15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să decorați o masă pentru vacanță

Decorarea festivă a mesei este o artă. Renumitele restaurante metropolitane se disting prin decorul bogat, designul interior luxos, textilele scumpe în proiectarea sărbătorilor festive și a petrecerilor. Astfel de evenimente sunt capabile să îmbunătățească starea de spirit a celor prezenți cu o singură vedere. Dar aceeași cină festivă poate fi aranjată chiar și în propria casă. Dacă sunteți chinuiți de întrebarea cum să decorați masa, atunci răspunsul este simplu: înarmați-vă cu informațiile prezentate în acest articol și organizați o petrecere de seară exemplară pentru prieteni și rude..

Decor de masă festiv în roșu

O masă decorată armonios este garanția unei vacanțe grozave și a bunei dispoziții a oaspeților

Decorarea mesei

Decorarea mesei nu se referă doar la setarea exemplară a tacâmurilor englezești. Toate elementele posibile sunt combinate aici dintr-o dată, de la vase, vase și flori, terminând cu volane pe perdelele ferestrei și întregul stil al camerei. Detalii mici, textura tapițeriei de mobilier, modele pe șervețele și fețe de masă – totul este important în proiectarea unei mese. Artiști adevărați, și acesta este singurul nume pentru persoanele implicate profesional în amenajarea meselor, creează compoziții atmosferice în care toate elementele și piesele decorative se completează, evidențiază și, de asemenea, nu interferează unul cu celălalt..

Scheme festive de stabilire a mesei

Există anumite reguli pentru plasarea tacâmurilor.

O masă cu adevărat de designer este capabilă să surprindă nu numai prin frumusețea și rafinamentul său, ci să seteze atmosfera pentru vacanță, să încarce oamenii cu pozitiv la nivel senzual..

Decor de masă DIY pentru vacanță

Masa poate fi decorată cu vaze cu flori sau figuri interesante

Este posibil să obțineți un astfel de efect în apartamentul, casa de la țară sau chiar mai bine – pe verandă sau în grădina din curtea din spate. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați regulile de bază atunci când decorați o masă festivă:

 1. În primul rând, sunt hotărâți cu tema serii. Alegerea în continuare a stilului, a decorațiunilor, precum și a locului de desfășurare a vacanței depinde de aceasta..
 2. Al doilea pas va fi alegerea statutului serii. Dacă oaspeții importanți vin la tine, atunci locul, precum și interiorul ar trebui să corespundă acestui eveniment..
 3. Apoi, trebuie să decideți locul de desfășurare a adunărilor. Atunci când planificați o petrecere mică cu prietenii, orice loc este potrivit, dar pentru a primi rude îndepărtate care au călătorit la dvs. o săptămână din nordul îndepărtat, locul ar trebui să fie calm, confortabil.
 4. De asemenea, nu uitați de întocmirea meniului tabelului. Alegerea felurilor de mâncare și designul acestora ar trebui să se încadreze armonios în ideea de stil general..
 5. Textile și vasele ar trebui să se suprapună, să se potrivească. Modelele, gravurile, precum și praful decorativ sunt acele mici elemente de decorare a mesei care stabilesc atmosfera generală a sărbătorii..
 6. Elemente de compoziții decorative cu tot felul de panglici din diferite țesături corespunzătoare stilului ales anterior, huse pentru scaune textile – aceste elemente vor adăuga șic și luciu unei mese de seară.

Lumanari decorative pe masa festiva

Lumânările creează o atmosferă romantică și calmă pentru o vacanță în familie

Ziua de naștere este o ocazie minunată pentru a vă arăta înclinațiile creative, precum și pentru a mulțumi persoana de naștere. Lumânările decorative vor adăuga festivitatea necesară serii, iar actul final va fi un tort exclusivist.

Pahare de vin de culoare ciocolată pe o masă cu o față de masă albă

Pahare de vin negru – neobișnuit și foarte sofisticat

Stil în decorarea mesei

Decorarea mesei festive, ca și designul interior, are direcții stilistice diferite. Cele mai populare astăzi sunt:

 • țară (cu toată diversitatea națională);
 • minimalism;
 • Stil scandinav;
 • stil eco;
 • epocă;
 • Art Deco.

Setarea mesei în stilul țării

Stilul rustic se caracterizează prin simplitate rurală, flori discrete și țesături ușor aspre

Decorațiuni de masă din țara italiană

Și, de asemenea, țară, dar cu o părtinire italiană

Fiecare direcție este frumoasă și adecvată în felul său. Fiecare opțiune poate fi combinată perfect, completând aspectul general al interiorului casei. Nu va fi dificil să respectați stilul strict al țărilor din nord sau să luați masa la un cadru vintage: felurile de mâncare, precum și elementele fiecăreia dintre ele, pot fi găsite cu ușurință vizitând cel mai apropiat magazin.

