15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Imitația zidăriei în interior: faceți-o singur

Imitația de înaltă calitate a zidăriilor din interior a cucerit rapid designerii din întreaga lume. Acest decor se distinge prin aspectul său elegant, versatilitatea și simplitatea executării. Caramida are un farmec unic, devine imediat detaliul central al designului. Placarea internă cu cărămizi reale nu este întotdeauna posibilă. Acest lucru se datorează greutății mari a materialului. O astfel de sarcină pe pereții portanți poate duce la consecințe negative grave. Din acest motiv, o imitație a unui zid de cărămidă este creată din materiale mai ușoare și mai ieftine. Caracteristicile, instrucțiunile pas cu pas pentru a crea o simulare sunt indicate în acest articol..

Design modern de living cu perete de cărămidă

Peretele de cărămidă arată bine într-un interior luminos al sufrageriei

Acolo unde este adecvat un zid de cărămidă?

Ideea unui zid de cărămidă va fi potrivită în orice cameră a unei case, apartamente, cabane la țară. Aceasta este o soluție excelentă pentru bucătăriile moderne. Cărămida nu va decora doar interiorul. Acesta va îndeplini o funcție practică. Imitația este adesea așezată în zona șorțului, acoperită cu sticlă transparentă deasupra. Un astfel de șorț va proteja în mod fiabil peretele de murdărie, arată foarte neobișnuit.

Decorarea peretelui bucătăriei cu cărămizi

Bucătărie confortabilă, cu perete cu cărămidă albă

Perete de cărămidă neagră în interiorul camerei de zi

Peretele de cărămidă poate fi vopsit în orice culoare

Perete de cărămidă albă în dormitorul unei case private

Perete de cărămidă albă în dormitorul modern

În sufragerie, imitația de cărămidă va deveni accentul decorativ principal. Acesta va fi combinat cu un șemineu, mobilier tapițat alb. De asemenea, această idee își va găsi aplicația în interiorul dormitorului. De obicei, ea este întrupată într-un interior masculin brutal..

Stiluri care se potrivesc cu aspectul cărămizii

Acest element de decor nu este potrivit pentru fiecare stil de spațiu de locuit. Cele mai potrivite direcții sunt discutate în tabel:

Stil Trăsături specifice
Loft Acesta este stilul cel mai de succes pentru plasarea unui imitație de zid de cărămidă. Mansarda se caracterizează printr-o lipsă aproape completă de decor. Interiorul unui astfel de plan este foarte asemănător cu un depozit, un spațiu industrial..
Țară Această direcție este de obicei utilizată în procesul de amenajare a căsuțelor rurale, a căsuțelor de vară. În ele, zidăria pare potrivită lângă aragaz, șemineu. Stilul rustic se caracterizează prin culori strălucitoare. Din acest motiv, pot fi folosite cărămizi roșii scumpe..
Minimalism Camerele în stil minimalist sunt mai tipice apartamentelor din oraș. Este mai bine să folosiți imitația cărămizii albe în ele. Această soluție vă va ajuta să faceți un interior simplu mai interesant..
gotic Dormitoarele sunt decorate în acest stil cu ajutorul cărămizii. Caramida va merge bine cu patul metalic original. Complementul perfect va fi așternutul elegant din satin.

Interior bucătărie cu zid de cărămidă

Bucătărie în stil mansardă cu rafturi deschise pe un perete de cărămidă

Proiectarea unui living spațios cu pereți de cărămidă albă

Living luminos în stil scandinav

Pregătirea peretelui pentru decor

Este necesar să începeți finisarea peretelui cu propriile mâini cu pregătirea suprafeței. Primul pas este de a demonta vechea acoperire. Placile vechi trebuie îndepărtate complet de perete. Demontarea durează de obicei un timp minim, mai ales dacă materialul vechi nu trebuie salvat pentru o utilizare viitoare. După demontarea lucrărilor, ar trebui să începeți să reparați așchii și fisuri mari. Se pot repara cu tencuială. Se aplică cu o spatulă obișnuită. Uneori este convenabil să distribuiți soluția cu mâinile în interiorul cipului..

