15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blat cu gresie. Caracteristici și tipuri de plăci. Cum să o faci singur.

Blatul din bucătărie este principalul loc de muncă al gazdei. Prin urmare, la fabricarea blaturilor, este necesar să se ia în considerare necesități precum rezistența, fiabilitatea, siguranța și aspectul estetic..

Tipuri de blaturi de bucătărie.

Blat de bucatarie modern.

Caracteristici ale blaturilor de gresie

Gresia blatului este o soluție de design nouă. O astfel de suprafață va servi mulți ani, dacă vă veți apropia responsabil în alegerea materialului cu care veți termina blatul. Plăcile din piatră sau ceramică sunt utilizate pentru finisarea suprafeței de lucru..

Caracteristicile unui blat de bucătărie din piatră.

Blat de bucătărie din piatră.

Blaturile din piatră sunt de obicei realizate din marmură sau granit. O astfel de suprafață pare prezentabilă și practică. Dar cel mai adesea suprafața de lucru din bucătărie este realizată din plăci sau plăci ceramice, aceste materiale sunt mult mai ieftine. Este mai bine să utilizați plăci la fabricarea blaturilor; are o structură poroasă mai convenabilă. Pentru placarea suprafeței bucătăriei, se folosesc pătrate cu diametrul de 30 × 30 sau 46 × 46..

IMPORTANT! Plăcile trebuie așezate cât mai aproape unele de altele, astfel încât cusăturile să poată fi mascate (chit de înaltă calitate).

Orientarea blatului bucătăriei cu gresie.

Cel mai practic material pentru faianța blaturilor de bucătărie.

Avantajele placării

Există mai multe motive pentru care finisajele de gresie sunt cele mai potrivite pentru blaturi. În primul rând, aceasta este caracterul său practic, nu există zgârieturi pe plăci. În al doilea rând – un preț accesibil, cu fața spre o suprafață de bucătărie cu ceramică va costa mai puțin decât piatra naturală sau lemnul solid. Nu vă zgâriți pe plăci cu față. Calitatea plăcilor determină cât de puternică și durabilă va fi suprafața mesei. Blat de bucătărie, cu gresie, ușor de curățat, rezistent la umiditate. Ea tolerează calm orice expunere la agenți acizi sau alcalini. De asemenea, blatul de gresie nu se estompează. Singurul dezavantaj este curățarea rosturilor dintre plăci. Când chituiți rosturile, puteți lipi plăcile cu bandă de mascare pentru a le proteja de contaminare..

Înfruntarea suprafeței bucătăriei cu ceramică va fi mai ieftină.

Gresia blaturilor de bucătărie are o serie de avantaje.

IMPORTANT! Pentru a face față șorțului de bucătărie, puteți alege aceleași plăci ca și pentru blat. Acest lucru va crea efectul armoniei și un singur întreg, precum și va crește vizual spațiul din bucătărie..

Tipuri de plăci

Pentru placarea suprafeței bucătăriei, trebuie să alegeți plăci vitrate cu o clasă a 5-a de protecție. Plăcile de bucătărie nu trebuie să se teamă de grăsime, obiecte calde și reci, nu absorb umezeala și sunt ușor de curățat. Există o mare varietate de plăci de bucătărie, luați în considerare cele mai interesante opțiuni:

 1. Plăci care imită zidăria. Această țiglă este în stil italian și provensian, va umple bucătăria cu căldură și confort.
 2. Placi cu efect de piatră. Ea va decora bucătăria în stilul Country și Classics, va oferi bucătăriei individualitate, noutate.
 3. Imit pielea de pe gresie. Ea va umple bucătăria cu o atmosferă de chic și glamour. Imitația pielii de șarpe și crocodil arată impresionant.
 4. Gresie cu cristale, pictură sau decor de mână. Aceste produse de lux sunt create pentru decorarea bogată a bucătăriei. Vor adăuga unicitate interiorului..
 5. Plăci ornamentate. Acestea întruchipează cele mai colorate și neobișnuite idei de design. Decorează bucătăria cu modele, imprimeuri, ornamente, desene, abstractizare.
 6. Tigla mozaic. Emite note de interior oriental și arab. Este foarte practic, dar trebuie să îl luați cu o marjă pentru a selecta un desen..
 7. Placi cu imprimare foto. Puteți face orice fotografie sau fotografie ca imagine. Datorită unei tehnologii speciale, imaginea din țiglă nu se șterge, nu se estompează sau picură.
 8. Plăci 3D. Adăugați dinamică în interiorul calm al bucătăriei și faceți designul cât mai interesant posibil.
 9. Placi texturate. Tendința sezonului: un model lucios se aplică pe o suprafață mată, arată minunat și de bun gust.
 10. Plăci figurate. Plăcile sunt produse sub formă de poligoane, trapez, forme rotunde. Astfel de plăci vor transforma pereții într-un decor frumos..