Șervețele de culoare verde deschis pe masă

Fețe de masă, vase, tacâmuri și decorațiuni – toate acestea trebuie să formeze un singur ansamblu și să fie proiectate conform anumitor reguli

Dacă veniturile familiei sunt la nivelul mediu, atunci nu ar trebui să disperați dacă ați dori să decorați o vacanță într-un Art Deco scump. Marile lanțuri de magazine oferă adesea omologi chinezi ai producătorilor scumpi de veselă (cum ar fi Republica Cehă, Italia), care vă vor servi perfect atunci când pregătiți masa de ziua dvs..

Plăci frumoase cu un model luminos pe masa festivă

Decor fabulos cu atingeri etnice perfecte pentru sărbătorile de ziua de naștere

Conuri pe o masă cu mâncăruri aurii

O combinație interesantă de aurire luxoasă cu darurile pădurii

Decorarea mesei rotunde cu flori de primăvară

Masă de vacanță de primăvară

Dintre cele 6 stiluri enumerate de decorare a mesei festive, merită evidențiat minimalismul, stilul scandinav, eco, precum și art deco.

Minimalism în proiectarea tabelelor

Acest stil include, de asemenea, prin o anumită similitudine, stilurile scandinave și ecologice. Toate acestea se disting prin severitate, reținere, suficiență și avantajul liniilor corecte. În feluri de mâncare, acest lucru se exprimă în uniformitatea formelor. De exemplu, plăcile sunt alese strict rotunjite, în timp ce suporturile, vazele și fețele de masă sunt pătrate sau dreptunghiulare..

Masa de masa minimalista din lemn

Simplu, elegant și funcțional – toată lumea va ghici semnele minimalismului aici

Lumânări parfumate pe masă în stil minimalist

Și acesta este „luxul” festiv al minimalismului

Setarea mesei în stil japonez

Stilul japonez aparține și direcțiilor minimaliste.

Reținerea culorilor și prezența materialelor naturale în vase și farfurii sunt caracteristice stilului scandinav. Este posibil ca fețele de masă să nu fie disponibile deloc. În schimb, folosesc tăvi din lemn sau covoare din bambus..

Nuiele verzi într-un decantor pe o masă scandinavă

Masa scandinavă este simplă și elegantă, întotdeauna ușoară și aerisită

Masă în stil ecologic

Dar stilul eco se distinge prin multicolor. Stilul implică utilizarea lemnului de diferite specii și culori (sau impregnat cu uleiuri naturale multicolore), precum și amenajarea plantelor, florilor în vaze.

Set de masă din lemn în stil ecologic

Dacă puneți șervețele de in natural și ceramică pe o masă de lemn, obțineți un stil eco

Decorarea mesei în stil rusesc eco

Lingura Khokhloma și ochelarii din lemn sunt în stil ecologic, cu note rusești

O soluție foarte interesantă ar fi să aranjați o cină festivă în stil ecologic pentru ziua de naștere a prietenului apropiat sau rudei voastre. Bambusul, inul și alte materiale naturale, precum și textilele sunt potrivite aici. Schema de culori implică nuanțe naturale aplicate mânerelor și vaselor pentru tacâmuri. Ceramica și metalul sunt folosite aici în cazuri extreme, la fel ca sticla.

Art Deco

Dacă vă întrebați cum să decorați o masă pentru ziua de naștere a unui adult, atunci Art Deco este un răspuns excelent. Acest design se distinge prin luxul evident, costul ridicat și stilul unic. Culorile sunt negru și auriu. Aranjamentele florale ar trebui să se potrivească și cu aceste trei culori. Vasele sunt selectate cu aurire. Materialul folosit este scump: vase ceramice, cristal, tacâmuri aurite sau placate cu argint.

Exemple de setare a mesei Art Deco

Combinația dintre aurire și argint cu o paletă întunecată sunt principalele semne ale Art Deco

Masă luxoasă art deco cu un buchet de flori

Potrivit pentru servirea vaselor cu relief de aur și fețe de masă din catifea

Materialul feței de masă este catifea, mai rar bumbac. În plus, masa este accentuată cu o panglică de aur, cu diferite ornamente sau bijuterii strălucitoare. Farfuriile, cupele și un serviciu se vor potrivi în alb cu o jantă aurie. Modelul de pe feluri de mâncare este combinat, combinând linii drepte, rotunjite, complicate.

