rol important în fiecare casă. În timpul reparației, merită să acordați o atenție specială acestui lucru..

Rafturi încorporate în interiorul camerei de zi

Camera de zi este considerată pe bună dreptate semnul distinctiv al fiecărei case.

Factori de bază

Pentru a face un design de înaltă calitate, confortabil și frumos, trebuie să abordați problema pe baza unui sistem specific. Vă va ajuta să determinați ce solicitări ar trebui să îndeplinească o cameră, ce caracteristici să aveți și multe altele..

Living modern în stil clasic

Decorarea camerei de zi depinde de dimensiunea camerei și de preferințele personale.

Pentru a construi un sistem, trebuie să evidențiați mai mulți factori de proiectare, apoi să izolați opțiunile posibile și, pe baza rezultatelor obținute, să acționați.

Factor Variante
Pătrat Camera de zi într-o casă de țară;

La Hrușciov;

În casele noi cu panouri.

Funcționalitate Combinat cu un studiu;

De la creșă;

Cu bucătărie;

Camera de zi într-un studio.

Stiluri Minimalism;

Loft;

High Tech;

Provence;

Scandinav;

Clasic.

Materiale de finisare Colorant;

Tapet;

Caramida si piatra artificiala;

Lemn natural;

Ţiglă.

Acum trebuie să alegeți opțiunea care se potrivește gusturilor dvs. și să o luați în considerare în detaliu.

Pătrat

Pentru interiorul camerei de zi, zona este importantă. Determină ce schemă de culori alege, mobilier, stil, ce funcționalitate va avea camera. Utilizarea abilă a materialelor și a opțiunilor de design vă permite să transformați o cameră de zi din orice zonă și să folosiți profitabil aspectele sale pozitive.

Canapea gri închis într-un living luminos

Pentru a decora un living mic, este mai bine să alegeți culori deschise care extind vizual spațiul.

Camera de zi într-o casă la țară

Aceasta este cea mai bună opțiune atât pentru gazdă, cât și pentru designer. Majoritatea camerelor de zi din casele de țară au o suprafață mare, iar aici îți poți lăsa imaginația să se dezlănțuie. Un alt plus al acestei opțiuni este tavanele înalte, care vă permit să alegeți orice metodă de proiectare pentru această zonă..

Pardoseală din lemn natural maro închis în camera de zi a unei case private

Starea de spirit și caracterul interiorului depind de alegerea culorilor.

În acest caz, orice design de cameră de zi va funcționa. Principalul lucru este că arată armonios și creează o imagine completă..

Camera de zi în Hrușciov

Aici avem unele limitări. Majoritatea Hrușciovului au o suprafață mică, tavane joase și o configurație standard de cameră. În acest caz, există două opțiuni pentru decorarea interioară:

  • reamenajare;
  • utilizarea cu pricepere a spațiului disponibil.

În primul caz, este necesar să vă gândiți la toate detaliile reamenajării, astfel încât să nu afecteze alte zone. Adesea, reamenajarea se realizează prin combinarea unui living cu o bucătărie, formând un studio; sau cu un coridor, mărind suprafața camerei de zi.

Proiectarea camerei de zi în panoul Hrușciov

Interiorul unui living frumos și confortabil în Hrușciov

Important! Reamenajarea trebuie legalizată prin completarea documentelor corespunzătoare.

Canapea compactă în camera de zi a Hrușciov

Dacă nu este posibil să adăugați contoare suplimentare, se utilizează metode de creștere vizuală a spațiului.

Utilizarea zonei disponibile este redusă la utilizarea culorilor deschise în design, absența decorațiunilor voluminoase și a stilurilor de ponderare.

Oportunități pentru noi case de panouri

Apartamentele din case de tip panou oferă mai multe oportunități de decor decât Hrușciov standard.