Tipuri de blaturi de bucătărie din gresie.

Decorarea blatului bucătăriei cu gresie și bucle.

IMPORTANT! Puteți acoperi pervazul cu dale pentru bucătărie, crescând astfel suprafața de lucru. Și dacă acoperiți masa de masă cu gresie, obțineți o soluție de design originală, originală și luminoasă.

Soi de ceramică

Pentru a face față blatului cu plăci ceramice, este necesar să alegeți plăci vitrate. Se preferă dimensiunile reduse de 10 × 10 cm – o astfel de suprafață va arăta elegantă și elegantă. Pentru marginea și capătul suprafeței bucătăriei, cumpărați plinte, colțuri și chenare din plastic sau metal. O varietate de culori face posibilă întruchiparea celor mai îndrăznețe decizii de proiectare.

Blat de bucătărie din plăci ceramice.

Blaturi de bucătărie placate cu plăci ceramice.

IMPORTANT! Cumpărați plăci ceramice cu o margine, poate fi util dacă în timp unele plăci se rup sau trebuie înlocuite.

Bogăția mozaicului

Mozaic – plăci de dimensiuni foarte mici până la 2,5 cm. Din gresie porțelanată sau marmură, malachit sau onix și alte pietre naturale. Fragmentele mozaicului pot avea forme foarte diferite. Blaturile cu mozaic arată perfect și spectaculos în același timp. Stilurile mediteraneene sau maure vor arăta foarte armonios.

Masă de bucătărie mozaic.

Cu fața la suprafață cu plăci de mozaic.

Mozaicurile de placare sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Sticla este cel mai comun tip de mozaic; poate fi mat, transparent, din sticlă, cu diferite nuanțe și adăugiri;
 • Mozaic metalic;
 • Smaltovaya este cel mai scump, dar și cel mai fiabil;
 • Piatra din travertin, marmura, lapis lazuli.

Tipuri de blaturi de bucătărie mozaic.

Există 3 tipuri de plăci de mozaic pentru placarea blatului.

Fiabilitatea și aspectul extraordinar sunt calitățile mozaicului. Plăcile mici pot fi folosite pentru a plia imagini și modele.

IMPORTANT! Blatul mesei cu mozaic are multă greutate, prin urmare, atunci când alegeți o bază, nu uitați să țineți cont de acest fapt..

Granit etern

Blaturile din granit sunt foarte populare, dar sunt destul de scumpe. Granitul are un mare avantaj față de plăci și plăci ceramice. Suprafața bucătăriei este fabricată din granit lustruit, are proprietăți excelente de hidrofug – acest lucru nu va permite bacteriilor să se acumuleze pe o astfel de suprafață. Diferă în ceea ce privește rezistența mecanică crescută – numai diamantul este mai puternic decât granitul. O astfel de masă vă va servi foarte mult timp. Granitul este o piatră minunată, cu multe modele și culori unice.

Blat de lucru din granit.

Blat de bucătărie din granit lustruit.

IMPORTANT! Dacă brusc apar zgârieturi pe blatul de granit. Se pot masca cu ușurință cu un creion special de ceară. Creionul este aplicat pe zgârieturi și șlefuit cu un material de lână sau flanelă.

Gresie porțelanată

Gresia porțelanată este un amestec de nisip de cuarț, argilă, caolin, feldspat. Acest amestec este tratat termic și tratat la presiune înaltă. Este dificil să-l deosebiți de aspectul granitului. Plăcile din gresie porțelanată sunt extrem de rezistente. Și are o serie de avantaje:

 • Gresia porțelanată este mult mai ieftină decât piatra;
 • Rezistență sporită, obiectele ascuțite nu se tem de el, nu rămân zgârieturi și așchii pe el, tolerează toți detergenții;
 • Rezistență la uzură, utilizare îndelungată a suprafeței;
 • Rezistență la căldură, gresie porțelanată nu se deformează cu scăderi de temperatură;
 • Igienă sporită, murdăria nu este absorbită în blat; pentru a o îndepărta, este suficient să o ștergeți cu o cârpă;
 • Lipsa porilor, protecția blaturilor din gresie porțelanată de mucegai;
 • Asemănare cu granitul natural;
 • Lungime nelimitată a produsului, vă permite să realizați o masă fără articulații;
 • Varietate de palete de culori.