Decorarea mesei pentru ziua de naștere a unui copil

Atunci când decorați o masă dulce pentru ziua de naștere a fiului sau fiicei dvs., vă puteți distinge prin creativitate. Diverse filme cu super-eroi și desene animate fantastice sunt acum foarte populare. În setarea mesei, aceasta se poate reflecta în șervețele colorate sau fețe de masă cu o decorație foto a unuia dintre personajele celebre. Vase tematice, farfurii sunt, de asemenea, așezate pe o față de masă decorată.

Fata de masa cu dungi pe masa copiilor

În primul rând, trebuie să alegeți tema sărbătorii

Realizarea unei mese festive pentru copii sub forma unui pătuț

Masa festivă a copiilor ar trebui să formeze un singur întreg cu designul general al camerei

Owl și alte decorațiuni de masă cu tematică Harry Potter

Decorarea unei mese festive pe baza filmelor Harry Potter

Pentru a oferi o atmosferă plină, decorațiunile sub formă de atribute ale personajelor de desene animate sunt agățate în jurul camerei, iar masa dulce este decorată cu figuri comestibile ale eroilor..

Pentru o fată, stilul shabby chic este mai potrivit. În ceea ce privește gama de culori, acest design este în frunte, printre altele. Masa festivă, decorată pentru ziua de naștere a eroului ocaziei, seamănă cu o casă de păpuși, cu nuanțele sale pestrițe și decorațiunile colorate.

Masă dulce festivă în stil shabby chic

Pentru a decora o masă în stilul shabby chic, se folosesc culori albe și roz, precum și diferitele nuanțe și combinații ale acestora.

Decorarea mesei pentru ziua de naștere a copiilor

Puteți atârna ghirlande de șervețele sau cărți poștale pe o masă dulce.

Fiecare persoană poate realiza elemente decorative pentru decor cu propriile mâini. Cutii pictate cu păsări colorate pe șnururi sau aranjamente florale închise într-o colivie suspendată deasupra mesei.

Set fabulos de masă dulce pentru copii

Vacanța copiilor este o mulțime de culori și o atmosferă fabuloasă

Flori, fructe decorative, vaze, aranjamente florale, panglici colorate, lumânări – aceste mici accente vor adăuga atmosferă mesei festive.

Video despre cum să faci bijuterii frumoase din șervețele de hârtie

50 de idei foto pentru decorarea mesei festive

Panglică roșie în decor pentru tacâmuri Decorarea mesei cu colivie decorativă Vaze din lemn cu flori pe masa de luat masa Pahare de vin de sticlă pe o masă de lemn Tacâmuri pe șervețele tricotate Fete de masa portocalii pe masa festiva Clatite cu miere intr-o farfurie de portelan Flori albe pe masa de ziua de naștere Vaza de sticla cu trandafiri delicati Lumânări și struguri pe masa festivă Decorarea mesei cu flori de liliac Oglindă încadrată în aur cu dragoni Masă festivă cu față de masă colorată Pahare de vin din sticlă cu vin alb Plante vii în decorul mesei Pere coapte într-o ceașcă de lut Decorarea mesei într-un stil simplu Lumânare decorativă rotundă Ceainic pe o fata de masa cu dungi Decor de masă dulce shabby chic Mingi peste o masă rotundă Farfurii albe pe un șervețel tricotat Decorarea mesei în tonuri violet Decor de masă cu lumânări parfumate Decor de masă cu tematică toamnă Șervețele verzi pe farfurii cu ornamente negre Decor tacâmuri cu flori proaspete Decor de masă cu tematică mare Setarea mesei pentru patru persoane Lampă suspendată cu umbră de hârtie Șervețel din tul pe masă de lemn Buchet cu trandafiri pe o masă rotundă Flori de primăvară în vaze pe masa de luat masa Flori proaspete în decorul mesei pentru ziua de naștere Farfurie albă pe șervețel roșu Farfurii frumoase pe masa festivă Șervețele de pânză pe farfurii albe Furci și cuțite pe masa de luat masa Decor de masă DIY cu monede Mâncăruri frumoase cu un model auriu Masă festivă cu plante vii Fata de masa portocalie pe o masa veche o vază cu flori proaspete pe masa din sufragerie Lumânare albă lungă Lumanari maronii pe masa festiva Tacamuri cu aurire pe masa din sufragerie Masă pentru petreceri de ziua de naștere Conuri din șervețele de hârtie pe farfurii Șervețele conice pe masa de luat masa Set de masă pentru cină cu familia

Previous Post
Vi skapar en harmonisk trädgårdsdesign
Next Post
أثاث منجد لصورة غرفة المعيشة والميزات الرئيسية