Living modern într-o casă cu panouri

Livingul poate fi decorat într-un singur stil sau poate combina mai multe direcții într-un singur interior

Majoritatea acestor apartamente au o suprafață mare și tavane înalte, ceea ce face posibilă alegerea oricărui design pentru o cameră de zi..

Funcționalitate

Uneori, sufrageria nu este doar un loc pentru întâlniri de familie sau prieteni. Această zonă trebuie combinată cu un birou, bucătărie sau dormitor. Pentru a-și îndeplini corect funcțiile, este necesar să respectați unele reguli de proiectare..

Organizarea unei zone de locuit într-o casă privată

Loc confortabil pentru întâlniri de seară cu familia

Când camera de zi este un studiu

Nu este permisă alocarea unei camere separate pentru un studiu în fiecare apartament. În dormitor, psihologii nu recomandă amenajarea unei zone de lucru, deoarece acest lucru are un efect negativ asupra productivității somnului. Într-o astfel de situație, trebuie să echipați un studiu în camera de zi..

Proiectarea unui loc de lucru într-o cameră comună

Living elegant, cu loc de muncă lângă fereastră

Deoarece această cameră este încă o cameră de zi, doar o parte din cameră va trebui alocată spațiului de lucru. Decideți ce parte este cea mai bună în acest scop. Acordați atenție locației:

  • fereastră;
  • prize;
  • aparate de încălzit.

Configurați-vă zona de lucru într-o zonă bine iluminată, cu prize multiple. Alegeți o zonă în care veți fi cel mai confortabil de lucru. Dar asigurați-vă că spațiul de lucru nu devine centrul camerei și nu atrage toată atenția..

Teren de joc

Proiectarea unei camere de zi într-un apartament în care există copii poate avea ca scop amenajarea unei zone confortabile pentru jocuri pentru copii.

Zonarea unei zone pentru copii într-un apartament cu o cameră

Puteți separa zona copiilor de adult folosind un raft cu rafturi deschise

În acest caz, este necesar să vă gândiți cu atenție la sistemele de depozitare a jucăriilor pentru copii. O fereastră de golf va fi un plus convenabil. Apoi îl puteți echipa pentru copii: efectuați o podea caldă, acoperiți locul cu un covor moale, aranjați mese și scaune. Restul camerei de zi va deveni o zonă de recepție.

Decorăm zona de luat masa

În ideile moderne de interior, camera de zi este adesea combinată cu bucătăria. În acest caz, o parte din camera de zi este folosită pentru zona de luat masa..

Loc confortabil pentru mese de familie într-un studio cu o cameră

Decorarea zonei de luat masa în stil clasic

Această zonă ar trebui să fie aproape de bucătărie pentru a găzdui o masă și scaune. Este mai bine să-l așezați lângă fereastră. Acest lucru o va face cea mai confortabilă și mai plăcută..

O altă opțiune este plasarea mesei în centrul camerei. Cu toate acestea, poate fi implementat în cazuri excepționale când camera este foarte mare și este proiectată pentru primirea frecventă a unui număr mare de oaspeți..

Iluminat în sufrageria-bucătărie a unui apartament modern

Amenajarea cu succes a camerei de zi cu o masă spațioasă

Totuși, este mai bine să definiți spațiul principal ca zonă de recreere și să aranjați sala de mese deoparte..

Camera de zi într-un studio

În această situație, avem o singură cameră, care combină funcționalitatea tuturor zonelor necesare ale apartamentului (cu excepția băii). Aici trebuie să vă gândiți la locația corectă a tuturor părților..

Dispunere liniară a căștilor albe

Interior alb ca zăpada unui studio în stil scandinav

Sfat! Împărțiți zonele într-un studio cu o cameră cu mobilier sau accente de culoare.

Alocați o zonă în apartament pentru:

  • recreere;
  • dormi;
  • muncă;
  • mese.

Canapea roșie lângă peretele accentului din sufragerie

Fotografia arată un exemplu de evidențiere a zonei de living folosind panouri 3D.