Blat de lucru din gresie porțelanată în bucătărie.

Blatul de masă din gresie porțelanată are proprietatea de izolare fonică.

IMPORTANT! Blatul de lucru din gresie porțelanată reduce zgomotul din bucătărie.

Cum să o faci singur

Puteți face pas cu pas un blat de bricolaj:

 • Selectăm materiale;
 • Pregătirea fundației;
 • Așezarea plăcilor;
 • Frecăm cusăturile.

Așezarea blaturilor de bucătărie din gresie.

Acum să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre puncte..

Selectăm materialul

Blatul de bucătărie poate fi realizat din plăci cu o suprafață netedă sau în relief, experții tind să se aplece mai mult spre primul tip. Masa de mozaic va arăta, de asemenea, originală..

IMPORTANT! Atunci când alegeți o țiglă, trebuie să luați în considerare dimensiunea bucătăriei. Cu cât dimensiunea bucătăriei este mai mică, cu atât este mai mic diametrul pe care îl luăm dale.

Blat de bucatarie din gresie.

Atunci când alegeți o dimensiune a plăcilor, dimensiunea camerei joacă un rol important..

Pregătirea bazei

Cel mai potrivit material pentru baza blatului este placajul FSF sau FB din lemn de rasinoase. Măsurăm dimensiunile necesare ale placajului. Pentru ca în timpul utilizării blatul să nu se exfolieze de umezeală, placajul este tratat cu impregnare și impermeabilizare. Deci, este necesar să se impregneze toate părțile din lemn implicate în formarea blatului..

Pregătirea substratului pentru așezarea plăcilor.

Placajul este adesea folosit pentru baza blatului de bucătărie..

Apoi instalăm cadrul de masă, fixăm cadrul cu legături laterale pe borduri. Apoi o fixăm cu șuruburi autofiletante. Tragem și pereții laterali de placaj, conectându-i cu colțuri metalice la șuruburi autofiletante.

Adezivul PVA impermeabil sau tâmplăria pentru lemn se aplică pe un cadru bine întărit. Și punem al doilea strat de placaj deasupra și îl fixăm cu șuruburi autofiletante. Așezăm șuruburi autofiletante la o distanță de 10-15 cm de-a lungul întregului perimetru. Atașăm placaj cu un diametru de 4 cm pe margini.

Aplicarea lipiciului pe bază.

Adezivul impermeabil este folosit pentru placare.

Cu al doilea strat facem crestături lungi de 6 cm. O plasă de vopsit este aplicată deasupra crestăturilor, o tragem bine peste marginile placajului și fixată cu o capsator.

Etapa finală va fi aplicarea sticlei lichide și acoperirea structurii cu hidroizolație. Puteți începe așezarea plăcilor.

Așezarea plăcilor

Pentru a evita distorsiunile, trebuie să faceți un markup și să aplicați un strat de ciment care să conecteze țigla la bază. Marcați două puncte de-a lungul marginilor din mijloc și conectați-le cu o linie. Obținem linia centrală a blatului. În același mod, marcați centrul în lățime. Ca rezultat, obținem două linii perpendiculare, acestea vor fi ghidul nostru pentru a orienta blatul.

Diluăm lipiciul. Pentru fiabilitate, puteți adăuga puțin grund adezivului (raport de aproximativ 1/3).

Puteți folosi un grund pentru a răspândi lipiciul.

Distribuirea adezivului pentru gresie.

Începem plăcile din partea care va fi vizibilă. Puteți începe din exteriorul blatului. Aplicați un strat de clei pe baza de ciment cu o mistrie crestată. Așezăm prima țiglă pe colțul blatului, așezăm primul rând, asigurați-vă că respectați un unghi de 90 °, verificând liniile exterioare și orizontale cu un nivel. Placa ar trebui să convergă cu marcajele produse anterior..

Reglând plăcile de sub chiuvetă, puteți tolera o eroare de jumătate de centimetru. Principalul lucru este că chiuveta se sprijină complet pe suprafața cu gresie..