Îndepărtarea vopselei vechi cu un burghiu și un accesoriu de perie

Îndepărtarea învelișului vechi va fi cea mai murdară sarcină

Următorul pas este chit. Peretele trebuie să fie perfect nivelat, astfel încât imitația cărămizii să fie ușor de instalat. Este necesar un chit de finisare. Această compoziție vă va permite să scăpați de mici fisuri și neajunsuri. Va uniformiza peretele, oferindu-i o nuanță plăcută și uniformă. Ultimul pas în pregătirea peretelui este aplicarea unui grund. Este mai convenabil să amorsați suprafața cu o rolă de dimensiuni medii. Este mai bine să aplicați amestecul de grund în două straturi. Mai întâi primul strat, apoi trebuie să așteptați puțin. Peretele trebuie să se usuce bine. Apoi se aplică stratul final.

Imitație de spumă

Imitația de cărămidă cu spumă are un preț redus, ușor. Pentru a o construi singur, aveți nevoie de o țiglă din spumă de tavan, un cuțit ascuțit de papetărie, un stilou cu gel, lipici, vopsea.

Procesul de fabricare a cărămizilor din spumă cu propriile mâini

Tehnica de a imita zidăria cu spumă este destul de simplă: tăiată, pătată și lipită

Procesul de fabricație este destul de simplu:

  1. Marcarea plăcilor. Cărămizile trebuie să fie mici – 150×70 mm. Elementele mai mari vor părea neverosimil. Puteți marca cu un stilou gel obișnuit. Asigurați-vă că lăsați spațiu pentru cusături între cărămizi..
  2. Tăierea cărămizilor. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un cuțit clerical ascuțit. Tăiați cu atenție. Spuma de poliester este un material fragil.
  3. Decorare perete cu zidărie. Cărămizile finisate pot fi lipite de perete. Este mai bine să marcați și să pregătiți suprafața în avans. Atașarea elementelor este ușoară cu lipici obișnuit pentru țiglă. Placarea ar trebui să înceapă de la marginea inferioară a suprafeței. Trebuie să așezați cărămizi cu un spațiu mic – 2 milimetri.
  4. Pictura. Vopseaua va ajuta la decorarea unui aspect natural. Culoarea vopselei trebuie aleasă pe baza culorilor restului elementelor interioare. Puteți picta zidăria cu o rolă, perie. Trebuie adăugată mai multă vopsea între cărămizi. Acest lucru va aduce acoperirea mai aproape de un aspect mai natural..

Realizarea cărămizilor din tablă de polistiren

Puteți adăuga textură cărămizilor folosind un uscător de lipit sau un fier de lipit obișnuit.

Perete de cărămidă albă realizat din piese din spumă

Puteți picta un perete de spumă numai cu vopsele fără acetonă, cea mai bună opțiune sunt compozițiile pe bază de apă

Folosim tencuială

Realizarea unui perete de cărămidă realist este ușor cu tencuiala. O astfel de placare nu va arăta mai rău decât produsele de construcție fabricate din fabrică..

O pungă de gips pentru fabricarea cărămizilor de casă

Dacă doriți ca cărămizile să iasă suficient de puternice, cumpărați gips marca G-16

Instrucțiuni detaliate vă vor ajuta să creați singuri o astfel de imitație:

  1. Cumpărarea unui formular. Găsirea matrițelor pentru construcția zidăriei imitație nu este dificilă. Le puteți găsi în magazinele de hardware. Dacă doriți, puteți face singură formularul din materiale uzate. Principalul lucru de reținut este că grosimea cărămizii nu trebuie să fie mai mică de 10 milimetri. În caz contrar, elementul se va sparge pur și simplu în timpul instalării..

    Matrita din silicon pentru turnarea caramizilor decorative din ipsos

    Matrițele din silicon vin într-o varietate de suprafețe asemănătoare texturii

  2. Pregătirea amestecului de ipsos. Gipsul uscat trebuie diluat cu apă.

    Cântărirea tencuielii uscate pe cântar electronic

    Este important să calculați cantitatea de gips necesară pentru a umple o matriță.