Blatul barului va ajuta la separarea bucătăriei de restul camerei. Patul va ascunde garderoba. Așezați zona de lucru în colț sau lângă fereastră. Configurați centrul camerei ca zonă de relaxare: așezați aici o canapea mică, o măsuță de cafea și un televizor.

Direcții în stil modern

Asigurați-vă că alegeți o tendință stilistică specifică. Acest lucru vă va ajuta să creați un design modern al camerei de zi. O cameră fără un anumit stil nu poate fi numită la modă. Dacă doriți un design bun – alegeți stilul potrivit și modern.

Pereți albi într-o cameră de zi în stil modern

Indiferent de stilul ales, interiorul camerei de zi ar trebui să fie practic și atractiv.

Minimalism

Acest stil este cel mai comun în designul modern. Mare pentru ritmul rapid al vieții orașului, când acasă nu ar trebui să existe nimic inutil care să poată fi deranjant sau confuz.

Mobilier încorporat într-un living minimalist

În minimalism, lumină și spațiu, textura materialelor și geometria formelor sunt importante.

Minimalismul predică cultul curățeniei. Acest lucru se exprimă în culori monocrome, absența mobilierului și a decorațiunilor inutile, caracteristicile geometrice corecte ale zonării generale a spațiului..

Acest stil este potrivit atât pentru livingurile mici, cât și pentru cele spațioase. Pentru a echipa interiorul camerei de zi în minimalism, alegeți dulapuri spațioase cu forma geometrică corectă, o canapea mare (este mai bine să o așezați în centrul camerei), o masă de lucru simplă și concisă, un scaun pentru computer și mai multe potriviri armonioase rafturi de perete. Aici nu este nimic inutil care ar putea aglomera spațiul..

Loft

Loftul poate fi numit un stil tehnic. Istoria sa datează din anii ’50 ai Americii, când micii antreprenori au vândut spații tehnice în centrul orașului și au părăsit orașul din cauza prețurilor mai mari. Aceste clădiri au fost cumpărate de oameni bogați pentru diferite petreceri. Cărămida goală sau pereții tencuiți, grinzile de pe tavan, dispozitivele tehnice de iluminat au rămas în aceeași stare – practic nimic nu s-a schimbat în clădire. Această apariție a camerei a atras beau monde și a devenit în curând un stil separat..

Zid de cărămidă într-o cameră de zi în stil mansardă

Mansarda se caracterizează printr-o imitație a suprafețelor aproximativ finisate – cărămidă deschisă și beton gri

Într-o oarecare măsură, mansarda este incomodă și incomodă. Cu toate acestea, un anumit cerc de cunoscători își găsește farmecele în el..

High Tech

Interiorul camerei de zi de înaltă tehnologie seamănă cu un tablou și un film futurist. Accentul se pune aici pe tehnologia modernă. Livingul este cât mai automatizat: pereți extensibili de pe panoul de control, mobilier multifuncțional, multe echipamente utile. O atenție deosebită este acordată iluminării: veți găsi lămpi cu o formă neobișnuită, iluminat în tavan și mobilier de podea, sisteme de iluminat ascunse.

Culoare roșie în interiorul camerei de zi în stil high-tech

În high-tech, există întotdeauna un minim de decor și un maxim de funcționalitate.

Este util să rețineți! Lumină de înaltă tehnologie doar spectru rece.

Paleta de culori este exprimată în principal în tonuri reci. Cele mai comune culori sunt alb, negru, gri, maro închis. Majoritatea suprafețelor sunt lucioase, au un luciu metalic.

Provence

Acest stil este opusul evident al precedentului. Dacă în primul caz accentul se pune pe tehnologiile moderne, atunci Provence este o întoarcere în trecut. Aici veți găsi lucruri vechi, bufeturi cu seturi, multe dulapuri și noptiere. Dar Provence nu este doar un stil vechi rustic. Aceasta este o combinație de lux și antichitate. Interiorul camerei de zi în stil Provas seamănă cu un apartament regal..