IMPORTANT! Plăcile se pot tăia cu ușurință cu ajutorul unui tăietor cu pârghie, prin urmare, pentru a facilita lucrul la tăierea plăcilor sub chiuvetă sau frigider, puteți face semifabricate din carton și apoi le puteți marca.

Pentru a facilita munca la așezarea primului rând, vom întinde placarea capătului.

Așezarea plăcilor pe blat.

Așezarea plăcilor începe de la mijlocul blatului..

Apoi, așezați plăcile în rânduri, nu uitați să introduceți cruciuri în cusături și să îndepărtați excesul de adeziv. Asigurați-vă că controlați avionul cu un nivel.

Când plăcile sunt terminate pe blat, puteți începe să închideți capătul blatului..

IMPORTANT! Așezați dale cât mai aproape unele de altele.

Blat cu gresie.

Așezarea începe din centrul blatului..

Cum se închide capătul blatului

Atașăm lamele pe partea de jos a blatului, acestea vor servi drept suport pentru orientarea blatului. Din partea din față, fixăm profilul exterior al colțului. Amorsați bine cu un strat de ciment, așteptați uscarea.

Când placi, primul strat de plăci ar trebui să fie așezat cu o margine la grosimea plăcii. Apoi, plăcile sunt tăiate și lipite de capătul blatului. Plăcile tăiate sau chenarul decorativ sunt lipite în unghi drept. Iar partea inferioară a culturii este mascată în profil.

Închidem capătul blatului.

Capătul blatului poate fi acoperit cu dale sau chenare decorative.

Când lucrarea de orientare spre capăt este finalizată, țigla s-a uscat puțin, puteți începe să chituiți.

Există trei tipuri de închidere a blatului:

 •        astfel încât marginea plăcii să atârne;
 •        astfel încât marginea plăcii să iasă;
 •        cea mai dificilă opțiune (de obicei au încredere în maestru) este închiderea capătului la un unghi de 45 de grade.

Închiderea capătului blatului.

Există mai multe tipuri de închidere a capătului blatului cu plăci..

Chituire

Când blatul este placat cu gresie, este important să măcinați corect cusăturile. Pentru muncă avem nevoie de: mortar, burete de spumă, bețe de lemn, spatulă de cauciuc, mixer. Atunci când alegeți un amestec de chituire, trebuie să acordați atenție lățimii recomandate a îmbinării. Această lucrare are loc în mai multe etape:

 1. Îndepărtăm resturile de lipici pentru țiglă, trebuie să folosiți un burete de cauciuc spumant sau bețe de lemn pentru a nu deteriora masa.
 2. Curățăm placa de resturile de ciment.
 3. Pregătim chitul conform instrucțiunilor din pachet. Nu uitați să gătiți chit în porții mici. Se usucă repede.
 4. Cu o soluție gata preparată (prin ochi ar trebui să fie ca smântână foarte groasă), folosind o spatulă de cauciuc, umpleți toate fisurile fără goluri
 5. După uscare, ștergem faianța cu un burete, umezind-o adesea cu apă.

Curățarea adezivului pe plăci.

Chituirea cu o mistrie specială.

Blat cu gresie gata de utilizare.

IMPORTANT! Pentru blaturile de bucătărie, alegeți un mortar epoxidic. Ele sunt rezistente la agenți chimici și acizi, precum și la schimbările de temperatură.

Instrumente și materiale necesare

Luăm trei dulapuri ca bază pentru masă (dulap pentru chiuvetă, dulap cu sertare, dulap cu două uși) de 1600 × 560 cm.

Pentru baza blatului, luăm două foi de placaj FSF sau FB de la specii de conifere.

FSF – placaj lipit cu rășină fenolică. FB – placaj bakelizat, este impregnat cu lac de bakelită (acest placaj poate fi utilizat într-o cameră fierbinte și umedă).

De asemenea, avem nevoie de:

 • Polizor de cărbune cu disc peste țiglă pentru tăiere uscată;
 • spatula – pentru rotirea plăcilor tăiate;
 • spatula – 60 cm și 12 cm;
 • adeziv de înaltă rezistență pentru plăci;
 • nivel;
 • cruci pentru gresie 3 cm;
 • izolant de silicon;
 • compus de protecție pentru lemn;
 • latex sau grund;
 • lipici pentru lemn;
 • Bormasina electrica;
 • pânză de ulei, cârpe vechi pentru curățat;
 • stilou, creion;
 • sticlă lichidă și compoziție hidroizolantă;
 • șuruburi inoxidabile – 3,5 -3,8 cm – 400 buc .;
 • ferăstrău;
 • mixer;
 • burghiu pentru lemn;
 • găleată de mortar.