  3. Este mai bine să ungeți fiecare formă cu apă cu săpun. Apoi piesa de prelucrat va fi ușor de scos din matriță..

    Udați matrița din silicon înainte de a turna tencuiala

    Este convenabil să vă umeziți cu o soluție apoasă de săpun de rufe turnat într-o sticlă de pulverizare

  4. Masa de ipsos finită este turnată într-o matriță, lăsată timp de o jumătate de oră.

    Matrite din silicon umplute cu mortar de ipsos

    Uscarea mucegaiului turnat

  5. Pictura. Dacă se dorește, semifabricatele din gips pot fi vopsite în orice culoare. Este mai bine să aplicați vopseaua în mai multe straturi. După vopsire, elementele pot fi lăcuite suplimentar. Acest lucru le va extinde semnificativ viața operațională..

    Pietre de ipsos pictate de casă

    Folosind schema de culori, puteți crea un decor de suprafață original

  6. Decorarea suprafeței. Trebuie să așezați în mod uniform semifabricatele de ipsos. În partea de jos a peretelui, trageți o linie de pornire. Fii ghidat de el în timpul lucrului. Instalarea cărămizilor de gips se face folosind lipici obișnuit pentru țiglă..

    Instalare DIY de cărămizi decorative pe perete

    Pentru a uniformiza cusăturile, folosiți lamele de lemn.

Finisaj din tencuială de cărămidă

Panou TV pe perete de cărămidă gri

Cu ajutorul tencuielii decorative, puteți, de exemplu, decora un perete de accent în sufragerie, iar acest lucru se poate face în două moduri

Prima metodă

Puteți realiza un frumos perete de cărămidă pentru interior folosind tencuială, un șablon special. Găsirea unui șablon plat nu este ușoară. Pentru a face acest lucru, va trebui să vizitați nu un singur magazin sau piață. Cu toate acestea, șablonul va ajuta la realizarea rapidă a placării decorative..

Șablon compozit pentru imitarea cărămizii

Aceste șabloane sunt fabricate din material compozit, nu se rup și servesc mult timp

Matrita din lemn de casa pentru fabricarea caramizilor

Un șablon similar poate fi realizat cu propriile mâini din scânduri subțiri

Pentru început, peretele trebuie pregătit – pentru a închide fisuri, așchii, chit, amorsare. Apoi, trebuie să achiziționați un tencuială decorativă bună. Tencuiala trebuie să fie de înaltă calitate și complet ecologică. Suprafața este tencuită în mod obișnuit. Imediat după tencuială, puteți lua un șablon ușor umezit cu apă și îl puteți atașa la acoperire. Apoi șablonul este îndepărtat și cusăturile clar urmate rămân la suprafață. În acest fel, trebuie să procesați întregul strat. După uscare, stratul de tencuială trebuie amorsat, cărămizile trebuie vopsite. Cusăturile, cărămizile ar trebui să aibă o culoare diferită.

Metoda a doua

Pentru următoarea metodă, nu este necesar un șablon, vom folosi o bandă de mascare obișnuită.

Banda de mascare de hârtie pe un perete de beton

Mai întâi, pe peretele amorsat, facem marcaje din bandă de mascare

Aplicarea tencuielii decorative pe un perete de beton

Apoi aplicăm tencuiala într-un strat gros de 3-5 mm

Imitarea zidăriei cu tencuială și bandă

După câteva minute, în funcție de grosimea soluției, scoateți banda. Este important să nu supraexpuneți tencuiala, altfel marginile vor ieși rupte.!

Imitație de zid de cărămidă de pictură

După ce tencuiala s-a uscat complet, acoperiți peretele cu vopsea

Perete alb cu finisaj de cărămidă cu propriile mâini

Și avem acest gen de frumusețe!

Folosim lemn

Dacă doriți să construiți o cărămidă aproape eternă, trebuie să acordați preferință lemnului. Arborele va dura mult timp, este complet sigur pentru sănătatea umană. Pentru muncă, trebuie să ridicați materialul. Placajul gros gros este ideal. Este ușor de prelucrat, are o greutate relativ redusă, performanță excelentă.

Marcaj din placaj pentru realizarea cărămizilor decorative

Este necesar să aplicați marcaje pe o foaie de placaj

Fiecare cărămidă trebuie decupată cu atenție. Următorul pas este măcinarea elementelor. Pentru a face acest lucru, utilizați șmirghel fin. Elementele sunt șlefuite numai din față.