Interiorul sufrageriei unei case de tip panou în stil Provence

Provence seamănă cu clasicii, dar diferă de aceasta prin farmecul provincial și decorațiunile mai simple

Această destinație este potrivită pentru iubitorii de seri liniștite și calme. Acesta va oferi o oportunitate de a crea o atmosferă moale și confortabilă. Se acordă multă atenție mobilierului și materialelor textile. Canapele mari mari și fotolii acoperite cu o mulțime de perne. Perdele lungi drapate și covoare moi pe podea. Provence este întruchiparea confortului, căldurii și luxului.

scandinav

Această direcție este perfectă pentru un living într-o casă privată. Punctul culminant al acestuia este șemineul. Un șemineu cu lemne funcțional poate fi realizat în principal în propria casă, mai degrabă decât într-un apartament..

Living luminos în stil scandinav

Stilul scandinav este o combinație de minimalism funcțional cu tradițiile unei case suedeze

Stilul scandinav este o combinație de idei diferite. Pe de o parte, este auster și rece, pe de altă parte, moale, cald și confortabil. Combină ideile moderne cu inovațiile și vechile motive etnice. Există note de orientare ecologică, deci aici puteți găsi pete verzi și motive corespunzătoare..

Culorile principale sunt alb, albastru, gri și maro. Ele sunt perfect combinate între ele, creând un design armonios și interesant..

Mediterana

Potrivit pentru un living spațios, cu ferestre mari. Este originar din Grecia, prin urmare, are motive antice corespunzătoare. Apoi a migrat pe coasta de sud a Franței, unde și-a dobândit tandrețea și ușurința. Astfel, conține simplitate și ușurință, împreună cu grație și lux..

Living frumos în stil mediteranean

Interiorul mediteranean va umple camera cu căldură și confort

O caracteristică a stilului este tema nautică, prin urmare, aici se găsesc adesea decorațiuni adecvate. Textile sau pereții cu dungi sunt, de asemenea, o trăsătură distinctivă a tendinței mediteraneene.

Ușurința stilului este accentuată de mobilierul simplu din răchită, camerele spațioase, perdelele ușoare din sifon.

Materiale pentru finisarea bazei

Pentru a face un design bun al camerei de zi, trebuie să vă decideți asupra materialelor cu care să acoperiți tavanul, podeaua și pereții. Alegerea lor, în primul rând, dictează stilul. Preferințele dvs. joacă, de asemenea, un rol, deoarece stilul poate lua mai multe variante..

Cameră frumoasă în stil Art Nouveau

Atunci când alegeți materiale de finisare, nu va fi de prisos să aveți ajutorul specialiștilor.

Proiectare perete

Interiorul modern se îndepărtează de tapetul obișnuit. Cea mai obișnuită metodă de proiectare a pereților este vopsirea. Majoritatea stilurilor moderne vor accepta doar pereți plini de culoare. Dacă nu vă place monocromul, ridicați o pictură. Poate fi creat folosind vopsele și perii, vopsea spray sau șabloane..

Tablouri de decor alb de perete din sufragerie

Pereții solizi vor fi fundalul perfect pentru elemente decorative interesante.

Chiar dacă tapetul a dispărut, acesta este încă în uz. Noile specii creează o imitație frumoasă a vopselei sau pot oferi opțiuni de design interesante. Uitați doar de flori și o abundență de ornamente, altfel puteți avea încredere în tapet.

Decor de tavan

Vopseaua și tapetul vor funcționa în continuare pentru multe stiluri. Tencuiala decorativă sau naturală intră în joc.

O soluție modernă excelentă ar fi plafonul întins. În acest moment, producătorii pot oferi o selecție largă de filme din PVC de diferite culori și nuanțe, cu tot felul de modele și efecte..

Tavan întins cu o suprafață lucioasă în camera de zi a unui apartament modern

Înălțimea tavanului este decisivă atunci când alegeți o opțiune de finisare.