Pentru instalarea plăcilor sunt necesare mai multe instrumente.

Unelte de placare.

Alegerea plăcilor pentru blaturi de placare

Atunci când alegeți o țiglă pentru blat, trebuie luate în considerare trei criterii.

 • Aspectul stratului superior. Pentru bucătărie, este necesar să selectați dale cât mai plate posibil cu partea din față. Murdăria va pătrunde constant în plăci poroase, iar suprafețele oglinzite necesită curățare frecventă..
 • Materialul trebuie să fie cât mai rezistent, deoarece blatul este o suprafață de lucru cu utilizare intensivă. Cea mai bună opțiune este plăcile din gresie porțelanată, poate rezista fluctuațiilor de temperatură, deteriorărilor mecanice, umezeala nu trece.
 • Parametrii depind direct de dimensiunea suprafeței de lucru. Pentru placare, puteți lua plăci de diferite dimensiuni, de la mozaic la fanteziile voastre. Este important să rețineți că plăcile ar trebui alese astfel încât să existe mai puține deșeuri în proces..

Cum se alege o țiglă pentru un blat.

Pentru blat, trebuie să alegeți o țiglă cu o suprafață uniformă maximă..

Exemple de soluții interesante

O opțiune excelentă pentru finisarea bucătăriei cu gresie. Plăcile sunt foarte ușor de întreținut, ușor de curățat, rezistente la factori externi și arată prezentabil. Luați în considerare cele mai interesante soluții de proiectare.

Pentru bucătăriile mici este adecvat un mozaic sau o țiglă mică..

O bucătărie luminoasă este visul gazdei. Plăcile pot fi asortate cu pereții, în același ton cu mobilierul. Pereții, blaturile, fațadele bucătăriei pot fi pe același ton..

Pentru placarea pereților deasupra zonei de lucru, puteți folosi nuanțe mai interesante, apoi culoarea blatului se va suprapune cu tonul șorțului și veți obține un joc blând de culoare.

Atunci când alegeți dimensiunea și tonul plăcilor, nu uitați să luați în considerare dimensiunea bucătăriei. Culorile deschise vor face bucătăria să pară mai mare, iar culorile atrăgătoare să arate elegant.

O soluție excelentă de proiectare este adăugarea plăcilor de sticlă la interior..

Blat din sticla pentru bucatarie.

Suprafața sticlei se va potrivi perfect cu orice design.

Există o mare varietate de plăci de piatră și imitație de piatră pe piață, puteți găsi, de asemenea, plăci de imitație de lemn și metal..

Plăcile pot fi nu numai de diferite dimensiuni și culori, ci și texturate sau netede, lucioase sau oglindite.

Atunci când alegeți o culoare a plăcilor, nu uitați să țineți cont de gradul de iluminare din bucătărie..

Placile se potrivesc perfect în stilul “Loft”, plăcile pot fi folosite în orice direcție de proiectare.

Bucătărie în stil mansardă.

Pentru o bucătărie în stilul “Loft”, un blat de lucru cu gresie ar fi o soluție excelentă..

Câteva sfaturi de îngrijire

Blatul din piatră artificială nu are nevoie de îngrijire specială, dar unele recomandări merită încă urmate. Suprafața blatului din piatră naturală sau artificială trebuie tratată cu o impregnare specială o dată pe an. Această impregnare previne pătrunderea umezelii, prelungindu-i durata de viață. Îmbinările plăcilor trebuie acoperite periodic cu un material de etanșare..

Blatul din piatră trebuie acoperit cu un material de etanșare o dată pe an. Folosiți suporturi speciale pentru căldură și frig. Nu ar trebui să tăiați mâncarea pe blat; trebuie să utilizați plăci de tăiat pentru aceasta. Suprafețele din piatră naturală trebuie lustruite ocazional. Blatul de lucru cu gresie nu are nevoie de îngrijiri speciale, este suficient să-l spălați cu apă caldă și să adăugați săpun

Blat de bucătărie bricolaj din gresie

50 de idei de fotografii pentru blaturile de gresie

Previous Post
Vi skapar vackra saker med egna händer för hem och inredning
Next Post
تصميم أنيق لمطبخ صغير عام 2021