Caramizi decorative din placaj obișnuit

Calitatea și aspectul suprafeței depind de măcinare

Apoi, plăcile trebuie atașate la perete. Acest lucru se poate face cu un lipici special pentru lemn. Trebuie să lipiți numai în funcție de marcaje, lăsând un mic spațiu între cărămizi. Apoi, trebuie să așteptați până când zidăria este complet uscată. Abia atunci puteți începe prelucrarea decorativă. Suprafața trebuie vopsită, acoperită cu lac incolor. Lacul poate prelungi semnificativ durata de viață a finisajului, făcând suprafața mai atractivă.

Perete fără tratament în interior

Dacă nu doriți să faceți placarea cu propriile mâini, puteți găsi pur și simplu un perete de cărămidă în cameră. În unele apartamente, case private, nu este o problemă să găsești o astfel de suprapunere. Pentru a oferi un perete de cărămidă un aspect atractiv, trebuie să respectați următoarele instrucțiuni:

  1. Demontarea învelișului vechi. Tapetul, plăcile, orice alt tip de placare veche trebuie îndepărtate de la suprafață.
  2. Curățarea de straturi de chit, tencuială. Pentru a face acest lucru, utilizați diverse instrumente: o spatulă, ciocane, dalte etc. Lucrarea este prăfuită. Toate suprafețele, mobilierul din cameră trebuie protejate cu o folie de plastic groasă. Dacă după curățarea suprafeței nu este pe deplin de succes, este mai bine să montați o imitație pe ea.

    Curățarea unui perete de cărămidă înainte de vopsire

    Este convenabil să curățați mortarul de ciment de cărămizi folosind o „perie barboski”

  3. Măcinare. Suprafața trebuie șlefuită cu atenție. Este cel mai convenabil să utilizați un polizor cu un disc cu lamelă pentru rectificare.
  4. Corectarea îmbinărilor cu tencuială. Îmbinările inter-cărămidă pot avea diverse defecte, tencuiala le va permite să fie ușor eliminate.

    Zid de cărămidă pregătit pentru pictură

    Un perete pregătit cu atenție este acoperit cu un grund

  5. Prelucrare decorativă. Pentru a da strălucire acoperirii, puteți folosi lac acrilic, ceară specială.

    Pictura multicoloră a unui zid de cărămidă

    Este mai bine să folosiți compuși acrilici pentru vopsire.

Foto: Imitația unui zid de cărămidă în interior

Ferestre panoramice glisante Peretele negru al camerei de zi a unei case de țară Interiorul unui living spațios, cu o scară Podea din lemn natural lustruit Canapea din piele maro deschis Living alb cu perete de cărămidă Insulă de bucătărie pe blat din lemn Decorarea unei imagini a peretelui de deasupra canapelei Canapea gri pe peretele de cărămidă Tavan alb într-un living spațios Șemineu din cărămidă în camera de zi a unei case private Perdele colorate în camera de zi cu șemineu Canapea albastră pe podea din lemn Living modern cu perete de cărămidă Picturi pe peretele de cărămidă roșie Zona de lounge a camerei de zi cu patru fotolii Decorarea pereților sufrageriei cu picturi Accente galbene într-un living alb Pereți de cărămidă într-o cameră de zi cu tavan înalt Canapea roșie în designul sufrageriei Covor rotund gri deschis Țeavă de ventilație în interiorul camerei de zi Baie industrială Cadă albă în baia unei case private Perete vechi în interiorul camerei de zi Bucătărie albă cu podea maro Bucătărie-living în stil mansardă Dormitor mare, cu covor colorat Caramida vopsita in interiorul dormitorului Cuvertură de pat albastră pe pat alb Perdele albastre închise în interiorul dormitorului Pereți de cărămidă în interiorul dormitorului Design dormitor în stil mansardă Pat albastru într-un dormitor alb Evidențierea peretelui de accent al dormitorului cu gri Interiorul dormitorului minimalist Interior bucătărie fără dulapuri suspendate Holul de intrare spațios al unei case de țară Piatra decorativa in interiorul holului Design hol în alb și negru Pereți de cărămidă în interiorul holului Imitație de cărămidă pe peretele unui hol îngust Imitația zidăriei în interiorul bucătăriei-sufragerie Imitația zidăriei în interiorul băii Imitația unui perete de cărămidă în interiorul bucătăriei

Previous Post
Tencuială decorativă în interior pentru posibilități de proiectare nelimitate
Next Post
مزايا وعيوب وميزات تصميم الحمام المشترك