Tavanele pe mai multe niveluri rămân, de asemenea, populare. Acestea vă permit să creați un design interesant pentru camera de zi, să ascundeți comunicațiile și să efectuați iluminarea spot. Dar această opțiune este potrivită doar pentru o cameră cu tavane înalte..

Cea mai bună opțiune pentru podea

Cele mai frecvente opțiuni pentru pardoseli în sufragerie sunt linoleum și laminat. Aceste materiale, cu adăugarea de așchii de lemn naturale, s-au dovedit a fi bune în timpul funcționării și au, de asemenea, un aspect excelent în culoarea lemnului natural..

podea maro deschis în interiorul bucătăriei-sufragerie

Pentru pardoseli, este mai bine să folosiți materiale rezistente la influențe externe

Pentru unele stiluri, plăcile vor funcționa. În acest caz, alegeți plăci mai mari. Marmura, de asemenea, arată minunat, nu sunt vizibile îmbinări pe ea, deoarece plăcile sunt destul de mari și, de asemenea, lovește cu o strălucire luxoasă. Dar această opțiune are un preț foarte mare..

Având în vedere factorii fundamentali de design ai camerei de zi și alegând schema corectă de acțiuni, veți putea crea o cameră de vis cu care toți oaspeții vor fi încântați..

Recenzie video a sufrageriei înainte și după renovare

50 de idei de design interior pentru sufragerie

Interiorul unui living îngust într-un stil modern Design cameră de zi cu canapea pe perete Living cu două ferestre panoramice Perne luminoase pe o canapea albă Canapea albă în fața unei ferestre în grădina unei case private Plafon cu LED-uri violet Pictarea tavanului într-un living clasic Canapea mică cu tapițerie cu dungi Decorarea tavanului cu grinzi de lemn Perdele combinate într-un living cu pereți albi Nuanțe romane în sufragerie cu canapea albastră Proiectarea unui studio mic Mobilier tapițat modular în sufragerie Cameră confortabilă în stil Provence Candelabru din corn pe tavanul sufrageriei Aspect interesant al camerei de zi într-o casă privată Covor colorat în fața canapelei din colț Lumina pictată pe peretele sufrageriei Design cameră de zi cu o singură fereastră Decorarea camerei de zi în vechiul Hrușciov Covor persan pe podeaua sufrageriei formă alungită Perdele de lumină pe fereastra sufrageriei din Hrușciov Decorarea peretelui de deasupra canapelei cu o oglindă Decor cu picturi ale peretelui de deasupra canapelei Culoare galbenă în interiorul sufrageriei Bucătărie-living cu șemineu într-o casă la țară Canapea roșie în sufrageria unei case de panouri Proiectarea unui living mic într-un apartament modern Interiorul unui studio cu o fereastră Zid de cărămidă în interiorul camerei de zi Picturi murale în decor clasic de cameră de zi Decorarea unui perete alb cu farfurii pe trei rânduri Culoare albastră în designul camerei de zi Folosirea pardoselii laminate pentru decorarea pereților Interiorul unui living modern fără canapea Modele geometrice pe tapetul din sufragerie Televizor negru pe un perete de bușteni Tavan din lemn în camera de zi a unei case private Design cameră de zi cu dulapuri înalte Masă din lemn masiv Design cameră de zi în culori închise Tapet de vinil cu modele pestrițe o valiză mare în locul unei măsuțe de cafea Negru în designul unui interior modern Perne galbene pe o canapea gri închis Tablouri mari în nișele peretelui sufrageriei Lampă de podea plafond negru Interior camera de zi fără perdele pe ferestre Zonarea camerei de zi cu covor gri Decorarea unui grup de canapele într-un stil clasic

Previous Post
Kakelförkläde för kakel: design och nya idéer 2021
Next Post
كيفية استخدام أسلوب بحري في الداخل